Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 09:18

48 λεπτά, δύο χρόνια μετά

Από :

Το πέμπτο ματς των ημιτελικών της Ανατολής έδειχνε πως θα καταλήξει στους Μιλγουόκι Μπακς. Άλλωστε, είχαν ένα σταθερό προβάδισμα μετά από ακόμη ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και οι σταθεροί πυλώνες της ομάδας, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κρις Μίντλετον και ο Τζρου Χόλιντεϊ είχαν κάνει πολή καλή εμφάνιση μέχρι, ας πούμε, την μέση της τρίτης περιόδου. Αντίθετα για τους Νετς, το πράγμα είχε στραβώσει και τίποτα συνέχιζε να μην πάει, έστω και λίγο προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Ίρβινγκ απουσίαζε, ο Χαρντεν επέστρεψε, αλλά δεν φάνηκε να πατάει καλά, ο Τζο Χάρις συνέχιζε να ρίχνει τούβλα και γενικώς επικρατούσε ένα γενικό «ωχ, την κάτσαμε». Μόνο ο Τζεφ Γκριν έδειχνε να πλαισιώνει τον Ντουράντ σε ένα μοναχικό μονοπάτι προς τον ηρωικό, αλλά πρόωρο αποκλεισμό.

Μόνο που σε εκείνο το σημείο στη μέση της τρίτης περιόδου, ο Ντουράντ άρχισε να βρίσκει κάτι παραπάνω από έναν καλό ρυθμό, είχε ολοφάνερα φτάσει σε κάτι παραπάνω στο παιχνιδι του. Ξαφνικά σχεδόν κάθε πάσα του, γινόταν καλάθι, η αφελής άμυνα των Μπακς έμενε να τον κοιτάζει συνεχώς να σουτάρει πάνω από τα χέρια όσων, λίγων άτυχων, έβρισκε απέναντί του.

Την ίδια στιγμή, τα Ελάφια έμοιαζαν σαν να προσπαθούσαν να μαζέψουν κάθε σταγόνα βροχής προτού πέσει στο έδαφος, ψάχνοντας ματαίως να εκμεταλλευτούν την κακή εμφάνιση των περισσότερων συμπαικτών του. Η διαφορά μειώθηκε και ξαφνικά ήρθε η συνειδητοποίηση. Ο Κέβιν Ντουράντ δεν είναι απλώς καλύτερος από όλους στο γήπεδο, είναι ο καλύτερος που παίζει μπάσκετ αυτήν την εποχή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ατμόσφαιρα άλλαξε σχεδόν άμεσα, το άγχος κυρίευσε τους ούτως ή άλλως επιρρεπείς παίκτες των Μπακς, που πετούσαν επιθέσεις στα σκουπίδια χωρίς καν να αλλάξουν δεύτερη ή τρίτη πάσα, παρότι είχαν μέχρι εκείνο το σημείο αρκετά μεγάλη πολυφωνία. Αντίθετα, ο Ντουράντ ισορροπούσε τέλεια ανάμεσα στην εκτέλεση και τη δημιουργία και ξαφνικά η ομάδα του ενός έδειχνε να συντονίζεται και να παίζει πιο αποτελεσματικά από τους αντιπάλους της. Ίσως αλλόκοτα, δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για τον τελικό νικητή, ακόμη κι αν το ματς ήταν ακόμη σε μικρές διαφορές. Η απόλυτη προσήλωση του KD ήταν ξεκάθαρη στο κλείσιμο κι έδειξε τον δρόμο για το προβάδισμα στη σειρά, σε ένα ματς που λίγα λεπτά νωρίτερα έμοιαζε αφύσικο να γυρίσει.

Στην τελευταία περίοδο ο Ντουράντ σκόραρε 20 από τους 33 πόντους της ομάδας του κι έδωσε τρεις ασίστ στα υπόλοιπα τέσσερα καλάθια που έβαλαν οι συμπαίκτες του, χώρια τις οποίες βολές ακολούθησαν στο τέλος του αγώνα. Ακόμη και το μοναδικό καλάθι που δεν ήρθε άμεσα από τα χέρια του, προέκυψε έπειτα από σωστή δημιουργία του ίδιου, δείτε εδώ.

Aργότερα, o KD έβαλε ακόμη πιο εμφατικά τη δική του υπογραφή σε μια από τις σπουδαιότερες ατομικές εμφανίσεις στην ιστορία, τελειώνοντας το ματς με 49 πόντους, 17 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Την ώρα που οι Μπακς έχαναν την μπάλα μέσα από τα χέρια τους και έκαναν συνεχόμενες κακές επιλογές κι άστοχα σουτ, ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου έδειξε πώς γίνεται:

Οι αριθμοί λένε πως κανείς παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει συμπληρώσει στατιστική 45 πόντων, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην ιστορία της λίγκας και το σημαντικό μοιάζει να είναι ποιοι δεν το έχουν πετύχει, μέχρι να το καταφέρει για πρώτη φορά σήμερα ο παίκτης των Νετς. Και έφτασε σε αυτή την επίδοση, παίρνοντας παράλληλα τη νίκη στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της φετινής σεζόν, μετά από συνεχόμενες μέτριες εμφανίσεις και τους καλύτερους συμπαίκτες του τραυματίες ή άφαντους. Παίζοντας σε όλα τα 48 λεπτά.

48 λεπτά. Δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό. Δύο χρόνια μετά την πρόθεση των Νετς να στηριχθούν επάνω του. Δύο χρόνια αφότου η παράδοση της σκυτάλης από τον Λεμπρόν Τζέιμς διακόπηκε απότομα, παρότι έμοιαζε αναπόφευκτη. Ο Durant ήταν ήδη ο καλύτερος όλων. 

Η συνέχεια της σειράς ανάμεσα σε Μπρούκλιν Νετς και Μιλγουόκι Μπακς μπορεί να κρύβει εκπλήξεις. Πριν λίγη ώρα άλλωστε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει το μαρκάρισμα του τρομερού αντιπάλου του, κάτι που μάλλον έπρεπε να είχε δοκιμαστεί πολύ νωρίτερα. Στα κρίσιμα σημεία, ο Γιάννης έχει αποτύχει να βάλει το στίγμα του στην επίθεση, ίσως είναι καλό να προσπαθήσει να το βάλει στην άμυνα. Οι Μίντλετον και Τάκερ θεωρητικά έχουν καλύτερα πόδια, όμως ο Ντουράντ αυτή τη στιγμή δεν νοιάζεται να τους προσπεράσει. Σουτάρει απλά από πάνω τους και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό.

Οι παίκτες του Μπαντενχόλζερ είναι γενικά αρκετά καλοί για να μπορούν να ελέγξουν δύο συνεχόμενα παιχνίδια, δεν είναι απίθανο. Όμως στο επόμενο ματς που ακολουθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής, άπαντες θα μπουν στο παρκέ ξέροντας ότι το αποτέλεσμα δεν θα κρίνεται μόνο από την απόδοση τους, αλλά και από την ημέρα στην οποία θα βρίσκεται ο Κέβιν Ντουράντ, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Break Through Beverley-Tucker: Πρωταγωνιστές της συγκυρίας »

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely