Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 15:12

Oι "γηγενείς" ξένοι του Λαυρίου

Από :

(η φωτογραφία είναι από το onsports.gr)

Το να διατηρείς στον κορμό του ρόστερ σου γηγενείς παίκτες είναι κάτι το σύνηθες και σε αρκετές περιπτώσεις απαραίτητο. Το Λαύριο το έκανε, κρατώντας πέντε Έλληνες με σκοπό φυσικά να υπάρχει ομοιογένεια και καλή χημεία. Ωστόσο, έκανε και κάτι ακόμη που σπάνια το συναντάμε, πόσο μάλλον σε ελληνικούς συλλόγους αυτού του βεληνεκούς: επέλεξε-κατάφερε να ανανεώσει όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις ξένους παίκτες! Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι, τι έκαναν πέρσι και τι περιμένει φέτος το τεχνικό τιμ του συλλόγου από αυτούς.

Ντεμάριους Μπολντς

Ο 32χρονος σκόρερ έκανε πέρσι αρκετά καλά την δουλειά του, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 15.9 πόντους κατά μέσο όρο (σε 16 εμφανίσεις από τον Δεκέμβρη κι ύστερα) και ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας - 42% διπ., 43% τριπ. και 87% στις βολές. Αποτέλεσε κομβικό παίκτη στη συνολική πορεία του Λαυρίου και βοήθησε πολύ σημαντικά στο να εξασφαλίσει η ομάδα του κόουτς Σερέλη την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία. Η εμπειρία του από την λίγκα (είχε περάσει με επιτυχία από τον Απόλλωνα Πάτρας τη σεζόν 2013/14, όταν και αναδείχθηκε κορυφαίος "κλέφτης" της Α1) ήταν ένα στοιχείο που τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στο να ξεχωρίσει και να αποτελέσει επί της ουσίας σημείο αναφοράς για το επιθετικό παιχνίδι του Λαυρίου. Η συνεισφορά του δεν περιορίστηκε όμως μόνο στο να βάζει την μπάλα στο καλάθι, καθώς πέραν τούτου προσέφερε 3.7 ριμπάουντ (εξαιρετική επίδοση για γκαρντ), 1.6 τελικές και 1.5 κλεψίματα, τη στιγμή που κράτησε τον αριθμό των λαθών του σε χαμηλά επίπεδα (μόλις 1.5 για κάθε 27 λεπτά συμμετοχής). Με απλά λόγια, ο Μπολντς είχε πολύ θετικό impact στο περσινό εγχείρημα της ομάδας από την νοτιοανατολική Αττική και το γεγονός πως θα βρίσκεται και φέτος στο ρόστερ του συλλόγου αποτελεί μια ευχάριστη είδηση. Trivia: Χρειάζεται μόλις 22 πόντους για να ξεπεράσει το φράγμα των 600 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μπράντον Γιανγκ

Ο απόφοιτος του DePaul προετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν του στα παρκέ της Ευρώπης και μάλιστα με την ίδια ομάδα. Ως sophomore πλέον, κι έπειτα από μια συμπαθητική rookie χρονιά, καλείται να παρουσιάσει μια ακόμη καλύτερη εικόνα και να δείξει σημάδια βελτίωσης. Ο 25χρονος κόμπο γκαρντ είναι ένας παίκτης που του αρέσει να περνά η μπάλα διαρκώς από τα χέρια του, με βάση τα όσα είδαμε στις 24 συμμετοχές του κατά την περσινή χρονιά, την οποία ολοκλήρωσε με 12.1 πόντους ανά 28 λεπτά συμμετοχής. Οι οργανωτικές του ικανότητες δεν βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο ώστε να τον εμπιστευτείς σε απόλυτο βαθμό για τον άσσο (1.12 τελικές πάσες για κάθε λάθος), ωστόσο είναι ένας περιφερειακός που θα "κυνηγήσει", θα βγάλει ενέργεια, θα κλέψει την μπάλα (1 κλ. Μ.Ο.) και γενικώς θα κάνει μπόλικες δουλειές στο παρκέ (2.8 ασ., 3.1 ριμπ., 3.4 κερδ. φάουλ & 11.9 PIR), ασχέτως αν επιθετικά δεν βρεθεί και στην καλύτερη του μέρα. Συχνότερα θα απειλήσει "από μέσα" (7.3 προσπάθειες, 53%) παρά πίσω από το τόξο (2.8 προσπάθειες, 28%), ενώ οι βολές του αποτελούν ένα κομμάτι του παιχνιδιού του που χρειάζεται βελτίωση (71%), εάν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω τη νέα σεζόν. Είναι ταλαντούχος, παίζει με ενθουσιασμό κι αναμένεται να αποτελέσει και φέτος ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του κόουτς Σερέλη. Αφού το Λαύριο είχε την δυνατότητα να τον κρατήσει, καλώς έπραξε. Trivia: Με 8 εύστοχα δίποντα θα φτάσει τα συνολικά 100 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Άσλεϊ Χάμιλτον 

Περίεργη περίπτωση, καθώς η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε πέρσι να μας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις δυνατότητες του. Ο 28χρονος παίκτης με καταγωγή από το Λονδίνο, ο οποίος μπορεί να προσφέρει λύσεις στις θέσεις "3" και "4" (αρκετά γερή σωματοδομή σε συνδυασμό με ταχύτητα), έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού, παίζοντας σε μόλις επτά αγώνες της λίγκας με 6.7 πόντους και 4 ριμπάουντ ανά αγώνα σε κάτι λιγότερο από 20 λεπτά δράσης. Παρόλα αυτά, ο κόουτς Σερέλης έκρινε πως ο Χάμιλτον μπορεί να δώσει πράγματα που ταιριάζουν στο μπάσκετ που θέλει να παίξει η ομάδα του, αρκεί φυσικά να είναι υγιής, γι' αυτό και προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του. Προφανώς στο κλαμπ περιμένουν αρκετά ανεβασμένο τον Βρετανό τη σεζόν που ξεκινά, απ' τη στιγμή που πλέον έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε συν το ότι βρίσκεται σε ένα γνώριμο για τον ίδιο περιβάλλον. Trivia: Είναι ο τέταρτος παίκτης με το όνομα Χάμιλτον που συναντάμε στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί οι Ντέρικ (1991/92 στο Σπόρτινγκ, 1992/93 στην ΑΕΚ και 1993/94 στον Απόλλωνα Πάτρας), Ζέντον (1999/00 στην Δάφνη) και Τζάστιν (2003/04 στον Ιωνικό και 2004/05 στον Ηρακλή).

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το Λαύριο μόνο ευνοημένο βγαίνει από αυτή τη συγκυρία. Αρχικά, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, κατάφερε να διευκολύνει τον προγραμματισμό του, εμπιστεύομενο τρεις παίκτες που γνωρίζει καλά, γλιτώνοντας μια χρονοβόρα διαδικασία αναζήτησης νέων παικτών και μειώνοντας στο ελάχιστο το ρίσκο. Συν τοις άλλοις, σε θέμα πρεστίζ, γίνεται ένα κλαμπ φερέγγυο, το οποίο αποδεικνύει πως μπορεί να καλύψει ένα καλό πακέτο απαιτήσεων που μπορεί να έχει κάποιος ξένος αθλητής, προσφέροντας εγγυημένα χρήματα, καλό κλίμα εντός ομάδος συν την συμμετοχή τους σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές λίγκες της Ευρώπης.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely