Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 09:00

O ένας θα σουτάρει και οι άλλοι θα....

Aπό :

Ο Αρης Τόλιος είναι μέλος της ομάδας των φίλων μας στο Ball Hog. To παρακάτω κείμενο το "κλέψαμε" από τον προσωπικό του τοίχο, το news feed - πώς το λένε.

Λοιπόν κατάφερα και μαζεύτηκα πριν κανά μισάωρο σπίτι και με περίμενε ένα μαρτύριο: να βγάλω το σκυλί βόλτα.
Από όσο μπορώ να θυμηθώ, βλαστήμησα, την έζωσα με τα λουριά και τα κολάρα της και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι στο δεκαπεντάλεπτο θα είμαι σπίτι - ούτε μισό δευτερόλεπτο παραπάνω.
Τονίζω το "από όσο μπορώ να θυμηθώ" γιατί η διάθεση μου άλλαξε εντελώς, μου πέρασε ο πονοκέφαλος και η βόλτα έγινε τριαντάλεπτη.
Ο λόγος είναι αυτό το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ κείμενο για τον Klay Thompson

https://theringer.com/klay-thompsons-imaginary-sacrifice-de28a7a4e056#.ttsglek1c

Όσοι τον ξέρετε, αυτό που αναλυτικά, αλλά δειλά αναφέρει είναι το εξής:
Ξεχάστε τους τις φόρμες και τις θέσεις στο μπάσκετ. Αν οι φετινοί Golden State Warriors πετύχουν την χημεία που θέλουν, τότε θα δείτε κάτι που δεν έχετε ξαναδεί στο μπάσκετ. Την κατάργηση των ρόλων. Το όλο νόημα της άφιξης του Kevin Durant πριν τρεις μήνες δεν ήταν η δημιουργία superteam και η εξάλειψη του ανταγωνισμού (καλά, τις βλακείες του στιλ "μόνο έτσι μπορείτε τον βασιλιά" δεν τις παίρνω καν σοβαρά), αλλά η αναζήτηση της πιθανότητας μια ομάδα να μπορεί να κάνει τα πάντα όσο τελειότερα γίνεται, χωρίς να απαιτεί εγωιστικά κανείς τίποτα από τον συμπαίκτη ή τον προπονητή του.

"Πόσες μπάλες θα χρειάζονται οι Warriors;" Αηδίες! Όσες έχουν στα χέρια τους θα τις σουτάρουν μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Κανείς όμως δεν λέει πόσο καλός χειριστής και passer είναι ο Stephen Curry (άρα, καλός playmaker σε μια μέρα που δεν χρειάζεται να σουτάρει), πόσο καλός αμυντικός και οικονομικός στην επίθεση είναι ο Klay Thompson (άρα, ρολίστας πολυτελείας σε μια μέρα που δεν χρειάζεται να σουτάρει), πόσο καλός στο transition, αξιοπρεπής στην post άμυνα και οικονομικός - για τα δεδομένα του - στην επίθεση είναι ο Durant (άρα, all-around σε μια μέρα που δεν χρειάζεται να σουτάρει) και πόσο καλός είναι βασικά σε όλα ο Draymond Green (σουτάρει, δεν σουτάρει).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι στο νέο Golden State θα σουτάρει όποιος "το 'χει" εκείνη τη στιγμή, σε εκείνο τον αγώνα, σε εκείνη την εβδομάδα και οι υπόλοιποι θα κάνουν τα υπόλοιπα πράγματα που ξέρουν να κάνουν καλά - πέρα από προκαθορισμένους ρόλους και πράγματα που "πρέπει να κάνουν οι ηγέτες".
Και αν δεν το καταλαβαίνετε γιατί αυτή η αφαίρεση μπορεί όντως να είναι το μέλλον, θα μείνετε κολλημένοι μια ζωή να ψάχνετε τον επόμενο Τζόρνταν. Και είστε και μαλάκες.

Όσοι δεν ξέρετε ποιος είναι ο Klay Thompson, κρατήστε μόνο το εξής: τα ωραία πράγματα στη ζωή (ένα ωραίο κείμενο, ένα ωραίο βιβλίο, ένα ωραίο τραγούδι, μια ωραία ταινία), καθώς και το σεξ γιατρεύουν τα πάντα.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely