Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 08:39

Pick & Π.Ο.Π. - 19: Εδώ πλατεία, φουλ για σωτηρία.

Από :

Όσο προχωράμε βαθύτερα μέσα στη σεζόν και με το βλέμμα να αντικρίζει σιγά σιγά την λήξη της regular season στην Basket League, η ένταση στα χαμηλά στρώματα θα οξύνεται και τα συναισθήματα θα εναλάσσονται. Μετά το πέρας της 19ης αγωνιστικής, ΓΣΛ και Πανιώνιος είναι αυτοί που βρήκαν λόγους να χαρούν, την ώρα που ο Άρης (που έχει βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού "χρωστά" το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) κι ο Κόροιβος θα πρέπει να προβληματιστούν. Κατά τα λοιπά, εντός έδρας νίκες για τους δύο μεγάλους, μιξ συναισθημάτων για τους δικεφάλους κατά την επιστροφή τους στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ σε σταθερή πορεία συνέχισαν Λαύριο και Προμηθέας. Πάμε λοιπόν στα επιμέρους σχόλια της εβδομάδας για να συνθέσουμε το παζλ ενός ακόμη Pick & Π.Ο.Π.

Η Πρώτη Πεντάδα

1: Ο Πανιώνιος πανηγύρισε χθες το απόγευμα, με αντίπαλο την κυπελλούχο ΑΕΚ, τη μεγαλύτερη φετινή του νίκη, βγαλμένη από… τα παλιά, και 5η συνολικά στην λίγκα, στην προσπάθεια αντεπίθεσης που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα για την παραμονή του, με τον νεοφερμένο Tyron Brazelton να κάνει ηγετική εμφάνιση, όπως και κόντρα στον Κόροιβο τις προάλλες. O 32χρονος Αμερικανός guard "σκότωσε" με κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο τους φιλοξενούμενους, ξεσηκώνωντας σε αρκετές περιπτώσεις τον κόσμο των κυανέρυθρων με τους 25 πόντους του (8/14 σουτ - 5/9 βολές). Κατέγραψε ακόμη 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 9 κερδισμένα φάουλ, αλλά και 6 λάθη σε 28 λεπτά, τα οποία ωστόσο δεν στάθηκαν αρκετά για να λερώσουν την σπουδαία, ιδίως επιθετικά, ημέρα του. Ο ποιοτικός playmaker αναπτέρωσε, έχοντας καλή συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του (Cummings, Kravic, Dallo μεταξύ αυτών), τις ελπίδες για σωτηρία, σκορπίζοντας επίσης αισιοδοξία και καλή ψυχολογία ενόψει της συνέχειας στις τάξεις του συλλόγου.

2: Την υπογραφή του στην σπουδαία νίκη του ΓΣΛ επί του Άρη έβαλε ο επανεμφανιζόμενος στην Basket League, Steven Burt Junior. Ο 34χρονος, γιος του άλλοτε σούπερ σταρ του Ηρακλή, ξεκίνησε φορτσάτος τη νέα του σελίδα στην Ελλάδα (μετά την περσινή στον Απόλλωνα Πάτρας), πληγώνοντας με 28 πόντους (συν 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ) το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Νεοϋορκεζος combo guard προκάλεσε μεγάλη φθορά στην κιτρινόμαυρη άμυνα, κερδίζοντας 7 φάουλ τα οποία μετέτρεψε σε 12/14 βολές, ενώ σημείωσε κι 7/13 σημαντικά σουτ από το πάτωμα. Πρόκειται για έναν τρομερά ταλαντούχο και πολύπειρο σκόρερ, κάτι που έχει αποδείξει σε πολλές από τις προηγούμενες ομάδες του. Η... απόσβεση, από πλευράς του, άρχισε με τον ίδιο να φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μια κομβική νίκη για την οικονομία της μάχη για την παραμονής, βάζοντας έτσι τις βάσεις προκειμένου να αποφύγει το σύνολο του κόουτς Σκουρτόπουλου τις περιπέτειες, αυξάνοντας το χάσμα της από την ζώνη.

3: Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Χρήστο Σαλούστρο απέναντι στα Τρίκαλα, με τον 27χρονο forward του Προμηθέα να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση του στην μεγάλη κατηγορία, σπάζοντας παράλληλα πολλά ατομικά ρεκόρ. Ο Σαλούστρος έπαιξε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι (38 λεπτά) και κατάφερε να πετύχει 29 πόντους με ποσοστό ευστοχίας 67% εντός πεδιάς (10/15 σουτ) και 86% από την γραμμή (6/7 βολές). Επίσης, πρόσθεσε στην πλούσια στατιστική του 12 ριμπάουντ, 5 κερδισμένα φάουλ και 2 ασίστ, ενώ υπέπεσε σε μόλις 1 λάθος! Η αξιολόγηση του εκτοξεύθηκε στις 40 μονάδες κι, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ήταν ο MVP του Προμηθέα, σε μια βραδιά, πάντως, με αρκετούς διακριθέντες για το σύνολο του κόουτς Γιατρά (Γκίκας, Ellis, Lypovyy μεταξύ άλλων). Έτσι, οι Πατρινοί δεν στραβοπάτησαν και παρέμειναν για τα καλά μέσα στο κόλπο για την τετράδα, με τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ να τους οδηγεί εκ του ασφαλούς.

4: Πέμπτη νίκη στη σειρά για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα και "αντίδραση" μετά την πρόσφατη ευρωπαϊκή ήττα από την Barcelona στο ΣΕΦ. Πρωταγωνιστής ήταν ο φορμαρισμένος Ιωάννης Παπαπέτρου με 16 πόντους (6/11 σουτ - 2/2 βολές), 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 25 μονάδες στην αξιολόγηση σε 27 λεπτά παρουσίας. Ο 24χρονος forward μετρά 15.8 πόντους και 21.8 ranking στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των ερυθρολεύκων εντός των συνόρων, αποτελώντας τον κορυφαίο παίκτη του συνόλου του Γιάννη Σφαιρόπουλου τον τελευταίο μήνα. Με αντίπαλο τον Κολοσσό, βοήθησε την ομάδα του να οικοδομήσει, αλλά και να διατηρήσει καλές διαφορές στο σκορ, μειώνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες έκπληξης για τους φιλοξενούμενους. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πάπι δημιουργεί καλή παράδοση κόντρα στους Ροδίτες, αφού και πέρσι είχε "ξεκλειδώσει" το αντίστοιχο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, όντας ο MVP (15π, 7ρ).

5: Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, ο Zach Auguste απασχολεί θετικά τη στήλη μας, καθώς φαίνεται πως διανύει περίοδο καλής φόρμας (τουλάχιστον όσον αφορά την παρουσία του στην Basket League). Ο center του Παναθηναϊκού, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής που διεξήχθη μεσοβδόμαδα, άγγιξε ξανά το double double (22π με 10/11 σουτ + 9 ριμπάουντ), σε μια εμφάνιση γεμάτη ενέργεια, αξιόπιστα τελειώματα στην επίθεση και πολύπλευρη προσφορά (με 1 ασίστ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο και 30 ranking σε 21 λεπτά). Ο Auguste έχει δημιουργήσει πια μια αλυσίδα πολύ καλών εμφανίσεων στην Ελλάδα (4 διαδοχικά ματς με διψήφιο ranking) και κόντρα στην Κύμη κατάφερε να φτάσει στο peak της απόδοσης του, επιβεβαιώνοντας την βελτίωση του σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού, συγκριτικά με τους πρώτους μήνες της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

X - Factor

Η τριάδα που έσπρωξε τον ΠΑΟΚ στη νίκη. Από το παιχνίδι της Πυλαίας, θα ήταν δύσκολο να μιλήσουμε για MVP, όταν υπήρξαν παίκτες που αναδείχθηκαν και βοήθησαν τον ΠΑΟΚ εξίσου. Οι Goss, Krubally και Κατσίβελης έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων στο ντέρμπι με το Ρέθυμνο, πετυχαίνοντας συνδυαστικά το 60% των ασπρόμαυρων πόντων. Επίσης, η τριάδα πήρε το 46% των ριμπάουντ της ομάδας, κέρδισε το 48% των φάουλ, ενώ οι 7 από τις μόλις 8 ασίστ της βραδιάς προήλθαν από τα χέρια της. Το ίδιο ισχύει και για τρια από τα συνολικά τέσσερα μπλοκ. Στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο, ο ΠΑΟΚ πέτυχε 16 πόντους, εκ των οποίων οι 12 προήλθαν από αυτούς. Σε γενικές γραμμές, η απόδοση των τριών και στις δύο πλευρές του παρκέ (59 ranking, 77 όλη η ομάδα) καθόρισε στη σούμα της αναμέτρησης την έκβαση ενός κλειστού παιχνιδιού, στο οποίο υπήρχαν αρκετοί κίνδυνοι στραβοπατήματος για τον ΠΑΟΚ, αφού το Ρέθυμνο είναι μια αρκετά απρόβλεπτη ομάδα. Ο κόουτς Παπαθεοδώρου, βλέποντας την καλή τους κατάσταση, τους εμπιστεύθηκε άπαντες για χρόνο μεγαλύτερο των 30' και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Χάνοντας με στυλ:

Μια μεγάλη παρέα. Παρά το γεγονός πως τα Τρίκαλα βρίσκονται στην τελευταία θέση κι είναι σχεδόν υποβιβασμένα, ο Μιχάλης Λούντζης (19π, 5/7 τρίποντα, 6ρ, 2α, 2κλ) έπαιξε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι της Πάτρας, με ηθικό και... μπασκετικό τσαγανό, κάνοντας την καλύτερη φετινή ατομική του εμφάνιση, σε μια χρονιά όπου συλλέγει εμπειρίες. Στον Πειραιά, ο T.J. Bray του Κολοσσού έμοιαζε με όαση (18π με 8/10 σουτ, 5α, 3ρ), σκοράροντας πολύ και μάλιστα σε οικονομική συσκευασία εκτελεσμέων προσπαθειών και λεπτών συμμετοχής (23'), αλλά το εμπόδιο του Ολυμπιακού αποδείχθηκε υψηλότατο. Ο Χάρης Γιαννόπουλος επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις (17π, 2ρ, 2κλ) απέναντι στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, όντας ο πρώτος σκόρερ του Ρεθύμνου στην Πυλαία, όμως ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να μην βγάλει αντίδραση μετά από ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Στην Λάρισα, ο "γερόλυκος" Ivan Maras έκανε ότι μπορούσε με double double (14π, 11ρ, 3α, 2κλ, 0 λάθη σε 33') για να βοηθήσει τον Άρη στο να αποφύγει ακόμη μια ήττα τον τελευταίο μήνα, αλλά η προσπάθεια του δεν αρκούσε, εν τη απουσία μάλιστα και του προπονητή του, Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε του Α' μέρους. Τέλος, μια μικρή ωδή και στον ήρωα της ΑΕΚ (ελέω του τριπόντου στη Τσεχία), Kevin Punter, ο οποίος παρά την ήττα της ομάδας του, επιβεβαίωσε (19π, 3ρ, 2κλ, 1α) πως έχει κουμπώσει ιδανικά στην κιτρινόμαυρη μηχανή του Ντράγκαν Σάκοτα.

Το αβατάριον:

Jahii Carson. Ο περιφερειακός του Κοροίβου προερχόταν από μια σειρά γεμάτων εμφανίσεων το τελευταίο διάστημα, ωστόσο στο Λαύριο δεν του "βγήκε" καθόλου το παιχνίδι. Η συγκομιδή του ήταν 10 πόντοι αλλά με μόλις 33% εντός πεδιάς (5/15 σουτ συν 0/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και καμία ασίστ για 4 λάθη σε 26 λεπτά δράσης. Ο 25χρονος Αμερικανός playmaker δέχθηκε τρεις τάπες, υπέπεσε σε 4 φάουλ (έχοντας κερδίσει μόλις 2, όταν συνήθως παίρνει τουλάχιστον 3) κι έμεινε γενικά μακριά από τον καλό του εαυτό. Μοιραία, η αξιολόγηση του κόλλησε στις -7 μονάδες, κάτι που είναι πρωτοφανές για έναν παίκτη που ποτέ άλλοτε κατά την διάρκεια της χρονιάς δεν έγραψε αρνητικό νούμερο στο ranking! Ο Carson, πάντως, έχει αποδείξει πως δεν είναι κακός παίκτης και καλείται να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις στις κρίσιμες στροφές που ακολουθούν.

Η στιγμή της αγωνιστικής: Η αποβολή του «Δράκου»

Ο κόουτς Γιαννάκης αποβλήθηκε από τον πάγκο του Άρη, δεχόμενος δύο τεχνικές ποινές (για διαμαρτυρία) στο παιχνίδι με τον ΓΣΛ, 11 δεύτερα πριν από το buzzer του πρώτου ημιχρόνου. Δεν γνωρίζουμε αν και πόσες φορές έχει συμβεί στην προπονητική καριέρα του Νικαιώτη τεχνικού κάτι παρόμοιο, πάντως σίγουρα είναι σπάνιο φαινόμενο το να αποβάλλεται. Το αν ήταν άδικη ή όχι η αποβολή, δεν είναι δική μας δουλειά να το κρίνουμε. Ίσως ήταν κομματάκι υπερβολική και θα μπορούσε να μην έχει επέλθει, αλλά η στιγμή κατά την οποία ο κόουτς αποχωρεί για τα αποδυτήρια κι όλο το γήπεδο τον χειροκροτεί, φανερώνει τον σεβασμό του μέσου μπασκετικού φιλάθλου προς το πρόσωπο της θρυλικής αυτής μορφής. Ο Γιώργος Κετσελίδης καθοδήγησε τον Άρη στο δεύτερο μέρος, σε μια απόφαση των διαιτητών η οποία πιθανότατα άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Βλέπετε, σε ένα αμάξι, δεν αρκούν μόνο οι ρόδες για να κινηθεί. Θέλει και τον… κινητήρα του.

Νίκη - χρυσάφι (του Πανιωνίου), ήττα που δεν πονά (την ΑΕΚ)

Στο κλειστό της Αρτάκης, ο Πανιώνιος έπαιξε με τεράστια θέληση, κράτησε με την άμυνα του την ΑΕΚ πιο χαμηλά από τον Μ.Ο. πόντων της κι έδειξε στους διώκτες του πως δεν αστειεύεται αναφορικά με την μάχη για την σωτηρία, καθώς φαίνεται αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο πως η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου είναι μέσα στο 2018 ιδιαίτερα επικίνδυνη κι αποτελεσματική στην έδρα της. Μετά την σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ, ο Πανιώνιος μετρά πλέον 5 νίκες στα 6 τελευταία εντός, και σε συνάρτηση με τις ήττες των Άρη και Κοροίβου (από ΓΣΛ και Λαύριο αντίστοιχα), η διαφορά του από την 12η θέση μειώθηκε στη μια νίκη κι οι ελπίδες εξακολουθούν να υφίστανται. Στα του παιχνιδιού, πέραν της απίστευτης εμφάνισης του Brazelton στην οποία αναφερθήκαμε στο ξεκίνημα, ο κρυφός άσος στο μανίκι του κόουτς Ζιάγκου άκουγε στο όνομα Markeith Cummings (14π, 6ρ). Ο 30χρονος Αμερικανός, μπορεί να μην είναι πάνω από δύο μέτρα και να μετρά ελάχιστες μέρες στην Ελλάδα, όμως με τον όγκο του χτύπησε την ΑΕΚ σε αρκετές περιπτώσεις στο 1ο ημίχρονο κοντά στο καλάθι κι έκανε την διαφορά. Εκμεταλλεύτηκε τα λεπτά που ο Delroy James βρισκόταν στον πάγκο και, σε συνδυασμό με την απουσία του Ντούσαν Σάκοτα στην θέση 4, δεν δυσκολεύτηκε να δώσει σημαντικές λύσεις στο σκορ. Το πρώτο δείγμα του ήταν θετικό κι ίσως η ΑΕΚ να μην περίμενε τόσο μεγάλη ζημιά από έναν "φρέσκο" παίκτη που δεν ξέρει ακόμη καλά καλά τα συστήματα της ομάδας του. Από την άλλη, είδαμε τους φιλοξενούμενος να βγάζουν σε κάποιες στιγμές κόπωση (λογικό, αφού μεσοβδόμαδα έπαιζαν με τη Nymburk στη Τσεχία) και να είναι ιδιαίτερα άστοχοι από την περίμετρο (23%). Η συγκεκριμένη ήττα, πάντως, δεν κοστίζει ιδιαίτερα στην ΑΕΚ, παρά μόνο σε πρεστίζ. Βαθμολογικά, μπορεί το Λαύριο να κέρδισε και να προσπέρασε την Ένωση, μένοντας ολομόναχο στην τρίτη θέση, όμως την επόμενη αγωνιστική θα έχει την ευκαιρία να το προσπεράσει, αφού το φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ είχε ηττηθεί από τους Μεταλλωρύχους με 8 πόντους διαφορά στον πρώτο γύρο (80-72), κάτι που σημαίνει πως με νίκη 9 πόντων και πάνω, θα υπερέχει στην ισοβαθμία και θα περάσει εκείνη πίσω από ΠΑΟ, ΟΣΦΠ. Άλλωστε, μιλάμε για μια ομάδα που στα δύσκολα βγάζει χαρακτήρα κι έχει κάνει ουκ ολίγες ανατροπές φέτος, πόσο μάλλον σε παιχνίδια όπου αυτό ήταν... must, με τρανό παράδειγμα, την πρόκριση της επί της Nymburk προ ολίγων ημερών.

Αποφόρτιση (για Ευρώπη) και προετοιμασία (για το κλείσιμο της RS)

Το παιχνίδι στο ΣΕΦ έμοιαζε περισσότερο με αποφόρτιση για τον Ολυμπιακό, προτού εισέλθει σε ακόμη μια ευρωπαϊκή super week με διπλά ματς. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος δεν ρίσκαρε με τη συμμετοχή των Παπανικολάου, Μάντζαρη και Tillie, ενώ παράλληλα δεν έδωσε περισσότερα από 19 λεπτά συμμετοχής σε Σπανούλη και Πρίντεζη. Παράλληλα, είδαμε τους Strelnieks και Brown να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες, αναζητώντας τον επιθετικό ρυθμό που τους λείπει. Οι ερυθρόλευκοι δεν έπιασαν δα και καμία φοβερή απόδοση συνολικά, όμως καθάρισαν χωρίς προβλήματα την υπόθεση νίκη, καθώς δεν έχασαν τον έλεγχο του τέμπο, αλλά και χάρη στην κυριαρχία τους στα ριμπάουντ, στην οποία συνέβαλαν τα μέγιστα οι Παπαπέτρου και Milutinov, δηλαδή οι δύο κορυφαίοι σε απόδοση παίκτες των ερυθρολεύκων. Από την άλλη πλευρά, ο Κολοσσός, πλην του T.J. Bray που έπιασε υψηλά στάνταρ, δεν κατάφερε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση, κάτι που δεν του επέτρεψε να διατηρήσει μονοψήφιες διαφορές για να ελπίζει. Συν τοις άλλοις, οι Ροδίτες έχασαν πολλές βολές (13/23), με το ποσοστό τους στο πρώτο ημίχρονο να βυθίζεται στο 23% κι έτσι, παρά το γεγονός πως μόνο άσχημα δεν έπαιζαν, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με ένα μάλλον άδικο -15 για τους ίδιους. Όπως και να 'χει, ο Κολοσσός ήταν αξιοπρεπέστατος, σε ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως δεν είχε κάτι να χάσει. Ήταν κάτι σαν διάλλειμα - προετοιμασία ενόψει της τελικής ευθείας. Η λογική, άλλωστε, λέει πως θα βρίσκεται και φέτος στα playoffs, αφού έχει ήδη αρκετές νίκες (9) και αναμένεται να πάρει τουλάχιστον 2-3 ακόμη στα εναπομείναντα ματς.

Το πλάνο του Προμηθέα, παράδειγμα για άλλες ομάδες

Ο Προμηθέας διανύει μια εξαιρετική σεζόν, η οποία τον βρίσκει εντός ζώνης playoffs και με βλέψεις για 4αδα. Η νίκη επί των Τρικάλων δεν μας προκάλεσε εντύπωση, αφού λίγο - πολύ την περιμέναμε. Ωστόσο, ας σταθούμε σε κάτι άλλο: Εάν θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε σε 1-2 γραμμές τους συντελεστές της εξαιρετικής πορείας του, θα λέγαμε πως ο συνδυασμός "καλού και μοντέρνου (ως προς τις ιδέες του) προπονητή - έμπειρων Ελλήνων - ποιοτικών ξένων" κάνει μέχρι στιγμής την διαφορά, αποτελώντας συνταγή επιτυχίας, κάτι που μόνο απλό δεν είναι το να βρεθεί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, όσον αφορά γενικότερα τον σύλλογο της Πάτρας, υπάρχει ακόμη ένας λόγος για να του βγάλουμε το καπέλο: χρησιμοποιεί με μεγάλη συχνότητα πλέον νεαρά παιδιά. Κόντρα στα Τρίκαλα, πήραν χρόνο οι Σκούφης (19 ετών, 12η φετινή συμμετοχή), Γκάτζιος (17 ετών, 3η συμμετοχή), Καραϊσκός (17 ετών, 2η συμμετοχή) και Μαντζούκας (15 ετών, 3η συμμετοχή). Μπορεί να μην παίζουν για πολλά λεπτά ή σε σημεία ένος παιχνιδιού όπου διακυβέβεται η μοίρα του, όμως παίρνουν συχνά πυκνά ευκαιρίες και μπορούν από τώρα να συλλέγουν πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες από την μεγάλη κατηγορία, οι οποίες θα τους χρησιμεύσουν μακροπορόθεσμα.

Ο Προμηθέας, ένας οργανισμός που διαθέτει πολύ καλά κι οργανωμένα τμήματα υποδομής (η εφηβική ομάδα αγωνίζεται στην EuroLeague), στηρίζει τα "παιδιά" του κι αυτή είναι μια ενέργεια άξια αναφοράς, διότι δεν συνηθίζεται, παρά μόνο από ομάδες που κατά καιρούς αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες κι ήταν "αναγκασμένες" να ποντάρουν σε εφήβους. Αντίθετα, ο Προμηθέας το κάνει σκόπιμα, με μεθοδικό τρόπο και δίχως βιασύνες. Πέραν των όσων αναφέραμε, υπάρχουν κι οι Σανδραμάνης (17 ετών, 4 συμμετοχές), Ερμείδης (17 ετών, 1 συμμετοχή) και Σωτηρίου (16 ετών, δεν έχει αγωνιστεί ακόμη), οι οποίοι στελεχώνουν το "ανδρικό" ρόστερ της ομάδας, ζώντας από κοντά το όνειρο του να αγωνίζεσαι στην Basket League από τόσο μικρή ηλικία. Νομίζουμε, πως, αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια κίνηση η οποία αξίζει μόνο θετικά σχόλια, καθώς η προοπτική που παρουσιάζει είναι μεγάλη. Ο Προμηθέας, εκτός από νοικοκυρεμένο σωματείο και εξαιρετική ομάδα στο παρκέ, στηρίζει την ανάπτυξη των νέων παικτών, κάτι που ενδεχομένως ν' αποτελεί μονόδρομο για ομάδες αυτού του βεληνεκούς προκειμένου να εδραιωθούν και να μη μείνουν στάσιμες, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.

Extras από την 19η αγωνιστική
- Οι 16 μονάδες του Gary Bell στο σύστημα αξιολόγισης απέναντι στον ΓΣΛ αποτελούν season high, μετά από 18 συμμετοχές στην λίγκα, προσπερνώντας την αμέσως προηγούμενη κορυφαία του επίδοση (15 στη Νέα Σμύρνη την 11η αγωνιστική). Αυτή ήταν μόλις η 3η φορά για φέτος όπου ο 25χρονος guard γίνεται διψήφιος στην επίθεση.
- Στο ίδιο μοτίβο, ο Delroy James, ο οποίος επωμίστηκε όλο το βάρος (λόγω της απουσίας του Σάκοτα) στην θέση του power forward, πέτυχε κόντρα στον Πανιώνιο "μαζικό" season high στην Basket League σε πόντους (17), ριμπάουντ (8), κερδισμένα φάουλ (4), ranking (19) και λεπτά συμμετοχής (34').
-Ο Άρης Λυκογιάννης, head coach του Κολοσσού από τη σεζόν 2014-15, συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στην λίγκα με την ομάδα της Ρόδου, σε ματς - ορόσημο για τον ίδιο κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ειρήνης και Φιλίας. Η καλή δουλειά που κάνει στα δωδεκάνησα αποκτά πλέον κι αξιοσημείωτη διάρκεια.
-Τι είπατε; Δεν είχε McKenzie Moore το Pick & Π.Ο.Π. της αγωνιστικής; Λάθος! Ο 26χρονος point forward του Λαυρίου έπιασε, με τα 2 ριμπάουντ που πήρε απέναντι στον Κόροιβο, το φράγμα των 100 στη φετινή σεζόν. Του απομένουν μόλις 18 ασίστ προκειμένου να γίνει τριψήφιος σε και στις τρεις βασικότερες κατηγορίες της στατιστικής!

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely