The BG Team

(Γράφουν οι Giorgos B. και Alex Mitsiou)

Τόσες και τόσες κρύες κοτσάνες έχουμε διαβάσει για τον "Μωυσή" του Ολυμπιακού, ε, λέω να ακολουθήσουμε και αφιερώσουμε τον τίτλο αυτού του "ριμπάουντ" σε εκείνον - εξού και τα νερά. Μέχρι εδώ όμως, καθώς ο Ολυμπιακός επικράτησε ως ομάδα του Παναθηναϊκού και ανέδειξε τον πρωταγωνιστή του μέσα από μελετημένο rotation και μέσα από την αντίληψη των αδυναμιών του αντιπάλου στην κυκλοφορία της μπάλας. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν φυσικά τη νίκη της αγωνιστικής, ενώ η Εφές πέτυχε την ... ήττα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος για τα play in στη Γαλλία.

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 11:44

The Prodigy Report, vol 2: Wembyland

Δεύτερη έκδοση για τη στήλη που καταπιάνεται με την πορεία των νεαρών στη λίγκα του ΝΒΑ. Ένας σταρ στο Orlando, η νέα ψυχή των Warriors, ο εκκολαπτόμενος σκόρερ του Houston και ο απαραίτητος σουτέρ του Toronto, τα ζόρια σε Detroit και Portland μα πάνω απ’ όλα εκείνος, το Γαλλικό Φαινόμενο.

Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023 11:21

To μακρινό ριμπάουντ, Days 15-16: Όλοι για όλα!

Η διπλή αγωνιστική της εβδομάδας έβγαλε - αν είναι δυνατόν - επταπλή ισοβαθμία στην τέταρτη (ή δέκατη) θέση. Στην Ευρωλίγκα γίνεται αυτή τη στιγμή της παλαβής και πρακτικά υπάρχουν ευκαιρίες και κίνδυνοι για όλους, πλην των δύο ουραγών και της συντριπτικής Ρεάλ. Μέχρι και ο Ολυμπιακός, με τη μέτρια εικόνα και τους clutch προβληματισμούς, μπορεί να λέει ότι διεκδικεί ρεαλιστικά το πλεονέκτημα έδρας, μετά από σχεδόν ένα γύρο ανισορροπίας. Ο Παναθηναϊκός δε, μη σας πούμε ότι ονειρεύεται και φάιναλ φορ, ως ο μεγάλος κερδισμένος των ημερών. Θα έχει πλάκα η συνέχεια.

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 11:37

The Prodigy Report, Vol. 1: Η Επιστροφή

We’re baack! Η στήλη του Basketball Guru για τα πουλέν του ΝΒΑ, εκείνα που εμείς κι εσείς λατρεύουμε να συζητάμε, για το potential και τη δυναμική που προσφέρουν στη λίγκα, που συνήθως έρχονται με την ερώτηση ‘’τόσο καλός δηλαδή…να τον πάρω στο φάνταζι;’’ είναι ξανά εδώ. Ελαφρώς διευρυμένη μάλιστα, καθώς στο αρχικό δίδυμο προστίθεται ο αδηφάγος καταναλωτής μπασκετικού υλικού Alexandros Mitsiou, και μαζί του ακολουθεί η εξής σκέψη: Αφού είμαστε τρεις, θα εξετάζουμε παίκτες από τα τρία (και όχι δύο) τελευταία draft. Απλό, έτσι δεν είναι; Πάμε να ξεκινήσουμε, γιατί πραγματικά ανυπομονούμε.

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 19:09

ΝΒΑ Roundtable: Οι παίκτες που θα ξεχωρίσουν

Κυρίες και κύριοι (και μικρά παιδιά), η NBA season 2022-23 είναι στην αφετηρία της και εμείς την καλοσορίζουμε με δύο roundtables. Πέντε contributors του Basketball Guru απαντούν σε μία σειρά ερωτήσεων για τους παίκτες και τις ομάδες που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά και για όσους και όσες αντίστοιχα θα απογοητεύσουν. Συνεχίζουμε σήμερα με τους παίκτες που έχουν την προσοχή μας.

Κυρίες και κύριοι (και μικρά παιδιά), η NBA season 2023-24 είναι στην αφετηρία της και εμείς την καλοσορίζουμε με δύο roundtables. Έξι contributors του Basketball Guru απαντούν σε μία σειρά ερωτήσεων για τους παίκτες και τις ομάδες που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις, αλλά και για όσους και όσες αντίστοιχα θα απογοητεύσουν. Ξεκινάμε σήμερα με τις ομάδες.

ΝΒΑ Power Rankings Έναρξης Σεζόν 2023-24 - Δυτική Περιφέρεια

Η νέα σεζόν του NBA πλησιάζει και η ομάδα του Basketball Guru σας παρουσιάζει τους φετινούς 30 ανταγωνιστές, υπό μορφή Power Rankings. Συνέχεια, σήμερα με την Δυτική Περιφέρεια, επίσης χωρισμένη σε tiers, όπως αυτά προέκυψαν από τον μέσο όρο των προβλέψεων της ομάδας του Basketball Guru που συμμετείχε στην κατάρτιση των φετινών Power Rankings, ήτοι οι: Leon T, Δημήτρης Βούρδας, Νίκος Ραδικόπουλος, Πάνος Σεΐζης, Γιάννης Χάτσιος, Δημήτρης Χ. και Gus Χρυσοχού.

Η νέα σεζόν του NBA πλησιάζει και η ομάδα του Basketball Guru σας παρουσιάζει τους φετινούς 30 ανταγωνιστές, υπό μορφή Power Rankings. Ξεκινάμε από την Ανατολική Περιφέρεια, χωρισμένη σε tiers, όπως αυτά προέκυψαν από τον μέσο όρο των προβλέψεων της ομάδας του Basketball Guru που συμμετείχε στην κατάρτιση των φετινών Power Rankings, ήτοι οι: Leon T, Δημήτρης Βούρδας, Νίκος Ραδικόπουλος, Πάνος Σεΐζης, Γιάννης Χάτσιος, Δημήτρης Χρυσικός και Gus Χρυσοχού.

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 12:06

Euroleague Hot Takes 2023-24

Πρεμιέρα για την Ευρωλίγκα σήμερα και οι συντάκτες του BG δίνουν από μία επισφαλή πρόβλεψη ο καθένας για την εξέλιξη της διοργάνωσης. Πρόκειται για τα λεγόμενα hot takes φυσικά. Δεν βάζεις σε καμμία περίπτωση το χέρι σου στη φωτιά ότι θα δικαιωθούν, αλλά σε περίπτωση που συμβεί, έχεις να λες ότι έβλεπες αυτό που οι άλλοι δεν βλέπουν. Για πάμε να δούμε τι επέλεξε ο καθένας.

Θεωρίες συνομωσίας, διαμαρτυρίες για σφυρίγματα και στησίματα, όλα πεταμένα στον κάλαθο των αχρήστων. Αντί για το πολυδιαφημισμένο “Lakers-Celtics για το ποιος θα κατακτήσει το 18ο”, έχουμε μπροστά μας το “Nuggets - Heat για το πρώτο ή το τέταρτο”. Και αν αυτή δεν είναι η σειρά Τελικών που θα κερδίσει τον μέσο περιστασιακό θεατή του “Μαγικού Κόσμου” είναι η απόλυτη μπασκετική κορύφωση ενός μαραθωνίου 7,5 μηνών και 1.313 αγώνων. Κοινώς, ακόμα και αν δεν έχουμε τους Τελικούς που πολλοί θα θέλαμε, έχουμε τους Τελικούς που αγωνιστικά έπρεπε. Δύο ομάδες εντελώς διαφορετικής αγωνιστικής φιλοσοφίας, που αποδεδειγμένα πια όμως, απέδωσαν στο επίπεδο που έπρεπε για να βρίσκονται στην κεντρική σκηνή αρχές Ιούνη.

Σελίδα 1 από 13

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely