Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 09:22

Ο Χάκετ τραυματίστηκε, ανανέωση τώρα!

Aπό :

Ο Νίκος Μυγδάλης έχει θητεία στον Red on Air και στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ».

Πόσο κρίμα για τον Χάκετ και την ομάδα...
Άλλη μια σεζόν που συμβαίνει πολύ σοβαρός τραυματισμός στον Ολυμπιακό.
Το θέμα τείνει να εξελιχτεί σε κατάρα...

Αναγκαστικά η ομάδα θα βγει στην αγορά, ωστόσο, μη γελιόμαστε, παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ντάνιελ, την πλήρη κατανόηση του ρόλου που εκείνος είχε και το δέσιμο με την ομάδα, δε βρίσκεις. Ο παίκτης που θα αποκτηθεί, πρέπει να μπορέσει να καλύψει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα γίνεται, αυτά που έδινε ο Χάκετ στον Ολυμπιακό. Και αυτά ήταν πολλά, αρκετά εκ των οποίων δεν αποτυπώνονται στη στατιστική.

Ο παίκτης αντικαταστάτης

Ο Χάκετ είναι ένα ψηλό γκαρντ (1,99μ) με δυνατό κορμί και μεγάλη ικανότητα τόσο στη προσωπική άμυνα όσο και στην άμυνα αλλαγών, που επιστρατεύει πολύ συχνά ο κόουτς Σφαιρόπουλος. Μαρκάρει με χαρακτηριστική ευχέρεια παίκτες που αγωνίζονται σε όλες τις θέσεις της περιφέρειας, καθώς και πολλά «τεσσάρια». Παράλληλα, επιθετικά διακρίνεται για το καλό διάβασμα της αντίπαλης άμυνας, αποφασίζοντας, συνήθως σωστά, πότε πρέπει να πασάρει ή να απειλήσει ο ίδιος, ιδιαίτερα μέσω του καλού και δυναμικού ντράιβ που διαθέτει αλλά και του ποστ απ παιχνιδιού, δημιουργώντας υπέρ του μις ματς με αντίπαλους «κοντούς». Βγάζει σταθερά μεγάλη ένταση και ενέργεια, γνωρίζει πότε να ανοίξει το ρυθμό ή να οδηγήσει την ομάδα σε σετ καταστάσεις, ενώ συχνά λειτουργεί ως εξαιρετικός game changer, αλλάζοντας τις ισορροπίες στην εξέλιξη του ματς ερχόμενος από το πάγκο. Μαζί με όλα αυτά, προσθέτουμε και το γεγονός πως είχε αφομοιώσει και αποδεχτεί πλήρως το ρόλο του στην ομάδα, κάτι που θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή στον παίκτη που θα έρθει. Εν μέσω της σεζόν, είναι πολύ δύσκολο να αναπληρώσεις σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό βασικό «γρανάζι» της ομάδας. Πόσο μάλλον έναν παίκτη με τη πολυεπίπεδη προσφορά του Χάκετ σε όλους τους τομείς. Όπως και να έχει, η ομάδα θα κάνει τη καλύτερη δυνατή προσπάθεια ενίσχυσης, με παίκτη που να πληρεί όσο περισσότερο μπορεί τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αναζητεί ο Ολυμπιακός.

Σημαντικές αποφάσεις

Από εκεί και πέρα , ορισμένες φορές μέσα από δυσάρεστες εξελίξεις, παίρνεις αποφάσεις και βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά, με τέτοιο τρόπο που, μελλοντικά, βελτιώνεις ο ίδιος τη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της απλά "μεγάλης καλής ομάδας με τους καλούς παίκτες". Το κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του, δε χτίστηκε από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι κανόνες που τηρούνται (και όποιος δε τους τηρεί φέυγει) και η πλήρης κατανόηση του ρόλου του καθενός για το καλό της ομάδας, θέλει προσπάθεια χρόνων και παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων και ηγετών. Γεγονότα και στοιχεία που υπάρχουν στους "ερυθρόλευκους". Έχουν γίνει όμως λάθη, εξαιτίας των οποίων χάθηκαν κάποιοι παίκτες που θα μπορούσαν να έχουν "ριζώσει" στην ομάδα.

Κατά τη γνώμη μου, τώρα είναι η ώρα να θωρακίσει ο Ολυμπιακός το ρόστερ και της επόμενης σεζόν, με παίκτες που έχουν προσφέρει και μπορούν να προσφέρουν κι άλλα. Η Ευρωλίγκα προχωράει, βαδίζουμε προς τα μισά, και σε λίγες εβδομάδες θα έρθουν παιχνίδια που θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση. Τότε, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία άλλη σκέψη, πέραν από την απόλυτη προσήλωση στα αγωνιστικά θέματα.

Αυτό που πρέπει να συμβεί λοιπόν είναι πρόωρη ανανέωση συμβολαίων στους Χάκετ και Λοτζέσκι άμεσα!

Στέκομαι σε αυτούς διότι οι Πρίντεζης και Μάντζαρης είναι διαφορετική υπόθεση. Για το Γιώργο θα χρειαστούν 10 δευτερόπεπτα, για το Βαγγέλη λίγα λεπτά.

Ο Χάκετ έχει δεθεί με την ομάδα, ταιριάζει με τη φιλοσοφία και τη ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού και έχει όλα τα φόντα να παραμείνει στο Λιμάνι. Δέστε τον τώρα, δείχνοντας παράλληλα με το καλύτερο τρόπο την στήριξη και ττην πίστη προς τον ίδιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της καριέρας του.

Για τον Λοτζέσκι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα θα είχε σημαντικότερο ρόλο και θα λογίζονταν σταθερά ως το πρώτο τριάρι. Ο Ματ έχει τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό, με μεγάλη βελτίωση και τρομερή συνέπεια. Αν δεν ανανεώσει μες στη χρονιά και βγει η φήμη (ελπίζω να μην έχει γίνει ήδη) ότι ο Λότζο αλλάζει ομάδα, τότε δεδομένα θα βρει καλή πρόταση από top club με μεγάλο ρόλο και καλά λεφτά.

Καταφέρνοντας ο Ολυμπιακός να κρατήσει αυτούς τους παίκτες, που για'μένα αυτό είναι έφικτο μόνο με τη τακτική της πρόωρης ανανέωσης, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Ενισχύεις τον κορμό σου, θωρακίζεις το ρόστερ για τα επόμενα χρόνια, δείχνεις έμπρακτα την πίστη στο υπάρχον ρόστερ, δημιουργείς μια πολύ καλή ψυχολογία και συσφίγγεις ακόμα περισσότερο το ήδη εξαιρετικό κλίμα μέσα σε αυτή.

Πρόεδροι και κόουτς, στο χέρι σας είναι...
Κάντε το και ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος θα βγει από αυτό.

ΥΓ: Η ομάδα είναι ενωμένη και χτισμένη για μεγάλα πράγματα. Άλλωστε, τίποτα από όλα αυτά τα σπουδαία που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, δεν έγινε "ευκολα" και χωρίς να ξεπερνάει μονίμως πολλές δυσκολίες-ατυχίες-αναποδιές. Ο σοβαρός τραυματισμός του Χάκετ είναι μία ακόμα από αυτές. Περαστικά ρε ψυχάρα και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσεις πιο δυνατός. Εύχομαι μόλις ξεπεράσεις το τραυματισμό, να εξακολουθείς να βρίσκεσαι στον Ολυμπιακό, γιατί η ομάδα θέλει και χρειάζεται το πάθος αλλά και την αγωνιστική σου προσφορά, στοιχεία που σε έχουν κάνει τόσο πολύτιμο και αγαπητό σε όλο τον οργανισμό.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely