Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 21:29

Ημέρα 2η: Αυστραλοί σε κόντρα ρόλους

Από :

Στο τέλος του εξαιρετικού αγώνα που άνοιξε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του παγκοσμίου κυπέλλου, η Αυστραλία έδειξε τον πλουραλισμό που διεθέτει το ρόστερ της και πήρε μάλλον την πιο σημαντική νίκη της αγωνιστικής απέναντι στον Καναδά. Το θέμα ήταν ότι αυτό το έκανε με ασυνήθιστους πρωταγωνιστές, ή πιο σωστά με τους γνωστούς πρωταγωνιστές σε ασυνήθιστους ρόλους. Ο Τζο Ίνγκλς δημιουργούσε ασταμάτητα κι ο Μάθιου Ντελαβεντόβα εκτελούσε και έτσι με ένα σερί 28-8 τα καγκουρό πήραν τη νίκη απέναντι στους, εχμ, βίσονες.

Προηγουμένως όμως ο Καναδάς είχε απλώσει μια ιδιαίτερη άμυνα με δυο γκαρντ (Πάνγκος, Τζόζεφ δηλαδή) να πιέζουν παντού τους χειριστές της Αυστραλίας και τους υπόλοιπους παίκτες να κλείνουν τους χώρους. Η άμυνα των παικτών του, λατρεμένου για αρκετούς μπασκετόφιλους, προπονητή Νικ Νερς τους επέτρεψε να γυρίσουν το -12 του ημιχρόνου και να βγάλουν μερικές εντυπωσιακές φάσεις στην επίθεση. Κορυφαία όλων αυτή εδώ μετά από επαναφορά στη γραμμή των 10 μέτρων.

via GIPHY

Η αντίδραση της Αυστραλίας ήταν σχετικά άμεση. Ο Ίνγκλς ανέλαβε καθήκοντα βασικού χειριστή στην επίθεση και τα πήγε θαυμάσια, μοιράζοντας 6 ασίστ στα τελευταία 11 λεπτά του παιχνιδιού, ενώ η καλή μέρα του Ντελαβεντόβα από μακριά (6/10 τρίποντα, 4/5 στο αντίστοιχο διάστημα) άνοιξε την άμυνα του Καναδά, πάνω που αυτή άρχιζε να προκαλεί σημαντικά προβλήματα. Έτσι, έχοντας ανακτήσει το προβάδισμά τους, οι Boomers (έλεος) κατάφεραν να αναδείξουν πολλές από τις αρετές τους, ανεβάζοντας τους παίκτες που είχαν μέχρι τότε συμπληρωματικούς ρόλους. Δείτε αυτήν την επίθεση, για παράδειγμα. Η άμυνα του Τζόζεφ είναι αφοσιωμένη στον ζεστό Ντελαβεντόβα, ο Σκραμπ προσπαθεί να καλύψει την πάσα στον Ίνγκλς. Όμως την μπάλα την έχει ο Μιλς, ο οποίος έχει φυσικά την ικανότητα να επιτεθεί στον κατάλληλο χρόνο και να ολοκληρώσει με άνεση μια καταπληκτική επίθεση.

via GIPHY

Κι οι δυο ομάδες πάντως, έδειξαν την ποιότητα τους μέσα στο ματς και με δεδομένη την παρουσία της Λιθουανίας, που δεν δυσκολεύτηκε καθόλου απέναντι στη Σενεγάλη, ίσως είναι αυτός ο όμιλος με το περισσότερο ενδιαφέρον για την πρόκριση.

Αρκετό ενδιαφέρον είχαν και τα παιχνίδια του 7ου ομίλου ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, αλλά και ανάμεσα σε Δομινικανή Δημοκρατία και Ιορδανία, παρά την ολοκληρωτική κυριαρχία της ομάδας του Τε Πε Βενσάν Κολέ στα πρώτα 15 λεπτά. Βόιτμαν και Σρεντερ έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι και παραλίγο να πάρουν την τρίτη σερί νίκη επί των Γάλλων σε μεγάλες διοργανώσεις. Σε αντίθεση όμως με τα πλέι οφ του ΝΒΑ, ο Φουρνιέ ήταν θετικά καθοριστικός, βάζοντας το μεγάλο σουτ κι αμέσως μετά τις κρίσιμες βολές. Γενικά η Γαλλία δεν κυριάρχησε όπως αναμενόταν, δείχνοντας μερική από τη γνωστή υπεροψία της στο τέλος, ενώ παρά την ήττα, η Γερμανία έδειξε να διαθέτει αρκετή ποιότητα για να περάσει χωρίς πρόβλημα από τα ματς με τους δυο επόμενους αντιπάλους.

Αυτοί, δηλαδή η Ιορδανία κι η Δομινικανή Δημοκρατία, δεν έδειξαν να έχουν κάτι παραπάνω από μερικές καλές μονάδες, ενώ στο κλειστό φινάλε του παιχνιδιού φάνηκαν κι αρκετές προπονητικές αδυναμίες. Η ομάδα της μέσης Ανατολής επέστρεψε κι αυτή από μεγάλη διαφορά στην τέταρτη περίοδο, όμως οι παίκτες της έχασαν τα δυο μεγάλα σουτ του αγώνα και δεν εκμεταλλεύτηκαν το δώρο του Δομινικανού προπονητή, που αποφάσισε 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και με τη διαφορά στον πόντο να κάνει επίθεση 14 δευτερολέπτων από το κέντρο του γηπέδου. Ο Τάκερ έκανε φάουλ, ο Λιζ έβαλε τις βολές και κάπως έτσι πήγε χαμένη η υπερπροσπάθεια κι οι 34 πόντοι του Αχμάτ Αλ Ντουαϊρί (κατά κόσμον Αχμέτ Ντουβερίογλου).

Στο τελευταίο ενδιαφέρον ματς της ημέρας η Βραζιλία αιφνιδιάστηκε αρχικά από την Χάκα κι εν συνεχεία από το γρήγορο παιχνίδι της Νέας Ζηλανδίας, οι παίκτες της οποίας σούταραν 24 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο (10 ο ηγέτης της ομάδας Τάι Ουέμπστερ). Παρόλα αυτά, μετά από την τρέλα των πρώτων 20 λεπτών που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες στο καταπληκτικό κι άκρως χαρακτηριστικό 50-50, η Βραζιλία κατάφερε να ηρεμήσει το παιχνίδι, έκανε μόλις δυο λάθη στο δεύτερο ημίχρονο και βρήκε λύσεις με τον εξαιρετικό Άλεξ Γκαρσία και τον παραδόξως ήρεμο Λεάντρο Μπαρμπόσα. Γενικά πάντως η Βραζιλία δεν εντυπωσίασε, με τα σημάδια της ηλικίας να είναι εμφανή σε πολλούς από τους παίκτες της.

Στο τουρνουά μπήκε σήμερα κι η ομάδα των ΗΠΑ, η οποία δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην πολύ συμπαθητική Τσεχία. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ιαπωνία δεν δικαιολόγησε τίποτα απέναντι στην Τουρκία κι ηττήθηκε πανηγυρικά, για να φανταστείτε τους έβαλε 10 πόντους ο Σεμίχ Ερντέν. Όπως φαίνεται το κρίσιμο ματς του ομίλου θα είναι αυτό ανάμεσα στην Τσεχία και την Τουρκία για την δεύτερη θέση της κατάταξης, όμως αυτό θα γίνει σε τέσσερις ημέρες, οπότε έχουμε καιρό μέχρι τότε. Αύριο προέχει το ματς της Νιγηρίας με την Αργεντινή, ενώ ενδιαφέρον θα έχει κι αυτό της Πολωνίας με την Κίνα. Με βάση την πρώτη μέρα δύσκολα θα δούμε κάτι που θα αλλάξει τον ρυθμό της διοργάνωσης, σε όλα τ’άλλα παιχνίδια υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ίσως βέβαια να έχουμε κάποιο ρεκόρ πόντων στο Σερβία-Φιλιππίνες, ανάλογα με τα κέφια των όρθοντοξ μπράδερς.

 Για την ώρα απολαύστε λίγο Κέμπα Γουόκερ:

via GIPHY

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely