Κυριακή, 23 ΜΑΙΟΥ 2021 10:03

Στρογγυλό τραπέζι: Οι χρησμοί των playoffs

Aπό :

Με τα NBA Playoffs 2021 να έχουν ξεκινήσει από εχτές το βράδυ, οι συντάκτες του Basketball Guru μαζεύτηκαν για να συζητήσουν τις προβλέψεις τους ως προς το τι περιμένουν από την φετινή postseason, σε μία συζήτηση-αφετηρία της Ετήσιας Μεγάλης Αγρύπνιας.

1. Έχοντας ολοκληρώσει την σύνταξη των αναλύσεων μας για κάθε ζευγάρι του πρώτου γύρου των φετινών 2021 NBA Playoffs, να δούμε ποια είναι η γνώμη του καθένα από εμάς για κάθε ζευγάρι; Ποιες είναι λοιπόν οι προβλέψεις για Ανατολή και Δύση;

Gus Χρυσοχού: Ok,αφού ξεκινάω εγώ την κουβέντα, ας το πάω οριακά πιο αναλυτικά. Jazz - Grizzlies: Νομίζω δεν ταιριάζουν καθόλου οι Jazz στο παιχνίδι των Grizzlies και τα μαγικά της ομάδας του Memphis κάπου εδώ θα σταματήσουν. Jazz άνετα και δη στα τέσσερα.
Mavericks - Clippers: Οι Clippers έχουν μπροστά τους την παρέα του Luka, η οποία θα μας χαρίσει κάποια καλά παιχνίδια, αλλά στο τέλος εκτιμώ πως η κλάση του Leonard θα “μιλήσει”. Ας μην ξεχνάμε πως θα πρέπει να επιβεβαιώσουν αυτό που οι ίδιοι υποστηρίζουν: Πως είναι η καλύτερη ομάδα της Δύσης. 4-1 για τους Clippers.
Nuggets - Blazers: Ο Σέρβος αρτίστας κόντρα στον Dame στη -μάλλον- πιο πολυαναμενόμενη αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Οι Blazers υποφέρουν από την απόδοση του πάγκου τους, ενώ και οι Nuggets έχουν κάθε δικαίωμα να γκρινιάζουν για τους τραυματισμούς τους - και κυρίως αυτόν του Murray. Θα πάω με το 4-3 για τους Blazers.
Suns - Lakers: Η επιστροφή των Suns φέρνει απέναντί τους τους εν ενεργεία πρωταθλητές Lakers, σε μια πρόκληση που δε θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Ωστόσο, εκτιμώ πως η χαρά της επιστροφής στην post-season για το Phoenix, θα τελειώσει νωρίς. 4-2 Για τους Lakers.
Sixers - Wizards: Aντίστοιχα και με το 1-8 της Δύσης, οι Sixers δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα. Σκούπα.
Hawks - Knicks: Η επιστροφή των Knicks στα playoffs είναι γεγονός και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τη σειρά με την Atlanta. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος στις τάξεις της Νέας Υόρκης, ωστόσο εκτιμώ πως τις λεπτομέρειες της σειράς θα της πάρουν οι Hawks. 4-2 για τους Hawks.
Bucks - Heat: Θεωρώ πως το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι το πιο απρόβλεπτο από τον πρώτο γύρο. Στα χαρτιά οι Bucks είναι μάλλον καλύτερη ομάδα, αλλά τέτοια ήταν και πέρυσι. Ουδείς είναι σε θέση να υποτιμήσει το σύνολο του Spoelstra γι αυτό και θα πάω με αυτό. 4-3 για τους Heat.
Nets - Celtics: Οι Big-Three των Nets ακονίζουν τα μαχαίρια τους, κόντρα σε μια Βοστώνη που θα αναγκαστεί να αγωνιστεί χωρίς τον Jaylen Brown. Δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει κάποιου είδους έκπληξη εδώ. 4-1 για τους Nets.

Νίκος Ραδικόπουλος: Παίρνοντας σαν βάση τις (αναλυτικές) απαντήσεις του Gus να πω πως εγώ βλέπω Jazz στα 5, Lakers στα 6, Nuggets στα 7, Clippers στα 6 στη Δύση και στην Ανατολή Sixers στα 4, Bucks στα 7, Nets στα 4 και Knicks στα 7.

Pete Seizis: Θα είμαι λιτός και απέριττος. Στη Δύση θα προκριθούν οι Jazz που θα βρουν τους Clippers στον έναν ημιτελικό, ενώ στον άλλον θα βρεθούν οι Nuggets με τους Lakers.
Στην Ανατολή αντίστοιχα θα έχουμε Sixers εναντίον Knicks και Βucks εναντίον Nets.

Γιάννης Χάτσιος: Στην Ανατολή εκτιμώ πως όλα τα ψηλά seeds εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν, με τη σειρά των Knicks με τους Hawks να είναι η πιο αμφίρροπη προφανώς, μια σειρά που πραγματικά δεν ξέρω ποιος από τους δύο stars θα αποδειχθεί μεγαλύτερο πρόβλημα για τον αντίπαλο. Η προτίμηση μου είναι αντανάκλαση του “μάλλον ο Randle”. Στη Δύση πάλι δυστυχώς βλέπω τους αγαπημένους μου Suns να πέφτουν θύμα των Lakers από το επτά. Οι Clippers νομίζω ότι δεν θα ζοριστούν τόσο φέτος από τους Mavericks, ενώ οι Nuggets ακόμα και έτσι όπως είναι πιστεύω πως θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στους Blazers παρά το αντίστροφο, και θα καθαρίσουν τη σειρά ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Δημήτρης Βούρδας: Καταρχάς, Nets, Sixers και Jazz θα περάσουν στα τέσσερα ματς, άντε με ένα καλό ματς του Morant να πάει στα πέντε η τελευταία σειρά. Από εκεί και πέρα, Nuggets και Clippers θα πάνε σε έξι ματς απέναντι σε Blazers και Mavericks. Στα υπόλοιπα δεν μπορώ να βγάλω εύκολα άκρη, οπότε πιστεύω ότι θα πάνε σε έβδομο παιχνίδι. Για τους Lakers μία τέτοια κατάσταση τους βγάζει ένα βήμα παραπάνω, κανείς δεν θέλει να παίξει σε ένα ματς την πρόκριση απέναντι στην ομάδα του LeBron. Το Bucks-Heat είναι επίσης πολύ κλειστό, αλλά νομίζω ότι το πλεονέκτημα έδρας ίσως παίξει ρόλο υπέρ του Milwaukee. Αντίθετα νομίζω ότι το πιο Knicks που μπορεί να γίνει είναι να χάσουν στο Garden με μία απίθανη εμφάνιση από έναν random παίκτη. Οπότε θα πω Hawks στα εφτά, και δη με 26 πόντους του Tony Snell.

Δημήτρης Χρυσικός: Κακόμοιροι Suns, τόσος κόπος στη regular season για να πέσουν πρώτο γύρο Lakers. Οι Jazz λογικά θα περάσουν το Memphis, οι Suns δεν βλέπω πώς μπορούν να σταματήσουν τον LeBron. Στα λοιπά, Clippers και Blazers οφείλουν να κάνουν δυνατό πρώτο γύρο αν θέλουν να λογίζονται contenders, ενώ στην Ανατολή η πρώτη τετράδα (Sixers, Nets, Bucks, Knicks) θα είναι στον επόμενο γύρο, με πιο ζόρικη σειρά φυσικά εκείνη ανάμεσα σε Bucks-Heat που δεν θα μου έκανε εντύπωση αν τραβήξει μέχρι το Game-7.

2. Η εύλογη επόμενη ερώτηση είναι “ποια είναι η πρόβλεψή σας για τους τελικούς της κάθε περιφέρειας”;

Gus Χρυσοχού: Από την πλευρά της Ανατολής δεν βλέπω πως μπορεί να “σπάσει” το Brooklyn - Philadelphia. Οι Sixers είναι σαφές πως έχουν μπολιαστεί με τη νοοτροπία νικητή που συνοδεύει τον Doc Rivers (μένει να μεταφραστεί φυσικά και σε ένα καλό run στην post-season), ενώ από την άλλη η τριάδα των Nets μοιάζει να μην έχει -άλλο- αντίπαλο στην Ανατολή. Στη Δύση, είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Εφόσον ο LeBron είναι υγιής, οι Lakers έχουν σαφές προβάδισμα για να φτάσουν τόσο στους τελικούς της περιφέρειας, όσο και σε εκείνους του NBA. Σαν αντιπάλους τους θα θέλαμε, προφανώς, να δούμε τους Clippers ώστε να πάρει σάρκα και οστά το matchup James - Leonard, αλλά εκτιμώ πως και αμφότερες οι ομάδες θα ήθελαν το ίδιο, τόσο για την πρόκληση, όσο και για το γεγονός πως δεν θα κάνουν ταξίδια. Ωστόσο, μετά την περσινή κατάρρευση των Clippers με το Denver, έχω τις επιφυλάξεις μου. Ίσως τους δούμε να δυσκολεύονται φέτος περισσότερο απ’ όσο τους φανταζόμαστε. Για τη Δύση θα πάω με το ζευγάρι Jazz - Lakers.

Pete Seizis: Δύση: Οι Jazz αποδεικνύουν πως είναι η πιο «καυτή» ομάδα της Δύσης, μέχρι να συναντήσουν τον LeΒron και την παρέα του. Jazz-Lakers λοιπόν, από τη μία. Από την άλλη, Ανατολή: Εmbiid, Simmons εναντίον Durant, Harden, Irving. Rivers εναντίον Nash και η κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος εναντίον της τρίτης καλύτερης άμυνας. Αίμα και άμμος.

Νίκος Ραδικόπουλος: Δεν καταλαβαίνω γιατί υποτιμάμε ως τώρα τόσο πολύ τους Clippers. Με τον LeBron να φαίνεται πως δεν πατάει καλά στο playin και τους Lakers εμφανώς ασύνδετους αγωνιστικά (ακόμα τουλάχιστον), τους θεωρώ φαβορί ξεκινώντας τα playoffs να βγουν από τη Δύση. Σαφώς, αν δεν έχουν νέο τραυματισμό, θα βρουν ρυθμό οι Lakers και αυτούς θα χρειαστεί να “σκοτώσουν” στον τελικό της Περιφέρειας. Από την άλλη, όσο και να θέλω να δω έκπληξη το Sixers - Νets δείχνει τόσο -μα τόσο- κουμπωμένου αυτή την στιγμή.

Γιάννης Χάτσιος: Τα ζευγάρια Sixers - Nets και Los Angeles (x2) φαντάζει δύσκολο στο μυαλό μου να σπάσουν - πράγμα που σημαίνει πως μάλλον θα συμβεί. Οι Jazz έχουν κάνει μια συγκλονιστική χρονιά, αλλά με προβληματίζει ο τραυματισμός του Mitchell και το γεγονός πως δεν ματσάρουν καλά με καμία από τις LA teams, κι ας πήραν τα season series απέναντι σε αμφότερους, εκμεταλλευόμενοι και τις απουσίες. Μακάρι να βγω ψεύτης, και για να γίνει αυτό πρέπει να προλάβει να βρει ρυθμό ο Mitchell καθώς είναι ο παίκτης που μπορεί να βγάλει φάσεις ακόμα κι όταν η καλοκουρδισμένη μηχανή του Quin Snyder ρετάρει.

Δημήτρης Βούρδας: Τo Sixers-Nets βλέπω το έχουν κλειδωμένο όλοι, οπότε ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω; Στη Δύση έχω πολύ σίγουρους τους Clippers, ειδικά απέναντι στους Jazz που για την ώρα μου φαίνονται αρκετά λίγοι. Επίσης μετά τον τραυματισμό του Jamal Murray, ο νικητής του Lakers-Suns πιστεύω δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να περάσει. Οπότε 1+1=2, δηλαδή η σειρά της Δύσης δεν θα φύγει από το Staples Center.

Δημήτρης Χρυσικός: Στη Δύση τα πράγματα έχουν δομηθεί έτσι που το Lakers-Clippers είναι άχαστο, αν αμφότεροι είναι σοβαροί στα σημεία που πρέπει, ειδικά όταν Jazz-Suns και λοιπές παρουσίες δεν μοιάζουν έτοιμοι να πάνε all the way. Στην Ανατολή ο δρόμος για τους Sixers είναι ορθάνοιχτος (ελπίζω να το βλέπουν και εκείνοι) και οι Nets έχουν τον Durant, δύσκολα θα σπάσει αυτό το ζευγάρι, εκτός αν ο Giannis ετοιμάζει κάποια super special postseason.

3. Αν στην postseason του Bubble το step-up το έκανε ο Jamal Murray, υπάρχει για εσάς φέτος κάποιος παίκτης που θα ανέβει αντίστοιχο επίπεδο;

Gus Χρυσοχού: Ο Trae Young θεωρείται ήδη ένας εκ των πιο συναρπαστικών point guards της Λίγκας. Γινόμαστε μάρτυρες αυτού κάθε βράδυ, ενώ τα νούμερά του μιλάνε από μόνα τους. Ωστόσο, φέτος είναι η πρώτη συμμετοχή του νεαρού σε postseason και είναι σίγουρο πως θα θέλει να αφήσει το στίγμα του και να οδηγήσει τους Hawks στον επόμενο γύρο. Μπορεί να σκοράρει λιγότερο από πέρυσι, λόγω της μεγαλύτερης βοήθειας που έχει φέτος, ωστόσο η γενική αίσθηση είναι πως η χρονιά του είναι η πιο μεστή από τις τρεις που έχει κάνει. Σουτάρει ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, πασάρει ελαφρώς καλύτερα από πέρυσι και έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ο “Jamal Murray” των φετινών playoffs.

Pete Seizis: Θα παραμείνω στα Βραχώδη Όρη του Colorado και θα πω τον συμπαίκτη του μεγάλου άτυχου, Jamal Murray, τον Michael Porter τον νεότερο. Στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ είναι φανταστικός. Θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. 19 πόντοι, 7,3 ριμπάουντ με τα ποσοστά του στο σουτ να είναι μυθικά καθώς έχει 64,6% EFG% με 44,4% τρίποντο. Το παρακάτω tweet από το StatMuse δείχνει του λόγου το αληθές.

Η απουσία του Μurray, θα του δώσει παραπάνω αρμοδιότητες στα playoffs και μέχρι στιγμής δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει τον δεύτερο πόλο πίσω από τον Jokic.

Νίκος Ραδικόπουλος: Mε κάλυψε ο Σεΐζης, κι εγώ τον Porter Jr. είχα στο μυαλό μου. Αν πρέπει απλά να διαφοροποιήσω την απάντηση, αν οι Lakers το ξαναπάρουν, αυτός που θα έχει κάνει το βήμα από great to greatest είναι ο Anthony Davis. Nαι, ήταν ο MVP των περσινών playoffs (των τεσσάρων γύρων), αλλά φέτος έχει τη δυνατότητα να είναι και των playoffs.

Γιάννης Χάτσιος: Ο Mathisse Thybulle δεν τη βάζει με τίποτα, κι όμως παίζει 20 λεπτά, κι αυτό γιατί είναι πραγματικά τόσο σπουδαίος αμυντικός. Σπεσιαλιτέ του είναι να σταματάει προσπάθειες εκεί που κανείς δεν το περιμένει με τον απίθανο συνδυασμό μάκρους και ενστίκτου που έχει. Για τους δύο πρώτους γύρους μπορεί και να μην πολυχρειαστεί. Αν όμως οι Sixers φτάσουν στους τελικούς περιφέρειας, με το ρόστερ τους δεν μπορούν να ελπίζουν ότι θα αποκλείσουν τους Nets που πιθανώς θα βρεθούν στον δρόμο τους με την επίθεσή τους. Εκεί είναι που ο Mathisse Thybulle μπορεί να αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα, περιορίζοντας είτε τον Durant, είτε τον Harden κι ο Doc Rivers απλά ελπίζει ότι θα βάζει κανένα τρίποντο για να τον κρατάει στο παρκέ όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δημήτρης Βούρδας: Ένα από τα σημεία διχασμού στο σάιτ, μεταξύ εμένα και του Λεωνίδα μέχρι και πέρσι, ήταν ότι θεωρούσα ατάλαντο τον Mikal Bridges. Μέσα σε έναν χρόνο περίπου, έχω ήδη αρχίσει τα χαρτιά για να γινω μελος του fan club και πιστεύω πως η έκρηξη που θα κάνει στα πλέι-οφ θα είναι ακόμη πιο τερατώδης από την εξέλιξη του μέσα σε μιάμιση σεζόν, ακόμη κι αν αυτά διαρκέσουν ξέρω γω όσο μόνο ο πρώτος γύρος.

Δημήτρης Χρυσικός: Καλές οι υποψηφιότητες για Most Improved και φοβερή η πορεία ως τώρα στη σεζόν, όμως με μία καλή postseason o Randle μπαίνει σε καινούργια πίστα. Το ματσάρισμα με Hawks στον πρώτο γύρο τον ευνοεί, η -λογική- συνέχεια με Sixers απέναντι στο δεύτερο γύρο του δίνει τη δυνατότητα να αφήσει το στίγμα του, χωρίς παράλληλα να υπάρχουν απαιτήσεις για έξτρα προκρίσεις. Αν ο Randle εμφανιστεί σε ανάλογο επίπεδο στα playoffs, με γεμάτο Madison Square Garden, το καλοκαίρι θα ετοιμάζεται να γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Πιστεύω πως θα το πετύχει.

4. Αντίθετα, ποιος/ποιους παίκτες θεωρείτε πως σε δύο μήνες από τώρα θα αντιμετωπίζουμε ως τη μεγάλη απογοήτευση της φετινής postseason;

Δημήτρης Βούρδας: Καταπληκτική ερώτηση. Ξέροντας τον εαυτό μου, είμαι σίγουρος πως σε δύο μήνες θα θεωρώ απογοήτευση τον Paul George, ακόμη κι αν πάρει τον τίτλο με 40 πόντους/παιχνίδι, που λέει ο λόγος. Στα σοβαρά, νομίζω ότι θα γελάσουμε πολύ με τους σέντερ που θα έχουν οι ομάδες της τετράδας. DeAndre Jordan, Andre Drummond, Serge Ibaka, Dwight Howard, Marc Gasol, Ivica Zubac. Και η φάση θα γίνεται όλο και χειρότερη, όσο θα πέφτει η σύγκριση με τον Embiid.

Gus Χρυσοχού: Ο Tyler Herro ανέβασε τόσο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών μας πέρυσι που μάλλον “δικαιούται” να μας δώσει μια απογοήτευση. Προσωπικά θα του δώσω ελαφρυντικά, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε το νεαρό της ηλικίας του και η απουσία πολλών παραστάσεων, αλλά νομίζω πως στο τέλος της πορείας των Heat, όποια κι αν είναι αυτή, θα έχουμε την ερώτηση “τι θα γινόταν αν ο Herro έπαιζε καλά στη σειρά;” στο μυαλό μας. Αντιλαμβάνεστε πως θέλω να βγω λάθος στην εκτίμησή μου έτσι;

Pete Seizis: Ένας από τους τρεις λόγους που πιστεύω ότι δεν μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα οι Brooklyn Nets είναι πως δεν έχουν σημείο αναφοράς στη ρακέτα, κάτι που ανέφερα και στο σχολιασμό για τη σειρά. Η εικόνα του DeAndre Jordan απέναντι στους Bucks ήταν θλιβερή και το ίδιο θα συμβεί με οποιοδήποτε καλό ψηλό βρεθεί αντίπαλος. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πηγαίνουν με μόνιμο smallball σχήμα οι Nets, ή έστω με τέσσερις παίκτες καθώς δύσκολα θα βρεθεί χειρότερος αμυντικός από τον συμπαθή κατά τ’ άλλα Jordan.

Νίκος Ραδικόπουλος: Νομίζω πως δεν χρειάζεται να ψάξουμε βαθιά για αυτή την απάντηση. Όποια ομάδα δεν καταφέρει να πάρει το Πρωτάθλημα θα έχει έναν δικό της superstar να μην έχει αποδώσει όσα από αυτά απαιτούνταν. Είτε θα είναι ο Kyrie ή ο μόνιμα εξαφανισμένος στα playoffs Harden, είτε ο Ben Simmons, είτε ο Paul George. Και επειδή μόνος του ο Embiid τους Nets δεν μπορεί να τους κερδίσει, φοβάμαι πως όσο καλός και αν είναι στην άμυνα ο Simmons, αν δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό και στην απέναντι πλευρά του παρκέ, ένα τεράστιο ανάθεμα θα του χρεωθεί σχετικά. Και εύλογα.

Γιάννης Χάτσιος: Πολλές φορές βλέπουμε ομάδες που ηγούνται από νέους παίκτες να τρώνε ηχηρές σφαλιάρες στην πρώτη τους παρουσία στα playoffs, με τους stars τους να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν. Το έχουμε δει με τους Bucks, τους Nuggets τους Sixers και ούτω καθεξής πρόσφατα. Προβλέπω παρόμοια ψυχρολουσία για τον Trae Young και τους Atlanta Hawks.

Δημήτρης Χρυσικός: Θα είναι όλοι πολλοί δυνατοί, το μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο δεν έχει απογοητεύσεις, μόνο φόρμα και timing. Μετά από τα παραπάνω περιττά κλισέ, μία δήλωση: Khris Middleton, φαβορί του τίτλου των απογοητευτικών παικτών στη ψυχή μου, βόηθα λίγο τον Giannis μπας και καθαρίσετε τους Heat και κοντράρετε τους Nets, μη με κάνεις να μετανιώσω που δεν προχώρησα σε πλήρες παραλήρημα εναντίον σου στις γραμμές αυτές.

5. Σε επίπεδο ομάδων αντίστοιχα, υπάρχει κάποια που δεν θα πάρει το Larry O’Brien Trophy, αλλά θα μας εντυπωσιάσει θετικά; Αντίστοιχα, το βραβείο “Clippers”, αυτό της πιο απογοητευτικής παρουσίας, φέτος ποια ομάδα θα το πάρει;

Δημήτρης Βούρδας: Οι Knicks θα είναι έκπληξη απλά αν περάσουν στον δεύτερο γύρο. Όχι, μάλλον θα είναι έκπληξη ακόμη κι αν φτάσουν στα εφτά παιχνίδια με τους Hawks. Βασικά, τι λέω είναι ήδη έκπληξη. Από την άλλη οι Jazz δεν μου γεμίζουν καθόλου το μάτι, πώς να το κάνουμε. Καλή ομάδα, συμπαθέστατοι παίκτες, σούπερ προπονητής, όλα καλά, αλλά πάντα θα θυμάμαι το πώς έχασαν πέρσι από τους Nuggets. Και το ‘19 από τους Rockets. Και το ‘18 από τους Rockets. Γενικά πιστεύω ότι θα θυμάμαι για τον ίδιο λόγο και την φετινή τους πορεία μέχρι τα ημιτελικά της περιφέρειας.

Gus Χρυσοχού: Νομίζω στο κομμάτι του εντυπωσιασμού, οι Knicks έχουν ήδη κλείσει θέση. Όλοι (μας - ή σχεδόν όλοι μας τέλος πάντων), θεωρήσαμε πως θα βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της Λίγκας, αλλά θα έδειχναν κάποια σημάδια βελτίωσης. Τα σημάδια έγιναν άλματα και η λέξη “βελτίωση” είναι φτωχή για να περιγράψει αυτό που συνέβη φέτος στη Νέα Υόρκη - δυστυχώς με άδειο γήπεδο. Στη σειρά με τους Hawks, ακόμα κι αν αποκλειστούν, εκτιμώ πως θα το κάνουν με κλειστά παιχνίδια, γεμάτα με σκληρές άμυνες, στοιχεία τα οποία θα έχουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Thibodeau. Στο κομμάτι της απογοήτευσης, για κάποιο λόγο έχω τους Suns στο μυαλό μου. Μην παρεξηγηθώ, χαίρομαι σε μεγάλο βαθμό που επιστρέφει το Phoenix στην postseason, αλλά σε πιθανό match-up με τους Lakers, δεν πιστεύω πως έχει την παραμικρή τύχη. Έχουν πολύ καλά φτερά, αλλά το δίδυμο Davis - Center “X” (όπου “Χ” οι Drummond/Gasol/Harrell) δεν μπορεί να ανακοπεί από κανέναν αμυντικό του Monty Williams. Όλα τα παραπάνω, εννοείται πως έχουν να κάνουν και με την υγεία του LeBron. Αν οι Lakers είναι υγιείς, νομίζω πως οι Suns θα προσγειωθούν απότομα.

Pete Seizis: Θαρρώ πως η ομάδα που θα μας εντυπωσιάσει ή μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει είναι η Utah. Το σύνολο με το καλύτερο ρεκόρ της φετινής χρονιάς, με την τρίτη καλύτερη επίθεση και ταυτόχρονα την καλύτερη άμυνα. Ο κόουτς Snyder αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός «σαξοφονίστας» αφού έδωσε μία πιο μελωδική νότα στη φετινή Jazz επίθεση με περισσότερη κίνηση στην επίθεση, πιο γρήγορο ρυθμό και περισσότερα τρίποντα. Από την άλλη, έτσι όπως βγήκαν τα ζευγάρια, ο ηττημένος της σειράς Bucks-Heat νομοτελειακά θα είναι η απογοήτευση.

Νίκος Ραδικόπουλος: Από την στιγμή που όπως απάντησα και νωρίτερα δεν βλέπω πώς οι Bucks θα φτάσουν στους τελικούς της Ανατολής, δεν βλέπω πως μπορούν και να αποφύγουν τον τίτλο της πιο απογοητευτικής ομάδας των φετινών playoffs...

Γιάννης Χάτσιος: Δεν αποκλείω ακόμα και το sweep εφόσον περάσουν στον δεύτερο γύρο, αλλά ακόμα κι έτσι πιστεύω πως ο τίτλος της ευχάριστης έκπληξης θα ανήκει δικαιωματικά στους Knicks. O Thibodeau έχει πάρει τα μέγιστα από παίκτες που θεωρούνταν πάνω κάτω τελειωμένοι, όπως ο Rose, o Noel κι ο Burks, και έβαλε την ομάδα στα playoffs με πλεονέκτημα έδρας, δίνοντας σοβαρά λεπτά στον Payton και τον υπέργηρο Gibson. Μια κερδισμένη σειρά playoffs, η δεύτερη στη χιλιετία που διανύουμε, αρκεί. Οτιδήποτε εκτός από τον τίτλο είναι αποτυχία για τους Lakers και νομίζω ότι οι Clippers βρίσκονται σε μια “ή τώρα ή ποτέ” κατάσταση, με πολύ μεγαλύτερη δίψα από τους ομόσταυλούς τους. Εύχομαι λοιπόν η απογοήτευση να είναι ο LeBron και οι Lakers, αν και πιο ρεαλιστικά προβλέπω τους Blazers, για το καλό τους…

Δημήτρης Χρυσικός: Sixers, έκπληξη και απογοήτευση μαζί. Είτε που θα φτάσουν μέχρι τους τελικούς και θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο ‘’ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ’’ μέσα μας, είτε που θα αποκλειστούν από τον πρώτο γύρο, χωρίς να μπορούν να σταματήσουν τις σαρανταρο-πενηντάρες των Beal και Westbrook. Τα υπόλοιπα γύρω τους μου μοιάζουν αρκετά πιο φυσιολογικά, η Philadelphia με τίτλο φαβορί, αλλά και ανησυχίες αουτσάιντερ, θα δώσει το πιπέρι σε αυτά τα playoffs.

6. Τελευταία ερώτηση, η προφανής: Ποιος κατ’ εσάς το ζευγάρι των Τελικών του NBA για το 2021, ποια η Πρωταθλήτρια ομάδα και ποιος ο MVP;

Gus Χρυσοχού: Παίρνοντας δεδομένο πως άπαντες οι παίκτες στις ομάδες τους είναι υγιείς, εξαιρουμένων φυσικά των μακροχρόνια απόντων, το ζευγάρι των τελικών θα είναι το Lakers - Nets. O “Βασιλιάς” θα κατακτήσει το πέμπτο δαχτυλίδι του, αλλά ο MVP θα είναι αυτή τη φορά ο Anthony Davis. Στα πιο προσωπικά γούστα, αντιλαμβάνεστε πως θέλω να το σηκώσουν οι Blazers. Αλλά, ok, όνειρα θερινής νυκτός.

Νίκος Ραδικόπουλος: Θεωρώντας πως από τους σαφώς βελτιωμένους Bucks λείπει απίστευτα σε αυτή τη φάση της σεζόν ο Bogdanovic (που ήρθε και έφυγε), βλέπω μια κούρσα τεσσάρων αλόγων όπως προείπα: Clippers, Lakers από τη μία, Sixers, Nets από την άλλη, καμια πυρηνική φυσική εδώ. Αν υγιείς όλοι, κι εγώ Lakers - Nets βλέπω από την αρχή της σεζόν, χωρίς όμως να μου κάνει εντύπωση, αν οι Clippers νιώσουν πιο άνετοι στο κοστούμι του outsider και αποκλείσουν τους συγκατοίκους του LA ή ο Embiid πάρει μόνος του παραμάζωμα τους Nets επιθετικά και αμυντικά οι Simmons και Tibulle δώσουν σημαντικές λύσεις. Αν οι Lakers το σηκώσουν -όπως σαφώς και θα ήθελα- ο Davis θα έχει αποδείξει πως είναι -όταν υγιής- ο πληρέστερος και αποτελεσματικότερος two-way παίκτης της Λίγκας, ο μόνος που πραγματικά δεν έχει αντίπαλο, και θα είναι ο MVP των τελικών.

Pete Seizis: Σε μία Λίγκα που γίνεται όλο και πιο επιθετικοκεντρική (όπως λέει ο Νικόλας στο fantasy) πιστεύω πως οι Nets είναι φαβορί για να φτάσουν στους τελικούς. Είναι τέτοιο το επιθετικό τους ταλέντο, τέτοιος ο πλουραλισμός τους, που δύσκολα θα μείνουν εκτός. Από την άλλη, στα δικά μου τα μάτια όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο έτοιμο είναι το δίδυμο των Lakers και δη ο LeBron, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Αν είναι 100% υγιής, τότε θα πάω μαζί του. Εξάλλου και με εμένα συμπαίκτη, πιθανόν να έφτανε τελικούς ΝΒΑ. Οπότε Lakers - Nets, αλλά πρόβλεψη εναντίον του αγαπημένου μου παίκτη δεν μπορώ να δώσω. Επομένως, πάμε ρε Bron για ένα δεύτερο back2back!

Γιάννης Χάτσιος: Οι υγιείς Nets νομίζω πως είναι ασταμάτητοι, ακόμα κι αν δεν τους έχουμε δει στην πραγματικότητα στο παρκέ. Ποντάροντας στην εύθραυστη υγεία τους, θα πω ότι τους βλέπω να επικρατούν των Clippers στον τελικό. Σε έναν τελικό Nets - Lakers αρνούμαι να κάνω οποιοδήποτε προγνωστικό, ίσως να μην γράψω και λέξη, απλά θα καθίσω αναπαυτικά να το απολαύσω.

Δημήτρης Βούρδας: Nets-Clippers, θα το πάρουν οι Nets και ο Durant θα πάρει το MVP. Δεν θέλω να γίνω βαρετός, αλλά σπάνια τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κάτι μη βαρετά προβλέψιμο στα playoffs.

Δημήτρης Χρυσικός: Το ζευγάρι θα είναι Nets-Lakers, ο Durant και ο LeBron θα είναι ξανά αντίπαλοι σε τελικούς ΝΒΑ και εμείς θα ζήσουμε τα ξενύχτια που μας αξίζουν. Νικητής και MVP; Ας το πάρει όποιος θέλει, αλλά να θυμόμαστε το μπασκετικό 2021 για κάτι όμορφο.

 

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely