Μεγάλωσα κοντά στη Ριζούπολη, έμεινα στο ύψος του Isaiah Thomas (προσέξτε, του καινούργιου, όχι του boy) αλλά χωρίς την ικανότητά του, οπότε προτίμησα από νωρίς να ακολουθώ το άθλημα με τα μάτια και όχι με τα χέρια μου (αν και εντάξει, τα παίζουμε τα μονάκια μας). Ασχολούμαι με συμφωνική μουσική, πρόσφατα πήρα και το πτυχίο μου για να διδάσκω τα θεωρητικά της. Α ναι, μη ξεχαστώ, υποστηρίζω τους Knicks, το πρόβλημα μου είναι βαθύ. Καταραμένη Ewing Theory.
Ναι ξέρω, είστε σκασμένοι που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για νίκες απέναντι σε Μονακό και Παρτίζαν, που πιθανότατα θα εκτόξευαν το momentum της σεζόν που τρέχουν. Κι εγώ μαζί σας είμαι. Ναι, τα σκορ πήγαν στον θεό, ο Ερυθρός έβαλε 97 πόντους και η Μπασκόνια 98, η Μπαρτσελόνα έβαλε 101, η Μακάμπι 102. Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά η Ρεάλ έχασε αγώνα Ευρωλίγκας φίλες και φίλοι. Επιτέλους. Από εκείνο το ματς της κλωτσοπατινάδας με την Παρτίζαν πέρυσι είχε να συμβεί, υπάρχει άλλη είδηση;
‘’Την άμυνα του Orlando, δεν έχει όμως κανένας’’. Οκ, δεν είναι απόλυτη πραγματικότητα αυτό. Οι Magic δέχονται 107,5 πόντους ανα 100 κατοχές, όσους και οι Celtics, ελάχιστα περισσότερους από τη θαυμαστή Minnesota. Δε θα μπορούσα όμως ν’ αφήσω την ευκαιρία για ένα μικρό jingle που θυμίζει γνωστή διαφήμιση για μαλακτικό, επειδή τα νούμερα παρουσιάζουν μία μικρή διαφορά. Σε κάθε περίπτωση οι Magic, μέσω της άμυνάς τους, έχουν φτάσει τις 5 σερί νίκες κι ένα ρεκόρ 10-5. Πλέον είναι δεύτερη στην Ανατολή. Πώς το πετυχαίνουν;
Ναι, ευτυχώς η λίγκα του ΝΒΑ αποκτά σιγά σιγά καινούργιες ‘’sweethearts’’. Οι Timberwolves με τη σούπερ άμυνα και τον εκρηκτικό Anthony Edwards, που τρέχουν σερί έξι νικών ή οι νεαροί Houston Rockets του γίγαντα Sengun (που βέβαια για την ώρα τρέχουν πίσω από τον σερίφη VanVleet και τον Dillon Brooks, παραμερίζοντας λίγο τα νιάτα, όμως έχουμε χρόνο γι’ αυτά, μάλλον). Μία σταθερή δύναμη των τελευταίων ετών ωστόσο, συνεχίζει στο υψηλό επίπεδο, λίγο πιο ήσυχα, μ’ έναν τρόπο διαφορετικό. Addition by subtraction που λένε και στις ΗΠΑ, το μότο των φετινών Philadelphia 76ers.
Οι San Antonio Spurs κέρδισαν δύο συνεχόμενες φορές τους Phoenix Suns και ο νέος αγαπημένος της λίγκας, Victor Wembanyama, σημείωσε 38 πόντους, ρίχνοντας τα σαγόνια όλων. Μαζί του, οι Spurs γίνονται η rebuilding team που δεν έχουμε συνηθίσει.
Η συζήτηση για την ανταλλαγή του Damian Lillard στους Milwaukee Bucks έχει ανάψει πραγματικά. Απόλυτα κατανοητό. Τι παίρνουν οι Bucks, όπως το ανέλυσε ο Αλέξανδρος πολύ όμορφα, η πλευρά της πίεσης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μελέτησε ο Νικόλας στο δικό του κείμενο, το πακέτο που εξασφάλισαν οι Blazers, πώς χώθηκαν οι Suns στο deal και τι κερδίζουν. Όλα τα παραπάνω, όλοι οι παραπάνω, κοιτάζουν μπροστά - και καλά κάνουν. Αυτό το κείμενο κοιτάζει πίσω, σαν μία μίνι ρετροσπεκτίβα. Μερικές σημειώσεις για την πορεία του Dame στο Portland, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες μ’ ένα γράμμα του αθλητή προς τον οργανισμό και τους ανθρώπους γύρω του. Ίσως αξίζει να χρησιμοποιηθούν και κάποιες λέξεις από το γράμμα αυτό.
Ο Ρόντεϊ Χόλις-Τζέφερσον ήρθε σε επικοινωνία με τον Κόμπι Μπράιαντ που κρύβει μέσα του, αλλά η ομάδα του δεν τα κατάφερε. Ο Χουάν Νούνιες ήρθε σε επικοινωνία με τον Ρίκι Ρούμπιο που επίσης κρύβει μέσα του, η Ισπανία τα κατάφερε μια χαρά. Για όλους τους υπόλοιπους ήταν μία νορμάλ ημέρα στο Μουντομπάσκετ, μία μέρα πριν την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου που κρίνει τα πάντα.
Πάμε να δούμε τα κυριότερα γεγονότα της τρίτης ημέρας του Μουντομπάσκετ, όπως κάναμε και τις προηγούμενες δύο από τη σελίδα μας στο Facebook - εκεί θα βγαίνουν μικρότερα reviews και εδώ μεγαλύτερα, όπως σήμερα.
Ημέρα του draft σημαίνει ελπίδα για τα franchises που επιλέγουν στις πρώτες θέσεις, πως βρήκαν εκείνον τον αθλητή που θα αλλάξει την πορεία ολόκληρου του οργανισμού. Επίσης βέβαια, με πρωταθλητές τους Nuggets του Nikola Jokic που είχε επιλεχθεί ενώ έπαιζε μία διαφήμιση fast food στις τηλεοράσεις, σημαίνει ευκαιρία για ένα κρυφό ταλέντο στις χαμηλότερες θέσεις του draft. Σήμερα θ’ ασχοληθούμε με τους πρώτους και συγκεκριμένα με το Top-15, όπως εκείνο σχηματίστηκε από τις επιλογές των ομάδων, αφήνοντας τις ‘’ληστείες’’ για άλλη μέρα και άλλο κείμενο - ναι, τέτοιοι είμαστε.
‘’Οι Celtics και οι Heat αντιμέτωποι στους Τελικούς Περιφέρειας της Ανατολής’’. Σε πόσα draft κειμένων ανά τον μπασκετικό πλανήτη και σε πόσες γλώσσες να έχουν γραφτεί οι παραπάνω λέξεις τα τελευταία χρόνια; 2020, 2022, 2023, το ζευγάρι που δεν απογοητεύει ποτέ, εκείνο που μένει πιστό στο ραντεβού του.
Δύο σειρές στην Ανατολή έσπασαν με το καλημέρα και μάλιστα με πολύ εμφατικό τρόπο. Ο πίνακας έγραψε 4-1, ίδιο σκορ. Oι New York Knicks κατασπάραξαν τους Cleveland Cavaliers και οι Miami Heat του συγκλονιστικού Jimmy Butler βρήκαν την ευκαιρία και ξεχαρβάλωσαν το μεγάλο φαβορί, Milwaukee Bucks. Κάπου στο background, o Pat Riley ετοιμάζει τον μπασκετικό του θρόνο, να τον στήνει πρώτη σειρά σε κάθε ματς και να παρακολουθεί το δράμα.