Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 17:12

O Σέκουλιτς και η επόμενη "μάχη"

Από :

Η αλήθεια είναι πως ο “The Favourite” μου Μίσκο δεν (με) αφήνει να αγιάσω. Εκεί που λέω ας τον αφήσω λίγο έξω από το κάδρο (https://basketballguru.gr/articles/item/858-akakie-oi-metagrafes-na-einai-misko), τσουπ κάνει την... κουτσουκέλα του και ανεβαίνει πάλι στον αφρό. Μόνο που αυτή τη φορά τον... πήραν χαμπάρι σε όλη την Ευρώπη.

Εντάξει, δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική, όμως όσα έγιναν την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου με την υπόθεση της μετακίνησης του Μπλαγκότα Σέκουλιτς στη Μπούντουτσνοστ και στη συνέχεια της ακύρωσης της, κατέδειξαν για μία ακόμη φορά τον «πόλεμο» ανάμεσα στις εταιρείες ατζέντηδων, την παντελή έλλειψη ηθικής στις μεταξύ τους «σχέσεις» και στην τελική τη χρησιμοποίηση των παικτών ως «αντικείμενα», που τα πάνε και τα φέρνουν όπου και όπως θέλουν. Πάμε όμως στο προκείμενο.

Το μεσημέρι (13.00) της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου λοιπόν ο βοσνιακής καταγωγής, ολίγον ρεπόρτερ, ολίγον ατζέντης (τουλάχιστον έτσι... πλασάρει τον εαυτό του, είναι της μόδας και στα μέρη μας να ξέρετε...) Ντράγκαν Ντζούρας αποκαλύπτει μέσω twitter συμφωνία της Μπούντουτσνοστ να αποκτήσει τον 37χρονο πλέον Μαυροβούνιο γυρολόγο φόργουορντ Μπλαγκότα Σέκουλιτς, για να ενισχύσει τη γραμμή ψηλών της.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο Σέκουλιτς είχε παίξει και παλαιότερα (2002) στη συγκεκριμένη ομάδα πριν ακολουθήσει διεθνή καριέρα παίζοντας και στα μέρη μας (ΑΕΚ, Μαρούσι, ΠΑΟΚ, Άρης), βρισκόμενος φέτος στην ισπανική Χιπούσκοα.

Μία ώρα αργότερα όμως πέφτει η πρώτη «μπόμπα». Ο ατζέντης του παίκτη, εκπρόσωπος της εταιρείας Fair Play, David Carro Funes με tweet ξεσπαθώνει (δίχως να κατονομάζει αλλά φωτογραφίζοντάς τον) κατά συγκεκριμένου... συναδέλφου του, κατηγορώντας ότι προσπάθησε να του κλέψει τον παίκτη.

«Ως εκπρόσωποι του Σέκουλιτς προτρέπουμε τον πρόεδρο της Μπούντουτσνοστ να σταματήσει να ντροπιάζει το κλαμπ και τους φιλάθλους του κάνοντας βραδινά τηλεφωνήματα σε παίκτες-κύριους, προσπαθώντας να κάνει υπόγειες συναλλαγές με εταιρεία ατζέντηδων που προτιμά. Είναι γνωστό ότι λειτουργεί δίχως ηθική. Αηδιαστικός», έγραψε ο Φούνες και άρχισε σιγά-σιγά να ξετυλίγεται το κουβάρι μίας ακόμη όχι και τόσο... απίθανης ιστορίας στον θαυμαστό κόσμο των ατζέντηδων παικτών.

Στο «κόλπο» μπήκε λίγη ώρα πιο μετά και ο διευθύνων σύμβουλος της γνωστής εταιρείας Octagon Europe Γιώργος Δημητρόπουλος υπερθεματίζοντας στο tweet του Φούνες.

«Λοιπόν, λοιπόν... Δεν ήταν μόνο το αστείο της απόλυσης του προπονητή. Συνεχίζουν να υποχρεώνουν παίκτες να υπογράψουν με τον αγαπημένο τους ατζέντη... Η Ευρωλίγκα και η Ένωση παικτών της Ευρωλίγκα το γνωρίζουν αυτό και λυπούμαστε που δεν παίρνουν μέτρα. Όμως όλο αυτό θα αλλάξει...» έγραψε ο γνωστός Έλληνας ατζέντης.

Σαν πολλοί να μαζεύτηκαν, δεν νομίζετε; Κανείς βέβαια δεν κατονόμασε τον αγαπητό Μίσκο, όμως άπαντες τον φωτογράφισαν. Και όλοι είχαν λόγο να το κάνουν, αφού αυτός βρισκόταν πίσω από αυτό το... σκανδαλάκι. Χρησιμοποιώ το υποκοριστικό γιατί τέτοιες καταστάσεις είναι σύνηθες φαινόμενο ανάμεσα σε ατζέντηδες και εταιρείες. Απλά σπανίως παίρνουν τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση του Σέκουλιτς.

Τι έγινε λοιπόν και πως έμπλεξαν τα... μπούτια τους όλοι αυτοί; Για να βρούμε την άκρη του νήματος θα πρέπει να πάμε στον περασμένο Αύγουστο, όταν ο Σλοβένος σέντερ Άλεν Όμιτς, παίκτης που μέχρι τότε ανήκε στο δυναμικό της Octagon (να το πρώτο κομμάτι του παζλ) μέσα σε μία νύχτα αποφασίζει να αλλάξει ατζέντη, να πάει στη Beobasket του Μίσκο Ραζνιάτοβιτς και αμέσως να βρει δουλειά στη Μπούντουτσνοστ στην οποία ως γνωστόν ο Μίσκο έχει το... 90% των παικτών του ρόστερ, συν τους προπονητές Ντζίκιτς και Ρέπεσα.

Οι της Octagon μπορεί να μη το δημοσιοποίησαν, όμως σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξαν πως ο παίκτης «εκβιάστηκε» να γίνει μέλος της Beobasket, προκειμένου να βρει συμβόλαιο στη Μπούντουτσνοστ. Όπως και βρήκε. Τρεις μήνες αργότερα δε, ο Όμιτς, ένας average σέντερ των γηπέδων της Ευρωλίγκα γίνεται ξαφνικά asset στα χέρια της ομάδας του Μαυροβουνίου, αφού αρχές Γενάρη τον ζητάει η Αρμάνι Μιλάνο για να καλύψει το κενό του τραυματία σέντερ Ταρζέβσκι, με τον πρόεδρο της «Μπούντου» Ντράγκαν Μπόκαν να δηλώνει πως «λάβαμε την καλύτερη οικονομική προσφορά για πώληση παίκτη μας από την εποχή που δώσαμε τον Ντούμπλιεβιτς στη Βαλένθια». Και όλα αυτά για τον Όμιτς των 3,3 πόντων μέσο όρο! Τεφαρίκι...

Λόγω λοιπόν εκείνης της ιστορίας στην Octagon τα είχαν... μαζεμένα στον Μίσκο και περίμεναν την ευκαιρία. Και τους την έδωσε ο πρόεδρος της Μπούντουτσνοστ Ντράγκαν Μπόκαν, ο οποίος τη Δευτέρα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ζήτησε από τον Σέκουλιτς να πάει στην ομάδα του αρκεί να αφήσει την Fair Play και να γίνει μέλος της Beobasket, στην οποία ήταν όταν ξεκινούσε την επαγγελματική του καριέρα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαυροβούνιος παίκτης είπε αρχικά «ναι», όμως η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει. Ο Φούνες, ατζέντης του παίκτη στην Ισπανία (και συνεργάτης σε κάποιες περιπτώσεις παικτών με την Octagon) δεν άργησε να μάθει το «υπόγειο» deal και μπλόκαρε τα πάντα και κυρίως τα έγγραφα του παίκτη που θα έπρεπε να σταλούν από την Ισπανία στο Μαυροβούνιο. Κάπως έτσι ο Σέκουλιτς όταν δημοσιοποιήθηκε η «ενδεχόμενη συμφωνία» από τον Βόσνιο δημοσιογράφο και αφού ο Φούνες ουσιαστικά κατήγγειλε την συνδιαλλαγή, βγήκε σε μέσο της πατρίδας του και διέψευσε τη συμφωνία, λέγοντας απλά πως «δεν ισχύει» (https://www.vijesti.me/sport/kosarka/blagota-sekulic-u-buducnosti )

Κάπως έτσι λοιπόν ο Σέκουλιτς παρέμεινε (μέχρι νεοτέρας...) στη Χιπούσκοα, ο πόλεμος των ατζέντηδων όμως θα συνεχιστεί την επόμενη φορά που κάποιος θα κάνει τη στραβή. Από όποια πλευρά και αν προέρχεται...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kύκλος που κλείνει (;) Copa Del Rey 2019: Η γιορτή ξεκινά »

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely