Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 12:15

Ο Μάρτιος μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ!

Από :

Παραφράζοντας το γνωστό άσμα, για πολλούς από τους συντάκτες της σελίδας ο Μάρτιος είναι ο μήνας που χορταίνουμε μπάσκετ. Η Eυρωλίγκα σου δίνει ματσάρες όπως αυτές που είδαμε τις τελευταίες 2 μέρες, καθώς ακόμα πολλές ομάδες είναι μέσα στη διεκδίκηση μίας θέσης στα play off, στο ΝΒΑ ομάδες παλεύουν για να μπουν στα play off ή για να αποφύγουν τους Warriors, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ματς όπως το GSW @ OKC1, που είδαμε πρίν από κάποιες μέρες και την μεγάλη ανατροπή των Clippers με τους Thunder2. Όμως για τους πραγματικά άρρωστους ο Μάρτιος είναι η περίοδος της March Madness. Ξεκίνησε την Τετάρτη με την Champions Week και από την άλλη βδομάδα ξεκινάει το βασικό μενού! 

 

H αλήθεια είναι ότι μιλώντας χτες με τον Γιώργο η ιδέα μου ήταν να γράψω μια ανάλυση για το Barcelona - CSKA, το οποίο είχα την τιμή να παρακολουθήσω από κοντά. Καθότι οι περισσότεροι αναγνώστες της σελίδας είστε φαν της Ευρωλίγκας, δεν νομίζω να χρειαζεται να σας πω τι έγινε στον συγκεκριμένο αγώνα. Η ιδέα μου ήταν να κάνω την πρώτη ανάλυση όπου θα χρησιμοποιούσαμε και τους 4 παράγοντες που είχαμε δει τις προάλλες, ώστε να καταλάβουμε καλύτερα ποιους τομείς έλεγξε η κάθε ομάδα. Επίσης για τον Κουρμπάνοφ και το ρολο του ως αμυντικό εξολοθρευτή3 πάνω στο Ναβαρρο, και την τόμπολα που αυτό δημιούργησε "ρίχνοντας" τον Ντε Κολό πάνω στον Περπέρογλου, και πώς ο τελευταίος εκμεταλλευτηκε το πλεονέκτημα ύψους που είχε. Φυσικά θα μιλούσαμε και για τον αγαπημένο της κερκίδας Captain America aka Justin Doellman, ο οποίος χτες για ακόμα μια φορά πήρε το κρίσιμο τρίποντο και πια αισθάνεσαι την αλλαγή μιας εποχής, αφού δεν είναι ο Ναβάρρο αυτός που παίρνει αυτά τα σουτ στην Barcelona.

Περιττό να σας πω το πόσο γεμάτοι φύγαμε με την παρέα από το γήπεδο αφού είδαμε τέτοια ματσάρα, και μεταξύ μας προσπαθούσαμε να κάνουμε μια λίστα με τα καλύτερα ματς που έχουμε δει στο Palau και αν είναι ένα νούμερο 1 ή όχι4. Και αφού διετελέσαμε και το χρέος μας απέναντι στο φιλικό σωματείο των ιδιοκτητών Bar στη Raval, γύρισα σπίτι με σκοπό να ξεκουραστώ και εκεί έπεσα πάνω στα 3 καταπληκτικά μπασκετικά φινάλε που έγιναν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Michigan Vs Indiana:

Η ομάδα των Wolverines και από της αγαπημένες μου λόγω Fab Five, έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να μπει στην τελική φάση. Προκειμένου να έχει ελπίδες να τα καταφέρει, έπρεπε να κερδίσει χτες την Ιντιάνα και κατά πάσα πιθανότητα χρειάζεται άλλη μια νίκη στον τελικό της περιφέρειας. Την προηγούμενη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στις 2/2, οι Wolverines είχαν ήδη τραυματία τον καλύτερό τους παίκτη Caris LeVert και χάσανε εύκολα με 80-67 μέσα στην έδρα τους! Χτες όμως το ματς ήταν διαφορετικό, κατόρθωσαν να μείνουν κοντά στο σκορ και να πάρουν τη νίκη με το σουτ που βλέπετε!



Ο ήρωας της βραδυάς Kameron Chatman, μάλλον δεν θα κάνει ποτέ καρίερα στο ΝΒΑ, αλλά για πάντα θα θυμάται το νικητήριο καλάθι, που μάλιστα ήταν το 8o φετινό του σε 28 προσπάθειες!! 

Oklahoma - West Virginia:

Όταν μιλάμε για Oklahoma Sooners φετος, μιλάμε για Buddy Hield. 2ος σκόρερ στη φετινή χρονιά με 25PPG, 46% στα τρίποντα και πολλές μαγικές βραδιές με αποκορύφωμα τους 46 πόντους απέναντι στο No 1 στα Rankings, Kansas. Με αυτέςτις εμφανίσεις έχει φτάσει να είναι ένα τα υποψήφια Lotery Picks για το Draft του 2016, με τις τελευταίες αναφορές να τον βάζουν στο νούμερο 9. Φέτος είχαν παίξει 2 φορές με το West Virginia στις 16/1 και στις 20/2 και είχαν κερδίσει και στις 2 αναμετρήσεις. Ειδικά στο δευτερο ματς ο Hield "έγραψε" 29 πόντους με 5/11 τρίποντα και φαινόταν ότι είχε βρει το κουμπί της West Virginia. Μέχρι το χτεσινό ημιτελικό όπου η West Virginia τον περιόρισε στους 6 πόντους σε 37' με 1/8 σουτ μέχρι να φτάσουμε στη φάση που ακολουθεί!!!

Το καλάθι δεν μέτρησε και στερηθήκαμε τη χαρά να δούμε έναν τελικό με το Kansas, αλλά η στιγμή που μπαίνει το σουτ και ο Hield τρέχει στην κερκίδα, είναι στιγμές που που μεταδίδουν τη μαγεία αυτού του αθλήματος!

Connecticut Vs Cincinnati: 

Για το τέλος κράτησα το ματς των πρωταθλητών, και το μόνο ματς της χτεσινής ημέρας που το φινάλε του μπορεί να συγκριθεί με το ματς της Barcelona! Ένα ματς που έληξε 104 - 97 μετά από 4 παρατάσεις (δεν είναι τυπογραφικό λάθος)! 4 παρατάσεις που έληξαν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο μπορείτε να φανταστείτε. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την καρδιά πρωταθλητή (κι άλλο αγαπημένο κλισέ) για τους κοντούς guard που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια από το Uconn με έφεση στα step back σουτ (Kemba Walker και Shabazz Napier τα τελευταία παραδείγματα).Επίσης, πως σε ένα ματς χωρίς αύριο για το Uconn, κατόρθωσαν και το κερδισαν και τωρα θα μπορέσουν κατα πάσα πιθανότητα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στη φάση των 64 καλύτερων ομάδων. Χωρίς παραπάνω φλυαρίες δείτε απλά το τελευταίο βίντεο της ημέρας που ακολουθεί, όπου φαίνεται πώς το παιχνίδι πήγε στην 4η παράταση.

Προσέξτε στο τέλος που ο Jalen Adams δεν θέλει να βγει να κάνει την επαναφορά για να πετάξει την "βόμβα" που θα ακολουθήσει, και για αυτό διαφωνεί με το συμπαίκτη του! Και σε τέτοιες στιγμές θυμόμαστε τον Στηβ Γιαζτόγλου και την ατάκα ότι "Τίποτα δεν έχει τελειώσει, αν δεν βγει η χοντρή να τραγουδήσει"!

Και ένα τελικό σχόλιο αντί επιλόγου. Τα 2 τελευταία λεπτά ενός αγώνα μπάσκετ είναι ένα από τα συναρπαστικότερα πράγματα στον αθλητισμό. Η εναλλαγή των συναισθημάτων είναι τόσο απότομη και η διαφορά από τη νίκη και την ήττα μπορεί να είναι λίγα εκατοστά (παραφράζοντας τον καταπληκτικό μονόλογο του Al Pacino στο "Any given Sunday"). Πολλές φορές καθόμαστε και υπεραναλύουμε τις τακτικές και τις επιλογές του κάθε προπονητή/παίκτη και αρεσκόμαστε να κάνουμε τους "προπονητές" της κερκίδας ανάλογα την ομάδα που υποστηρίζουμε, ψάχνοντας για το ποιος έφταιξε για τη νίκη ή την ήττα. Ας γυρίσουμε λίγο στα παιδικά μας χρόνια, όταν παίρναμε την μπάλα στο ανοιχτό της γειτονιάς και μετρούσαμε αντίστροφα φαντασιώνοντας το φινάλε ενός μεγάλου αγώνα που θα κρινόταν από δικό μας σουτ, και ας απολαύσουμε αυτά τα μεγάλα σουτ όταν μπαίνουν. Το μπάσκετ είναι ΚΑΙ ένα παιχνίδι λαθών, και όπως λέει και η καμπανια του ΝΒΑ για το 2016: "This is why we play"    

 Σημειώσεις

  1. Ναι ναι, το ματς έγινε στις 28/2, αλλά ήθελα να το ξαναθυμηθούμε όλοι, άλλωστε πνευματικά ήμαστε ήδη στον Μάρτη.
  2. Δύσκολοι καιροί για τους Thunder ομολογουμένως, χτες χάσανε και από τους Timberwolves, του αγαπημένου KAT
  3. Αγαπημένο κλισέ του παρελθόντως που συνήθως συνοδευόταν από τον εκάστοτε σχολιαστή από το όνομα του Σιγάλα.
  4. Για τους φαν του High Fidelity και των λιστών το δικό μου Top 3 είναι: 1) Το χτεσινό, 2) Barcelona - Fenerbahce (αποκαλυπτήρια Χεζονια σε σημαντικό ματς και νικητήριο καλάθι από Βέσελι) 3) Barcelona - Ολυμπιακός (ολοκληρωτική εμφάνιση από Ολυμπιακό και νίκη με όργια Πριντεζη)

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely