Γιάννης Χάτσιος
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 09:32

Erik Spoelstra, you did it again

Ο αγώνας του περασμένου Σαββατόβραδου μεταξύ Miami Heat και Utah Jazz έφερε αντιμέτωπες τις δύο καλύτερες ομάδες των δύο περιφερειών τους εκείνη τη στιγμή, με την εικόνα του αγώνα να είναι αντάξια του χαρακτηρισμού “ντέρμπι κορυφής”. Δύο διεκδικητές του τίτλου -στους οποίους κανείς στην πραγματικότητα δεν πολυπιστεύει ως πραγματικούς τέτοιους- έδωσαν μια μπασκετική παράσταση πολύ υψηλού επιπέδου, με τους Heat να επικρατούν τελικά και να δηλώνουν όλο και πιο ηχηρά την υποψηφιότητά τους για μια θέση στους Τελικούς. 

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 10:57

"Και αν ταιριάξουν;"

Οκτώβρης. Οι βροχές που αποχαιρετήσαμε κάπου τον Απρίλιο επιστρέφουν. Οι κουβέρτες δειλά-δειλά αντικαθιστούν το σεντονάκι (δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα, οκ;). Τίποτα όμως δεν συλλαβίζει Οκτώβρη περισσότερο από τη μέρα που επιστρατεύεται τεφτέρι και στυλό και κάθομαι να καταγράψω τα depth charts των ομάδων του NBA, να βρω τα πουλέν και τους παίκτες-ερωτηματικά, τα storylines, και να σημειώσω τις -συνηθέστερα αποτυχημένες- προβλέψεις μου. Εντάξει, ίσως πλέον να μην αγοράζω καινούργιο τετράδιο και στυλό για αυτή την άσκηση, με την μάταιη ελπίδα ότι θα καταγράφω εκεί τα πεπραγμένα της σεζόν μέχρι το τέλος της. Και ναι, ίσως πλέον να μην μπορώ να αφιερώσω μια ολόκληρη μέρα σε αυτήν την ίσως ανώφελη μελέτη. Ακόμα όμως και αν το τετράδιο βγαίνει στα πεταχτά μέσα στη μέρα, σε κάποιο τραμ ή κάποια καφετέρια περιμένοντας παρέα, δεν παύει να είναι ακόμα εκεί και σχεδόν εμμονικά να αγχώνομαι πως μπορεί να αρχίσει η σεζόν και να μην έχω προλάβει να καταγράψω όσα θέλω.

Τα playoffs είναι αν μη τι άλλο η εποχή του χρόνου που οι stars βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής περισσότερο από ποτέ και οι μύθοι τους χτίζονται ή γκρεμίζονται. Παράλληλα όμως είναι και ένα περιβάλλον που τα τεχνικά τιμ παίζουν μεγαλύτερο ρόλο, έχοντας τον χρόνο να ασχοληθούν εκτενώς με τους αντιπάλους τους, και μέσα από τις επιλογές τακτικής και παικτών προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ή να κρύψουν αδυναμίες. Σε αυτή την προσπάθεια να κερδίσουν μερικά -μεταφορικά- μέτρα γης στην ορισμένου χρόνου μάχη για την πρόκριση, τα κομμάτια που έχουν να αναδιατάξουν είναι οι ρολίστες των roster, τα supporting casts, όπως θέλετε πείτε το τελοσπάντων. Μιλάμε για τους παίκτες που δεν είναι stars ή οι βασικές επιλογές των ομάδων τους. Η δυνατότητα αυτών των παικτών να είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους ή να μπορούν εκτελέσουν διαφορετικούς ρόλους συχνά είναι η διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία ή την αποτυχία.

Τρίτη, 18 ΜΑΙΟΥ 2021 19:29

Ένα play-in με δύο πρωταθλητές

Η φετινή σεζόν στο NBA αναπόφευκτα σερβιρίστηκε βιαστικά, με άγχος και αστοχίες, ωστόσο όπου να ‘ναι έρχεται το κυρίως πιάτο, με πιο ανθρώπινες συνθήκες και μεγάλες προσδοκίες. Ενδιάμεσα, για να καθαρίσουμε την παλέτα μας και να την προετοιμάσουμε για ό,τι ακολουθεί, θα σερβιριστεί η παρακαταθήκη του NBA Bubble, το play-in tournament, με συμμετέχοντες για την Ανατολή Celtics, Wizards, Pacers και Hornets και για την Δύση Lakers, Warriors, Grizzlies και Spurs.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 12:28

Preview - τελικοί Δύσης: LA Lakers (1) - Denver Nuggets (3)

Οι μεν Denver Nuggets προκάλεσαν παραμιλητό στο σύνολο του μπασκετικού κόσμου, γυρνώντας δεύτερη σειρά playoffs από το 3-1 για πρώτη φορά στην ιστορία, έχοντας έτσι προσφέρει τα κεντρικότερα θέματα συζήτησης των playoffs: τον Jamal Murray, τον Nikola Jokic αλλά και τη σημασία της δημιουργίας από τον center και της σταδιακής εξέλιξης ενός σχετικά σταθερού κορμού. Οι Lakers από την άλλη, μπορεί να είναι το μεγαλύτερο show το πλανήτη, αλλά η βεβαιότητα της παρουσίας τους στους τελικούς περιφέρειας συνεπάγεται πως το πιο ενδιαφέρον storyline τους είναι η επιστροφή του Rajon Rondo. Business as usual δηλαδή μέχρι στιγμής για τον LeBron James.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely