Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 09:53

Μερικά ξεκάρφωτα λόγια οργής για τους Phoenix Suns

Από :

Πρωί Μεγάλης Τρίτης, πρώτο ‘’σκρολάρισμα’’ στο τουίτερ και βλέπεις κατευθείαν αυτό: ‘’Phoenix has fired coach Igor Kokoskov, league sources tell ESPN.’’ Το franchise-σύμβολο καινοτομίας στα 00’s με το 7-seconds-or-less παιχνίδι, την σταθερότητα γύρω από τον coach D’ Antoni και το δίδυμο Nash-Amar'e, με παρουσία σε αρκετούς τελικούς περιφέρειας, πάει να κλείσει μία δεκαετία πλήρους αποτυχίας, με την ταυτότητα του ‘’γρήγορου, Suns basketball’’ να έχει μείνει μόνο στα λόγια. Τι διάολο συμβαίνει στο Phoenix;

Ασφαλώς όλα ξεκινούν από τον ιδιοκτήτη Robert Sarver. Ναι, τον τύπο που απείλησε ότι ''θα πάρει την ομάδα και θα φύγει'' (θα την μεταφέρει στο Seattle ή στο Las Vegas) αν δεν του δοθεί επιχορήγηση για την ανακαίνιση του γηπέδου των Suns. Eν τέλει πήρε αυτό που ήθελε, καθώς του χορηγήθηκαν 230 εκατομμύρια δολλάρια γι’ αυτόν τον σκοπό, αλλά φανταστικός τρόπος να συνδεθείς με τους φιλάθλους μίας ομάδας, δεν νομίζετε; (παύση για ειρωνεία). Ο ίδιος άνθρωπος απέλυσε κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν των GM Ryan McDonough, με τον ρόλο του να περνά πρόσφατα στα χέρια του πρώην μπασκετμπολίστα James Jones, έναν rookie ουσιαστικά σε αυτόν τον χώρο.

Τι είχαμε λοιπόν μέσα σε έναν χρόνο για τους Suns; Ο GM Ryan McDonough, που επέλεξε προπονητή (Kokoskov) και τον DeAndre Ayton στο νο.1 του draft (αντί του Luka Doncic που εκτός από αδιανόητη παικτάρα έχει συνεργαστεί με τον Kokoskov και στην Εθνική Σλοβενίας), απολύθηκε για να αναλάβει ο James Jones. Εκείνος πλέον ξεκινά την θητεία του με μία απόλυση προπονητή για να μπει στο κυνήγι του Monty Williams, assistant στους Sixers, τον οποίον κυνηγούν και οι Lakers. Ξαφνικά ο Monty Williams έγινε ‘’ο έρωτας της ζωής των Phoenix Suns’’, αυτός και μόνον αυτός είναι η κατάλληλη επιλογή για το επόμενο βήμα (ξέρετε, αυτό που υπόσχονται εδώ και μία τριετία). Ωραία όλα αυτά, site για τον έρωτα είμαστε, δεν θα στηρίξουμε έναν κεραυνοβόλο; Mία ερώτηση μόνο. Γιατί να μην κυνηγήσεις τον Monty κατευθείαν μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου, ώστε να μην μπει στην διεκδίκησή του άλλη ομάδα (και δη οι Lakers) και να μην πέσει ξεκάθαρα η ευθύνη της απόλυσης του Kokoskov πάνω στον James Jones; Ποιος έχασε την λογική για να την βρουν στο Phoenix βέβαια. Στο μεταξύ στους Suns υπάρχει αυτός ο τύπος:

Oι Suns έκαναν μία εξαιρετική επιλογή στο draft του 2015, ο Devin Booker στο νο. 13 είναι οριακά ‘’κλέψιμο’’. Στα τρία επόμενα draft οι Suns βρέθηκαν τρεις φορές στο τοπ-5. Οι επιλογές τους; Ο Dragan Bender το ‘16 (νο. 4), ο Josh Jackson το ‘17 (νο. 4) και ο DeAndre Ayton το ‘18 (νο. 1), ‘’ένα στα τρία’’  πέτυχαν. Παράλληλα στις τρεις αυτές σεζόν οι Suns άλλαξαν τρεις προπονητές (Earl Watson, Jay Triano, Igor Kokoskov) θυμίζοντας κάτι από Ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα. Λόγια για γρήγορο μπάσκετ, ελπίδες και υποσχέσεις, επί της ουσίας όμως μηδενική υπομονή και τελικά μηδενικό αποτέλεσμα. O Devin Booker είναι ακόμη 22, οι Suns (πιστεύουν πως) έχουν την πολυτέλεια να κάνουν πειράματα χωρίς να κάψουν το prime του, όμως η εικόνα ενός παίκτη έτοιμου να πιάσει το all-star επίπεδο και να οδηγήσει την ομάδα του στο επόμενο βήμα και παράλληλα η ίδια η ομάδα του να του βάζει τρικλοποδιές, είναι λυπηρή.

Εδώ λοιπόν έρχομαι να καταθέσω την προσωπική μου οργή: Γιατί οι Suns να αξίζουν το prime αυτού του παίκτη; Και πολύ περισσότερο, γιατί να αξίζουν ΈΝΑ ΑΚΟΜΗ τοπ-5 πικ φέτος, που μάλιστα είναι αρκετά πιθανό να είναι ο Williamson;

Όλα μπορούν να πάνε εξαιρετικά για τους Suns. Παίρνουν τον Zion με την πρώτη επιλογή και απογειώνουν τον ήδη ταλαντούχο νεανικό πυρήνα τους (Devin Booker, DeAndre Ayton, Kelly Oubre, Mikal Bridges), ίσως και ένας από τους τοπ free agents βρίσκει ενδιαφέρον στο να παίξει δίπλα τους. Ο Μοnty Williams αποδεικνύεται ακριβώς αυτό που χρειάζονται, κάνουν μία πολύ δυνατή σεζόν, ο νέος στον χώρο James Jones ανακηρύσσεται gm-ική διάνοια και σε ένα στενό της Ριζούπολης ο συντάκτης του κειμένου βγάζει καπνούς από τα νεύρα του. Γιατί; Διότι δεν γίνεται ρε γαμώτο αυτοί οι Phoenix Suns να καταλήξουν να είναι μοντέλο επιτυχίας. Όχι όσο υπάρχουν οι Bucks που έχτισαν γύρω από τον Γιάννη, διορθώνοντας τα λάθη τους με μεθοδικότητα. Όχι όσο υπάρχει το Brooklyn, που έχτισε ομάδα από το μηδέν, δουλεύοντας με όποιο ταλέντο μπορούσαν να βρουν στον δρόμο τους μετά το κάκιστο trade με τους Celtics, που τους δέσμευσε για μία πενταετία. Στην τελική, όχι όταν μία ομάδα σε αντίστοιχο επίπεδο όπως είναι οι Hawks, τα έχουν βάλει κάτω με λογική, δίνοντας την θέση του gm στον Travis Schlenk (πρωην assistant gm στους Warriors) και χτίζοντας ένα παρόμοιο μοντέλο γύρω από εξαιρετικές επιλογές όπως ο Trae Young και ο John Collins.

Κλείνω το προσωπικό μου rage λέγοντας το εξής: Εύχομαι η λοταρία να βγάλει νικητές τους Hawks και ο Zion να πάει στην Atlanta. O Monty Williams να επιλέξει τους Lakers λόγω LeBron και ο Devin Booker να δηλώσει ένα μεγαλοπρεπές ‘’ή χτίζουμε κάτι καλό ή δώστε με, επιτέλους’’. Toυς Suns τους αγαπώ, ουσιαστικά μεγάλωσα μαζί τους, με την ομαδάρα των 00’s. Αυτός ο θίασος ωστόσο δεν αξίζει να παρουσιαστεί ως κάτι επιτυχημένο. Ας δουλέψουν με λογική και υπομονή και πρώτος εγώ θα βγω με φανέλα Booker στους δρόμους να τους στηρίξω, να πάνε ψηλά. Ως τότε έχουμε δρόμο. Cheers!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « God Dame! Άλλη μια μέρα της μαρμότας για τους Thunder »

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely