Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 11:02

Καθηγητής Γουέρλντ - Μπαράκ Ομπάμα, ένας Γιαννούλιας δρόμος

Από :

Το διαβάσαμε (http://www.thepressroom.gr/sports/opanionios-symvoylos-toy-ompama-kai-doro-ton), και σας το μεταφέρουμε κι εμείς με τα δικά μας λόγια. Φωτό από ΑP.

*Το βέβαιο είναι ότι αν μια ελληνική ομάδα βγαίνει ζημιωμένη από την αποχώρηση του Ομπάμα από το Λευκό Οίκο, αυτή είναι ο Panionios BC*.

Κάποιοι μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά οι «πάνθηρες» έχουν σκληρό «πυρήνα» στο εσωτερικό της απερχόμενης κυβέρνησης Ομπάμα. Ιδρυτής του κλαμπ των «πανθήρων»στην Ουάσινγκτον είναι ο Αλέξης Γιαννούλιας, ο άνθρωπος που ήρθε στην Ελλάδα δύο φορές η μία πιο σημαντική από την άλλη. Η πρώτη ήταν για να παίξει μπάσκετ για τον Πανιώνιο και η δεύτερη ως μέλος της αποστολής που συνόδευσε στην Αθήνα τον Μπαράκ Ομπάμα, στην επίσκεψη που μονοπωλεί τη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα.

*Ο Γιαννούλιας έχει σπουδάσει οικονομικά και αποτέλεσε τον νεαρότερο «τοπικό» υπουργό Οικονομικών στην ιστορία των ΗΠΑ (Ιλινόις).
Μετά το τέλος των σπουδών και της κολλεγιακής καριέρας σε Σικάγο και Βοστώνη ήρθε στην πλατεία για να παίξει μπάσκετ σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην πλατεία έμεινε για μία χρονιά έχοντας ως συμπαίκτες τους Καράγκουτη, Δρελιώζη, Καμαριώτη,Τζ. Σταυρακόπουλο και άλλον έναν πρώην μπασκετμπολίστα και νυν πολιτικό, τον Βασίλη Κικίλια.

Ο συμπαθής Άλεξ και προσωπικός φίλος του προέδρου, ζήτησε και πήρε μια φανέλα του Πανιωνίου με το όνομά του και ευχήθηκε ο Πανιώνιος να επιστρέψει στην Α1. Credit στην Πανιωνάρα. Να σημειώθεί ότι ο ίδιος δήλωσε πως «Αν ο κ. Ομπάμα ήταν Έλληνας, θα ήταν Πανιώνιος».

Όλοι ξέρουμε όμως ότι ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος στην ιστορια των ΗΠΑ είναι μεγάλος μπασκετόφιλος -σε μονάκι άλλωστε γνωρίστηκε και με τον Γιαννούλια- και μετά την μυθική ανακοίνωση του δήμου Καισαριανής, ο οποίος κύρηξε ανεπιθύμητο στην περιοχή τον Αμερικανό Πρόεδρο, οι «κυανέρυθροι» αποφάσισαν με μια κίνηση αυτοκρατορικής γενναιοδωρίας και μεγαλοπρέπειας, να σώσουν την υπόληψη του ελληνικού μπάσκετ στα μάτια του προέδρου. «Μπορεί ο Ομπάμα να μην επισκεφθεί ποτέ την περιοχή της ομάδας στην οποία έπαιξε ο πρώτος Αμερικανός παίκτης στην ιστορία της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης1, αλλά δε θα τον αφήσουμε να φύγει με άδεια χέρια», θα σκέφτηκαν.

Άκουσαν και για το Obamacare και η πρώτη δράση του Panicare, είναι γεγονός:

Σημείωση

Ο Καθηγητής Γουέρλντ ήταν ο πρώτος Αμερικανός που αγωνίστηκε ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα, τη δεκαετία του ’30 με τη φανέλα της Νήαρ Ηστ, σε μια εποχή που η ομαδάρα της Καισαριανής μεσουρανούσε και είχε φτάσει μέχρι και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος .

*Όλα τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με τη φαντασία.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely