Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 08:59

Super Teams: ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο

Από :

Οι διακοπές τελείωσαν μαζί και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις (όχι τόσο σύντομες όσο των Αντετοκούμπο, αλλά θα έλεγα εξίσου άνετες) και επιστρέφω κι εγώ σιγά σιγά σε μπασκετικούς ρυθμούς, στους ρυθμούς του πολυαγαπημένου μας και ανανεωμένου basketballguru.gr .

Ο KD φέτος το καλοκαίρι έκανε κάτι που ελάχιστοι περίμεναν και ακόμα λιγότεροι χώνεψαν. Πήρε τα μπογαλάκια του και πήγε στην πιο καλοκουρδισμένη μηχανή του NBA, για να ολοκληρώσει/γεμίσει το παζλ.

Η ανθρώπινη φύση έχει αποδείξει περίτρανα πως κάποιος βρίσκεται πάντα απέναντι στο ξεκάθαρο φαβορί, από τον Γολιάθ μέχρι τους Heat του LeBron και τους Warriors των KD - Curry.

Σπάω το κεφάλι μου και προσπαθώ να θυμηθώ ποια ομάδα κατάφερε να πετύχει όντας "superteam" και δεν μπορώ να βρω καμμία. Οι πραγματικές superteams καθιερώθηκαν ως τέτοιες γιατί είχαν παίκτες με ξεκάθαρους ρόλους και χημεία. Θα το βρουν αυτό οι Warriors; Δεν ξέρω. Αλλά η τελευταία ομάδα που προσπάθησε, οι Heat, και μάλιστα με παίκτες αλτρουιστές, δυσκολεύτηκε πολύ και δεν έδειξε ποτέ στα αλήθεια να ρολάρει στο 100%.

Η φετινή χρονιά μου θυμίζει την πρώτη χρονιά του LeBron στο Miami. Αλήθεια δεν με πολυνοιάζει αν θα κερδίζει ο KD, αλλά θα γούσταρα να χάσει. Φοβερό συναίσθημα πως μια άκρως συμπαθητική ομάδα ή ένας παίκτης μπορεί να μετατραπεί σε μια στιγμή ο"κακός", εκείνος που όλοι θέλουν να βλέπουν να χάνει.

Μιας και ανέφερα τις superteams, στην Ευρώπη το συγκεκριμένο μοντέλο είχε επιτυχία. Η Γιουγκοπλάστικα είναι το μεγαλύτερο και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα του Saras, ο Παναθηναϊκός του 2009, η Μακάμπι του Πίνι, και η περσινή πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ είναι κάποια από τα υπόλοιπα.

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την Μπαρτσελόνα του 2003 με Σάρας, Μποντιρόγκα, Ναβάρο, Φούτσκα; ΤηνΜακάμπι του 2005 με Σαρας, Βούιτσιτς, Πάρκερ; Τον Παναθηναϊκό του 2009 με Σπανούλη, Διαμαντίδη, Μπατίστ, Σάρας, Πέκοβιτς;  Ακόμα πιστεύω πως εκείνη η ομάδα ήταν η πιο πλήρης ομάδα που είδαμε ποτέ στην Ευρώπη.

Στην τωρινή ΤΣΣΚΑ φυσικά, μόνο τα δύο guard της είναι τα κορυφαία στην Ευρώπη. Μίλος και Ντε Κολό ξεκινάνε μια super team που χορεύει στις ορέξεις και τους ρυθμούς της.

Αναμένεται μια μεγάλη σεζόν με τεράστιο ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Αμερική. Ανεξάρτητα από το ποιοί θα κατακτήσουν την κορυφή και φέτος, με αυτά τα δεδομένα το μόνο σίγουρο είναι πως οι θεατές δεν θα βγούμε χαμένοι.

Καλή σεζόν, καλώς σας ξαναβρήκα.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely