Δημήτρης Bούρδας

Φαν του Ρέι Άλεν και του Σάρας. Για τα 22 αυτά χρόνια, το μπάσκετ δεν ήταν ποτέ η αγαπημένη μου ασχολία. Προτιμώ να δω έναν αγώνα Formula, να κάνω ένα πρόγραμμα για τη σχολή μου (Ψηφιακά Συστήματα στο Πα.Πει.), να δω καμιά ταινία. Αλλά στο μπάσκετ κρύβονται οι καλύτερες ιστορίες και η αγαπημένη μου ασχολία είναι να βλέπω αυτές τις ιστορίες να ξετυλίγονται. Για το κρασί και τον έρωτα, τα υπόλοιπα παιδιά μάλλον τα ξέρουν καλύτερα.

Η προτελευταία διπλή αγωνιστική της χρονιάς έφερε πανικό στο πρώτο μισό της κατάταξης, καθώς οι ισορροπίες στον δρόμο για την τελική ευθεία άλλαξαν και πάλι. Μονακό, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι, ενώ το 0/2 από Μακάμπι και Παρτιζάν τις έφερε ξαφνικά πολύ μακριά από εκεί που βρίσκονταν πριν από μερικές μόνο εβδομάδες.

Η δεύτερη συνεχόμενη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα βρήκε Παναθηναϊκό και Φενέρ να ξεχωρίζουν στη μάχη της τετράδας, την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει την ανάκαμψη της και Ολυμπιακό, Βίρτους να χάνουν ξαφνικά έδαφος με αρνητικά αποτελέσματα εκτός έδρας. Στο ίσως πιο σημαντικό παιχνίδι της εβδομάδας πάντως, η ανατροπή της Παρτιζάν απέναντι στη Μακάμπι άλλαξε σημαντικά τις ισορροπίες στον χαμό που γίνεται για την πρόκριση στα πλέι-οφ.

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 15:55

White και Ingles: Το βάλσαμο του ξυπνήματος

Η παρακολούθηση του ΝΒΑ είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση για τους Ευρωπαίους. Σιγά το νέο, οι ώρες είναι ακραίες και η καθημερινότητα των παιχνιδιών καθιστά αδύνατη και την διάδραση κατά την διάρκεια των αγώνων που γίνονται στα αμερικάνικα γήπεδα. Τελευταία το ρεπερτόριο έχει διευρυνθεί ακόμη περισσότερο. Προστέθηκε ένας νέος θεσμός μέσα στη σεζόν, υπάρχουν διαμάχες μέσα κι έξω από το παρκέ, παίκτες κατηγορούνται από αδικήματα, μέχρι κακουργηματικές πράξεις και ο Ντρέιμοντ Γκριν βρίσκει νέους αντιπάλους και νέα μέρη του σώματος με τα οποία μπορεί να χτυπήσει. Η φάση έχει ξεφύγει.

Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 12:24

Το μακρινό ριμπάουντ, Day 6: V for Virtus

Αρκετά πιο ανταγωνιστικά τα παιχνίδια της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα, με πολύ περισσότερη ένταση, ανατροπές και αρκετές ομάδες να παίζουν καλά. Η ανατροπή της Βιλερμπάν στο Κάουνας και της Μπασκόνια απέναντι στην Παρτιζάν ξεχώρισαν σε μια αγωνιστική που είχε έξι από τις οκτώ αναμετρήσεις να κρίνονται στα τελευταία λεπτά.

Τα διπλά που σημείωσαν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα σε Πόλη και Φάληρο έκλεψαν τις εντυπώσεις στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, που κατά τ'άλλα δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με εξαίρεση τα όσα έγιναν στον μόνο αγώνα επί ισπανικού εδάφους στη Βαλένθια. Η Ζαλγκίρις παρέμεινε αήττητη, Παναθηναϊκός και Παρτιζάν νίκησαν, ενώ Μονακό, Άλμπα και Βιλερμπάν έμειναν στον πάτο χωρίς νίκη.

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 09:51

Δομην-ικανοί για όλα

Η Δομινικανή Δημοκρατία έκανε την μεγάλη έκπληξη στο ξεκίνημα της δεύτερης αγωνιστικής του παγκοσμίου κυπέλλου και μετά τη νίκη επί των διοργανωτών, κέρδισε με παρόμοιο σκορ και την Ιταλία, αφήνοντας την ευρωπαϊκή ομάδα στα κρύα του λουτρού και βάζοντας φωτιά, τόσο για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, όσο και για την πρόκριση στα νοκ-άουτ. Ας πάμε λίγο τον χρόνο πίσω...

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 11:07

Ο χάρτης του Μουντομπάσκετ - 2: Death Groups

Η διαδικασία της κλήρωσης έφερε πολύ δυνατές ομάδες να παίξουν τους πρώτους δύο γύρους του παγκοσμίου κυπέλλου σε Ιαπωνία κι Ινδονησία, για να πάρουν από τις τέσσερις θέσεις στα νοκ-άουτ της Μανίλα. Η μάχη θα είναι πολύ σκληρή κι οι αποκλεισμοί θα είναι ηχηροί.

Επιστρέψαμε! Καλή αγωνιστική σεζόν 2023-24 σε όλες και όλους.

Μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθειά, καθώς τo 19o Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ ξεκινάει με 32 ομάδες να βρίσκονται ήδη σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία για τους εναρκτήριους αγώνες της διοργάνωσης, που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί σε τρεις διαφορετικές χώρες της υφηλίου.

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2023 15:03

Επιστρέφοντας στα μετάλλια

Η νέα επιτυχία των εθνικών ομάδων μπάσκετ έγινε στον συνήθη τόπο των τελευταίων επιτυχιών με τον συνήθη τρόπο κι έκλεισε με χειροκροτήματα τα καλοκαίρια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τους παίκτες μιας γενιάς που έμοιαζε απλά ως ενδιάμεση δύο πολύ πιο ταλαντούχων.

Τετάρτη, 31 ΜΑΙΟΥ 2023 11:37

Νο. 15

Σε μια σημαδιακή πλέον ημερομηνία, την 22η του Μαϊου, οι Denver Nuggets προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του franchise στους τελικούς του ΝΒΑ. Λίγες ώρες νωρίτερα ο πιο εμβληματικός μπασκετμπολίστας της ομάδας στην πρώτη δεκαετία του 2000, ο Carmelo Anthony, κρέμασε οριστικά τα παπούτσια του και τελείωσε την καριέρα του.

Σελίδα 1 από 9

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely