Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 10:43

Basketball Guru’s Roundtable: NBA Playoffs 2023 Predictions

Aπό :

Με τα NBA Playoffs 2023 να βρίσκονται στην αφετηρία τους, οι συντάκτες του Basketball Guru μαζεύτηκαν για να συζητήσουν τις προβλέψεις τους ως προς το τι περιμένουν από την φετινή postseason, σε μία συζήτηση-αφετηρία της “Ετήσιας Μεγάλης Αγρύπνιας”.

 Απαραίτητο disclaimer: Απαντάμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη ενδεχόμενους σοβαρούς τραυματισμούς, που δυστυχώς πάντα συμβαίνουν, άρα και φέτος θα συμβούν.

1. Ποια είναι η γνώμη του καθένα από εμάς για κάθε ζευγάρι του πρώτου γύρου; Ποιες είναι λοιπόν οι προβλέψεις για Ανατολή και Δύση;

Gus Χρυσοχού: Στη Δύση θα πάω με την τετράδα Nuggets, Suns, Warriors και Grizzlies. Oι Timberwolves εκτιμώ πως δεν θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο Denver. Μεταξύ Suns και Clippers, θα ήθελα πολύ να περάσει το LA, ωστόσο δεν έχει δείξει την απαραίτητη σταθερότητα για να ξεπεράσει την παρέα του Durant. Περιμένω όμως μια σειρά που θα μας δώσει συγκινήσεις. Στο Kings - Warriors, καλό, χρυσό το Sacramento, αλλά οι Πρωταθλητές μάλλον θα βρουν εκείνον τον διακόπτη που τους επιτρέπει να μετατρέπονται σε μια φονική μηχανή στα Playoffs. Στο Lakers - Grizzlies υπάρχει σαφές προβάδισμα του Memphis. Μην σας πω ψέματα, θα ήθελα να περάσει  Lakers, κυρίως λόγω του “Ευάγγελου Γιαννόπουλου των Grizzlies” (με λένε Dillon Brooks), ο οποίος δεν σκάει ποτέ. Από την Ανατολή οι Bucks δεν θα έχουν κανένα θέμα με Heat. Ανάμεσα σε Cavs και Knicks, στο πιο fun ζευγάρι του πρώτου γύρου κατ’ εμέ, θα επιλέξω τους Cavs, καθώς μοιάζουν να έχουν περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή τους, έναντι της Νέας Υόρκης. Celtics και Sixers θα “κλείσουν” την τετράδα, καθώς Hawks και Nets, αντίστοιχα, δεν αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερους προβληματισμούς - νιώθω τα γουρλωμένα μάτια του Snyder πάνω μου για αυτό που μόλις έγραψα.

Pete Seizis: Στην ανατολική περιφέρεια οι Bucks, οι Celtics και οι Sixers δεν πιστεύω ότι θα συναντήσουν εμπόδια για πάνω από ένα, άντε δύο παιχνίδια ώστε να προσπεράσουν τον σκόπελο των Bulls/Heat, Hawks και Nets αντίστοιχα. Το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι είναι με διαφορά των άλλων αυτό των Cavs με τους Knicks. Αν οι Νεοϋορκέζοι έχουν έτοιμοι τον Randle πιστεύω σε πρόκριση αυτών. Όσον αφορά τη Δύση, εδώ τα πράγματα είναι σαφέστατα πιο περίπλοκα. Oι Νuggets θα προκριθούν πιο εύκολα από όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Με τον Paul George ενδεχομένως απόντα από τον πρώτο γύρο, οι Suns θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν και να μοντάρουν την ομάδα τους σε πιο απαιτητικές συνθήκες καθώς μετά την ανταλλαγή του KD, σε λίγα παιχνίδια αγωνίστηκαν οι σταρς τους μαζί. Σούπερ σειρές είναι οι άλλες δύο. Λόγω καλύτερης αμυντικής συμπεριφοράς θα πω Warriors απέναντι στους Kings , ενώ στο Grizzlies-Lakers θα πάω με την πρόβλεψη που είχα και στο αντίστοιχο roundtable πριν ξεκινήσει η σεζόν, τους Grizzlies (μέσα μου όμως κάνω βουντού για LA σε επτά ματς).

Αλέξανδρος Μήτσιου: Ας ακολουθήσω πορεία αντίστροφη του ήλιου. Nuggets και Grizzlies δεν βλέπω πώς μπορούν να αποκλειστούν στον πρώτο γύρο, αν και μακάρι να με διαψεύσουν οι μάγκες με τα purple ‘n gold. Από εκεί και πέρα Kings, σε μια σειρά με vibes Clippers - Spurs από το 2015, και είθε ο νέος αυτή τη φορά να μην προσγειωθεί απότομα στη συνέχεια. Και Phoenix Suns σαφώς, οι Clippers θα φτάσει καλοκαίρι και ακόμα θα ψάχνουν ρόλους στην φετινή ομάδα. Στην Ανατολική πλευρά, Bucks, Celtics και Sixers δύσκολα θα ζοριστούν. Στο τελευταίο και πιο αμφίρροπο ζευγάρι θα πάω με Knicks. Οι Cavs είναι πολύ εξαρτώμενοι από τα γκαρντ τους, οτιδήποτε καλό ξεκινάει από αυτούς. Ο Thibs έχει αρκετούς καλούς περιφερειακούς αμυντικούς, και μάλλον περισσότερες λύσεις στο ροτέισον. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Julius Randle θα είναι υγιής.

Νίκος Ραδικόπουλος: Ανατολή Bucks και Celtics στα πέντε, Sixers στα έξι -επειδή post season Doc, Harden, Embiid πρέπει να αποδείξουν πως είναι ισοπεδωτικοί, κατάσταση που άνοιξη ποτέ δεν έχουν δείξει, Cavaliers στα πέντε, επειδή Thibodeau που επίσης “άνοιξη δεν”. Δύση Nuggets στα πέντε, Suns στα έξι, Warriors στα έξι, με τους Kings για μένα να είναι περισσότερο Warriors 2014 παρά Clippers 2015 που είπε ο Αλέξανδρος παραπάνω, ήτοι το πρώτο βάπτισμα του πυρός, καλή παρουσία, αλλά και αποκλεισμός σε κάθε περίπτωση, και -γιατί αυτό λέει η λογική, αλλά κάπως και “για το γούρι” Memphis στα εφτά.

Δημήτρης Χ.: Nuggets, Kings, Lakers και Suns στον πρώτο γύρο της Δύσης. Ναι, Kings και Lakers, έχω ξυπνήσει με οράματα η αλήθεια είναι - και ξεκάθαρη διάθεση για επανάληψη εκείνης της σειράς του 2002, για την ακρίβεια θα έβαζα όλα τα μέλη των τότε ομάδων στην πρώτη σειρά σε κάθε ματς. Steph Curry βέβαια, θα μου πείτε…ένιγουει. Bucks, Celtics, Sixers και Knicks στην Ανατολή, τα τρία πρώτα ξεκάθαρα και μάλιστα με εύκολο σκορ (4-0 ή 4-1), Knicks πρέπει να περιμένουν Randle, αλλά οφείλω να στηρίξω σπουδαίο Jalen Brunson.

2. Η εύλογη επόμενη ερώτηση είναι “ποια είναι η πρόβλεψή σας για τους τελικούς της κάθε περιφέρειας”;

Gus Χρυσοχού: Για τη Δύση, θα πάω με το Nuggets - Warriors. Η ιδιοφυία που λέγεται Nikola Jokic εκτιμώ πως επιτέλους θα κάνει μαζί με τους γύρω του το step up, ώστε να συγκαταλέγεται στη συζήτηση των σοβαρών διεκδικητών του δαχτυλιδιού. Μετά από μια τέτοια regular season, πρέπει να αποδείξει και στην πράξη πως η ομάδας του βρίσκεται εντός αυτής της λίστας. Από την άλλη, ό,τι και να ακούω για τους Warriors, ποτέ δεν ξεγράφω την ομάδα/σύγχρονη δυναστεία. Στην Ανατολή δεν βλέπω πως μπορεί να “σπάσει” το ζευγάρι Bucks - Celtics. Με κανέναν τρόπο, όμως.

Pete Seizis: To ζευγάρι Bucks – Celtics μοιάζει πράγματι να είναι «κλειδωμένο» στην Ανατολή. Εκτός αν έχει άλλη άποψη ο Embiid και ο Harden δεν θυμηθεί τον παλιό κακό «playoffικό» εαυτό του. Θα πω Sixers απλά για το «σας τα’λεγα» σε περίπτωση που γίνει η έκπληξη.

Στη Δύση, πραγματικά δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση αν πήγαιναν οι έξι από τις οκτώ ομάδες. Θα μπορούσα να πω τους Suns γιατί δεν πιστεύω πως θα μπορέσουν να περιορίσουν δραστικά το επιθετικό παιχνίδι των Durant, Booker, Paul, ιδιαίτερα μετά από σκρινς που θα περιλαμβάνουν τον Jokic. Από την άλλη, θα μπορέσει μία ομάδα που είναι φρέσκια όπως το Phoenix να επικρατήσει μίας καλοδουλεμένης εδώ και λίγα χρόνια; Ας πάω με το Denver. Αντίπαλός τους ο νικητής του ζευγαριού Kings-Warriors.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Οι Suns δεν θεωρώ πως έχουν το απαιτούμενο επίπεδο χημείας κι οι Grizzlies έχουν πολλούς αστερίσκους στο όνομα τους. Βλέπω Nuggets - Kings, σε μια σειρά που θα προκαλέσει ονειρώξεις με τις επιθετικές χορογραφίες και γέλια με την αμυντική ασυνέπεια. Το έτερο ζευγάρι τελικών περιφέρειας θεωρώ θα είναι το Bucks - Celtics, αν και πολύ θα ήθελα να δω τον Joel Embiid κόντρα στον Γιάννη, θα ήταν το σπουδαιότερο τεστ της καριέρας του. Οι Celtics όμως είναι καλοδουλεμένοι, και μπαίνουν στην postseason πιο φρέσκοι από πέρυσι που έπαιζαν στα κόκκινα από το Γενάρη.  

Δημήτρης Χ.: Bucks - Celtics στην Ανατολή, μάλλον η σειρά που περιμένει όλος ο μπασκετικός πλανήτης εκτός από τον Joel Embiid, που δίκαια βέβαια φέρνει τις αντιρρήσεις του. Στη Δύση δεν ξέρω, με κάποιον τρόπο ο Nikola Jokic είναι σπουδαίος, θα ήθελα να πετύχει όσο τίποτα, αλλά δεν έχει χτίσει τα απαραίτητα storylines σε κόντρες όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να περιμένω ανυπόμονα ένα matchup ας πούμε. Τους στηρίζω όμως να βγουν από τη δικιά τους μεριά του ταμπλό πάνω από το Phoenix. Θα πω Nuggets - Lakers λοιπόν, για το τρελό του πράγματος, να διεκδικήσει και μία πρόκριση από τον μύθο LeBron (και ναι, τα οράματα συνεχίζονται, Lakers να περάσουν δύο γύρους, θα βάλω θερμόμετρο το υπόσχομαι).

Νίκος Ραδικόπουλος: Υποστηρίζω Lakers και θαυμάζω όσο λίγοι τη μυθική διαδρομή του LeBron στο άθλημα. Ήτοι θα ήθελα πάρα πολύ να το πάρουν και φέτος. Προφανώς για να ξεπεράσουν και τους Celtics στην ισοβαθμία του “από 17”. Ωστόσο για μένα τα φετινά Playoffs του ΝΒΑ αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη αναφορικά με το ίδιο το μπάσκετ: είναι η χημεία και οι ανεπτυγμένοι δεσμοί μιας ομάδας σημαντικότεροι στο άθλημα, ή ακριβώς επειδή είναι ένα άθλημα πέντε παικτών το να έχεις τόσο πολύ ταλέντο ανάμεσα στους πέντε είναι αυτό που τελικά έχει μεγαλύτερη σημασία; Προσωπικά θα ήθελα να πιστεύω πως ακόμα μετράει η συνέχεια, η συνέπεια και η χημεία. Με αυτό σαν “πιστεύω” θα πάω με τις πιο δεμένες ομάδες και στις δύο περιφέρειες: Nuggets - Warriors δυτικά και Bucks - Celtics ανατολικά.

3. Υπάρχει κάποιος παίκτης που πιστεύετε πως φέτος θα κάνει το βήμα παραπάνω στην postseason ανεβάζοντας το status του ανάμεσα στους League’s Greats;

Gus Χρυσοχού: Ο Darius Garland είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα. Ασφαλώς και όλα τα βλέμματα θα βρίσκονται πάνω στον συμπαίκτη του, Donovan Mitchell, ωστόσο η πορεία του Garland με τον Spida δίπλα του, κάθε άλλο παρά πτωτική είναι. Παρά τον ερχομό του Mitchell, τα νούμερα του νεαρού guard κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα, ενώ ο ίδιος έδειξε φέτος πως πρόκειται για παίκτη που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του. Και ακριβώς επειδή το μεγαλύτερο αμυντικό βάρος των Knicks θα πέσει πάνω στον Mitchell, εκτιμώ πως ο Garland θα έχει όλο το περιθώριο να πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις. Το άγχος της πρώτης συμμετοχής σε post season είναι ένας αστάθμητος παράγοντας, αλλά ας είμαστε θετικοί.

Δημήτρης Χ.: Jalen Brunson per me. Ασφαλώς ήδη έχει προειδοποιήσει από τα περσινά του όργια κόντρα στους Jazz, αλλά τότε ήταν ομάδα του Luka Doncic και επί της ουσίας ‘’έβαζε πλάτη’’ μέχρι να γυρίσει ο μεγάλος. Πραγματικά περιμένω μία σπουδαία σειρά απέναντι στο Cleveland, που μάλιστα θα τραβήξει αρκετά καθώς κι εκείνοι έχουν ένα φοβερό σύνολο, με πολλές λύσεις και πλέον το ‘’η μπάλα σε μένα’’ του Donovan Mitchell αν χρειαστεί. Ο Brunson είναι elite score creator, μάλλον όχι στα επίπεδα του Mitchell, με μία νίκη όμως σε πιθανό Game 7 (ή και νωρίτερα, αλλά να περάσουμε καλά θέλουμε) το στόρι γράφεται μόνο του.

Pete Seizis: Θα συμφωνήσω με τον born and raised in New York στην καρδιά, Δημήτρη Χ. και θα πω τον Jalen Brunson. Σε συνέχεια με την εξαιρετική παρουσία του στο πλευρό του Doncic όταν και έφτασαν έως τους τελικούς της Δύσης, έδειξε σε όλη τη σεζόν πόσο ολοκληρωμένος point guard είναι. Ο Tom Thibodeau θα βασιστεί σε αυτόν για να τους οδηγήσει ένα βήμα παραπέρα ενώ το ενδιαφέρον στατιστικό αφορά την εικόνα του στην crunch time καθώς είναι από τους πιο clutch παίκτες στη λίγκα-τέταρτος σε σύνολο πόντων.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Ξέρετε από πότε έχει να χάσει παιχνίδι ο Mikal Bridges; Από το Λύκειο! Μάλιστα - μάλιστα, ο τύπος έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς των ομάδων του και στο NCAA και στο NBA, ένας πραγματικός Iron Man. Ο Bridges που λέτε, από την trade deadline και μετά έχει εκτιναχθεί από τους 17 στους 26 πόντους ανά αγώνα αγωνιζόμενος ελαφρώς λιγότερα λεπτά. Εφόσον πια είναι η πρώτη επιλογή στην επίθεση αντί για τέταρτη στους Suns, μοιάζει να έσπασε τα δεσμά του. Επιτίθεται στο καλάθι με περίσσια αυτοπεποίθηση, τα ποσοστά του δεν έχουν πέσει και δηλώνει έτοιμος να ανέβει επίπεδο. Συνολικά οι Nets δεν θα είναι πρόβλημα για τους Sixers, ο Bridges θα γράψει ραψωδίες όμως.

Νίκος Ραδικόπουλος: Σε μια σεζόν που ο Mobley περισσότερο συζητήθηκε επειδή στη μόλις δεύτερη χρονιά του στη Λίγκα “δεν βελτίωσε όσο θα έπρεπε το σουτ του”, ενώ αμυντικά όχι απλά εξελίχθηκε παραπάνω, μα πήρε και το κομπλιμέντο του καλύτερου παίκτη του κόσμου, του Giannis, πως μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος από αυτόν, πλέον στη μεγάλη σκηνή, με τα φώτα πολύ πιο λαμπερά, θαρρώ όλος ο κόσμος πια θα δει αυτό που ο Antetokounmpo έχει ήδη αναγνωρίσει.

4. Αντίθετα, ποιος/ποιους παίκτες θεωρείτε πως σε δύο μήνες από τώρα θα αντιμετωπίζουμε ως τη μεγάλη απογοήτευση της φετινής postseason;

Gus Χρυσοχού: Η προϊστορία λέει Harden εδώ και αν συνυπολογίσουμε και την παρουσία του Doc Rivers στον πάγκο, δένει ωραία το γλυκό. Ας δώσω όμως το περιθώριο της αμφιβολίας. Έχω την αίσθηση πως ίσως απογοητεύσει ο Trae Young. Οι Hawks κατάφεραν να μπουν στην post season μετά από μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα και ενώ με τον Snyder στο τιμόνι δείχνουν μια σαφώς πιο βελτιωμένη εικόνα, νομίζω πως οι Celtics θα τους καταπιούν και μάλιστα εύκολα. Και μέσα σε όλη αυτήν την προσπάθεια, βλέπω τον Young να προσπαθεί υπερβολικά μόνος του, σε σημείο που θα απογοητεύσει.

Νίκος Ραδικόπουλος: Sorry παιδιά, δεν είμαι -απαραίτητα- εμμονικός, αλλά οχτώ χρόνια σε Ball Hog και Guru κάθε άνοιξη στην συγκεκριμένη ερώτηση ποτέ δεν με έχουν διαψεύσει ως τώρα: Doc και Harden. Και αν σε αυτούς προσθέσουμε τον μόνιμα τραυματία και underperformer στις offseasons, Embiid, η απάντηση γίνεται απλά: η τριάδα των ανοιξιάτικων φαντασμάτων της Philadelphia. Οι ανωτέρω για μένα θα πρέπει πρώτα να αποδείξουν “εδώ και τώρα που μετράει” το μπασεκετικό τους μέγεθος και μετά εγώ θα τους βγάλω από την ετήσια απάντησή μου ως “και πάλι αυτοί θα είναι η απογοήτευση της offseason”.

Pete Seizis: Αν δεν περάσουν οι Lakers τους Grizzlies των απουσιών στην frontline (Adams, Clarke) θα πέσει σίγουρα το ανάθεμα στον Davis, εφόσον φυσικά δεν είναι απόλυτα κυριαρχικός. Θα μπορούσα να αναφερθώ και στον Westbrook, ο οποίος έχει λοιδορηθεί όσο λίγοι αθλητές στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια και με την απουσία του George θα πρέπει να δείξει πως μπορεί να σταθεί ως δεύτερος πόλος. Όμως, θα πάω με τους παίκτες που έχουν ένα μεγάλο «πρέπει» να πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Jokic, Embiid. Ειδικά αν δεν πάει τελικό η ομάδα τους. Ακόμα και αν αυτοί κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, πιστεύω πως μία ακόμη αρνητική παρουσία στην postseason θα είναι θέμα συζήτησης.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Όχι ακριβώς μεγάλη απογοήτευση, αλλά σίγουρα κατώτερο των προσδοκιών περιμένω τον Ja Morant. Οι εξωγηπεδικές ιστορίες συνεχίζουν να τον ακολουθούν καθώς ανέλαβε νομική δράση κατά του 18χρονου που τον κατηγόρησε για ξυλοδαρμό επειδή χάνει τα χρήματα του supermax συμβολαίου, δηλαδή έλεος. Οι τραυματισμοί των Adams και Clarke τον αφήνουν χωρίς αξιόπιστο σκρίνερ, αφού καλός χρυσός ο JJJ αλλά έχει τα γνωστά θέματα με τα φάουλ. Αν αρχίσουν τα πράγματα να στραβώνουν για τους Grizzlies, όπως θεωρώ ότι θα γίνει, ο συσσωρευμένος εκνευρισμός των τελευταίων μηνών θα βγει στην επιφάνεια. Κι ο Ja μας έχει δείξει ότι δεν είναι καλός στη διαχείριση του.

Δημήτρης Χ.: Κάποιων εκ των σταρ των Phoenix Suns, χωρίς όμως να ευθύνεται στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε απ’ αυτή τη (σούπερ)σταρ τετράδα, περισσότερο απ’ ότι ευθύνεται η ίδια η συνθήκη. Οι Suns είναι ο ορισμός της ομάδας ‘’στο χαρτί’’. Ναι, όσο έχουν παίξει μαζί μοιάζουν πραγματικά υπολογίσιμη δύναμη, πραγματικό φαβορί, όμως:  A. αυτό δεν έχει συμβεί και τόσο πολύ ώστε να προλάβουμε να τους χορτάσουμε, επομένως να τους κρίνουμε και σωστότερα και B. πλέον μιλάμε για τα Playoffs και ένα σύνολο που φέρνει βαριά την ταμπέλα του ‘’πάρτε το πρωτάθλημα’’. Αν αυτό δε συμβεί, που είναι και το λογικό στα μάτια μου, δεν μπορείς να σκιπάρεις δύο και τρία βήματα, κάποιος απ’ όλους αυτούς θα φάει τη λέζα. Αν συμβεί, ας μην είναι ο Ayton ρε παιδιά, κρίμα ο άνθρωπος κάθε φορά.

5. Σε επίπεδο ομάδων αντίστοιχα, υπάρχει κάποια που δεν θα πάρει το Larry O’Brien Trophy, αλλά θα μας εντυπωσιάσει θετικά; Αντίστοιχα, το βραβείο “Sixers”, αυτό της πιο απογοητευτικής παρουσίας, φέτος ποια ομάδα θα το πάρει;

Gus Χρυσοχού: Θα πάω και πάλι με τους Cavs, όσον αφορά το θετικό κομμάτι. Μπαίνουν στα Playoffs με την καλύτερη άμυνα της Λίγκας, την στιγμή που η επίθεσή τους είναι εντός top-10 και συγκεκριμένα ένατη. Αυτός ο συσχετισμός τους έχει επιτρέψει να έχουν και το δεύτερο καλύτερο net rating (+5,6). Έχουν κατορθώσει να έχουν μια σπουδαία ισορροπία μεταξύ των δύο σταρ τους, τη στιγμή που όλοι παίζουν για όλους. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν για μια ωραία πορεία στην postseason, η οποία θα σταματήσει στους Bucks, αλλά όχι αμαχητί. Στο κομμάτι της απογοήτευσης, ε, το λέει και το όνομα στην ερώτηση. Δεν μπορώ να δω άλλη σοβαρή απογοήτευση πέραν των Sixers. Εκτιμώ πως κάπου θα κλατάρει ο Embiid με τα συνεχόμενα double και triple teams που θα έχει πάνω του και αυτό θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους.  

Pete Seizis: Οι Kings και οι Grizzlies είναι οι ομάδες που μπορούν να μας εντυπωσιάσουν θετικά. Δεν νομίζω να εντυπωσιαστούμε για παράδειγμα με τους Suns αν φτάσουν τελικό ή κάποια ομάδα της Ανατολής-εκτός αν αποκλείσουν τους Bucks ή τους Celtics. Tώρα για το βραβείο Sixers, θα είναι κρίμα να το πάρει άλλη ομάδα. Μακάρι η απογοήτευση να είναι οι Suns θα πω. Δεν μου αρέσουν οι ομάδες που πάνε να χτιστούν την τελευταία στιγμή για να τα κερδίσουν όλα. Πλην των Lakers βασικά, λόγω την αδυναμίας μου για τον LeBron.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Στην έκπληξη ποντάρω στους Kings. Βέβαια, σε αυτή την χωρίς φαβορί Δύση δεν ξέρω κατά πόσο θεωρείται ανατροπή να προχωρήσει στα Playoffs η κορυφαία επίθεση όλων των εποχών (σε αριθμούς). Όμως αν φτάσουν στους τελικούς περιφέρειας αποκλείοντας τους θρυλικούς Warriors και τους σκληροτράχηλους Grizzlies μετά από 16 χρόνια απουσίας από τα Playoffs, ε, αξίζουν pasillo. Συν τοις άλλοις, είναι η μόνη ομάδα απαλλαγμένη από το άγχος. Nuggets, Grizzlies, Suns, Clippers έχουν πράγματα να αποδείξουν κι οι Warriors πάντα προσπαθούν να ενισχύσουν το μύθο τους. Στην απογοήτευση, συντάσσομαι με τον οικοδεσπότη του Χλααατς. Αν οι Sixers ούτε φέτος κάνουν την υπέρβαση, οκ διαλύστε το ρε παιδιά να βρει κι ο Joel τη υγειά του. 

Δημήτρης Χ.: Ό,τι ακριβώς μόλις είπε ο Αλέξανδρος. Οι Kings είναι ένα σύνολο που πιστεύω πολύ και έχω αγοράσει το στυλ που πουλάνε, το ‘’εμείς στην postseason θα τρέξουμε ακόμη περισσότερο, καθίστε και θα δείτε’’ - έχω θαυμάσει και ένα Suns basketball προηγούμενων δεκαετιών, καθώς και τον Steve Nash, τι να γίνει τώρα, πέφτω θύμα τους. Φυσικά αν αποτελέσουν την έκπληξη, σημαίνει ότι θα έχουν αποκλείσει τους Warriors, οπότε μία τέτοια συνθήκη δεν μετατρέπει εκείνους αυτόματα σε απογοήτευση; Όχι, όχι για μένα. Έχουν πάρει τέσσερα πρωταθλήματα με σημείο αναφοράς τον Steph Curry, μοιάζει να έχουν παίξει σε πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες postseason. Δεν απογοητεύομαι ποτέ, πρωταθλητισμός είναι, χαίρομαι που παραμένουν εδώ και παίζουν το παιχνίδι τους. Οι Sixers από την άλλη έχουν βάλει το μεγαλύτερο all-in τους μετά από τα Playoffs του ‘19, μάλλον έχουν και την καλύτερη ομάδα τους. Αν δεν τα καταφέρουν, ίσως κάπου τραβήξουν τη γραμμή.

Νίκος Ραδικόπουλος: Παρότι οι Cavaliers θα πέσουν στον δεύτερο γύρο κόντρα στους Bucks κατά τη δική μου πρόβλεψη, θαρρώ ωστόσο θα είναι η ομάδα που θα κερδίσει βλέμματα και χειροκροτήματα. Ως προς την απογοητευτικότερη ομάδα, παρότι εξέφρασα τη γνώμη μου και για τους φετινούς Sixers, πιο Sixers και από τους Sixers σε επίπεδο απογοήτευσης θεωρώ θα είναι οι Clippers: η ακριβότερη ομάδα της Ιστορίας του μπάσκετ που όλοι μας την βλέπουμε να αποκλείεται διαδικαστικά στον πρώτο γύρο, παρά την πλειάδα αστέρων -MVP, 2-times Finals MVP, DPoY, πολλαπλών παρουσιών σε All NBA Teams και All Defensive Teams -, αντίστοιχα καλών -και ακριβών- ρολιστών, και με έναν δακτυλιδάτο προπονητή να τους προπονεί. Τι πιο απογοητευτικό μια τέτοια συλλογή να θεωρείται δεδομένα τελειωμένη από το καλημέρα…

6. Τελευταία ερώτηση, η προφανής: Ποιος κατ’ εσάς το ζευγάρι των Τελικών του NBA για το 2023, ποια η Πρωταθλήτρια ομάδα και ποιος ο MVP;

Gus Χρυσοχού: Warriors - Bucks για μένα, με το Milwaukee και τον Giannis να κατακτούν δαχτυλίδι και το βραβείο του MVP των Τελικών, αντίστοιχα. Και θα ήθελα Game-7 εδώ παρακαλώ. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.  

Νίκος Ραδικόπουλος: Φαντάζομαι οι περισσότεροι/ες μπορούμε να συμφωνήσουμε πως, αν δεν υπάρξει σοβαρή έκπλήξη ή σοβαρός τραυματισμός, ο πραγματικός φετινός τελικός θα είναι αυτός της Ανατολής, ανάμεσα σε Bucks και Celtics, των δύο αντικειμενικά καλύτερων ομάδων της φετινής σεζόν. Μετά από αυτήν την απαραίτητη σημείωση, στα υπόλοιπα λέξη προς λέξη ό,τι μόλις είπε ο Gus. Και για έμφαση σε αυτό, να επαναλάβω αυτό που είπαμε και στο πρόσφατο επεισόδιο του Χλααατς: “τι καλύτερο από την αναμέτρηση της καλύτερης ομάδας των τελευταίων 10 χρόνων απέναντι στην καλύτερη ομάδα της τελευταίας πενταετίας;”

Pete Seizis: Βucks εναντίον Nuggets θα πω για ζευγάρι Τελικών εγώ. Πιστεύω πως αν βρεθούν τα “Ελάφια” εκεί δεν θα το χάσουν και ο Giannis θα πάρει άλλο ένα βραβείο πολυτιμότερου παίκτη Tελικών. Όμως, προσωπικά θα ήθελα να το πάρει το Denver για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Πρώτη και ελπίζω όχι τελευταία ευκαιρία του Nikola Jokic να τσιμεντώσει από τώρα το HOF status του, αν και προσωπικά τον έχω εκεί είτε φορέσει δαχτυλίδι είτε όχι. Πάντως αν οι Nuggets βγουν από αυτή τη Δύση που θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, θα πρέπει να υπερκεράσουν τους Bucks που σε αυτή τη φάση “they’re on a mission”. Μάλλον δύσκολο το βλέπω, όποια δυτική ομάδα κι αν βρεθεί εκεί. Όσο για το βραβείο του MVP, θα κάνει την δεύτερη περιοδεία του στα Σεπόλια.

Δημήτρης Χ.: Nuggets - Bucks, για να βγουν επιτέλους τέσσερα (πέντε;) MVP βραβεία σε παρέλαση και να προσπαθήσουν να οδηγήσουν τις ομάδες τους στον τίτλο. Μακάρι Game-7, όπως εύχομαι κάθε φορά πάνω κάτω, και η αλήθεια είναι πως πάω με το δεύτερο πρωτάθλημα του Giannis Antetokounmpo.

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely