Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 09:41

Το μακρινό ριμπάουντ, Day 28: Από την Πόλη έρχομαι... στην Κολονία.

Από :

Γεμάτη σημαντικά αποτελέσματα για την οκτάδα ήταν η 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκα που είχε μεγάλους κερδισμένους την Εφές, που ισοπέδωσε την ΤΣΣΚΑ, την Μπάγερν, που έχει πλέον βλέψεις τετράδας και την Μιλάνο, που ισορρόπησε την ήττα της Τετάρτης με ένα σπουδαίο διπλό στο Κάουνας. Από εκεί και πέρα, σε σειρά σημαντικότητας, η Ρεάλ νίκησε κι έβαλε δυσκολίες στη Ζενίτ, η Μακάμπι υποχρέωσε την Βαλένθια στην δέκατη εκτός έδρας ήττα της, ο Ολυμπιακός έσπασε το σερί επτά ηττών απέναντι στον Αστέρα, που πλέον έχει οκτώ σερί ήττες και η Άλμπα πήρε εύκολη νίκη στην έδρα της Χίμκι.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά με τις κατηγορίες μας:

Η πρώτη πεντάδα

1. Ακόμη μία απίθανη και πληρέστατη εμφάνιση από τον παιχταρά Mπάλντγουιν της Μπάγερν, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού και σταμάτησε 27 πόντους, έχοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος. Σαν να μην έφταναν αυτά, έβαλε και τα δύο πιο σημαντικά καλάθια του αγώνα, με το σκορ στο καλάθι, για να βγάλει την ομάδα του από το τέλμα που έπεσε στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Η Μπάγερν έφτασε τις 18 νίκες, και μπορεί να μπει ακόμη και στην πρώτη τετράδα και να πάρει ένα τυπικό πλεονέκτημα. Έχει βέβαια πολύ δύσκολο πρόγραμμα, οπότε ναι, θα δούμε. Στα πλέι-οφ πάντως θα είναι.

2. Ο Ντε Κολό έπαιξε μόλις για δεύτερη φορά αγώνα της Ευρωλίγκα στην πατρίδα του και κουβάλησε στις πλάτες του την Φενέρ σε μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Βιλερμπάν. Ο Γάλλος σταμάτησε στους 24 πόντους, έχοντας παράλληλα 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και το καλάθι του αγώνα, που έστειλε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Βασικά δείτε το κιόλας:

3. Απίστευτα πράγματα στην Μόσχα, με τον Μάρκους Έρικσον να παίρνει φωτιά στην τελευταία περίοδο και να βάζει πέντε τρίποντα μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ο Σουηδός έγραψε 36 πόντους με 10/13 τρίποντα, επίδοση που ισοφάρισε το ρεκόρ της διοργάνωσης (δέκα τρίποντα έχουν βάλει δύο φορές ο Λάρκιν και μία ο Γκάουντλοκ) και πήρε το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.

4. Μα σοβαρά είναι μούσι αυτό φίλε Μίροτιτς; Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται με βάση την προσωπικότητα, αλλά λίγο περιποίηση μία στο τόσο δεν κάνει κακό, βασικά πράγματα είναι. Τέλος πάντων, ο Μίροτιτς βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, επιβεβαιώνοντας το απέναντι στην μαχητική Μπασκόνια. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς επέστρεψαν από την κατηφόρα της πρώτης περιόδου, όμως σε κάθε περίπτωση ο χαρισματικός φόργουορντ της Μπαρτσελόνα είχε τις απαντήσεις, είτε στην επίθεση, όπου τελείωσε με 18 πόντους, είτε στην άμυνα, όπου είχε δύο κοψίματα και δέκα ριμπάουντ.

5. Ο τραυματισμός του Μπράιαντ Ντάνστον πριν το τέλος του 2020 ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν να καταφύγει στην άκρη του πάγκου του και τον Σερτάκ Σανλί, για να καλύψει το κενό στη ρακέτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέτυχε εκείνη την περίοδο, όμως σιγά-σιγά ο Τούρκος σέντερ βρέθηκε στο ροτέισον μπροστά από τον Πλάις κι εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκινάει στη βασική πεντάδα. Στην προηγούμενη αγωνιστική που έβαλε 20 πόντους στην γεμάτη φροντλάιν της Βαλένθια, τον επισκίασε ο Βέσελι, σε αυτή που έβαλε 14 στην ισοπέδωση της ΤΣΣΚΑ, χωρίς μάλιστα να χάσει σουτ, θα μπει στην πεντάδα. Και εις ανώτερα για την Εφές που παίζει στα κόκκινα τις τελευταίες εβδομάδες και μάλλον είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

X-Factor

Ολντ σκουλ εμφάνιση από τον Κάιλ Χάινς στο Κάουνας, όπου η Ζαλγκίρις με την Μιλάνο βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι και βρέθηκαν αρκετά κοντά στο σκορ στην τελευταία περίοδο. Με την Ζαλγκίρις να έχει μειώσει τη διαφορά από τους εννέα στον πόντο κι ενώ έχει μόλις χάσει δύο βολές, ο Χάινς έκανε πέντε συνεχόμενες σπουδαίες φάσεις σε επίθεση κι άμυνα για να βοηθήσει την Αρμάνι να ξαναπάρει ένα σημαντικό προβάδισμα. Μιλάμε για πλήρες ρεπερτόριο, δείτε εδώ:

Το avatar

Η αλήθεια είναι ότι το εφιαλτικό δίλεπτο του Σέλβιν Μακ στο τέλος του ημιχρόνου απέναντι στην Μπάγερν δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί. O Αμερικάνος, μετά από το συμπαθητικό του ξεκίνημα παρουσιάζεται άθλιος στο συντριπτικό ποσοστό των αγώνων του Παναθηναϊκού και απέναντι στην Μπάγερν δεν έγινε η έκπληξη. 5 πόντοι με 1/5 σουτ και 4 λάθη, χώρια η χαμένη διαφορά των 11 πόντων της ομάδας του σχεδόν με αποκλειστική δική του ευθύνη. Από κοντά κι ο Ζοάν Σάστρε που σε 23 λεπτά στο Τελ Αβίβ, δεν έβαλε σουτ, δεν πήρε ριμπάουντ, έκανε μονάχα ένα κλέψιμο που κατέληξε σε λάθος, δέχτηκε μία τάπα κι έκανε τρία φάουλ. Μπράβο τους, δεν πάει πιο κάτω.

Η τακτική

Στο προηγούμενο ριμπάουντ είδαμε πώς η Βιλερμπάν εκμεταλλεύεται το μέγεθος του Μουσταφά Φολ και τον αφήνει βαθιά μέσα στη ρακέτα, χωρίς να πολυνοιάζεται για το ποιον θα μαρκάρει, αποτελώντας ένα σκιάχτρο με σκοπό τον αποσυντονισμό της επίθεσης. Ο Κοκόσκοφ φάνηκε μελετημένος πάντως κι άλλαξε κατεύθυνση στην Φενέρ για το ματς. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Ντε Κολό, ο Βέσελι βρέθηκε να παίζει μαζί με τουλάχιστον άλλον έναν ψηλό (Ο’Κουίν, Μπάρτελ, Ντουβερίογλου) και οι επιθέσεις της Φενέρ κατασκήνωσαν στα 4-5 μέτρα, με τον Φολ να αναγκάζεται να βγαίνει όλο και πιο έξω και τις μπούκες να αρχίζουν. Ο ψηλός της Βιλερμπάν έκανε συνεχόμενα φάουλ, μην προλαβαίνοντας τους αντίπαλους κοντούς και ο Κοκόσκοφ πέτυχε σιγά-σιγά τον σκοπό του.

Η φάση

Δείτε εδώ μία κουλαμάρα:

Ω ναι, τεχνική ποινή στον Γκριγκόνις γιατί έκανε κίνηση εκτός γηπέδου για να πάρει πλεονέκτημα. Ίσως η πρώτη φορά που δίνεται αυτό το σφύριγμα σε αγώνα Ευρωλίγκας κι όπως λένε διάφοροι σοφοί, είναι να μην γίνει η αρχή. Οπότε ετοιμαστείτε.

Κάτι για τον Παναθηναϊκό

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν είναι εικόνα ομάδας που έχει τρεις συνεχόμενες ήττες. Οι πράσινοι γενικά δεν παίζουν άσχημα, ο ερχομός του Κάτας έχει συμμαζέψει σημαντικά την άμυνα της ομάδας, βασισμένος στο αρκετά μεγάλο μέγεθος των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ και με βάση τις απουσίες που έχει και το ερωτηματικό της αγωνιστικής κατάστασης μετά την συρροή κρουσμάτων στην ομάδα, οι εμφανίσεις είναι αρκετά καλές. Ακόμη κι ο Χεζόνια δείχνει σε αρκετά καλή κατάσταση για παίκτη που είχε 6 μήνες να πατήσει παρκέ.

Όμως, ο Παναθηναϊκός χάνει, μην μπορώντας να επιβάλει τον ρυθμό του στα σημεία που χρειάζεται. Η απουσία έστω ενός γκαρντ που μπορεί να δημιουργήσει χωρίς να υποπέσει σε λάθος στην πρώτη πάσα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και λογικά δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η μεταγραφή του Μπρέι είναι αρκετά καλή για τη σημείο της χρονιάς, όμως ο Αμερικανός δεν πρόκειται να παίξει στην Ευρωλίγκα φέτος. Με τους αγωνιστικούς στόχους να έχουν στραφεί πλέον εντός των συνόρων, το βασικό που έχει να επιδιώξει η ομάδα στην Ευρώπη στους υπόλοιπους έξι αγώνες είναι η διαχείριση του εκνευρισμού που θα φέρουν τα αναπόφευκτα άσχημα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely