Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 10:23

Demarcus

Από :

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί στη καριέρα ενός αθλητή είναι η επιτυχία, η νίκη, η ατομική προβολή. Tο χειρότερο που μπορεί να του συμβεί (πέρα από το να παίζει για τους Hornets ή τους Hawks) δεν είναι η ήττα, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός. Η ήττα πονάει και πολλοί παίκτες σημαδεύτηκαν από ήττες. Όμως πάντα, την επόμενη μέρα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μία καινούργια αρχή, να φορέσεις τα αθλητικά σου και να ξαναπάς στο γυμναστήριο. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Spurs του 2014, που με το απόλυτο μπάσκετ απάντησαν για την ήττα στους τελικούς του 2013.

Οι σοβαροί τραυματισμοί είναι αυτοί που σημαδεύουν για πάντα το σώμα και το μυαλό ενός παίκτη. Οι ώρες που ο αθλητής κάθεται καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι είναι εκείνες που είτε θα τον κάνουν δυνατότερο είτε θα τον διαλύσουν. Γι’αυτό οι τρεις δυνατότερες στιγμές της φετινής σεζόν (για μένα) κρύβουν και από μία ιστορία επιστροφής. Το alley – hoop κάρφωμα του Hayward σε μία σχεδόν ίδια φάση με εκείνη του τραυματισμού του, το κλάμα του αγαπημένου Derrick Rose και το κάρφωμα του DeMarcus Cousins.

Σήμερα θα κοιτάξουμε την επιστροφή του τελευταίου με έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν θα ταξιδέψουμε από την στιγμή του τραυματισμού ως εκείνη, αλλά θα κάνουμε την αντίθετη διαδρομή, γυρίζοντας ανάποδα στο χρόνο και κοιτώντας 5 χρονικά σημεία.

5.The come-back dunk.

Η στιγμή που περίμεναν όλη τη σεζόν οι Warriors ήρθε. 5 All-Stars. Η καλύτερη ομάδα της Λίγκας προσέθεσε έναν από τους τρεις καλύτερους center. Η μόνη θέση στην οποία πονούσαν οι πρωταθλητές από όταν έφυγε ο Bogut καλύφθηκε με πραγματικά τον καλύτερο τρόπο. Η καλύτερη ομάδα όλων των εποχόνε .

Μοναδικός αστερίσκος σε όλες τις παραπάνω προτάσεις; H κατάσταση του Boogie. Θα είναι ίδιος; Θα μπορέσει ποτέ να ξαναπαίξει σε αυτό το επίπεδο; H απάντηση δεν άργησε να δοθεί. Το πρώτο καλάθι του θηριώδη center ήρθε με δυνατό κάρφωμα και πανυγηρίστηκε έξαλλα με angry face. Είναι πίσω και δεν αστειεύεται. Ο Cousins θέλει νίκες, τίτλους και να τραμπουκίσει ξανά αντιπάλους. Όλα μοιάζουν σαν να μη πέρασε μία μέρα.

4. KD just got posterized.

Oκ, οι Warriors πηγαίνουν στο ρελαντί. Oκ, περιμένουν τον Boogie. Αλλά ο πάγκος τους μοιάζει ο χειρότερος από κάθε προηγούμενη σεζόν. Ο Klay δεν βρίσκει το σουτ του. Οι μνηστήρες από την Ανατολή δείχνουν φέτος αρκετά δυνατοί. Και στην τελική πώς ξέρουμε οτι ο Cousins θα παίξει έστω στο 70% των δυνατοτήτων του; Ο τραυματισμός του δεν είναι λίγο πράγμα για έναν τόσο physical παίκτη. Μπορεί να γυρίσει απλώς σαν ένα stretch 5αρι, που κάποτε έκανε πλάκα.

Αυτά και άλλα πολλά ακουγόντουσαν από άκρη σε άκρη στη Λίγκα. Μέχρι που βγήκε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο. Ο Cousins που είχαμε θαυμάσει μόνο κοστουμαρισμένο τόσους μήνες, με μπασκετικά παπούτσια απέναντι στον Kevin Durant. Τελικά ίσως γυρίσει και είναι καλός.

Λίγους μήνες πριν οι δυό τους είχαν μπλεχτεί σε επεισόδιο με τον πάντοτε ήρεμο, πράο και συζητήσιμο Cousins να ψάχνει τα αποδυτήρια των Warriors για να πει όμορφα και ωραία δύο κουβέντες με τον Kevin.

3.The fifth All-Star.

Με τον LeBron James να βρίσκεται σε κατάσταση recruiting, ένας χορός ονομάτων εκτυλίσσεται δίπλα από το όνομα των Lakers. Paul George, Lillard, Kemba Walker, Leonard. Και φυσικά DeMarcus Cousins. Aκόμα και στη κατάσταση του, παραμένει ένας All Star στη θέση που πονάνε περισσότερο οι Lakers. Όλα μοιάζουν να κολλάνε. Αλλά η βόμβα θα σκάσει. O DeMarcus Cousins θα επιλέξει τους Πρωταθλητές Warriors με μονοετές συμβόλαιο, με στόχο το πρωτάθλημα και τη διεκδίκηση ενός μεγάλου συμβολαίου το επόμενο καλοκαίρι.

Γιατί όμως; Κυρίως διότι οι Warriors αποτελούν ένα από τα λίγα σωματεία (που κάνουν πρωταθλητισμό) που διαθέτουν την υπομονή να περιμένουν όσο χρειαστεί έναν παίκτη σαν τον Cousins και που μπορούν κάνουν όσο πιο ομαλή γίνεται την επιστροφή του. Παρόμοιο χαρακτήρα έχουν δείξει και οι Denver Nuggets.

2. Αll Star Game

Ο Anthony Davis επilλέγει να αγωνιστεί στο All Star Game φορώντας την φανέλα του πολύ καλού του φίλου Cousins. Οι δυό τους ήρθαν γρήγορα πολύ κοντά. Είναι γεγονός πως η ιστορία τους στη Λίγκα είναι παραπλήσια. Εξαιρετικά ταλαντούχοι ψηλοί σε μία εποχή που κυριαρχεί το outside παιχνίδι, που βρέθηκαν σε μία ομάδα που στηριζόταν αποκλειστικά στις πλάτες τους. Στους λίγους μήνες κοινής παρουσίας τους στη πόλη της Jazz μουσικής, συνέθεσαν ίσως το καλύτερο δίδυμο ψηλών στην ιστορία.

Σίγουρα πρέπει αναφερθούμε και στην καταπληκτική δουλειά του Alvin Gentry ο οποίος με διάφορα τρικς κατάφερε να τους κάνει ένα απόλυτα ισορροπημένο και λειτουργικό δίδυμο στην εποχή των κοντών.

1. The Rocket’s game.

H αλήθεια είναι πως στους σοβαρούς τραυματισμούς αποφεύγω να δω βίντεο. Δεν είναι τόσο η εικόνα του σπασμένου ποδιου που με αποτρέπει. Άλλωστε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τραυματισμός δεν φαίνεται. Αυτό που πραγματικά με συγκλονίζει είναι το βλέμμα του αθλητή τη στιγμή που καταλαβαίνει ότι κάτι κακό έχει συμβεί. Στη φάση με τον Cousins, αυτή η στιγμή που έμεινε στη μνήμη μου είναι η προσπάθεια του να ξανασηκωθεί από το έδαφος.

Δεν ξέρω αν ο Cousins θα ξαναμπεί στην κουβέντα για τους top 3 ψηλούς τη Λίγκας. Δεν ξέρω αν θα ξανακάνει τα πράγματα που έκανε. Το σίγουρο είναι πως αυτές οι δυσκολίες σχηματίζουν τον χαρακτήρα ενός αθλητή. Όχι δεν θα σοβαρευτεί. Ναι, θα συνεχίσει να μπλέκεται σε τσαμπουκάδες συνεχώς και να είναι μπελάς. Αυτό που όμως άλλαξε είναι ότι πλέον εκτιμάει κάθε δευτερόλεπτο που μπορεί να πατήσει στο παρκέ και να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει. Και για αυτό το λόγο ο Hayward, o Rose, o Cousins και άλλοι τόσοι είναι παραδείγματα.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely