Δημήτρης Χ.

Μεγάλωσα κοντά στη Ριζούπολη, έμεινα στο ύψος του Isaiah Thomas (προσέξτε, του καινούργιου, όχι του boy) αλλά χωρίς την ικανότητά του, οπότε προτίμησα από νωρίς να ακολουθώ το άθλημα με τα μάτια και όχι με τα χέρια μου (αν και εντάξει, τα παίζουμε τα μονάκια μας). Ασχολούμαι με συμφωνική μουσική, πρόσφατα πήρα και το πτυχίο μου για να διδάσκω τα θεωρητικά της. Α ναι, μη ξεχαστώ, υποστηρίζω τους Knicks, το πρόβλημα μου είναι βαθύ. Καταραμένη Ewing Theory.

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 07:14

Το Φαινόμενο της Caitlin Clark

Το όνομά της είναι Caitlin Clark. Αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών με τη φανέλα του Iowa. Στις 15 Φεβρουαρίου είχε την ευκαιρία να σουτάρει για να γράψει το όνομά της στην κορυφή της ιστορίας. Συνήθως, όταν σουτάρει η συγκεκριμένη αθλήτρια, τα πράγματα πάνε όπως πρέπει και τα ρεκόρ διαλύονται.

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 17:15

Η καινούργια ζωή των Warriors

Μία από τις πιο αχρείαστες λούπες στις οποίες πέφτει το μυαλό μου όλα αυτά τα χρόνια που οι Golden State Warriors είναι στην κορυφή της ΝΒΑικής συζήτησης, ή τέλος πάντων εκεί κοντά, είναι ποιος από τους δύο έπαιξε σημαντικότερο, πιο καταλυτικό ρόλο, δίπλα στον Steph Curry - ο Draymond Green ή ο Klay Thompson.

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 10:20

Οι βράχοι του Cleveland

Knicks και Clippers έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα και τις φωνές, τρέχοντας μεγάλα σερί μέσα στον Ιανουάριο και ξεσηκώνοντας τους φίλους του ΝΒΑ, που θέλουν δύο ομάδες από τις μεγάλες αγορές να είναι ξανά πρωταγωνιστές στα πράγματα - NY και LA, καταλαβαίνετε, κι εμείς καταλαβαίνουμε δηλαδή, γι’ αυτό τους συζητήσαμε στο χθεσινό πόντκαστ του Basketball Guru. Σε μία άλλη γωνιά της Ανατολής πάντως, αρκετά πιο ήσυχα, χωρίς να το διαφημίζει, μία ακόμη ελπιδοφόρα ομάδα στάθηκε όρθια σαν βράχος στους τραυματισμούς και τις δυσκολίες, έτρεξε αντίστοιχο θετικό σερί, και πλέον παίρνει τη θέση της στα δυνατά χαρτιά για τα επερχόμενα Playoffs.

Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023 10:56

Το Μακρινό Ριμπάουντ, Day 11: Η Ρεάλ Έχασε!

Ναι ξέρω, είστε σκασμένοι που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για νίκες απέναντι σε Μονακό και Παρτίζαν, που πιθανότατα θα εκτόξευαν το momentum της σεζόν που τρέχουν. Κι εγώ μαζί σας είμαι. Ναι, τα σκορ πήγαν στον θεό, ο Ερυθρός έβαλε 97 πόντους και η Μπασκόνια 98, η Μπαρτσελόνα έβαλε 101, η Μακάμπι 102. Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά η Ρεάλ έχασε αγώνα Ευρωλίγκας φίλες και φίλοι. Επιτέλους. Από εκείνο το ματς της κλωτσοπατινάδας με την Παρτίζαν πέρυσι είχε να συμβεί, υπάρχει άλλη είδηση;

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 14:15

Η μαγεία στην άμυνα  

‘’Την άμυνα του Orlando, δεν έχει όμως κανένας’’. Οκ, δεν είναι απόλυτη πραγματικότητα αυτό. Οι Magic δέχονται 107,5 πόντους ανα 100 κατοχές, όσους και οι Celtics, ελάχιστα περισσότερους από τη θαυμαστή Minnesota. Δε θα μπορούσα όμως ν’ αφήσω την ευκαιρία για ένα μικρό jingle που θυμίζει γνωστή διαφήμιση για μαλακτικό, επειδή τα νούμερα παρουσιάζουν μία μικρή διαφορά. Σε κάθε περίπτωση οι Magic, μέσω της άμυνάς τους, έχουν φτάσει τις 5 σερί νίκες κι ένα ρεκόρ 10-5. Πλέον είναι δεύτερη στην Ανατολή. Πώς το πετυχαίνουν; 

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 12:12

Η Νέα Philadelphia

Ναι, ευτυχώς η λίγκα του ΝΒΑ αποκτά σιγά σιγά καινούργιες ‘’sweethearts’’. Οι Timberwolves με τη σούπερ άμυνα και τον εκρηκτικό Anthony Edwards, που τρέχουν σερί έξι νικών ή οι νεαροί Houston Rockets του γίγαντα Sengun (που βέβαια για την ώρα τρέχουν πίσω από τον σερίφη VanVleet και τον Dillon Brooks, παραμερίζοντας λίγο τα νιάτα, όμως έχουμε χρόνο γι’ αυτά, μάλλον). Μία σταθερή δύναμη των τελευταίων ετών ωστόσο, συνεχίζει στο υψηλό επίπεδο, λίγο πιο ήσυχα, μ’ έναν τρόπο διαφορετικό. Addition by subtraction που λένε και στις ΗΠΑ, το μότο των φετινών Philadelphia 76ers.

Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 11:23

Ο Wembanyama και ένα ασυνήθιστο rebuild

Οι San Antonio Spurs κέρδισαν δύο συνεχόμενες φορές τους Phoenix Suns και ο νέος αγαπημένος της λίγκας, Victor Wembanyama, σημείωσε 38 πόντους, ρίχνοντας τα σαγόνια όλων. Μαζί του, οι Spurs γίνονται η rebuilding team που δεν έχουμε συνηθίσει.

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 11:00

Το βιβλίο του Dame στο Portland

Η συζήτηση για την ανταλλαγή του Damian Lillard στους Milwaukee Bucks έχει ανάψει πραγματικά. Απόλυτα κατανοητό. Τι παίρνουν οι Bucks, όπως το ανέλυσε ο Αλέξανδρος πολύ όμορφα, η πλευρά της πίεσης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μελέτησε ο Νικόλας στο δικό του κείμενο, το πακέτο που εξασφάλισαν οι Blazers, πώς χώθηκαν οι Suns στο deal και τι κερδίζουν. Όλα τα παραπάνω, όλοι οι παραπάνω, κοιτάζουν μπροστά - και καλά κάνουν. Αυτό το κείμενο κοιτάζει πίσω, σαν μία μίνι ρετροσπεκτίβα. Μερικές σημειώσεις για την πορεία του Dame στο Portland, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες μ’ ένα γράμμα του αθλητή προς τον οργανισμό και τους ανθρώπους γύρω του. Ίσως αξίζει να χρησιμοποιηθούν και κάποιες λέξεις από το γράμμα αυτό.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 19:42

Mundoreview, Day 4: Μάγοι και Φίδια

Ο Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον ήρθε σε επικοινωνία με τον Κόμπι Μπράιαντ που κρύβει μέσα του, αλλά η ομάδα του δεν τα κατάφερε. Ο Χουάν Νούνιες ήρθε σε επικοινωνία με τον Ρίκι Ρούμπιο που επίσης κρύβει μέσα του, η Ισπανία τα κατάφερε μια χαρά. Για όλους τους υπόλοιπους ήταν μία νορμάλ ημέρα στο Μουντομπάσκετ, μία μέρα πριν την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου που κρίνει τα πάντα.

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2023 18:45

Mundoreview, day 3: Οι 43 ασίστ

Πάμε να δούμε τα κυριότερα γεγονότα της τρίτης ημέρας του Μουντομπάσκετ, όπως κάναμε και τις προηγούμενες δύο από τη σελίδα μας στο Facebook - εκεί θα βγαίνουν μικρότερα reviews και εδώ μεγαλύτερα, όπως σήμερα.

Σελίδα 1 από 11

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely