Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 16:06

3+2 αρχικές εντυπώσεις από τον Παναθηναϊκό

Από :

Η πρώτη διπλή αγωνιστική της σεζόν τέλειωσε για τον Παναθηναικό, αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση. Η ήττα στη Βαυαρία ίσως στοιχίσει στην πορεία. Το αδικαιολόγητο λάθος του Γκιστ δεν επέτρεψε στο Παναθηναικό να διεκδικήσει το παιχνίδι, αλλά δεν έφερε μόνο του τη καταστροφή. Μόλις δυο φάσεις πριν ο Θανάσης έχασε τον παίκτη του εντελώς, προσφέροντας ένα εύκολο καλάθι όταν όλα έδειχναν πως ο Γιόβιτς θα υποπέσει σε λάθος. Γυρνώντας στην Αθήνα, οι πράσινοι γνώριζαν πως το ματς με τη Γκραν Κανάρια δεν αφήνει επιλογές. Ένας αντίπαλος χαμηλότερου επιπέδου ξεκάθαρα (τι κάνουν πάλι στη Βαρκελώνη;) μέσα στο Ο.Α.Κ.Α., ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανασύνταξη. Και ο Παναθηναικός την άρπαξε. Ας τα δούμε αυτά λίγο πιο αναλυτικά.

Τι μας άρεσε  ;;;

  • Στο χθεσινό παιχνίδι ο Παναθηναικός κατάφερε να πάρει νωρίς προβάδισμα, βασιζόμενος κυρίως στις ατομικές ενέργειες του Τόμας, του Λεκαβίτσιους και του Λάνγκφορντ. Και το σημαντικό είναι πως ο καθένας μπόρεσε να δώσει σκορ, εκμεταλλευόμενος διαφορετικές αρετές του. Ο Τόμας ζήτησε αρκετές φορές τη μπάλα στο ποστ και απέδειξε πως είναι εξίσου καλός στο ένας με έναν  με πλάτη στο καλάθι, όσο και με πρόσωπο σε αυτό. «Μάζεψε» ακόμα 4 επιθετικά rebounds, θυμίζοντας μας πως έχει έφεση στον τομέα. Ο Λεκαβίτσιους έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Τρέχοντας αρκετά pick & rolls αλλά και motion επιθέσεις μπόρεσε να βρει τρύπες στην άμυνα, τις οποίες χτύπησε μετά από τα drives του. Τέλος, για τον Λάνγκφορντ δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Από τους καλύτερους slashers/ instant scorers που θυμάμαι στο Παναθηναικό. Δημιουργεί τη φάση για τον εαυτό του με τεράστια ευκολία και όπως είδαμε και στο Μόναχο μπορεί να βγει μπροστά στο τέλος του παιχνιδιού.
  • Ο Πασκουάλ, εκμεταλλευόμενος τη διαφορά που χτίστηκε από νωρίς και ξέροντας πως πρόκειται για διπλή αγωνιστική, άνοιξε το rotation, με 11 παίκτες να παίζουν πάνω από 10 λεπτά, παίρνοντας score από όλους. Ο Καλάθης αγωνίστηκε για μόλις 18 λεπτά, ο δε Λάνγκφορντ έπαιξε για μόλις 21. Ο Παναθηναικός, ειδικά τώρα με την απουσία του Λοτζέσκι θα χρειαστεί να βρει λύσεις από το βάθος του πάγκου και η δομή του φετινού ρόστερ δείχνει ικανή να το προσφέρει αυτό. Αντιθέτως, στο παιχνίδι στο Μόναχα η θλάση στο Λοτζο αποσυντόνισε την ομάδα και χάλασε το πλάνο του Τσάβι.  Η ομάδα δεν βρήκε λύσεις από άλλους παίκτες και αν δεν είχε τον Λάνγκοφορντ, η διαφορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.
  • Ναι μεν αυτό με την Γκράνκα ήταν ένα από τα ευκολότερα παιχνίδια της φετινής σεζόν για τους πράσινους, ωστόσο ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χτίσουν ορισμένοι παίκτες ψυχολογία με μία καλή εμφάνιση. Και όταν λέμε να χτίσουν ψυχολογία, απευθείας το μυαλό μας πάει στους Μήτογλου, Παππά και Παπαπέτρου. Στο χθεσινό παιχνίδι και οι τρεις έγραψαν πολύ θετικά νούμερα. Ο Ντίνος (τον οποίον μπορείτε να τσιμπήσετε στο fantasy με αρχική τιμή-έγκλημα 0.17 m) συνεχίζει να μαζεύει rebounds, να σκοράρει και να προσφέρει στην ομάδα ό,τι καλύτερο μπορεί . Τα πόδια του έχουν βελτιωθεί και γενικά έχει δουλέψει παρα πολύ το σώμα του, ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να ακολουθήσει με πλάγια βήματα τα αντίπαλα γκαρντς και δεν έχει βρει σταθερότητα στο σουτ του. Ο Παππάς, ο οποίος θα χρειαστεί να καλύψει και το κενό του Λοτζέσκι, σκόραρε παίρνοντας τις φάσεις του. Χωρίς υπερβολέ,ς αλλά και χωρίς τον ευνουχισμό που είδαμε πέρσι από τον Τσάβι. Τέλος, ο MVP του χθεσινού παιχνιδιού ήταν αυτός που χρειαζόταν περισσότερο από τον καθένα μία καλή εμφάνιση. Στο πρώτο παιχνίδι, η εξαιρετική εμφάνιση του Λοτζέσκι και του Θανάση τον άφησε αρκετά πίσω σε λεπτά, ενώ στο Μόναχο δεν μπήκε ποτέ ουσιαστικά στο ρυθμό του παιχνιδιού. Εχθές, ξεκινώντας από την άμυνα στην οποία είναι εξαιρετικός, βρήκε ρυθμό επιθετικά σκοράροντας μάλιστα δυο τρίποντα. Ο Γιάννης Ιωάννης είναι ένας παίκτης που βγάζει ενέργεια, και το πάθος του κόσμου σε κάθε καλάθι του πιστεύω θα τον κάνει να δώσει αρκετές καλές βραδιές, ειδικά στα εντός παιχνίδια.

Τι δεν μας άρεσε ;;

  • Η άμυνα. 84 πόντους μέσο όρο έχει δεχθεί στα πρώτα τρία παιχνίδια της σεζόν ο Παναθηναικός, με δύο εντός έδρας και χωρίς να έχει αγωνιστεί ακόμα με κάποιο μεγαθήριο. Μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα; Εξαρτάται. Η άμυνα είναι κυρίως θέμα διάθεσης λένε πολλοί. Ωστόσο, δεν βλέπουμε στους πράσινους απουσία διάθεσης να παίξουν άμυνα, όσο αδυναμία. Και αν ο 35χρονος Λάνγκορντ δικαιολογείται για την μέτρια αμυντική του συνεισφορά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον αγαπημένο μου Λεκαβίτσιους. Αμυντική τρύπα επιπέδου Ραντούλιτσα ο Λιθουανός, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά (και) χθες. Ευτυχώς, με τον Λάσμε να παίξει εξαιρετικά στα hdege out, καλύφθηκε σε κάποιο βαθμό η αδυναμία του να περάσει από τα σκρινς. Ακόμα, το κενό αμυντικά στο 4 είναι τεράστιο. Ο Μήτογλου, όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν έχει την αθλητικότητα να αμυνθεί μακριά από το καλάθι. Ο Ντεσον Τόμας, για τον οποίο στo preview του Παναθηναικού ανέφερα πως θα προσφέρει αμυντικά, κάνει την πρόβλεψη μου να φαίνεται πιο άστοχη και από την επιλογή του Πασκουάλ να παίξει under τον Γουίλμπεκιν. Βγάζει ενέργεια και διάθεση, αλλά συνολικά παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό. Μόνιμα μοιάζει να βρίσκεται ένα κλικ πίσω από τη φάση. Ο Παναθηναικός διαθέτει τα εργαλεία να παίξει αποτελεσματική άμυνα μέσω της ομαδικής προσπάθειας. Αναμένουμε να το κάνει.
  • Δεν ανακαλύπτω την Αμερική. Ο Παναθηναικός έχει πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στο Μόναχο για ακόμα μία φορά έδειξε να πνίγεται. Λάθη στις τελευταίες φάσεις και αστοχία (4/20 τρίποντα και 17 λάθη για 18 ασίστ) στοίχισαν στο τριφύλλι. Κρατάει πρόλα αυτά την εμφάνιση του Λάνγκφορντ, ο οποίος δείχνει να είναι ο ηγέτης των τελευταίων λεπτών, που έψαχνε ο Παναθηναικός τα τελευταία χρόνια.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely