Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 10:54

Η "ελληνική" πλευρά του FIBA Europe Cup

Από :

Μπορεί στο εφετινό FIBA Europe Cup να μη συμμετέχει καμία ελληνική ομάδα, ωστόσο είναι πάρα πολλοί οι παίκτες εκείνοι που ξεχωρίζουν στην διοργάνωση, έχοντας στα βιογραφικά τους αξιόλογα περάσματα από τα μέρη μας. Ασχολούμαστε, λοιπόν, με τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών, με... ελληνικό υπόβαθρο, που λάμπουν στο FEC.

Ντόμινικ Άρτις (Σολέ)

Ο 30χρονος point guard είχε ξεχωρίσει τη σεζόν 2020-21 με τον Κολοσσό , έχοντας 14.2 πόντους και 5.4 ασίστ σε 22 συμμετοχές στον ΕΣΑΚΕ. Ο Άρτις μαζί με τον Κερέμ Καντέρ είχαν συνθέσει ένα πολύ ποιοτικό δίδυμο για τους Ροδίτες (7η θέση), με τον Καλιφορνέζο, πιο συγκεκριμένα, να είναι από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του στην Α1.

Μετά την εν Ελλάδι θητεία του, έριξε... άγκυρα στην Γαλλία και τη Σολέ. Υπέγραψε στο κλαμπ τον Ιούλιο του 2021 και συνεχίζει φυσικά μέχρι σήμερα στην ομάδα του κόουτς Λοράν Βιλά. Στην Ευρώπη, η Σολέ με τον Άρτις ως κουμανταδόρο διαγράφει μια πολύ καλή πορεία στο FEC, έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά του θεσμού. Απέκλεισε κατά σειρά τις Μπεσίκτας (Τουρκία) και Λέιντεν (Ολλανδία), προτού εισέλθει σε όμιλο της κανονικής περιόδου με Οραντέα (Ρουμανία), Κανγκουρούς (Βέλγιο) και Ρίλσκι (Βουλγαρία). Οι Γάλλοι πέρασαν ως 2οι και πλέον βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης και στον αντίστοιχο όμιλο των "16", όπου κοντράρονται με Πόρτο (Πορτογαλλία), Κέμνιτς (Γερμανία) και Κραϊόβα (Ρουμανία). Το συνολικό ρεκόρ της φέτος στο FEC είναι 8-3 κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί στους "8", έχοντας υπολογίσιμο μπάτζετ και φιλοδοξίες.

Ο Άρτις, με 13.3 πόντους, 34% στο τρίποντο, 2.9 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ ανά 26.7', είναι ο πρώτος σκόρερ της Σολέ, αλλά και γενικώς μια μονάδα με βιογραφικό κι εμπειρίες (2 χρόνια Γαλλία, 2 χρόνια Αδριατική, από μια σεζόν σε Serie A, Ελλάδα, Πολωνία) που "ακυρώνουν" τη ταμπέλα του rookie στα Κύπελλα Ευρώπης.

Κόνερ Φράνκαμπ (Γκαζιαντέπ)

Ο 28χρονος άσος έφτασε πολύ γρήγορα από τα ψηλά στα χαμηλά. Τη σεζόν 2019-20 πραγματοποίησε αξέχαστες εμφανίσεις στο Ρέθυμνο (20.9π., 42% τριπ., 4.2ασ., 19 αγ.) κι έκτοτε η καριέρα του είχε μεγάλη εξέλιξη. Έπαιξε αρχικά στην ACB με τη Μούρθια (2020-21) για να φτάσει αργότερα ως την Euroleague με τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ (2021-22). Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε στη φυγή του από την Αγία Πετρούπολη, με τον Προμηθέα να κάνει το μπαμ και να τον αποκτά (13.4π., 1.8ασ., 1.8ριμπ., 8 αγ.) ενόψει playoffs. Μη σας ξεγελούν τα νούμερα, ο Φράνκαμπ απογοήτευσε στην Πάτρα, με τον Προμηθέα να επιλέγει τελικά τον Μάρκους Φόστερ για τα playoffs. Ο ξανθομάλλης γκαρντ έκλεισε τη σεζόν στην Λιμόζ (2 αγ.) για να υπογράψει τελικά το καλοκαίρι στη Γκαζιαντέπ.

Δεν ξέρουμε αν μελλοντικά θα έχει ξανά ευκαιρία στο τοπ επίπεδο, όμως για την ώρα κυνηγά την διάκριση στο FEC. Επτά οι συμμετοχές του στην διοργάνωση με 13.1 πόντους, 50% τρίποντο, 2.9 ασίστ και 2.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Πρόσφατα σκόραρε 34 πόντους κόντρα στην ολλανδική Ντεν Μπος με 10/14 τρίποντα! Γι' αυτό τον βάζουμε και στο σημερινό αφιέρωμα, διότι κατά τα άλλα δεν έχει κάνει κάτι το εξωπραγματικό, όντας μια έτσι, μια γουβέτσι. Σα να... έχασε κάπως τη φλόγα του. Η Γκαζιαντέπ, ωστόσο, πάει τρένο (3-0 στους "16") κι έχει μπόλικη ποιότητα με Χάμοντς, Ντότσον, Μίλερ-Μακιντάρι. Έχει βλέψεις για να φτάσει ως το τέλος, επομένως ο Φράνκαμπ θα έχει τις ευκαιρίες του για αναγέννηση.

Ουσμάν Κρουμπάλι (Κεραυνός)

Ο Κεραυνός του Μιχάλη Κακιούζη είναι στους "16" του FEC, μιας κι η τετραπλή (!) ισοβαθμία (3-3) στην Regular Season (σε όμιλο με Οπάβα, Μπαλκάν και Λέβιτσε) τον οδήγησε στην πρώτη θέση κι ακολούθως σε νέο γκρουπ -πολύ πιο δυνατό- με Μπάμπεργκ, Άνβιλ κι Οραντέα. Αυτή τη στιγμή η κυπριακή ομάδα είναι στο 1-2 και δίνει τη μάχη της για το εισιτήριο των playoffs, με τις Μπάμπεργκ κι Άνβιλ να μοιάζουν φαβορί. Ο Έλληνας τεχνικός έχει στη σύνθεση του τον καλύτερο ψηλό της διοργάνωσης, με τον Ουσμάν Κρουμπάλι να σπάει τα κοντέρ με 18.7 πόντους, 59% στο δίποντο, 41% στο τρίποντο, 11.3 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ κι 1 κλέψιμο ανά 34.7' σε 9 αγώνες. Ο 35χρονος φόργουορντ-σέντερ κυριαρχεί, καθώς έχει πετύχει 7 νταμπλ-νταμπλ και 5 φορές ξεπέρασε τους 20 πόντους.

Όσο για την παρουσία του Αφρικανού ψηλού στα ελληνικά παρκέ; Οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές, αφού μόλις πριν μερικούς μήνες, ο Κρουμπάλι αναδείχθηκε κορυφαίος ριμπάουντερ της Basket League στη... ξέφρενη πορεία της Λάρισας του Φώτη Τακιανού, ως τα ημιτελικά των playoffs και το Game 5 με τον Παναθηναϊκό. Παλαιότερα, ο Κρουμπάλι είχε περάσει κι από τον ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου (2017-18), ενώ είχε συστηθεί στο εγχώριο κοινό μέσω του Λαυρίου (2015-16). Η εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια ήταν αλματώδης, με τον Κρουμπάλι να δίνει χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη έμφαση στα fundamentals. Έπαψε να είναι ένας... γυμναστηριακός-αθλητικός ψηλός κι έγινε πιο all-around, με καλύτερη τεχνική, ενδιάμεσα σουτάκια, ακόμη καλύτερη αντίληψη στο τακτικό κομμάτι και φυσικά έναν πολύ επαγγελματικό τρόπο ζωής. Παρά τα 35 του, συντηρεί το σώμα του καταπληκτικά κι η ηλικία δεν εμποδίζει την πρόοδο του. Το βιογραφικό του γράφει 93 συμμετοχές στην Α1 και σαφέστατα ήταν πλήγμα για την Λίγκα η αποχώρηση του.

Φιλ Γκριν (Άνβιλ)

Ο Φιλ Γκριν υπέγραψε πέρσι τον Γενάρη στον ΠΑΟΚ ως αντικαταστάτης του τραυματία Μάλκολμ Γκρίφιν. Απέδειξε κατά διαστήματα πως έχει ποιότητα (9.5π., 2.7ασ., 1.7ριμπ. σε 12 αγ.), όμως η σεζόν δεν κύλησε ιδανικά για τον Δικέφαλο (τραυματισμοί, μεταγραφικές αστοχίες, κακές ήττες), με αποτέλεσμα πολλά από τα μέλη του συνόλου να παρουσιάζουν είτε αστάθεια, είτε να είναι underachievers. Ο Γκριν ήταν κάτι ενδιάμεσο κι η αλήθεια είναι πως στη Θεσσαλονίκη δεν κατέγραψε επιδόσεις αντίστοιχες με αυτές που είχε σε προηγούμενες ομάδες του (Μπουγιουκτσεκμετσέ, Άρκα Γκντίνια, Τρεφλ, Βερόνα).

Το καλοκαίρι, πάντως, βρήκε συμβόλαιο με καλή προοπτική στην Πολωνία. Η Άνβιλ είναι ένα σοβαρό και νοικοκυρεμένο κλαμπ με μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια (πρωταθλήτρια το 2018 και το 2019, κυπελλούχος το 2020, πρωταθλήτρια της European North Basketball League το 2022), ενώ παίζει κάθε χρόνο και στην Ευρώπη. Φέτος φτιάχτηκε για να προχωρήσει στο FEC κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρεθεί στα playoffs. Ο Γκριν σε αυτή την προσπάθεια είναι σταρ κι εντυπωσιάζει με συγκομιδή 17.3 πόντων, 60% στο τρίποντο (34/57) και 2.4 ασίστ σε 9 ευρωπαϊκούς αγώνες. Στο πλευρό του βρίσκεται ένας ακόμη ελίτ παίκτης για το συγκεκριμένο επίπεδο, ο 35χρονος φόργουορντ Τζος Μπόστικ. Παρέα έχουν οδηγήσει την Άνβιλ σε 6 νίκες και γενικώς σε μια παρουσία που δείχνει ότι δε θα σταματήσει στους "16".

Τζέιλεν Χάντσον (Χαποέλ Γκιλμπόα Γκαλίλ)

Ακόμη ένας περσινός παίκτης της Λάρισας, ο οποίος το καλοκαίρι άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πιο συγκεκριμένα, υπέγραψε τον Σεπτέμβριο στη Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, μετά την εντυπωσιακή του σεζόν στη Θεσσαλία. Ο Χάντσον (13.1π., 30% τριπ., 5.3ριμπ., 1.3ασ. σε 32 αγ. στην Ελλάδα) βρήκε ευρωπαϊκή προοπτική στο Ισραήλ, αφού η νέα του ομάδα συμμετείχε στην Regular Season του FEC. Τα πράγματα δεν πήγα τόσο καλά, με τις γερμανικές Κέμνιτς και Μπάμπεργκ να αφήνουν στη 3η θέση του γκρουπ τους Ισραηλίτες που αποκλείστηκαν πρόωρα. Ο Χάντσον έκανε ο,τι μπορούσε με 17 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ στα έξι παιχνίδια, αλλά δεν αρκούσε. Στο μεταξύ, ο 27χρονος γκαρντ-φόργουορντ ήταν ακόμη καλύτερος στο εγχώριο πρωτάθλημα με 19.4 πόντους, 6.6 ριμπάουντ κι 1.9 ασίστ σε 9 ματς.

Πάντως, η εκκίνηση του 2023 τον βρίσκει εκτός Ισραήλ αλλά και Γηραιάς Ηπείρου γενικότερα. Κι αυτό διότι μια ομάδα από τις Φιλιππίνες (Τροπάνγκ Γκίγκα) απέσπασε την υπογραφή (λογικά με αρκετά δολάρια). Κάπου εδώ το πράγμα αρχίζει και μπερδεύεται, αφού το καθεστώς των διοργανώσεων στη χώρα είναι κάπως παράξενο κι οι πληροφορίες συγκεχυμένες. Οι 12 ομάδες που συμμετέχουν στο Governors' Cup (για εκεί προορίζεται ο Χάντσον, γίνεται κάθε δύο χρόνια, αρχίζει τέλη Γενάρη, τελειώνει Απρίλη και θα γίνουν 11 παιχνίδια) μπορούν να κάνουν μια μεταγραφή ξένου (την αποκαλούν "import") με έναν παράξενο περιορισμό: αυτόν του ύψους. Ο νέος παίκτης δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 198 εκατοστά. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Χάντσον είναι πράγματι δηλωμένος ως 1.98μ. Μάλιστα σε άλλη ομάδα του τουρνουά θα παίξει κι ο Έρικ ΜακΚρι, πρώην του Περιστερίου, αλλά κι οι πρώην NBAers Τζόναθαν Σίμονς και Κέι Τζέι Μακντάνιελς.

Τζόνι Μπερχανεμέσκελ (Μπουντιβέλνικ)

Ο Καναδός διεθνής βρέθηκε στην Basket League τη σεζόν 2019-20, όταν κι ενίσχυσε για 13 αγώνες την Λάρισα, με συμπαίκτες τους Μπράντον Ρας, Χίκι, Φλόιντ, Παρκς, Παπαντωνίου, μεταξύ άλλων, στην πρώτη -από τις τρεις- σεζόν του Ερμή Αγιάς στην Α1. Μεσούσης της σεζόν, ο Μπερχανεμέσκελ πήρε μεταγραφή για τη γαλλική Λίγκα και την Μπουλαζάκ, εξαργυρώνοντας τη θετικότατη παρουσία του στον Κάμπο. Εκεί όπου ολοκλήρωσε την παρουσία του με 11.1 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ ανά 25 λεπτά, κατά τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Ο 31χρονος -πλέον- γκαρντ έκανε εν τέλει αξιόλογη καριέρα στα γαλλικά παρκέ, αφού μετά την Μπουλαζάκ, είχε γεματές χρονιές με Ναντέρ και Ροάν (17.8π. πέρσι με 43% τρίποντο σε 32 αγ.), μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα. Από το καλοκαίρι, ανήκει στην ουκρανική Μπουντιβέλνικ, με την οποία καταγράφει 19.9 πόντους σε οκτώ ευρωπαϊκούς αγώνες. Στις αρχές Νοεμβρίου, μάλιστα, είχε φορτώσει με 31π. κι 6/8 τρίποντα, το καλάθι της Μπρίντιζι. Η Μπουντιβέλνικ παλεύει για την είσοδο της στα playoffs του FEC, με τον πρώην παίκτη της Λάρισας να είναι απ' τους πιο επιδραστικούς της παίκτες, ενώ έχει αξία να αναφέρουμε πως δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στη Βερόλι, εκατό χιλιόμετρα έξω απ' την Ρώμη.

Άντονι Χίκι (Χαποέλ Χάιφα)

Όπως κι ο Κρουμπάλι, έτσι κι ο Χίκι, έχει παρελθόν σε τρεις διαφορετικές ομάδες της Basket League. Πρώτα ο Απόλλωνας Πατρών (2016-17), ύστερα το Ρέθυμνο (δύο θητείες, το 2018 και το 2019) και πιο πρόσφατα η Λάρισα (2019-20). Αρκετά κοσμογυρισμένος αθλητής, καθώς έχει βρεθεί ακόμη σε Πολωνία, Ρουμανία, Καζακστάν, Γερμανία, Κύπρο και τώρα πια Ισραήλ.

Η Χαποέλ είναι ακόμη μια ομάδα που κυνηγά τα playoffs - κι όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα χάσει το συγκεκριμένο στόχο. Ο δε Χίκι, με 15.4 πόντους, 5.9 ασίστ και 3.4 ριμπάουντ, οδηγεί με την εμπειρία του το ισραηλίτικο σύνολο που αισίως έχει ρεκόρ 7-2 συνδυαστικά, σε RS και φάση των "16". Η Χαποέλ είναι μια κάπως παλιομοδίτικη ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς και δύσκολα θα σου προσφέρει ένα ελκυστικό ματς, δεν παύει όμως να είναι αποτελεσματική. Στο συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, ο βραχύσωμος Χίκι είναι ότι πιο fun-to-watch θα δείτε, έχοντας παράλληλα κι ουσία στο παιχνίδι του. Εξάλλου, μιλάμε για έναν πολυσχιδη παίκτη που ουκ ολίγες φορές στην καριέρα του έχει κάνει τριπλ-νταμπλ.

Ντέρικ Φένερ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα τη σεζόν 2017-18 με τη φανέλα του ΓΣΛ Φάρου Λάρισας. Ο Φένερ βοήθησε στην παραμονή των Θεσσαλών στην Α1, οι οποίοι την επόμενη σεζόν άλλαξαν έδρα και ονομασία, δημιουργώντας τον Ήφαιστο Λήμνου (2018-2020). Ο 25χρονος -τότε- γκαρντ-φόργουορντ είχε ενταχθεί μεσούσης τη σεζόν στον Φάρο, καταγράφοντας 5.2 πόντους και 2.2 ριμπάουντ ανά 11 λεπτά σε σύνολο 11 εμφανίσεων. Η αλήθεια είναι πως δεν άφησε κάποια αξέχαστη εμφάνιση κατά το πέρασμα του, απεναντίας λειτούργησε ως ένας ρολίστας που έδινε βάθος κι έξτρα λύσεις στο ρόστερ.

Σε σχέση με τότε, βέβαια, έχουν περάσει αρκετά χρόνια κι ο Φένερ άλλαξε αρκετά. Εξελίχθηκε σε έναν καλό και κοσμογυρισμένο σκόρερ, με θητείες σε Φινλανδία, Βοσνία, Σερβία, Πορτογαλία και Πολωνία. Στα 30 του πια, βγάζει το ψωμί του στην πολωνική Άρκα Γκντίνια, στην οποία μετακόμισε προσφάτως. Είχε όμως αρχίσει τη σεζόν με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την οποία διέπρεψε -σε ατομικό επίπεδο- στο FEC. Πιο συγκεκριμένα, ο έμπειρος περιφερειακός σημείωσε 17.6 πόντους με 43% στο τρίποντο, 3.1 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε 8 παιχνίδια της διοργάνωσης. Έκανε τέσσερα ματς με 20+ πόντους και προσπάθησε να οδηγήσει στην πρόκριση στους "16" τους Πορτογάλους, δίχως επιτυχία.

Η Σπόρτινγκ, πάντως, χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή της συμμετοχή στον Φένερ, αφού αυτός ήταν που με 24 πόντους (συν άλλους 32 από τον συμπαίκτη του, Μάρκους ΛοΒέτ) στον τελικό της προκριματικής φούσκας, διέλυσαν την Άντβερπ.

Μάικλ Φίνκε (Πόρτο)

Δύσκολο να τον θυμάται κάποιος, παρότι βρέθηκε στην Ελλάδα μόλις πέρσι. Ο έμπειρος φόργουορντ-σέντερ (θητείες σε Απόλλωνα Λεμεσού, Λέγκια Βαρσοβίας, Λέιντεν, Κάλεβ) αποτέλεσε επιλογή του Ηρακλή για τη frontline το καλοκαίρι του 2021, όμως ένα οικονομικό ζήτημα τον οδήγησε στην αποχή και κατ' επέκταση στην έξοδο μόλις τον Σεπτέμβριο, πριν το πρώτο επίσημο ματς του Γηραιού, στο Μαρούσι για το Κύπελλο. Ο 27χρονος ψηλός έμεινε όμως στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα μετακινήθηκε... 700 μέτρα δίπλα, από το Ιβανώφειο στο Αλεξάνδρειο, με τον Άρη (που βρισκόταν για καιρό σε αναζήτηση ψηλού) να του προσφέρει συμβόλαιο ενός μήνα. Ο Φίνκε αποτέλεσε παρελθόν μόλις έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Τζέιμς Κέλι (τέλη Οκτωβρίου), έχοντας 3.3 πόντους κι 1.3 ριμπάουντ ανά 8.3' σε 4 αγώνες με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.

Ύστερα, είχε μια πολύ καλή παρουσία στην Κύπρο με τον Απόλλωνα, ενώ από το καλοκαίρι ανήκει στην Πόρτο. Η ιστορική (ποδοσφαιρική κατά βάση) ομάδα είναι με... το ένα πόδι στα playoffs του FEC (3-0 στον όμιλο της στους "16" με Σολέ, Κέμνιτς, Κραϊόβα), με τον Φίνκε να παρέχει τρομερή αξιοπιστία στη γραμμή κρούσης. Ο Αμερικανός stretch μετρά 10.2 πόντους, 44% στο τρίποντο και 4 ριμπάουντ ανά 24 λεπτά δράσης σε 9 αγώνες. Είναι τρίτος σκόρερ της ομάδας, αλλά και σε λεπτά συμμετοχής, δεύτερος ριμπάουντερ καθώς και τέταρτος σε αξιολόγηση. Τιμιότατος και συνεπής, σε ένα επίπεδο όπου είχε ξεχωρίσει και παλαιότερα (14.7π., 6.8ριμπ., τη σεζόν 2019-20 με τη Λέγκια στο FEC).

Μάικ Μουρ (Κόρμεντ)

Ολοκληρώνουμε με ακόμη έναν πρώην παίκτη του Ηρακλή, με την διαφορά πως ο συγκεκριμένος πράγματι έπαιξε στους Κυανόλευκους, σε αντίθεση με τον Φίνκε (εμφανίστηκε μόνο φιλικά). Ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ είχε βρεθεί στο Ιβανώφειο τους πρώτους μήνες της σεζόν 2020-21 και μάλιστα είχε πραγματοποιήσει δυνατό ξεκίνημα, όμως η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη (4.3π., 2.6ριμπ., 12 αγ.). Αποχώρησε στη μέση της χρονιάς για την Α2 της Ισπανίας και την Ουέσκα, με τον Γηραιό να φέρνει στη θέση του τον σαφώς πιο υποσχόμενο, Όμπι Ενετσιόνια, των δύο σεζόν στην ACB.

Η αλήθεια είναι πως μετά την Ελλάδα, πάντως, ο Μουρ έκανε μόνο καλές επιλογές στην καριέρα του κι όπου κι αν πήγε, έπαιξε εξαιρετικά. Ειδικά στην Ράντομ (Πολωνία) πέρσι και στη Κόρμεντ (Ουγγαρία) φέτος. Με την δεύτερη, συμμετείχε πρόσφατα στο FEC και παρά την τραγική πορεία των Μαγυάρων (0-6), ήταν από τους δύο-τρεις που διασώθηκαν. Ο έμπειρος ψηλός κατέγραψε κατά μ.ο. 14 πόντους με 42% στο τρίποντο συν 4.5 ριμπάουντ ανά 27', ενώ ανάλογες επιδόσεις είχε και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι παραγωγικές του εμφανίσεις τον οδήγησαν σε μεταγραφή καριέρας, καθώς στις αρχές του έτους υπέγραψε στην ACB και τη Γρανάδα. Χθες έκανε και το ντεμπούτο του, κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (2π., 6ριμπ., 1κλ., 23'). Όχι κι άσχημη εξέλιξη!

10%

Όπως και να 'χει, είναι εντυπωσιακό πως το 10% των 263 παικτών που πάτησαν παρκέ στο εφετινό FEC -σε όλες τις ομάδες κι όλες τις φάσεις της διοργάνωσης- έχουν ελληνικό παρελθόν (αν δεν διαφεύγει κάποιος...). Την παραπάνω δεκάδα ενισχύουν οι: Κιμ Τιλί (Ολυμπιακός, Κολοσσός), Μπορίς Νταλό (Πανιώνιος, Άρης), Κάμερον Τζόουνς (Λαύριο, Κύμη, Αρκαδικός), Τζεράι Γκραντ (Προμηθέας, ΑΕΚ), Τζεφ Κρόκετ (Περιστέρι), Τσάβνταρ Κοστόφ (Καβάλα, Κύμη), Τόντρικ Γκότσερ (Μεσολόγγι, Κόροιβος, Ήφαιστος), Τζέι Θριτ (Λάρισα), Νίκολα Μάρκοβιτς (ΚΑΟΔ, Πανελευσινιακός, ΠΑΟΚ), Σαρλόν Κλουφ (Ρέθυμνο), Γίτο Κοκ (Λαύριο), Έϊβερι Γούντσον (Πανιώνιος) και φυσικά ο Νίκος Δίπλαρος (Μπαλκάν) συν τους Μαραγκό (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κύμη, Φάρος Λάρισας, Κολοσσός),Τίγκας (ΑΕΚ) και Στυλιανού (Φάρος Λάρισας, Καβάλα, Κύμη) που παίζουν στον Κεραυνό.

ΥΓ. Μιας κι "έπαιξε" αρκετή Λάρισα στο κείμενο, θυμηθείτε το καλοκαιρινό μας αφιέρωμα στους 10 κορυφαίους ξένους στην ιστορία της Λάρισας (2019-2022) στην Α1.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σημαίες διαρκείας Δικαίωμα στο όνειρο »

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely