Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 13:02

ΝΒΑ roundtable: Ομάδες για ξενύχτια και ομάδες για ύπνους

Aπό :

Κυρίες και κύριοι (και μικρά παιδιά), η NBA season 2023-24 είναι στην αφετηρία της και εμείς την καλοσορίζουμε με δύο roundtables. Έξι contributors του Basketball Guru απαντούν σε μία σειρά ερωτήσεων για τους παίκτες και τις ομάδες που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά και για όσους και όσες αντίστοιχα θα απογοητεύσουν. Ξεκινάμε σήμερα με τις ομάδες.

1. Στα ξεκινήματα της σεζόν, ποια είναι η ομάδα που ανυπομονείτε να δείτε περισσότερο;

Gus Χρυσοχού: Κάποια στιγμή πρέπει οι Detroit Pistons να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ωραίο το παιδομάζωμα, ωραίοι οι νεαροί ταλαντούχοι παίκτες, αλλά Stewart, Duren, Wiseman, Thompson, Cunningham και Ivey πρέπει να κάνουν το step up και να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν. Στο αρχικό στάδιο της σεζόν θα τους παρακολουθήσω, αλλά εκτιμώ πως γρήγορα θα πονέσουν και πάλι τα μάτια μας. Από εκεί και πέρα θα έχω μια περιέργια για τους Atlanta Hawks, με τον Quin Snyder στην πρώτη του φουλ χρονιά εκεί. Η συνεργασία Young και Murray, στα χέρια του Snyder θα αποτελέσει μια από τις πιο “φονικές” της Λίγκας, ενώ έχω και μια ανυπομονησία να δω την πρόοδο του Kobi Bufkin στα χέρια του.

Giorgos B: Το πανέμορφο μπάσκετ που παρουσίασαν πέρυσι οι Sacramento Kings περιμένω πως θα συνεχιστεί και φέτος, με προστιθέμενη δόση ωριμότητας. Ταχύτητα, διαμοιρασμός των κατοχών σε κάθε θέση, τρίποντα, πάσες, ο,τι χρειάζεται το μάτι ενός φανατικού του ομαδικού μπάσκετ. Αυτά όλα για τη δεύτερη θέση προτίμησης στη λίστα μου, καθώς στην πρώτη θα φιγουράρουν πάντα οι Warriors, όσο παίζει ο Steph.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Η εξέλιξη και η άνοδος των Oklahoma City Thunder έγιναν αισθητές πέρυσι όταν και βρέθηκαν μία νίκη μακριά από τα Playoffs. Θέλω και φέτος να δω τι πρόσωπο θα παρουσιάσουν, καθώς οι περισσότεροι εκ των νεαρών παικτών αναμένονται βελτιωμένοι ενώ στην εξίσωση μπαίνει επιτέλους ο γίγαντας Chet. Δεδομένων πόσων draft picks έχουν συλλέξει και του σχεδόν ασφυκτικά γεμάτου ρόστερ, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν προχωρήσουν σε μια δυο βελτιωτικές κινήσεις ως τον Φλεβάρη, πάντα σε συνάρτηση με την απόδοση τους βέβαια. Ο SGA θα είναι στο MVP Ladder, ο Giddey ο τα κάνω όλα και συμφέρω, ο Chet ο αναγκαίος φύλακας του ζωγραφιστού, κι οι υπόλοιποι πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν τα καλά συμβόλαια που πρέπει να δώσει η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Άρα έχουμε ταλέντο, κίνητρα, κι έναν πολύ καλό προπονητή. We see you young fellas.

Δημήτρης Χρυσικός: Orlando Magic ρε φίλε. Έχουν κάνει και αυτή τη στροφή στο vintage και το αστέρι του Orlando, να τιμήσουμε και τη φανέλα του Penny Hardaway που είναι κρεμασμένη στον τοίχο του σπιτιού. Μου αρέσει πάρα πολύ η επιλογή του διδύμου Fultz - Suggs στην περιφέρεια μπορούν να εναλλάσσονται ως playmakers, παίζουν άμυνα πάνω στην μπάλα και δε ζητούν συνεχώς προσωπικές προσπάθειες. Ακριβώς ό,τι χρειάζονται δύο σκόρερ όπως οι Banchero και Wagner. Υπάρχει και ο Wendell Carter Jr στους ψηλούς αλλά και ο έτερος αδερφός Wagner, o Mo δηλαδή, υπάρχει και ο combo guard Cole Anthony αλλά και το πρότζεκτ του Anthony Black. Νεανικοί, ταιριαστοί, χωρίς το υπερβολικό hype και την ανάγκη για άπειρες νίκες ώστε τους λιώνει το άγχος, ό,τι πρέπει για ξενύχτια.

Pete Seizis: Θα δώσω διπλή απάντηση. Τους Sacramento Kings αρχικά, για ευνόητους λόγους. Tι να κάνω ρε παιδιά, τον Sasha θέλω να βλέπω σε μία ομάδα που έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ πέρυσι. Και φυσικά τους Warriors γιατί όταν παίζουν καλά, απολαμβάνουμε το άθλημα όσο καμία άλλη ομάδα.

Νίκος Ραδικόπουλος: Στην αφετηρία της σεζόν πάρα πολλές ομάδες εμφανίζουν ενδιαφέρουν. Άλλες ως έτοιμες, ως θέαμα (Nuggets, Suns, Celtics, Bucks), άλλες για το ενδιαφέρον αν μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα (Clippers, Hawks, Thunder, Pacers, Magic, Kings), άλλες ως project και τι κατεύθυνση μπορούν να πάρουν (Spurs, Rockets, Blazers). Οι δικές μου σταθερές ωστόσο παραμένουν οι Lakers και Warriors. Όσο οι παραστάσεις των κορυφαίων LeBron και Steph βαίνουν προς το οριστικό κατέβασμα της αυλαίας, θέλω να γευτώ κάθε λεπτό μαγείας τους στα παρκέ.

2. Πέρσι ήταν οι Kings οι ομάδα που εξέπληξε, καθώς κανείς δεν να τερματίσουν 3οι στη Δύση. Φέτος υπάρχει ομάδα που θεωρείτε πως θα είναι η έκπληξη της σεζόν;

Gus Χρυσοχού: Συνεχίζοντας από την παραπάνω ερώτηση. Ο Quin Snyder πήγε ως αντικαταστάτης του Nate McMillan στους Hawks και είδαμε τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να αγωνιστεί η ομάδα του. Πλέον έχει στην πλάτη του μια off season δικιά του, μια πλήρη προετοιμασία όπως ακριβώς την ήθελε και ένα χρονικό διάστημα ικανό για να εμποτίσει στους παίκτες του τα θέλω του και τη νοοτροπία του. Εκτιμώ πως έχει όλα τα όπλα στη διάθεσή του για να πάει τους Hawks ψηλά. Γιατί όχι να φήσει εκτός τετράδας τους Sixers.

Giorgos B: Παντού Ατλάντα διαβάζω εδώ στο τιμ και ειλικρινά, τα παιδιά έχουν δίκιο. Νομίζω ότι σε ένα ρόστερ που έχει εξίσου δυνατά σημεία και αδυναμίες, ο Snyder μπορεί να βάλει έντονη σφραγίδα ήδη από την αρχή και όσο οι άλλοι στην Ανατολή θα ψάχνονται, οι Hawks θα ξεπεταχτούν μπροστά τους. Κρατήστε πάντως και μία έξτρα πισσινή για τους Mavericks, που όλοι τους βλέπουν να διαλύονται από την προβληματική χημεία των stars και το διαρκές iso. Μιλάμε για regular season εδώ και επίσης μιλάμε για δύο αληθινά μεγάλους παίκτες.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Πέρυσι κέντρισαν το ενδιαφέρον μας και έχτισαν το hype, φέτος καλούνται να αποδείξουν ότι είναι πρόβλημα. Ο λόγος για τους Indiana Pacers φυσικά. Έχουν μία από τις πιο γεμάτες και πολυπρόσωπες περιφερειακές γραμμές της Ανατολής, ενδεχομένως top-3 όπως το βλέπω εγώ. Έχουν κάποια ποικιλία στα φτερά, με τον Obi Toppin να προσθέτει έξτρα μέγεθος από φέτος, ενώ στο 4-5 μάλλον είναι το μεγαλύτερο κενό τους, ανάλογα πως θα εμφανιστεί κι ο Miles Turner φέτος. Περιμένω άπιαστο pace, αιφνιδιασμούς με το τσουβάλι, κι ατέλειωτες off-ball δράσεις στα χαμηλά σχήματα του Carlisle. Καθώς το τοπίο για τις θέσεις 3-8 της Ανατολής είναι στην καλύτερη ομιχλώδες, δεν βλέπω γιατί να μην πάνε υπό προϋποθέσεις και για το πλεονέκτημα έδρας. Παραφράζοντας ελάχιστα την εμβληματική Χαρά Βέρρα, θα κάνουν ζημιές.

Δημήτρης Χρυσικός: Ο Trae Young έχει πάρει πάνω του μία ταυτότητα League Villain, και μαζί με τη -σχετική- στασιμότητά του σε σχέση με τη χρονιά που έφτασαν τελικούς περιφέρειας, έχουν μετατρέψει όλο το σύνολο των Hawks σε ‘’δεν αξίζει να ασχολείσαι’’ πρότζεκτ στα μάτια πολλών. Προσωπικά δεν το βλέπω έτσι. Πήραν μία θαρραλέα απόφαση να προχωρήσουν από τον John Collins, έχουν καθαρίσει το ρόστερ τους και ο coach Snyder είναι μάστορας στο να χτίζει σύνολα με αρκετούς χειριστές (Trae, Dejounte, Bogi) και να τα καθοδηγεί σε πολλές νίκες στη regular. Στα πρόσφατα Power Rankings τους είχα στην 5η θέση της Ανατολής και μεταξύ μας, το έχω ψιλο-μετανιώσει. Πιστεύω ότι μπορούν να βρίσκονται ακόμη παραπάνω, ειδικά αν οι Sixers δε λύσουν σύντομα το Harden saga.

Pete Seizis: H ομάδα από των Timberwolves έχει όλα τα φόντα για να μπορέσει να διακριθεί και να είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και να πάρει απευθείας το εισιτήριο για τα playoffs (πέρυσι τερμάτισε στην όγδοη θέση). Πιστεύω πως θα είναι όντως έκπληξη εάν κατορθώσουν να μπουν στην τετράδα. Ο παιχταράς Anthony Edwards θα γίνει ξεκάθαρα το alpha dog της αγέλης που φέτος μοιάζει πιο ισορροπημένη και με γεμάτο πάγκο. Αρκεί ο προπονητής να λύσει τον γρίφο της ταυτόχρονης παρουσίας των Towns, Gobert στην ίδια πεντάδα, κάτι που επιθετικά δε λειτουργούσε με τίποτα (από τους χειρότερους δείκτες σε πόντους/100 κατοχές σύμφωνα με το Cleaning The Glass). Προσέξτε και τον rookie Leonard Miller εάν πάρει χρόνο.

Νίκος Ραδικόπουλος: Για να πούμε μια ομάδα έκπληξη, θα πρέπει κατά πολύ να ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες που υπάρχουν για αυτήν. Με την έννοια πως αν τη θεωρούμε απλά "playoff team" να φτάσει ως τα τελικά της περιφέρειας ή αν την θεωρούμε ομάδα που θα παλέψει για τα playins, να μπει άνετα Playoffs. Για κάποιον λόγο φέτος, με πολλές ομάδες να έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους, θεωρώ πως θα υπάρξουν περισσότερες απογοητεύσεις, παρά θετικές εκπλήξεις. Ψηλότερα από τον μέσο όρο ως προς το οτι θα κάνουν καλή σεζόν, έχω και εγώ τους Wolves, αλλά εντός του πλαισίου του λογικού, ήτοι να είναι άνετα Playoffs. Δεν μπορώ ωστόσο να τους δω τελικούς δυτικής περιφέρειας για να τους χαρακτηρίσω "την μεγάλη έκπληξη της σεζόν".

3. Αντίστοιχα, ποια θα απογοητεύσει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για αυτήν;

Gus Χρυσοχού: Οι Suns νομίζω θα είναι η απογοήτευση της χρονιάς. Εξηγούμαι: Η ομάδα έχει τόσο επιθετικό ταλέντο που φτάνει και περισσεύει να πάει στον αυτόματο για τη διάρκεια της regular season. Όταν έρθει η ώρα των playoffs, κάποιος από όλους αυτούς θα κληθεί να παίξει άμυνα, μιας και η φράση “θα φάμε 140, αλλά θα βάλουμε 141” δε θα ισχύει στα match-ups με το Denver. Το κακό σε όλη αυτή την εικόνα είναι και το γεγονός πως έχουν υποθηκεύσει το μέλλον μέχρι το 2029, συνεπώς η άμεση επιτυχία είναι επιτακτική για το Phoenix. Φοβάμαι, ωστόσο, πως δε θα έρθει.

Giorgos B: Οι Lakers. Δεν αντιλέγω, καλοσχεδιασμένη ομάδα στα χαρτιά, αλλά πολύ playoff-oriented κατά τη γνώμη μου. Τους βλέπω κάπου στην πέμπτη-έκτη θέση (αντί για τοπ-3 που είναι παντού) και νομίζω πως έχουμε τυφλωθεί από την εικόνα των τελευταίων δύο μηνών της περσινής χρονιάς. Ο Davis των playoffs δεν είναι παίκτης διαρκείας, αλλά παράλληλα είναι και ο καλύτερος παίκτης τους. Υπάρχει ένα οξύμωρο εδώ, έτσι δεν είναι;

Αλέξανδρος Μήτσιου: Όταν ψάχνεις για απογοήτευση, οι Clippers των τελευταίων ετών είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή. Φέτος πιο πολύ από ποτέ δίνουν την αίσθηση ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Leonard, George και Westbrook είναι από 32 ως 34 ετών, οι δύο με υπεργεμάτο ιατρικό ιστορικό. Είτε θα μείνουν όλοι υγιείς, κι άρα πρέπει να αποδείξουν ότι ανήκουν στην ελίτ, είτε θα έχουν ξανά προβλήματα τραυματισμών κάτι που θα πατώσει την ανταλλακτική τους αξία. Τείνω στο δεύτερο φυσικά, και μακάρι να διαψευσθώ στο έπακρο. Χρονιά μεταίχμιο επομένως, που κατά τη γνώμη μου θα σηματοδοτήσει ένα rebuild που έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει.

Δημήτρης Χρυσικός: Δεν είμαι φαν του build των Phoenix Suns. Οι τρεις σταρ, αν και υπέροχοι στο μάτι, πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον (οκ, όχι ο KD, αυτός κουμπώνει παντού, τουλάχιστον στο ξεκίνημα) και το υπόλοιπο ρόστερ έχει παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στη regular, αλλά στα Playoffs πιθανότατα θα λέμε ‘’μα καλά, όντως ξεκινούν με αυτούς οι Suns;’’. Επίσης θεωρώ πως, όσο και να προσπαθεί ο ίδιος για το αντίθετο, οι ομάδες με τον Durant καταλήγουν στο μοτίβο ‘’απλά δώστε του την μπάλα και κάντε στην άκρη’’, πολύ φυσιολογικά. Σε όλες αυτές τις σκέψεις, αντίλογο μπορεί να αποτελέσει το σούπερ ραφιναρισμένο παιχνίδι του Devin Booker, που μοιάζει απόλυτα έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους του ΝΒΑ. Του το εύχομαι, και μαζί μ’ αυτό να πέσω έξω, γιατί το συγκεκριμένο franchise παλεύει δεκαετίες για έναν τίτλο. Εκείνον που αν δεν έρθει, μάλλον θα δώσει τη στάμπα της μη επιτυχίας στο όλο εγχείρημα, δίκαια ή άδικα.

Pete Seizis: Eξαρτάται και από τον στόχο που θα έχει θέσει μία ομάδα. Εάν μία εκ των Bucks, Celtics δεν πάνε -τουλάχιστον- στους τελικούς της Ανατολής θα είναι απογοήτευση. Με τους Sixers δεν θα ασχοληθούμε γιατί θα είναι απογοήτευση εάν δεν το διαλύσουν το μαγαζί. Οπότε θα πάω με κάποια ομάδα της Δύσης, που αναμένεται να είναι αίμα και άμμος φέτος. Με τους Mavericks. Ο Jason Kidd στο τιμόνι της ομάδας, το πάντρεμα Ιrving, Doncic, όλο αυτό είναι ένας συνδυασμός που έχει όλα τα φόντα για να απογοητεύσει τις προσδοκίες. Και αυτό θα φέρει την κατάρρευση του οικοδομήματος γιατί δεν πιστεύω ότι ο Σλοβένος θα κάτσει για πολύ ακόμα να το παλεύει. Ήδη είναι με μία μόνιμη μουρμούρα πάνω του. Δεν θέλει και πολύ.

Νίκος Ραδικόπουλος: Δεν θυμάμαι άλλη σεζόν που τόσες πολλές ομάδες να έχουν παίξει “all in”. Διαφορετικού όγκου μαρκών η καθεμία, αλλά “all in” βάσει του τι διέθεταν. Celtics, Bucks, Clippers, Lakers, Warriors, Nuggets θα θεωρηθούν πως είχαν απογοητευτικές σεζόν αν δεν είναι τουλάχιστον στους Tελικούς. Μία σειρά ομάδες αντίστοιχα θα έχουν απογοητευτικές σεζόν αν δεν είναι στα ημιτελικά της περιφέρειας: Mavs, Cavs, Sixers, Knicks, Kings, Grizzlies. Aντίστοιχα για κάθε σκαλοπάτι της Λίγκας προς τα κάτω: “συμμετοχή στα Playoffs”, “συμμετοχή στα play-ins” κ.λπ. Σε σχέση με τον παρονομαστή τους, που είναι “συμμετοχή στα playoffs” νομίζω απογοητευτικοί από κάθε έννοια είναι οι Bulls. Που σε μια μέτρια Ανατολή τους βλέπω να παλεύουν απλά για τη συμμετοχή τους στα playins. Και χωρίς να θεωρώ δεδομένη την επίτευξη καν αυτού του σκαλοπατιού.

4. Πάμε να εκτεθούμε: ποιες οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν τις θέσεις των Playoffs σε ανατολή και δύση (top-6 σε κάθε conference);

Gus Χρυσοχού: Ανατολή: Bucks, Celtics, Hawks, Heat, Sixers, Knicks. Δύση: Nuggets, Suns, Lakers, Warriors,Clippers, Timberwolves.

Giorgos B: Ανατολή: Bucks, Celtics, Cavs, Hawks, Heat, Sixers Δύση: Nuggets, Suns, Warriors, Kings, Mavs, Lakers

Αλέξανδρος Μήτσιου: Προς Ανατολάς Bucks, Celtics, Heat, Pacers, Cavs, Knicks. Και στη Δύση Nuggets, Suns, Lakers, Kings, Warriors, Grizzlies.

Δημήτρης Χρυσικός: Bucks, Celtics, Cavs, Hawks, Sixers και Heat στην Ανατολή. Nuggets, Suns, Lakers, Kings, Warriors και Clippers στη Δύση.

Pete Seizis: Με τυχαία σειρά, στην μεν Ανατολή: Celtics, Bucks, Cavaliers, Knicks, 76ers, Hawks, και στη δε Δύση: Nuggets, Suns, Timberwolves, Warriors, Lakers, Clippers

Νίκος Ραδικόπουλος: Πάντα με το discalimer των σοβαρών τραυματισμών ή mid-season mega trades, Bucks, Celtics, Cavs, Sixers, Knicks, Hawks από Ανατολή και Nuggets, Suns, Lakers, Warriors, Wolves, Clippers από Δύση.

5. Και ποιες οι τέσσερις σε κάθε περιφέρεια που θα μπουν στα play-ins;

Gus Χρυσοχού: Aνατολή: Cavaliers, Nets, Pacers, Bulls. Δύση: Kings, Grizzlies, Mavericks, Thunder.

Giorgos B: Ανατολη: Knicks, Pacers, Bulls, Raptors. Δύση: Grizzlies, Clippers, Thunder, Timberwolves

Αλέξανδρος Μήτσιου: 76ers (σόρρι δεν τους πιστεύω πλέον), Hawks, Magic, Bulls στην Ανατολή. Κι από την άλλη Thunder, Timberwolves, Mavericks, Pelicans.

Δημήτρης Χρυσικός: Knicks, Bulls, Raptors και Pacers στην Ανατολή, με τους Magic πολύ κοντά -και μακάρι να τα καταφέρουν. Mavs, Grizzlies, Thunder και Wolves στη Δύση, πραγματικά δε μου χωράνε οι Pelicans.

Pete Seizis: Ανατολή: Ηeat, Nets, Pacers, Bulls και Δύση: Grizzlies, Thunder, Kings, Mavericks

Νίκος Ραδικόπουλος: Heat, Pacers, Nets και ένας εκ των Raptors, Bulls, Magic, Hornets στην Ανατολή και Kings, Grizzlies, Thunder, Mavericks στη Δύση.

6. Κλείνοντας, η πιο συνηθισμένη, μα και πιο αγαπημένη ερώτηση; ποιο το ζευγάρι των Τελικών του Ιούνη και ποιος ο Πρωταθλητής NBA για το 2024;

Gus Χρυσοχού: Προφανώς από την Ανατολή θα πάω με τους Bucks, μπας και ο αγαπημένος μου Dame κατακτήσει πια το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Από τη Δύση, οι Nuggets έχουν όλα τα δεδομένα υπέρ τους για να πάνε μέχρι τους τελικούς και πάλι. Το ζευγάρι Denver - Milwaukee, μοιάζει αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο μπορούμε να δούμε ως προς τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η ωμή δύναμη του Giannis, κόντρα στον αρτίστα που λέγεται Jokic. Α, και ο Dame θα το πάρει.

Giorgos B: Warriors - Bucks. Δηλαδή τι; Θα ποντάρουμε ενάντια στο Last Dance της δυναστείας και στο καλύτερο pick n roll δίδυμο που έχουν δει τα μάτια μας εδώ και πόσα χρόνια; Όχι φίλες και φίλοι. Θα το πάρουν οι Dubs, θα γεμίσουν το ένα από τα δυο χέρια με δαχτυλίδια και από εκεί και πέρα το ΝΒΑ θα αναζητήσει τη διαδοχή τους. Όχι ακόμη όμως.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Νιώθω ότι οι βασικοί διεκδικητές της Δύσης είναι φέτος πιο κοντά στους Nuggets, τη στιγμή που οι τελευταίοι δεν αναπλήρωσαν επαρκώς τα κομμάτια που έχασαν και σε όποια ατυχία θα είναι πολύ ευάλωτοι. Πάω με την ομαδάρα των Kings κόντρα στους Celtics, καθώς οι Bucks μου μοιάζουν καζάνι που βράζει, κι οι Heat υπέστησαν απώλειες. Οι μεν για το πρώτο banner, οι δε για το 18ο. Τι καλά να βλέπαμε τρίτη ομάδα σε πέντε χρόνια να βιώνει ανείπωτες στιγμές δόξας.

Δημήτρης Χρυσικός: Nuggets εναντίον Bucks. Το λέω συνέχεια, το περιμένω όσο τίποτα και δεν μου κάθεται. Double-down, Triple-Down, ό,τι θέλετε, και φέτος με το ίδιο ζευγάρι θα πάω, εξασφαλίζει και στον αγαπημένο μου Dame μία ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο που κυνηγά τόσα χρόνια. Κάπως έτσι, πάω και με τους Bucks για πρωταθλητές.

Pete Seizis: Mιας και δεν έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στο ότι θα μείνουν υγιείς οι ψηλοί των Celtics, θα πω Bucks από την Ανατολή -ε, δεν νομίζω να σκαρφιστούν κανά κόλπο πάλι οι τύποι από το Μiami- και Nuggets από τη Δύση. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής ο Jokic και επιστροφή στη Σερβία για να απολαύσει ένα καλοκαίρι στη φάρμα του και στα νυχτερινά μαγαζιά της χώρας του. H ζωή είναι πολύ ωραία για τύπους σαν τον Jokic.

Νίκος Ραδικόπουλος: Δεν υπάρχει συνδυασμός μεταξύ Nuggets, Suns, Lakers, Warriors από Δύση και Bucks, Celtics (ή Heat, επειδή βασικά, απλά είναι οι “Heat” και με δαύτους ποτέ δεν ξέρεις…) από Ανατολή που να μου προκαλέσει τέλη Μάη εντύπωση. Για την καταγραφή -και για την έκθεση- θα πάω με Lakers - Celtics στη μάχη για το 18ο. Δεκατρία χρόνια έχουμε να βρεθούμε με τους αχώνευτους άλλωστε. Εναλλακτικά, θα ήθελα Warriors ή Nuggets κόντρα σε Bucks, τις σταθερά καλύτερες ομάδες δηλάδή των τελευταίων χρόνων.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely