Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 11:36

We got Game - 7: H πρώτη μεγάλη παράσταση των Nets

Aπό :

Οι Grizzlies βαδίζουν στα σταθερά μονοπάτια που οι Spurs έχουν με επιτυχία ανοίξει, οι Nets παρουσίασαν επίσημα το εντυπωσιακό τους ταβάνι, ο LeBron εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στα 36 του, οι πάλαι ποτέ Γιούγκοι χαρίζουν διαρκώς εντυπωσιακές εμφανίσεις. Αλλά All-Star γιατί να γίνει ρε παιδιά! Όλα τα παραπάνω εξετάζουν, παρουσιάζουν και αναρωτιούνται στο σημερινό We Got Game οι Νίκος Ραδικόπουλος και Γιάννης Χάτσιος. 

 

Οι Memphis Grizzlies κερδίζουν με τον πάγκο

Οι Memphis Grizzlies βρίσκονται στο 9-9 μετά από 18 παιχνίδια. Σε μια χρονιά που διαφαινόταν -στην καλύτερη- μεταβατική, ιδίως δεδομένου του τραυματισμού του Jaren Jackson Jr., αλλά και της ενίσχυσης σύσσωμου του γκρουπ ομάδων με τις οποίες πέρσι πάλεψαν για μια θέση στα playoffs και της επιστροφής των Warriors, οι Grizzlies παίζουν πολύ καλά σε αυτό το πρώτο διάστημα της σεζόν. Έτρεξαν μάλιστα ένα σερί επτά νικών αγωνιζόμενοι σε κάποια παιχνίδια και δίχως τον Ja Morant.

Παρά τον εκσυγχρονισμό τους υπό τις οδηγίες του ικανότατου Taylor Jenkins, οι Grizzlies είναι σε μεγάλο βαθμό πιστοί στις ρίζες της προηγούμενης δεκαετίας. Κάνουν ζημιά μέσα από τη γραμμή του τριπόντου (27οι σε συχνότητα προσπαθειών για τρεις πόντους) και προσπαθούν να πνίξουν στην άμυνα τους αντιπάλους τους, οδηγώντας τους σε πολλά λάθη. Και τα δύο μπορούν να ιχνηλατηθούν στο ρόστερ της ομάδας, από το οποίο ο Jenkins παίρνει τα καλύτερα στοιχεία επιδυκνείοντας αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα. Ο Ja Morant είναι ασταθής από τα 7,25 και έχουν έναν σωρό από ψηλούς, οι οποίοι έχουν μεν λευκή επιταγή να σουτάρουν, ωστόσο νιώθουν πιο άνετα κοντά στο καλάθι (Valanciunas) ή στη μέση απόσταση (Clarke, Dieng). Από την άλλη έχουν οξυδερκείς αμυντικούς που ακόμη κι αν δεν είναι το πρότυπο του lockdown βρίσκονται στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή (Melton, Anderson, Jones και τα ψήγματα που έχουμε δει από τον Xavier Tillman).

Μεγάλο όπλο τους μέχρι στιγμής αποτελεί ο πάγκος τους, ο οποίος σκοράρει περισσότερο από κάθε άλλον στο NBA. Ηγέτης της προσπάθειας είναι ο “μπασκετικός” Tyus Jones, που φαίνεται επιτέλους να βρίσκει τον ρόλο του και ένα προπονητή που τον εμπιστεύεται, και γύρω του τρεις παίκτες που έχουν να χάσουν τρίποντο από το 2020. Το ότι ξαφνικά ο Dieng στα 31 του σουτάρει με 56% σε κοντά τέσσερις προσπάθειες ανά αγώνα είναι ένα εξτραδάκι. Πιο σημαντικό είναι πως ο DeAnthony Melton είναι πάνω από το 40%, ένας παίκτης που το μόνο που τον χώριζε από το να είναι ευκαιρία στο συμβόλαιό του, ήταν ένα αξιόπιστο σουτ από μακριά - και μακάρι να συνεχίσει, και φυσικά ο Desmond Bane. Στο φετινό ντραφτ ήταν ο παίκτης με τη μεγαλύτερη πιθανότητα σε 3-4 χρόνια όλοι οι GMs να λένε “το ήξερα ότι θα πιάσει, θα τον είχαμε διαλέξει αλλά…” και προς ώρας σουτάρει με πάνω από 50% από μακριά, παίζει άμυνα και γενικά παίζει σαν βετεράνος. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχει δισταγμός στο παιχνίδι του, και προχωρά στην κίνησή του με το που πιάσει την μπάλα, είτε πρόκειται για σουτ, είτε για μπούκα με προσποίηση στο closeout.

Κάποιος λείπει από την εξίσωση, κι αυτός είναι ο Xavier Tillman, η έτερη επιλογή τους στο draft, επίσης χαίρων της εκτίμησης των scouts αλλά με το ερωτηματικό, αν θα την παλέψει ως undersized ψηλός και αν θα βρει χρόνο σε μια συνωστισμένη frontline. Και λείπει γιατί πλέον ξεκινάει για τους Grizzlies. Η απουσία του Jaren Jackson Jr. όχι μόνο του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί, αλλά φαίνεται να κουμπώνει καλύτερα από τον Valanciunas, τουλάχιστον όσο τα μέτρα που ο JJJ μπορεί να καλύψει στην άμυνα απουσιάζουν.

Παράλληλα, κι ας είναι πρώιμο συμπέρασμα, ο Jenkins φαίνεται να ανακαλύπτει μια συνταγή που κι ο Popovich χρησιμοποιεί την τελευταία διετία, και ίσως να είναι feature, όχι bug του προγράμματος. Εφόσον η ομάδα δεν διαθέτει κορυφαίο ταλέντο, επενδύει στον πάγκο της, ούτως ώστε να κερδίζει αυτός τα παιχνίδια, με τους starters να προσπαθούν να κρατήσουν το παιχνίδι στα ίσια, αντίθετα με το σύνηθες παράδειγμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες του πάγκου είναι καλύτεροι, όσο ότι το παιχνίδι παίζεται για 48’ λεπτά και υπάρχει περιθώριο να αναζητηθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα μακριά από την πεπατημένη.

Κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία είναι λεπτομέρεια, ωστόσο μαζεύοντας πολλές από δαύτες ο Jenkins έχει καταφέρει αριστοτεχνικά να καλύψει τις αδυναμίες του ρόστερ του στα φτερά, να κατευνάσει τη θύελλα των τραυματισμών και εν τέλει να κρατάει την ομάδα γύρω στο .500 και να πετυχαίνει νίκες απέναντι σε δυνατότερους αντιπάλους, ακόμα και με γήινο μέχρι στιγμής Morant. Οι ιδιαίτερες συνθήκες της σεζόν και το μικρό δείγμα γραφής, ιδίως ακόμα μικρότερο για τους Grizzlies που έχουν παίξει 4-5 λιγότερα παιχνίδια από τους υπόλοιπους, δεν προσφέρονται για συμπεράσματα. Το 7-0 σερί διαδέχτηκαν τρεις διαδοχικές ήττες, στις οποίες φάνηκε μεταξύ άλλων και η απουσία του JJJ, με τους Sabonis, Turner και Williamson να εκμεταλλεύονται τις απουσίες της frontline τους.  Ωστόσο μέχρι στιγμής ο 36χρονος προπονητής έχει ανταποκριθεί θαυμάσια στους γρίφους που του έχει στείλει η σεζόν. Και αυτό προς ώρας είναι αρκετό.

H Πρώτη Μεγάλη Παράσταση των Nets

Μπορεί οι Nets να έχασαν ξανά τον Durant, μετά από μισό παιχνίδι, πλέον για μία βδομάδα, ωστόσο λίγες μέρες νωρίτερα φρόντισαν να μας χαρίσουν το τρίτο σερί δικό τους παιχνίδι που εύκολα χαρακτηρίζεται ως το “παιχνίδι της σεζόν” ως τώρα. Έτσι, μετά το πρώτο Nets - Cavs με τα μαγικά του Sexton και την αυτοκτονία τους στο run ‘n gun Nets - Wizards, ήρθε η επισκεψη των Clippers στο Barclays Center την Τεταρτη που μας πέρασε. Εκεί είδαμε την πρώτη εντυπωσιακή επίδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων της φονικής επιθετικά μηχανής των νέων Nets.

Με τους -την δεδομένη χρονική στιγμή- πρωτοπόρους της Λίγκας να τους επισκέπτονται, οι Big-3 έκαναν επίδειξη του ρεπερτορίου τους. Μένοντας κοντά στο σκορ σε όλο το παιχνίδι, πάτησαν γκάζι την στιγμή που έπρεπε: στα μέσα της τέταρτης περιόδου, όντας πίσω στο σκορ με πέντε πόντους, οι τρεις superstars πήραν σειρά με τον Durant να βάζει τρίποντο, τον Kyrie να το παίρνει μετά πάνω του με τρίποντο-circus shot-τρίποντο και τον Harden να ολοκληρώνει την παράσταση με δικό του τρίποντο. Παρά το time out του Lue, οι Nets έκαναν πριν καταλάβει ο οποιοδήποτε το -5 τους συν οκτώ, δείχνοντας το επίπεδο που έχει το ταβάνι τους. Ο Irving τέλειωσε με 39 πόντους, ο Harden με ένα “JasonKiddικό” 23/11/14 και ο Durant έβαλε ήσυχα 28 με 11/13 σουτ.

Στα θετικά της όλης παράστασης των Nets, η αργή αλλά σταθερή προπονητική ωρίμανση του Steve Nash, που, σε αντίθεση με την ήττα από τους Wizards, στο τέλος έκανε τακτικά φάουλ στους Clippers, στερώντας τους τη δυνατότητα για τρίποντο.

Στα ευτράπελα, το γεγονός πως ο Batum έχασε τη βολή που ήθελε να βάλει και έβαλε αυτή που ήθελε να χάσει.

Συνολικά, όπως και εισαγωγικά είπαμε, είδαμε εύκολα το καλύτερο ματς της σεζόν ως τώρα στον συγκεκριμένο αγώνα, ένα ενδεχόμενο preview Τελικών, με πέντε superstars στο παρκέ, στην πρώτη ουσιαστική επίδειξη των Nets. Επόμενος στόχος για αυτούς, ο όχι τόσο εύκολος, αυτός της σταθερότητας σε αυτό το επίπεδο.

Οι φάσεις *που μας έβγαλαν τα μάτια*

Από εντυπωσιασμό…

Τέταρτη φορά που τον βάζουμε στη φάση της εβδομάδας στις εφτά ως τώρα εκδόσεις αυτής, οπότε φανταζόμαστε έχετε καταλάβει ποια είναι η αδυναμία μας και ο άνθρωπος για τον οποίο ξενυχτάμε φέτος:

O Fox έχει πάρει φωτιά για τα καλά φέτος και με τρομερές εμφανίσεις σε κάθε τέταρτο δωδεκάλεπτο, στους αγώνες της ομάδας του τη βδομάδα που προηγήθηκε, σκοράροντας διψήφιο σε κάθε ένα από αυτά, τους οδηγεί στο 4-1 για τη βδομάδα και σε θετικό ρεκόρ 12-11 στη σεζόν.

…και από τα γέλια

Μα καλά game winning shot και το βάζετε στο “σκάσατε από τα γέλια”; Ναι, επειδή οι Mavericks είχαν ένα φάουλ να δώσουν! Εναλλακτικός τίτλος, μετά από αυτό το “μπαμ και κάτω του Booker και το κοπάνημα της γραμματείας από τον λατρεμένο μας Luka: “Αγνή Σλοβένικη Ταύλα”.

Βonus: κι άλλοι Mavericks:

Η γωνιά του Geek

➢ Συνεχίζοντας ακριβώς από το τρίποντο της νίκης των Suns κόντρα στους Mavericks, αυτό ήταν το πέμπτο του καλάθι που έδινε προβάδισμα στην ομάδα του με πέντε ή λιγότερα δευτερόλεπτα να μένουν για τη λήξη του αγώνα, γεγονός που τον κατατάσσει δεύτερο στη σχετική λίστα από τη μέρα που μπήκε στη Λίγκα (2015-16), πίσω αποκλειστικά από τον Westbrook.

➢ Μιλώντας ωστόσο για Mavericks, είχαμε γράψει αρκετές φορές πως αυτοί την περσινή σεζόν έγραψαν το υψηλότερο offensive rating που στην ιστορία της Λίγκας με 116,7 (δηλαδή σκόραραν 116,7 πόντους ανά 100 κατοχές). Φέτος, πέρα από το ένα τέταρτο της χρονιάς, τέσσερις ομάδες τρέχουν με καλύτερη επίδοση από την κορυφαία ever:

  • Bucks 118,9
  • Clippers 118,4
  • Nets 117,4
  • Jazz 116,8

➢ Ο Kawhi Leonard έχει ως τώρα στη σεζόν μέσους όρους της τάξης των 26/5/5 με ποσοστά on 50/40/90 σε δίποντα, τρίποντα και βολές αντίστοιχα. Αν καταφέρει να διατηρήσει σε αυτό το επίπεδο τους αριθμούς του, θα γίνει μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, μετά τους Stephen Curry και Larry Bird (που το έχει κάνει βέβαια δύο φορές αυτό).

➢ Μόλις 44 παιχνίδια χρειάστηκε ο Zion για να πιάσει τους 1.000 πόντους στο NBA, όσα ακριβώς είχε χρειαστεί και ο Blake και ένα παραπάνω από τον Shaq, που κρατάει στο σχετικό ρεκόρ από το 1992 ως τις μέρες μας.

➢  Ο Morey και ο Harden μπορεί να έφυγαν, their spirit though lives on! Ρεκόρ τριπόντων βράδυ Δευτέρας για τους Rockets στην νίκη τους κόντρα στους Thunder με 136-106, με 28 εύστοχα σε 52 προσπάθειες!

➢ Μετά από ένα διάστημα εκτός λίγκας πέρσι, ο Carmelo όχι απλά επιβεβαιώνει τη θέση του σε αυτή, αλλά ανεβαίνει και αθόρυθα στην all time scoring list. Κόντρα στους Wizards ξεπέρασε τον Dominique Wilkins στην 13η θέση όλων των εποχών, έχοντας πια within reach στην τρέχουσα σεζόν και τους Oscar Roberson και Hakeem Olajuwon:

➢ Θυμάστε πέρυσι, τέτοιες ακριβώς μέρες ήταν 7 Φλεβάρη, που συζητάγαμε για το trade που έστελνε τον D’Angelo Russell στους Wolves για να παίξει δίπλα στον κολλητό του Towns. Έναν χρόνο μετά και οι Towns και Russell έχουν αγωνιστεί μαζί σε όλα και όλα πέντε ματς, με τους Wolves να είναι με διαφορά στον πάτο της Δύσης. Tην στιγμή μάλιστα που χρωστάνε ένα πρώτο τους pick (είτε top-4 protected φετινό, είτε εντελώς unprotected του χρόνου) στους Warriors.

➢ Σε μία είδηση που προκάλεσε αρκετές σκέψεις, οι Raptors ανανέωσαν για πέντε χρόνια τον GM της ομάδας τους, Bobby Webster. Γιατί αυτό προκάλεσε προβληματισμό; Ακριβώς επειδή ο President of Basketball Operation της ομάδας και αρχιτέκτονας αυτής, Masai Ujiri, ακόμα δεν έχει ανανεώσει με τους Καναδούς, με τις φήμες να πληθαίνουν πως το καλοκαίρι θα βάλει μπροστά το νέο του σχέδιο, την επιστροφή των Wizards στη σοβαρότητα.

➢ Μένοντας στους Raptors, ρεκόρ πόντων στην ιστορία τους, ρεκόρ πόντων για undrafted παίκτη, μόλις ο τρίτος που βάζει 11 τρίποντα σε αγώνα με ποσοστό καλύτερο από 75% μετά τους Curry και LaVine. Όλα αυτά ο Fred VanVleet, ο -δικαίως- πιο καλοπληρωμένος undrafted στην Ιστορία, στην νίκη των Raptors επί των Magic με 123-108 το βράδυ της Τρίτης, όταν και τελείωσε τον αγώνα με 54 ποντους και 11/14 τρίποντα. Κερασάκι στην όλη τούρτα; Τα τρία του blocks. Δεύτερο κερασάκι στον πάτο μου; Πως προφανώς και τον είχε ο αντίπαλός μου στο fantasy.

➢ Μετά τη νίκη των Lakers και επί των Pistons, 24 σερί παιχνίδια έχει γράψει ο LeBron από την έναρξη της σεζόν με πάνω από 15 πόντους, πέντε rebounds και πέντε assists, ξεπερνώντας το αντίστοιχο ρεκόρ του ίδιου από την έναρξη της σεζόν 2011-12.

Παράλληλα, ένα παιχνίδι πίσω, στη νίκη των Lakers επί των Nuggets, με ένα στραγγαλιστικό και άκρως τρομακτικό για κάθε αντίπαλο που το είδε, δεύτερο ημίχρονο της ομάδας του LA, όταν και είχαν σκορ 68-35 επί των περσινών αντιπάλων τους στον τελικό της περιφέρειας, ο LeBron έπιασε τα 800 παιχνίδια που σκοράρει πάνω από 25 πόντους, όντας πρώτος στη σχετική λίστα, περνώντας παράλληλα στο ίδιο παιχνίδι και τον Wilt στην τρίτη θέση των περισσότερων FGM όλων των εποχών στη Λίγκα. Ωστόσο, αν κάτι είναι τρομακτικό ως προς την απόδοση του 36χρονου GOAT, δεν είναι πως μετά τη σεζόν που βγήκε πρώτος στις assists, αποφάσισε φέτος να ντυθεί Curry και να σκοράρει με πάνω από 40% πίσω από τα 7,25, όχι. Είναι ό,τι δείχνει να είναι συνολικά καλύτερος από ό,τι ποτέ υπήρξε:

➢ Μόλις δύο παίκτες στη Λίγκα γράφουν κατά μέσο όρο πάνω από 100 touches ανά παιχνίδι ως τώρα στη φετινή σεζόν: ο Σέρβος Αρτίστας Nikola Jokic με 102,4 και o γιος του Arvydas, Domantas Sabonis με 100. Αμφότεροι είναι δηλωμένοι με ύψος 2,11.

➢ Τρομερές εμφανίσεις είχαμε τη βδομάδα που πέρασε από τους “Γιούγκους” της Λίγκας. Συγκεκριμένα, ο Jokic μετά την επική 47άρα κόντρα στον Gobert, είχε άλλους 50, με 12 assists και οκτώ rebounds το βράδυ του Σαββάτου κόντρα στους Kings. O συνονόματός του (αλλά τονιζόμενος στη δεύτερη αντί για την πρώτη συλλαβή) Vucevic είχε 47/19/4 κόντρα στους Bulls δύο μέρες νωρίτερα, με την Αγνή Σλοβένικη Καύλα να κλείνει την τριάδα με 42/7/11 κόντρα στους Warriors, επίσης το βράδυ του Σαββάτου, ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ πόντων.

➢ Στο συγκεκριμένο παιχνίδι βέβαια, ο Curry τελείωσε τον αγώνα με 57 (!!), με 11/19 τρίποντα, μην καταφέρνοντας ωστόσο να υπερκεράσει, πέρα από τους αντίπαλούς του, και τις σοβαρές απουσίες των ψηλών των Warriors, που έχουν βρεθεί πια με τραυματίες τους Chriss, Looney, Wiseman. Έτσι έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης στην Ιστορία που σκοράρει πάνω από 50 και η ομάδα του χάνει. Έκτος; Ο μόλις νωρίτερα αναφερθείς Jokic, που παρά τους 50 του, οι Nuggets έχασαν από τους Kings.

Κλείνοντας τα του Curry, όσο άσχημα είχε ξεκινήσει τη σεζόν από το τρίποντο, τόσο κλείνει στόματα (μεταξύ των οποίων και κάνα δυο δικά μας εδώ στο Guru) όσο αυτή πηγαίνει:

➢ Μιλωντας για ρεκόρ σκοραρίσματος που συνοδεύονται με ήττες, αυτόματα πια το μυαλό όλων μας πάει στον Bradley Beal. Nα πούμε το λοιπόν εδώ, πως ο άσσος των Wizards ξεκίνησε τη σεζόν με 17 σερί παιχνίδια με πάνω από 25 πόντους, σπάζοντας έτσι το ρεκόρ του Jordan από τη σεζόν 1988-89 με 16. Ωστόσο το σερί σταμάτησε εκεί, μιας και στον 18ο αγώνα του για τη σεζόν, οι Heat τον κράτησαν στους εφτά πόντους με 1/14 σουτ!

➢ Μιλώντας για Wizards, να πούμε πως τα περισσότερα παιχνίδια ομάδας που έχουν αναβληθεί ως τώρα είναι τα δικά τους και των Grizzlies, από έξι, από το σύνολο των 24 αγώνων που δεν έχουν διεξαχθεί λόγω covid ως τώρα στη σεζόν.

Ups and Downs

Στην τέταρτη χρονιά του στη λίγκα, το #11 του draft του 2017 από το Kentucky, ο 23χρονος πια Malik Monk δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του στη Λίγκα. Στο ματς κόντρα στους Heat στις αρχές της εβδομάδας σκόραρε 36 πόντους με 9/13 τρίποντα σε 40’ από τον πάγκο. Μπορεί να μην ακολούθησαν εξίσου εντυπωσιακές εμφανίσεις, 13 κόντρα στους Sixers και έξι κόντρα στη Utah, όμως τα σταθερά λεπτά του στο rotation, η στάση του στους αγώνες και η συνεισφορά του για την ομάδα του, την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν ως τώρα, τους Charlotte Hornets, μας κάνουν αισιόδοξους πως τελικά όσα περιμέναμε όταν μας πρωτοσυστήθηκε στη Λίγκα, μόλις στα 19 του χρόνια, μάλλον θα έχουμε εν τέλει την ευκαιρία να τα απολαύσουμε.

Νίκη των Celtics μέσα στο Staples κόντρα στους Clippers, και μάλιστα χωρίς τον τραυματία Jaylen Brown, με τον Tatum να συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποκορύφωμα τη φάση που out-Kawhi-ed Kawhi.

Οι Celtics, χτυπημένοι και αυτοί από τραυματισμούς (Kemba, Smart) και απουσίες covid (Tatum), αρχίζουν να βρίσκουν σιγά-σιγά ρόλους στη νέα τους σύνθεση, με τους Theis, Thompson και δύο Williams να καλύπτουν συλλογικά, μα αρμονικά και συλλογικά τα λεπτά της frontline, τον Tatum να συνεχίσει στο all star επίπεδο που μας συστήθηκε πέρσι, τον Βrown να ανεβαίνει σε ένα πολύ παραπλήσιο αντίστοιχο επίπεδο και τον Kemba να αρχίζει να προσφέρει και αυτός με τη σειρά του ουσιαστικά, Απαραίτητη ενέργεια για το κάτι παραπάνω από την ομάδα της Βοστώνης, η αξιοποίηση του trade exception από τη φυγή Hayward από τον Danny Ainge.

Η άμυνα των Lakers. Αν σε κάποιους/ες δεν λέει κάτι πως είναι η καλύτερη της Λίγκας, με 104,8 defensive rating, να σημειώσουμε πως ανάμεσα στις δύο μαγικές εμφανίσεις του ο Jokic, με 47 κόντρα στον Gobert και 50 κόντρα στους Kings, συνάντησε την άμυνα των Πρωταθλητών. Εκεί σταμάτησε στους 13.

Φήμες όλη τη βδομάδα ήθελαν τους Knicks του Tom Thibodeau να κινούνται για την απόκτηση (εκ νέου) του Derrick Rose, με το trade τελικά να γίνεται πραγματικότητα βράδυ Κυριακής. Απορία μας: πόσες φορές μπορείς να ξαναζεστάνεις το ίδιο φαΐ;

Όχι ευχάριστα τα νέα για τον cult hero Αυστραλό των Cavs, Matthew Dellavedova, o οποίος ταλαιπωρείται από χρόνιους πόνους στο κεφάλι, αποτέλεσμα των αρκετών διασείσεων που έχει υποστεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του, με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά να βάλει τέρμα σε αυτή. Προς ώρας προσπαθεί να επανέλθει για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (αν και εφόσον αυτοί τελικά τελεστούν) το καλοκαίρι του 2021.

Τέλος, όπως ακριβώς τα λέει ο δικός μας ο Δημήτρης:     

Σε ένα θέμα που μάλλον θα επανέλθουμε σύντομα, στους Mavericks, η υποτονικότατη παρουσία του Λετονού, φαίνεται να πηγαίνει πολύ πίσω την εξέλιξη του όλου project. Και με τα picks τους unprotected στη Νέα Υόρκη από το trade απόκτησής του, τα καμπανάκια έχουν ήδη αρχίσει να χτυπούν.

Covid All Star

Πρώτη βδομάδα με μηδέν θετικά τεστ για τη Λίγκα, ύστερα από τα 16, 11 και ένα, τις βδομάδες που προηγήθηκαν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί λόγο, ούτε καν άλλοθι, για τη διεξαγωγή του φετινού All Star! Στο προηγούμενο WGG γράφαμε για την αδυναμία μας να καταλάβουμε το σκεπτικό πίσω από τη διάθεση της Λίγκας να διεξάγουν το All Star κανονικά φέτος στην Atlanta. Βράδυ Τρίτης ο Woj τουίταρε πως όχι μόνο θα γίνει, αλλά πιθανότατα θα γίνουν και οι διαγωνισμοί που λαμβάνουν χώρα στα All Star Weekends. Ένα βράδυ πριν, στην Atlanta, τον τόπο που είναι να διεξαχθεί το φετινό All Star Game, δύο “φίλαθλοι” σε courtside seats (!) έβριζαν χωρίς μάσκα (!!) τον LeBron. Τι μπορεί να πάει λάθος άραγε;! Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως οι No Dunks (πρώην Starters) που ζουν στην Atlanta έκραζαν στο pod τους της Παρασκευής ακριβώς αυτή την απόφαση, όχι δηλαδή απλά να διεξαχθεί το All Star Game, αλλά αυτό να γίνει και στην Αtlanta, μία πόλη που δεν τηρεί στα ελάχιστα τα μέτρα και έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας.

Και, ok, είναι κατανοητό σε σημαντικό βαθμό πως το όλο ρίσκο λαμβάνεται για οικονομικούς λόγους, προφανώς όχι αυτούς των εισιτηρίων, αλλά των χορηγών και των media partners, με την προοπτική της περαιτέρω εξάπλωσης της Λίγκας στο κοινό των νεανικών ηλικιών, αλλά αλήθεια, δεν καταλαβαίνουμε πως δεν λαμβάνονται υπόψη οι σκέψεις των παικτών, όπως αυτές εκφράζονται είτε από τον LeBron είτε τον Fox, ήτοι ο μακροβιότερος All Star της Λίγκας από τη μία και ένας παίκτης που θέλει όσο τίποτα να γίνει all star από την άλλη, που αμφότεροι ειδικά για φέτος λένε σε κάθε τόνο “ρε παιδιά τι πάτε να κάνετε;!”.

Xαρακτηριστικό δε της όλης τρέλας της Λίγκας  ως προς τη διαχείριση του covid, είναι το τι συνέβη με τον Durant στην ήττα τους από τους Raptors το βράδυ της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, παρότι ο KD είχε αρνητικά και τα τρία τεστ που έκανε τις 24 ώρες που προηγήθηκαν του αγώνα, ένας φροντιστής των Nets με τον οποίο είχε επαφή έβγαλε μη οριστικό τεστ. Έτσι, αντί για βασικός, ξεκίνησε τον αγώνα, συμμετέχοντας για λιγότερο από 20 λεπτά σε αυτόν συνολικά, καθώς κατά τη διάρκεια του ματς, το δεύτερο τεστ του φροντιστή γύρισε θετικό, οπότε βάσει των πρωτοκόλλων της Λίγκας, τώρα ο KD πρέπει για μια βδομάδα να μπει σε καραντίνα. Ωστόσο, γιατί ξεκίνησε από τον πάγκο, και αφού εν τέλει έπαιξε, γιατί μπαίνει μόνο αυτός σε καραντίνα και όχι όλοι όσοι αγωνίστηκαν μαζί του. Και αν οι υπόλοιποι μετά τα αρνητικά τους τεστ συνέχισαν κανονικά να παίζουν τις επόμενες μέρες, γιατί να μην συμβεί το ίδιο και με τον Durant; Εμάς να μας συμπαθάτε, αλλά δεν καταλαβαίνουμε πια τι γίνεται...

Σε κάθε περίπτωση, απτόητη η Λίγκα δημοσίευσε τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το φετινό All Star:

Την ίδια στιγμή έδινε οδηγίες στους παίκτες να δουν το SuperBowl το βράδυ της Κυριακής μόνοι τους σπίτια τους, χωρίς να βρεθούν με φίλους, πόσο δε σε μεγαλύτερες μαζώξεις. Δηλαδή, στο All Star, που συνήθως ήταν ένα πολυήμερο πάρτυ, θα πάνε κλεισμένοι στα κουτιά τους, είτε αυτά είναι τα αεροπλάνα τους, είτε τα δωμάτια ξενοδοχείων τους, θα βγουν από αυτά να κόψουν κάτι εκατομμύρια δολάρια και θα ξαναμπούν σε αυτά. Ε, πλέον η όλη φάση θυμίζει πόκεμον και όχι NBA παίδες, να μας συμπαθάτε. Και δη σε ακόμα χειρότερο βαθμό, γιατί τουλάχιστον στα πόκεμον, ο ιδιοκτήτης του πάει μαζί του στον αγώνα, δεν το στέλνει να αγωνιστεί εκ του ασφαλούς και από απόσταση.

Για αυτό τον λόγο και κλείνουμε το όλο θέμα “NBA και Covid” με το ιδιαίτερα πετυχημένο σχόλιο από το αμερικάνικο “Κουλούρι”:

Προσεχώς

Πάμε να δούμε τα τρία παιχνίδια που ξεχωρίσαμε για αυτή την εβδομάδα, ελπίζοντας ότι ο covid θα μας επιτρέψει α) να τα δούμε, β) να τα δούμε χωρίς σημαντικές απουσίες, και, γ) να δούμε καλό θέαμα:

  1. MIL @ DEN, 09/02, 04:30: Οι Bucks ταξιδεύουν στη Δύση και πρώτος τους σταθμός είναι το Denver, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Nuggets του αφηνιασμένου Jokic. Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν αποδώσει όπως θα ήθελαν μέχρι στιγμής στο παρκέ, με τους Bucks, ωστόσο, να φαίνεται πως πάνε να βρουν την ταυτότητά τους πια. Βρίσκονται στο 15-8 στην Ανατολή, ρεκόρ που τους τοποθετεί στη δεύτερη θέση και “τρέχουν” ένα σερί τεσσάρων νικών. Το ματς με τους Nuggets αποτελεί ένα καλό crash test γι αυτούς ώστε να δουν που βρίσκεται η πρόοδός τους.
  2. GSW @ SAS, 10/02, 03:30: Θάνατος, φόροι και Spurs. Αυτά είναι τα τρία σίγουρα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Το San Antonio βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Δύσης και σε αυτό το πρώτο στάδιο της σεζόν δείχνει πως η περσινή απουσία από τα playoffs δεν θα περάσει έτσι. Απέναντί τους οι Warriors με τον “καυτό” Steph Curry να κάνει πράματα και θάματα το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για τις δύο ομάδες που συμπληρώνουν το top-10 καλύτερων αμυνών στη Δύση. Επιθετικά, οι Spurs είναι η ομάδα με τις περισσότερες προσπάθειες για δίποντα στο NBA, ενώ σε εκείνες των τριπόντων, είναι 26οι. Από την άλλη, οι Warriors είναι έβδομοι στις προσπάθειες τριών πόντων και 20οί σε εκείνες των δύο. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η κόντρα αυτών των δύο φιλοσοφιών.
  3. PHI @ POR, 12/02, 05:00: Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, το Portland κατέβηκε να αγωνιστεί με την second unit, καταφέρνοντας να νικήσει τους Sixers μέσα στο σπίτι τους. Αυτή τη βδομάδα, η Philly πηγαίνει στη δυτική ακτή να αντιμετωπίσει τους Blazers γνωρίζοντας καλά τι θα συμβεί αν δεν πάρει στα σοβαρά -ξανά- το ματς αυτό. Οι γηπεδούχοι έχουν μάθει να αγωνίζονται χωρίς τους τραυματίες τους και έχουν αποδείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν σε μεγάλο βαθμό χωρίς αυτούς. Από την άλλη η Philadelphia δείχνει να έχει καλά πατήματα γενικώς στη σεζόν, ωστόσο όποτε ταξιδεύει εκτός πόλης η απόδοσή της δεν είναι σταθερή (ρεκόρ 6-5). Αυτό είναι το δεύτερο από τα τέσσερα road trip παιχνίδια της και είναι ένα καλό τεστ για εκείνη.

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely