Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 17:08

Κάτι ενδιαφέρον υπάρχει στην Κύμη

Από :

Εν αντιθέσει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία έλεγε πως το Ρέθυμνο εύκολα ή δύσκολα θα περνούσε από την έδρα της Κύμης το απόγευμα της Κυριακής, οι νεοφώτιστοι απέδειξαν και πάλι ότι στην Εύβοια έχουν άλλη δυναμική. Πως οι πρόσφατες προσθήκες των Κοστόβ και Αντεγκμπόγιε ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα του κόουτς Μπρατσιάκου και γιατί ο Ελ Αμίν επιβάλλεται να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο.

Μπορεί το 3-4 της Κύμης σε επτά αγωνιστικές να μην είναι ένα ιδιαίτερα... φαντεζί ρεκόρ, καθώς δεν παύει να είναι αρνητικό, όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Για να είμαστε πιο ακριβείς, σίγουρα δεν είναι κακό, όταν οι δύο από τις τέσσερις ήττες προήλθαν από Παναθηναϊκό (στο ΟΑΚΑ) και ΑΕΚ (εντός έδρας), δηλαδή ομάδες τις οποίες, καλώς ή κακώς, η Κύμη δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να κοντράρει και να παρουσιάσει ανταγωνιστικό πρόσωπο για μεγάλη διάρκεια, ενώ οι άλλες δύο (από Λαύριο και Δόξα) ήταν στις λεπτομέρειες, με πολύ μικρές διαφορές. Επίσης, δεν είναι καθόλου άσχημη επίδοση για νεοφώτιστη ομάδα - και δη πρωτοεμφανιζόμενη στην κορυφαία λίγκα της χώρας - να έχει κερδίσει με σχετική άνεση τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε στην έδρα της, με μέσο όρο διαφοράς τους 15 πόντους. Εν ολίγοις, το 3-4 δεν είναι ούτε κολακευτικό, ούτε κι αδικεί παράλληλα την Κύμη. Αντίθετα, αντικατοπτρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας στην Basket League κι είναι ακρώς αντιπροσωπευτικό αυτής.

Το απόγευμα της Κυριακής η Κύμη πανηγύρισε την πιο σπουδαία νίκη της έως σήμερα στην φετινή Α1, κρατώντας το Ρέθυμνο στους 62 πόντους ενεργητικό, όπερ σημαίνει σχεδόν 14 λιγότερους από τον μέσο όρο του - ήταν 75.8 πριν το παιχνίδι. Οι πρωταθλητές της περσινής Α2 κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά ορισμένα καίρια επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων (όπως είναι οι Κράβιτς, Τάλτον και Γιαννόπουλος), εκμεταλλευόμενοι πλήρως την πολύ μέτρια ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι αντίπαλοι τους. Εκτός αυτού, πήραν τα ηνία μιας και μπόρεσαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, έχοντας τον έλεγχο των ριμπάουντ (42-36) και όντας πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους σε σύγκριση με το Ρέθυμνο - 12 έναντι 16 λαθών - ενώ η ενέργεια και η θέληση που έβγαλαν στο παρκέ ερμηνεύεται μέσω των 9 κλεψιμάτων που "έγραψαν" στην στατιστική. Ο Ελ Αμίν, ο πιο ταλαντούχος επιθετικός παίκτης της Κύμης, με 20 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ ηγήθηκε της όλης προσπάθειας, πραγματοποιώντας την πρώτη του πολύ μεγάλη φετινή εμφάνιση, και του αξίζει σαφώς πολύ μεγάλο credit για αυτό το ροζ φύλλο.

 O 29χρονος περιφερειακός από το Μίσιγκαν αγωνίζεται φέτος για τρίτη χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα και διαθέτει πλέον σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία και το know-how για το πως να οδηγήσει εκ του ασφαλούς ένα σύνολο αυτού του βεληνεκούς. Ένας κλασικός σκόρερ, όπου πάνω στις δικές του ορέξεις στηρίζεται το επιθετικό παιχνίδι της Κύμης. Εάν ο Ελ Αμίν δεν πιάσει καλά στάνταρ απόδοσης, τότε κάποιος (ή κάποιοι) άλλος θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν και τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ομάδα του - απ' την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος παίκτης (πλην του Μόργκαν) με την ποιότητα του. Σε κάθε περίπτωση, φέροντας τον χαρακτηρισμό του σταρ της ομάδας, αυτομάτως είναι αυτός από τον οποίο υπάρχουν οι μεγαλύτερες προσδοκίες και καλείται να υλοποιήσει μαζί με τους συμπαίκτες του τον στόχο της παραμονής.

 Ένας στόχος ο οποίος ανέκαθεν ήταν δύσκολος ώστε να επιτευχθεί από ομάδες πρωτοεμφανιζόμενες, ωστόσο στον αθλητισμό όπως όλοι ξέρουμε, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η Κύμη μάλιστα φρόντισε να αυξήσει τις πιθανότητες για να τον πετύχει στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, επιλέγοντας πριν από μερικές εβδομάδες να δυναμώσει αρκετά το ρόστερ της με τους Αντεγκμπόγιε και Κοστόβ. Δύο παίκτες που μπορεί να μην είναι αστέρες, όμως δεν είναι δα και... χθεσινοί στην λίγκα. Πρόκειται για εργαλεία, τα οποία αν "κουμπώσουν" με τον σωστό τρόπο στην μηχανή, θα κάνουν την δουλειά τους - και με το παραπάνω. Αμφότεροι είχαν ταχεία προσαρμογή, κάτι που μεταφράζεται με τις ικανοποιητικές εμφανίσεις τους μέχρι στιγμής και τις βοήθειες που ήδη προσφέρουν, όχι απλά μεγαλώνοντας το ροτέισον, αλλά έμπρακτα.

 Με τα υπάρχοντα δεδομένα, η Κύμη θα έχει φέτος ώς μεγάλο όπλο την έδρα της. Όπως είναι φυσικό, αν συνεχίσει να την αξιοποιεί, κάθε νική της θα είναι κι ένα σκαλοπάτι προς τον στόχο. Το ισορροπημένο κράμα Ελλήνων και ξένων παικτών, αλλά και η παρουσία ενός "φρέσκου" κόουτς - για τα δεδομένα της Basket League - την καθιστούν ένα αρκετά ενδιαφέρον πρότζεκτ που φαίνεται να δουλεύει με οργάνωση και να στοχεύει - εν καιρώ - στην εδραίωση.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely