Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 22:45

'Καλό' καλοκαίρι...

Aπό :

Στην φωτογραφία βλέπετε το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της Αμπελούπολης, πού βρίσκεται πάνω στην ακτογραμμή του Ματιού, ακριβώς επάνω από την θάλασσα. Αύριο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί εδώ ένα ακόμη 3 on 3 τουρνουά, από τα πολλά που γίνονται τα καλοκαίρια. Ο Ναυτικός Όμιλος Ματιού (ΝΑΟΜΑ) , που θα το διοργάνωνε, άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες τα γραφεία του στον οικισμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν σε εκείνα είδη πρώτης ανάγκης, για όσους έχουν πληγεί από την πυρκαγιά. 

Ο πρωινός ήλιος έδινε σήμερα στο καμμένο τοπίο μια άλλη όψη, καταπραϋνοντας κάπως το αποκρουστικό θέαμα. Περίπου με τον ίδιο τρόπο, η προσπάθεια των ανθρώπων που ονομάζουμε δημοφιλώς "απλούς", προσέφερε μια διαφορετική ματιά φωτός στην κατάμαυρη περιοχή. Η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και η εθελοντική δράση συνέθεσαν μαζί τον μοναδικό θρίαμβο των ημερών, ξεφτιλίζοντας χωρίς κανέναν οίκτο τις θεσμικές δομές και, κυρίως, εκείνους που τις εκπροσωπούν. Μεταξύ πολλών εξίσου θαυμάσιων, άνθρωποι και οργανώσεις που συστηματικά παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ ως δαίμονες, προσέφεραν ασταμάτητα υπερπολύτιμο έργο. Είναι και αυτό κάτι αληθινά μεγάλο.

Τις μέρες που ακολούθησαν τις πυρκαγιές της Αττικής, με αποκορύφωμα την χθεσινή, όλοι οι πολιτικοί (ή ακόμη καλύτερα κομματικοί) φορείς επιδόθηκαν στην κλασική αγωνιώδη προσπάθεια να κλείσουν την ιστορία, μέσω του ρητορικού εργαλείου της "απόδοσης ευθυνών". Συνήθως βλεπετε, όταν αποδίδονται ευθύνες, τότε μία υπόθεση μπαίνει στα συρτάρια.

Πάνω από το γήπεδο της Αμπελούπολης έχει ήδη βγει το τεράστιο αποψινό, κόκκινο φεγγάρι. Το φως του γεμίζει την θάλασσα με υπέροχες, στιγμιαίες αντανακλάσεις, καθώς η μεγαλύτερη έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα ξεκινά να το σκεπάσει. Οι βεβιασμένοι συμβολισμοί σταματούν όμως κάπου εδώ, καθώς η ζωή αποκαλύπτεται κυνικά ως πλήθος. Εχουμε ένα σωρό πράγματα να κάνουμε ακόμη.

Το Basketball Guru κλείνει για έναν μήνα, με κάποια προγραμματισμένα κείμενα να μετατίθενται για αργότερα, λόγω των συνθηκών. Θα ανοίξει ξανά στις 27 Αυγούστου. Να είστε καλά.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely