Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2024 10:12

ΝΒΑ Roundtable: Ομάδες για ξενύχτια και ομάδες για ύπνους

Aπό :

Κυρίες και κύριοι (και μικρά παιδιά), η NBA season 2024-25 είναι στην αφετηρία της και εμείς την καλοσορίζουμε με δύο roundtables. Οκτώ contributors του Basketball Guru απαντούν σε μία σειρά ερωτήσεων για τους παίκτες και τις ομάδες που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά και για όσους και όσες αντίστοιχα θα απογοητεύσουν. Ξεκινάμε σήμερα με τις ομάδες.

1. Στα ξεκινήματα της σεζόν, ποια είναι η ομάδα που ανυπομονείτε να δείτε περισσότερο; 

Gus Χρυσοχού: Μετά από πολλά χρόνια, ανυπομονώ να δω το Houston. Ο Ime Udoka έχει φτιάξει έναν πολύ καλό κορμό νεαρών παικτών, τους οποίους και φαίνεται να εξελίσσει συνεχώς και θα αποτελέσει αρκετά μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή Λίγκα. Ας μην ξεχνάμε πως στα χέρια του Udoka το Houston έκανε 19 παραπάνω νίκες (41-41), σε σχέση με τη σεζόν 2022-23. Αν και πέρυσι οι Rockets αποθεώθηκαν για την αμυντική τους επίδοση (ένατη άμυνα στο NBA), η επίθεση δεν πήγε και τόσο καλά, παρά την παρουσία παικτών όπως ο Green, o VanVleet και ο Sengun. Οι Rockets, πλέον, βρίσκονται σε μια κομβική, για τους ίδιους, χρονιά που μπορεί πραγματικά να αποτελέσει ως την έναρξη της επιστροφής τους στα μεγάλα ματς της post season. Και η πορεία μέχρι εκεί θα είναι ενδιαφέρουσα.

Δημήτρης Βούρδας: Τη Βοστώνη θέλω να δω, τι ερώτηση είναι αυτή;!  Μετά τους Πρωταθλητές, η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα για μένα είναι το Sacramento και σε δεύτερο βαθμό η Atlanta. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες θα κάνουν εκπλήξεις μέσα στη σεζόν και θα έχουν σερί αγώνων με πολλές νίκες και θεαματικό μπάσκετ. Το δυστυχές είναι ότι μετά από δύο χρόνια δεν περιμένω με τόση ανυπομονησία το Orlando, τα περσινά playoffs ήταν τραυματικά.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Έχω μεγάλη περιέργεια να δω την φετινή πορεία των Spurs. Υπό την έννοια του αν η ομάδα θα προσπαθήσει να μπει στην κουβέντα των play-in, κάτι που έχει το ταλέντο να το κάνει. Ή αν θα μείνει και φέτος στις υποψήφιες για το #1 pick του draft στοχεύοντας σε ένα Πρωτάθλημα στο τέλος της δεκαετίας. Προφανώς οι Spurs δεν είναι γνωστοί για την παρορμητικότητα τους, αλλά μία ο Βίκτωρας που μοιάζει έτοιμος να τα διαλύσει όλα, μία ο Pop που μεγαλώνει, ίσως ο οργανισμός παρασυρθεί και ανοίξει το γκάζι νωρίτερα από ό,τι περιμένουμε.

Γιάννης Χάτσιος: Μπορεί η προσωπικότητα του Ja Morant να είναι κάπως ενοχλητική, ωστόσο αν καταφέρουν να βρεθούν όλοι οι Grizzlies στο παρκέ έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα δυναμίτη, που πρόσθεσε στο draft και τον γίγαντα Zach Edey που αποτελεί μια ατραξιόν από μόνος του. Ο Taylor Jenkins βρίσκει πάντα νέες πτυχές για να κρατάει το ενδιαφέρον, οπότε η ψήφος μου θα πάει στους Grizzlies.

Leon T.: Όπως είπε κι ο Gus, οι Rockets είναι η ομάδα που ανυπόμονω να δω φέτος. Πολλοί πιτσιρικάδες με διαφορετικά στοιχεία, βετεράνοι όπως οι Adams, FVV, Brooks που θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν παιχνίδια χωρίς να μπουν εμπόδιο στην εξέλιξη τους. Ο Sengun στην επίθεση θυμίζει ενίοτε baby Jokic, ο Jalen Green όταν παίρνει φωτιά είναι από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες στη Λίγκα, ο Jabari Smith εξελίσσεται στον ορισμό του 3&D, αλλά αυτός που έχει κλέψει την ματιά μου είναι ο Amen Thompson που εξελίσσεται στον Scottie Pippen/Shawn Marion της γενιάς του.

Δημήτρης Χρυσικός: ‘’Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως αυτή είναι η πιο πολυαναμενόμενη σεζόν των Knicks εδώ και δύο δεκαετίες’’ δήλωσε ο Mike Breen, η φωνή του ΝΒΑ αλλά και του συγκεκριμένου franchise. Εγώ θα πάω κόντρα; Οι Knicks έφτιαξαν τα φτερά τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αμυνθούν απέναντι στους Celtics, με Mikal Bridges, O.G. Anunoby και Josh Hart δηλαδή, πρόσθεσαν την επιθετική ευφυία του Karl-Anthony Towns ώστε να έχουν τον τρόπο να απελευθερώνουν το mid-range (και τους διαδρομους προς τα μέσα) ακόμη περισσότερο για τον Jalen Brunson, στηρίζονται στο παιχνίδι και την ‘’κάθε νίκη μετράει’’ προσέγγιση του Thibs για να ξεκινήσουν στα ψηλά από νωρίς. Μοιάζουν πανέτοιμοι. Ανυπομονησία από την πρώτη ημέρα.

Pete Seizis: Σαν πολλοί Houston Rockets φανζ μαζευτήκαμε στο site όπως φαίνεται και απο τις απαντήσεις των Gus και Λεό. Οι οποίοι Rockets έκλεισαν εξαιρετικά την περασμένη σεζόν παρότι δεν μπήκαν στη δεκάδα της Δύσης, δείχνοντας πως μπορούν να συνδυάσουν τα άμεσα αποτελέσματα με την ανάπτυξη των νεαρών παιχτών που έχουν. Οι Green, Thompson, Smith Jr, Whitmore, Sheppard, Eason, Sengun είναι μια φανταστική βάση για το παρόν και το μέλλον. Το κλείσιμο της σεζόν και δη το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου στο οποίο είχαν ρεκόρ 16-7 (13-2 τον Μάρτιο) ήταν άκρως ενθαρρυντικό για τη συνέχεια του project τους, με τον Jalen Green να ήταν απολαυστικός σε αυτό το διάστημα. Και χωρίς τον Sengun να υπενθυμίσω. Η εξαιρετική τους άμυνα θα αποτελέσει και φέτος το δυνατό τους χαρτί, με την επιθετική λειτουργία να είναι αυτή που χρήζει βελτίωση ώστε να τους οδηγήσει στο επόμενο βήμα.

Νίκος Ραδικόπουλος: Τους Wolves και τους Mavericks. Για το αν θα μπορέσουν να διαχειριστούν και να διατηρήσουν τις περσινές τους επιτυχίες και το ψήλωμα του ταβανιού τους. Από την Ανατολή, το πως ο Nurse θα διαχειρστεί τα πλούσια υλικά που του παρείχε ο Morrey.

 

2. Πέρσι ήταν οι μάλλον οι Pacers η ομάδα που εξέπληξε, καθώς κανείς δεν περίμενε καν να είναι τελικό in season tournament και τελικούς Ανατολής. Φέτος υπάρχει ομάδα που θεωρείτε πως θα είναι η έκπληξη της σεζόν;

Gus Χρυσοχού: Αν και δεν έχω κάποια ξεκάθαρη περίπτωση στο μυαλό μου, ίσως η Atlanta να μπορέσει να βρει λίγο χώρο να αποτελέσει μια μίνι έκπληξη. Η φυγή του Murray, που μάλλον έκανε κακό στην ομάδα, η επιλογή του Risacher και η εξέλιξη του Jalen Johnson, δίνουν στην λατρεία που λέγεται Quin Snyder κάποια στοιχεία στο να δουλέψει όπως θέλει -κυρίως στην αμυντική λειτουργία- και ενδεχομένως να δούμε τους Hawks σε μια πορεία που θα μας κάνει να σηκώσουμε τα φρύδια μας.

Δημήτρης Βούρδας: Το είπε ο Gus, στηρίζω ξανά τους Hawks, πιστεύω θα κάνουν την έκπληξη. Έχουν πολύ καλό προπονητή, δεν θα έχουν πια αυτή την διττή ηγεσία στο παρκέ και θα έχουν τις σταθερές τους βάσεις στην άμυνα και στο άνοιγμα του γηπέδου με πολύ σουτ, ειδικά στην καλή τους μέρα.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Το ότι έχουμε φτάσει να σχολιάζουμε ως πιθανές εκπλήξεις ομάδες που πέρσι πήραν σχεδόν 50 νίκες δείχνει που έχει πάει το επίπεδο της Λίγκας. Μιλάω για τους Sacramento Kings που πέρυσι λίγο η ακινησία στην off-season, περισσότερο οι τραυματισμοί τους έφεραν από τα σαλόνια στα αλώνια. Με την έλευση του DeΜar και το ξεσκαρτάρισμα του ενεργού ροτέισον έχουν ένα σύνολο με πολύ σαφή αγωνιστική πορεία που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια σχεδόν κάθε ομάδα της περιφέρειας. Μόνο μείνετε υγιείς πλιζ.

Γιάννης Χάτσιος: Είναι λίγο σουρεαλιστικό να θεωρούμε έκπληξη μια δυναστεία, ωστόσο έχουμε κάπως συνηθίσει τους Warriors στις παρυφές των Playoffs - τουλάχιστον αυτό δείχνει και η κουβέντα γύρω από τη φετινή σεζόν. Πιστεύω πως φέτος έκαναν τις κινήσεις να βρεθούν απευθείας στα Playoffs, και ποιος ξέρει που μπορεί να φτάσουν από εκεί.

Δημήτρης Χρυσικός: Συνεχίζοντας στο πεδίο σουρεαλισμού από εκεί που το αφήνει ο Γιάννης (ο Χάτσιος), είναι μάλλον τρελό να θεωρούμε ‘’έκπληξη’’ οποιαδήποτε πορεία των Bucks του Γιάννη (του Αντετοκούνμπο) όμως η περσινή τους εικόνα, μα και το ρόστερ που γερνάει, έχουν δημιουργήσει την πεποίθηση πως βρίσκονται λίγο (ή αρκετά) πιο πίσω από τους υπόλοιπους διεκδικητές της Ανατολής. Δεν πιστεύω ότι ο Giannis νιώθει έτσι. Ούτε ο Dame. Ούτε ο Gary Trent Jr. που μπήκε στο ρόστερ με μίνιμουμ συμβόλαιο και έχει τον κόσμο ν’ αποδείξει, όπως και οι υπόλοιποι μπαρουτοκαπνισμένοι. Λίγο να τους τσιγκλήσει η μπασκετική αφήγηση και θα δώσουν χρονιά-απάντηση.

Leon T.: Οι Memphis Grizzlies έχουν τα φόντα για να τερματίσουν ψηλά (προσωπικά τους βλέπω στη δεύτερη θέση της Δύσης). Ο Morant θα παίζει έχοντας να αποδείξει πολλά, ο JJJ θα μειώσει τα ένας με έναν στην επίθεση (δεν θα χρειάζεται πλέον) και θα μας θύμισε ότι είναι all defensive παίκτης. Ο Bane πέρυσι έκανε step up κι ο Edey θα είναι ο καλύτερος center που είχαν μετά τη φυγή Adams. Βάλτε και το ατελείωτο βάθος στον πάγκο με Aldama, G.G. Jackson, Vince Williams, Clarke, Pippen και λοιπούς, και η ομάδα είναι έτοιμη. Μόνο ο Smart με ανησυχεί γιατί φαίνεται λίγο εκτός φόρμας στο ξεκίνημα της preseason, αλλά δεν θα αγχωθώ ακόμα. Άλλωστε με τόσους νεαρούς, ίσως κάνουν ένα πακέτο μαζί με το συμβόλαιο του Smart και πάνε για κάποια ανταλλαγή (λέτε να δίνουν τον Avdija οι Blazers ή πόσο ακριβός θα είναι ο Ingram;).

Pete Seizis: Θα πω την ομάδα που ανέφερα στην προηγούμενη ερώτηση. Τους Rockets. Λαμβάνοντας υπόψην ότι πέρυσι τελειώσαν με ρεκόρ 41-41, ότι έδειξαν μεγάλη βελτίωση στο κλείσιμο της κανονικής περιόδου, κυνηγώντας την είσοδο στο play-in τουρνουά, ευελπιστώ πως φέτος θα φανούν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Οι νεαροί θα είναι έναν χρόνο πιο έμπειροι, ο Sengun θα είναι υγιής, οπότε, γιατί όχι οι Τεξανοί;

Νίκος Ραδικόπουλος: Πάλι με το αξίωμα “μα πως λες έκπληξη ομάδα στις 50 παρά ή 50 νίκες πέρσι”, ωστόσο θεωρώ πως υποτιμά αρκετός κόσμος τους Cavs. Στα Power Rankings μας σαν site τους βγάλαμε πέμπτους στον μέσο όρο των απαντήσεών μας. Εγώ πάλι θεωρώ πως είναι η μόνη ομάδα με τέσσερις top-50 παίκτες (Mitchell, Garland, Mobley, Allen), πέρσι κάθε ένας από αυτούς έχασε τουλάχιστον 20 παιχνίδια, έχουν -πλέον- εξαιρετικό προπονητή στον πάγκο τους (Atkinson), ενώ στα μάτια μου έχουν αν όχι τον πιο βαθύ, έναν από τους πιο γεμάτους πάγκους της Λίγκας (LeVert, Wade, Niang, Merrill, Jerome, Okoro, Tyson). Προσωπικά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τερματίσουν 2οι, μην και πρώτοι αν οι Celtics yolάρουν, στην Ανατολή. Και επειδή εσείς δεν το περιμένετε κάτι τέτοιο, εξ ου και η εδώ καταγραφή.

 

3. Αντίστοιχα, ποια θα απογοητεύσει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί για αυτήν;

Gus Χρυσοχού: Κάθε χρονιά που ξεκινάει στο Milwaukee, ειδικά μετά το Πρωτάθλημα του 2021, άπαντες περιμένουν ανάλογες πορείες. Και πως να μην το κάνουν, όταν διαθέτουν έναν εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο; Ωστόσο, οι κινήσεις που έκαναν τα τελευταία χρόνια δεν αποδείχθηκαν και οι καλύτερες δυνατές, γεγονός που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα. Νιώθω πως και φέτος οι Bucks θα είναι μία από τις απογοητεύσεις της χρονιάς. Ο Giannis θα είναι αυτός που ξέρουμε όλοι, ο Dame θα έχει καλά ματς μέσα του, αλλά η άμυνα αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα (πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του) και για τον Middleton θα υπάρχουν προσευχές και λιτανείες, ώστε να μείνει υγιής. Νιώθω πως πάμε σε μια χρονιά “μια από τα ίδια” με την περσινή”.

Δημήτρης Βούρδας: Προσπαθώ να βρω τρόπους να μην πω το Milwaukee και δεν βρίσκω. Ο Giannis είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά δίπλα του έχουν βρεθεί μία σειρά από παίκτες που είναι θεωρητικά συμπληρωματικοί του, όμως κανένας δεν είναι ούτε στο καλύτερο επίπεδο της καριέρας του, ούτε σε επίπεδο που μπορεί να σταθεί απέναντι στις υπερομάδες που έχουν για αντιπάλους. Ούτε ο Lillard θα μαρκάρει ξαφνικά στα 34, ούτε ο Middleton θα βγάλει νέους αστραγάλους. Η κίνηση με τον Andre Jackson έδειξε την κατεύθυνση που έπρεπε να πάρει ο οργανισμός, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα πήρε για προπονητή τον Doc Rivers. Ε, δεν θέλει και κάτι παραπάνω.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Να σας πω κάτι; Δεν το βλέπω για τους Mavs φέτος. Γιατί πιστεύω ότι η ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καινούριο, δεν έχει το κάτι παραπάνω από πέρυσι. Οκ, ο Luca κι ο Irving θα είναι κανόνια, και το supporting cast ενδεχομένως να βελτιώθηκε. Άλλα από όσους πρωταγωνίστησαν στην πολύ πετυχημένη τους πορεία, μόνο ο Lively μπορεί να εμφανιστεί καλύτερος και να δώσει κάτι παραπάνω. Και ο Klay σίγουρα δεν είναι το κομμάτι που έλειπε. Στα χαρτιά φέρνει πολλά στην ομάδα, αλλά στην πραγματικότητα θεωρώ πως οι Mavs θα μετανιώσουν αυτή τη ζαριά. Και στην τελική, δε γίνεται να καταπονείται τόσο ο Doncic μες τη χρονιά, και η ομάδα άλλον παίκτη να την πάει ως τον Απρίλιο δεν έχει.

Γιάννης Χάτσιος: Οι Minnesota Timberwolves εκτόξευσαν τις προσδοκίες πολύ γρήγορα, σε μεγάλο βαθμό επειδή ο Anthony Edwards έκανε Jordanιές. Φοβάμαι πολύ την επιλογή να προχωρήσουν χωρίς τον KAT, και αμφιβάλλω για το κούμπωμα του Randle στο υπάρχον ρόστερ. Ο Gobert μεγαλώνει, ο Conley έχει μεγαλώσει πολύ, και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν οι Wolves την άνοιξη βρίσκονται πιο κοντά στο play-in από ότι στην κορυφή.

Leon T.: Οι Clippers δεν θα μπουν ούτε στο play-in φέτος και το pick τους θα είναι ψηλά στη λοταρία (χαρά για τους φίλους των Thunder). Ο Paul George έφυγε, ο Leonard ξεκινάει τραυματίας και για άγνωστο διάστημα και εμείς ετοιμαζομαστε να τους δούμε σαν μια μετενσάρκωση των Rockets του 2017-18, όταν ο Harden πήρε το MVP παίζοντας solo heroball αλλά με τον ίδιο να είναι 35 χρονών και τη Δυση πιο γεμάτη από ποτέ, κάτι μου λέει πως δεν θα πάει καλά αυτό.

Δημήτρης Χρυσικός: Δεν το βλέπω να γίνεται ούτε φέτος για τους Philadelphia 76ers. Στο χαρτί, η προσθήκη του Paul George είναι άψογη. Το τέλειο φιτ. Ο Maxey χειριστής, ο Paul George να ενώνει τις τελείες και ο Embiid στον γνωστό, πληθωρικό, μπασκετικό εαυτό του. Μόνο που φοβάμαι ότι θα τρέχουν από το ξεκίνημα να μαζεύουν μικροτραυματισμούς και να κουράρουν τους Embiid (κυρίως) και PG (δευτερευόντως) σε όλο το μήκος της σεζόν. Αυτό θα στοιχίσει όσο πλησιάζουμε στην postseason, με πολύ δυνατούς αντιπάλους απέναντι. Αν βέβαια μείνουν υγιείς και δεμένοι γίνονται όλα. Προφανώς. Πολύ μεγάλο αυτό το ‘’αν’’ δυστυχώς.

Pete Seizis: Τους Bucks, τους έχω “θάψει” εδώ και δύο χρόνια στα αντίστοιχα roundtables, οπότε δεν θα μιλήσω για δαύτους. Η ψήφος στους Lakers κύριε Ραδικόπουλε προσμετράται ή θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ; Ο τρόπος που διαχειρίζεται ως οργανισμός τα τελευταία καλά χρόνια του LeBron James, την υγεία του Anthony Davis, τις επιλογές το καλοκαίρι είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Τα είπαν άλλωστε τα παιδιά στο αντίστοιχο pod του Xλααατς!

Νίκος Ραδικόπουλος: Θεωρείται δεδομένη -μια ακόμα- απογοητευτική χρονιά των Lakers Πάνο μου. Τους Bucks τους καλύψατε και συμφωνώ, οπότε θα πάω με Pacers. Έχω την εντύπωση πως θα πάθουν Hawks 2021 και επειδή έφτασαν στους τελικούς της Ανατολής θεώρησαν εαυτούς καλύτερους από ό,τι πραγματικά ήταν. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τον Απρίλη είναι στα play-ins κάτω από Celtics, Cavs, Sixers, Knicks, Bucks, Magic, Heat.

 

4. Πάμε να εκτεθούμε: ποιες οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν τις θέσεις των Playoffs σε Ανατολή και Δύση (top-6 σε κάθε conference); 

Gus Χρυσοχού: Για τη Δύση: Thunder, Nuggets, Mavericks, Timberwolves, Suns, Grizzlies. Για την Ανατολή: Celtics, Knicks, Sixers, Bucks, Cavaliers, Pacers.

Δημήτρης Βούρδας: Thunder, Nuggets, Timberwolves, Mavericks, Suns, Grizzlies / Celtics, Knicks, 76ers, Pacers, Bucks, Magic.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Thunder, Nuggets, Timberwolves, Kings, Grizzlies, Warriors / Celtics, Knicks, 76ers, Pacers, Magic, Cavs.

Γιάννης Χάτσιος: Mavericks, Thunder, Nuggets, Grizzlies, Timberwolves, Warriors / Celtics, 76ers, Knicks, Bucks, Cavaliers, Pacers.

Leon T.: Thunder, Grizzlies, Timberwolves, Nuggets, Mavericks, Suns / Celtics, Knicks, Sixers, Cavs, Bucks, Magic.

Δημήτρης Χρυσικός: Celtics, Knicks, Bucks, Sixers, Pacers και Magic στην Ανατολή. Thunder, Nuggets, Timberwolves, Grizzlies, Mavericks και Suns στη Δύση και από κάτω…bloodbath.

Pete Seizis: Ανατολική περιφέρεια: Celtics, Knicks, Sixers, Bucks, Cavaliers, Pacers και Δυτική περιφέρεια: Thunder, Wolves, Nuggets, Mavericks, Suns, Grizzlies.

Νίκος Ραδικόπουλος: Ανατολή: Celtics, Sixers, Cavs, Knicks, Bucks, Magic και Δύση: Thunder, Mavericks, Wolves, Suns, Nuggets, Grizzlies.

5. Και ποιες οι τέσσερις σε κάθε περιφέρεια που θα μπουν στα play-ins;

Gus Χρυσοχού: Για τη Δύση: Kings, Warriors, Pelicans, Clippers. Για την Αναολή: Heat, Magic, Hawks, Bulls.

Δημήτρης Βούρδας: Lakers, Warriors, Kings και Rockets / Cavs, Heat, Hawks και Bulls.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Mavericks, Suns, Lakers, Pelicans / Heat, Bucks, Hawks, Bulls.

Γιάννης Χάτσιος: Magic, Heat, Hawks, Pistons / Suns, Kings, Lakers, Spurs.

Leon T.: Heat, Pacers, Pistons, Hawks / Pelicans, Warriors, Kings, Lakers.

Δημήτρης Χρυσικός: Cavs (θεωρώ πως είναι lock για τα Playoffs), Heat, Raptors και Hawks στην Ανατολή. Warriors, Kings, Pelicans και Lakers στη Δύση.

Pete Seizis: Aνατολική περιφέρεια: Magic, Heat, Hawks, Bulls και Δυτική περιφέρεια: Pelicans, Lakers, Warriors, Kings

Νίκος Ραδικόπουλος: Ανατολή: Ηeat, Pacers, Hawks, Pistons. και Δύση: Kings, Lakers, Warriors, Rockets.

6. Κλείνοντας, η πιο συνηθισμένη, μα και πιο αγαπημένη ερώτηση; ποιο το ζευγάρι των Τελικών του Ιούνη και ποιος ο Πρωταθλητής NBA για το 2024;

Gus Χρυσοχού: Θέλω να δω Thunder - Knicks στους Tελικούς και την Oklahoma Πρωταθλήτρια. Άντε να πω και τον MVP: Jalen Williams.

Δημήτρης Βούρδας: Η ψυχή μου θέλει τελικούς Celtics-Thunder, που έχουν δώσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια των τελευταίων ετών.

Αλέξανδρος Μήτσιου: Minnesota στο νήμα από τη Δύση, (πιθανώς) κύκνειο άσμα των Heat από την Ανατολή, ερχόμενοι στο τέλος όπως ξέρουν. Τρελά όργια από Edwards και Butler με το MVP και το δαχτυλίδι να ταξιδεύουν στη Φλόριντα. Τι, όχι;

Γιάννης Χάτσιος: Για να μην βαριόμαστε, 76ers-Warriors, και Πρωτάθλημα στον Embiid, με MVP τελικών Maxey!

Leon T.: Celtics vs OKC και Πρωτάθλημα στην Oklahoma με MVP τον SGA.

Δημήτρης Χρυσικός: Celtics vs Nuggets, και οι δύο με φοβερές ‘’ουλές’’ από τους αντιπάλους που θα πρέπει να περάσουν μέχρι εκεί. Μάλλον το βάθος των Celtics θα τους δώσει το back-to-back πρωτάθλημα.

Pete Seizis: Θα πω τι θέλω περισσότερο: να βρεθεί ξανα στους Τελικούς ο αγαπημένος μου παίχτης, ο Doncic, και αυτή τη φορά να το κατακτήσει. Απέναντι στους Knicks. Γιατί θα έχει πολυ ενδιαφέρον η γκρίνια και το πως θα αντιμετώπιζαν ένα χαμένο Πρωτάθλημα οι οπαδοί τους και οι σκηνές αλλοφροσύνης που θα βλεπαμε απο αυτούς.

Νίκος Ραδικόπουλος: Παρότι οι Celtics δείχνουν, τόσο σαν δομή και βάθος ρόστερ, αλλά και ηλικιακά, στημένοι και έτοιμοι για να γίνουν η επόμενη Δυναστεία της Λίγκας, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι που τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε έξι διαφορετικούς Πρωταθλητές. Για την ακρίβεια κανείς από τους προηγούμενους πέντε Πρωταθλητές δεν κατάφερε να περάσει καν τον δεύτερο γύρο την επόμενη σεζόν της κατάκτησης. Οι 100 αγώνες που απαιτούνται για την στέψη είναι πιο δύσκολοι από ποτέ, με το ταλέντο αντίστοιχα πιο πλούσιο από ποτέ και σκορπισμένο απ’ακρη σ’ακρη στη Λίγκα (ok, πλην Washington ενδεχομένως). Η κατάκητηση λοιπόν του Τίτλου απαιτεί τόσο τύχη, όσο και υγεία, που δύσκολα πια μια ομάδα έχει δύο συνεχόμενες σεζόν. Με αυτά ως δεδομένα (ακόμα και ως εκλογίκευση για να ξορκίσω την πιθανότητα να το ξαναπάρουν οι αντιπαθείς σε μένα Celtics), θα τσογάρω με Cavaliers από Ανατολή (παρότι φαντάζει πρόωρο ενδεχομένως στην πρώτη σεζόν του Atkinson εκεί, οι Sixers ίσως είναι πιο safe επιλογή) και Dallas από Δύση, ποντάροντας στο ατελείωτο ταλέντο της Αγνής Σλοβένικης Καύλας. Mavericks Πρωταθλητές, Luka MVP. Και κανείς μετά δεν θα μπορέσει να του ξαναπάρει την μπύρα από τα χέρια.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το μακρινό ριμπάουντ, Days 3-4: Η άνοδος των "δεύτερων"

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely