Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 09:52

Παιχτάρα σου λέω: Τα είδη που ευδοκιμούν στην μεταγραφική περίοδο

Από :

Το «παλτό». Ο «φραγκοφονιάς». Ο «ηγέτης» που έγινε «πουλημένο τομάρι». Ο «ένας από εμάς» και το «παρτάλι». Το καλοκαίρι ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη εποχή του χρόνου για όσους ασχολούνται με τον ομαδικό αθλητισμό λόγω μεταγραφών, στόχων, υποψήφιων, αλλά με τα social media να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας αυτή η αγαπημένη εποχή έχει… απογειωθεί. Όλα όσα διαβάζουμε και γράφουμε (όλοι μας, ναι, και σε εσένα που κοιτάς δεξιά-αριστερά απευθύνομαι) για τους υποψήφιους στόχους ή για τους παικταράδες που έρχονται και τους τελειωμένους που φεύγουν, για την προεδράρα που άλλοτε σπρώχνει όλο το χαρτί και άλλοτε έχει καβούρια στην τσέπη, έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Προσπαθήσαμε με το απαραίτητο brainstorming όλη η ομάδα του #Bguru (σωστά έγραψα το hastag αφεντικό;) να συγκεντρώσουμε όλες τις «φυλές» των παικτών σε συνδυασμό με τους οπαδούς της ομάδας (μας) και σας τις παρουσιάζουμε. Και που είστε; Αν διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές αντικρύσετε κάποιο ποστάρισμα στο facebook, σχόλιο στο instagram ή κάποιο tweet και σας θυμίζει κάτι, μην ντραπείτε να παραδεχθείτε ότι το έχετε γράψει (και) εσείς…

Παίκτης που θέλει η ομάδα μας και ζητάει πολλά λεφτά
- Ρε φίτσουλα, έπαιρνες και στο χωριό σου 400 χιλιάρικα. Έλα στην ομαδάρα να σε μάθει όλος ο κόσμος

Παίκτης που είναι στην ομάδα μας, ζητάει πολλά λεφτά για ανανέωση αλλά δεν είναι και πολύ αγαπητός στον κόσμο.
- Να φύγεις ρε, να πας αλλού. Όποιος φεύγει από το μαντρί ξέρεις τι τον κάνει ο λύκος, ε;
- Ίσα ρε κουτσάλογο που θες και ένα μύριο. Ποιος θα σου τα δώσει αυτά ρε κακομοίρη; Α2 θα παίζεις σε δύο χρόνια αν δεν ζητήσεις λιγότερα.
- Λεφτά να ζητάς ξέρεις, να βάζεις στα λέι-απ όπως στο ματς Κυπέλλου δεν ήξερες όμως

Παίκτης που είναι στην ομάδα μας, ζητάει πολλά λεφτά για ανανέωση αλλά είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο.
- Καλά ρε, ο πρόεδρος καβούρια έχει; Πούλησε ένα από τα σαπιοκάβαρά σου ρε τσιφούτη και δώσε τα στο παιδί. Μαζί μας τραγουδούσε τον ύμνο της ομάδας όταν νικήσαμε τον οχτρό.

Παίκτης που θέλει η ομάδα μας αλλά τον ζητάει και ο πιο πλούσιος ανταγωνιστής άλλης χώρας
- Σε εμάς θα είσαι βασιλιάς. Σε αυτούς θα σε φάει ο πάγκος. Σύνθημα θα σε κάνουμε και δεν θα θες να φεύγεις από το γήπεδο. Στους άλλους το γήπεδο είναι θέατρο, σκέτη ξενέρα.

Παίκτης που θέλει η ομάδα μας, τον ζητάει και ο πιο πλούσιος ανταγωνιστής άλλης χώρας και ξέρουμε ότι δεν θα τον πάρουμε.
- Πώς να συναγωνιστούμε τους άλλους ρε. Δεν βλέπεις τη φορολογία εδώ πόσο έχει πάει. Χώρια που οι άλλοι έχουν κρατικές επιχορηγήσεις και μαύρα ταμεία.
- Καλύτερα που δεν ήρθε. Μπουρδέλο θα έκανε τα αποδυτήρια, είναι κωλοχαρακτήρας, παρτάκιας και ανακατωσούρας.

Παίκτης που τον ήθελε ο αντίπαλος αλλά τελικά έμεινε στην ομάδα μας, πήρε όλο το χαρτί αλλά αποδείχθηκε λίγος.
- Τιναφτοσρε; Πρόεδρε, κόψε του τον κώλο. Το σαπάκι που το χρυσοπληρώσαμε. Τα μισά να πάρεις ρε και αν δεν σου αρέσει να φύγεις να πας αλλού. Τι πάει να πει έχεις συμβόλαιο. Να το βάλεις εκεί που ξέρεις.

Παίκτης που τον ήθελε η ομάδα μας αλλά τελικά έμεινε στον αντίπαλο, πήρε όλο το χαρτί αλλά αποδείχθηκε λίγος.
- Πω, πω… Γλιτώσαμε το παλτό. Μας φύλαξε ο Θεός από το να φορτωθούμε αυτό τον άχρηστο

Παίκτης που τον ήθελε η ομάδα μας αλλά τελικά έμεινε στον αντίπαλο, πήρε όλο το χαρτί και αποδείχθηκε καθοριστικός.
- Χάθηκε ρε πρόεδρε να δώσεις 50 χιλιάρικα παραπάνω πέρυσι. Νταμπλ θα είχαμε κάνει και θα τους είχαμε από κάτω να σκούζουν.

Παίκτης που όταν τον πήρε η ομάδα μας λέγαμε «καλά, αυτόν τώρα γιατί τον πήραμε» αλλά τελικά «μίλησε στην καρδιά μας αφού έπαιξε τραυματίας» ή «δεν θα ξεχάσω όταν φίλησε το σήμα της ομάδας»
- Τα αξίζει ο μόρτης. Την πέφτει και στα γκομενάκια στο ίνστα. Σκληρός καριόλης, είναι ένας από εμάς

Παίκτης που δεν τον έχει «πλασάρει» κανείς στα σόσιαλ και έπαιζε σε ομάδα της Β Γερμανίας.
- Πάλι τσάμπα πάνε να τη βγάλουν τα αφεντικά. Που τον βρήκατε αυτόν ρε; Δώρο μαζί με το απορρυπαντικό πλυντηρίου; Καλύτερα να κρατούσαμε τον άλλον και ας την έπιανε από το κοτσάνι.

Παίκτης που ήταν «ψηλά στη λίστα του προπονητή», δεν ήταν αυτός που περιμέναμε, αλλά μας τον διαφημίζουν ως παικταρά.
- Value for money ο παικταράς. Κοψοχρονιά τον πήραμε. Θα κλάψουν μανούλες.

Παίκτης που ήταν «ψηλά στη λίστα του προπονητή», δεν ήταν αυτός που περιμέναμε, μας τον διαφημίζουν ως παικταρά, αλλά αποδεικνύεται κατώτερος των προσδοκιών.
- Πάλι μίζα πήρε ο προπονητής και μας φόρτωσε τον άχρηστο που δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός στο κλειστό. Από recruiting ο κόουτς παίρνει κάτω από τη βάση.

Παίκτης ο οποίος έφυγε από την ομάδα μας για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό (αφού φύγει).
- Ρε, θα σε φάει η ξενιτιά. Σαν την Ελλάδα δεν έχει ρε. Σε ένα χρόνο θα παρακαλάς να γυρίσεις αφού θα έχεις φάει τα μούτρα σου. Πόσα περισσότερα δηλαδή σου έδωσαν οι άλλοι;

Παίκτης ο οποίος έφυγε από την ομάδα μας για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό (και τελικά την κάνει την καριέρα…)
- Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα. Εγώ τα έλεγα από τότε ότι δεν έπρεπε να σε αφήσουν να φύγεις. Ας όψεται όμως ο άχρηστος ο προπονητής και ο πρόεδρος που τον άκουσε.

Παίκτης που πήρε η ομάδα μας, δεν έχουμε ιδέα για το πώς παίζει και μπαίνουμε στο youtube για ταχύρυθμα μαθήματα σκάουτινγκ.
- Τρέλανέ μας πρόεδρε. Τι παιχτάρα είναι αυτή που έφερες; Δυναμίτης. Τι δυναμίτης δηλαδή; Πυρηνική βόμβα. Θα γκρεμίσει τα τσιμέντα στο γήπεδο.

Παίκτης που συμφώνησε προφορικά αλλά τελικά η δουλειά χάλασε επειδή δεν ήθελε η γυναίκα του.
- Μωρή πατσαβούρα, ποια είσαι εσύ που θα κόψεις την τύχη του ανθρώπου; Μείνε ρε βλαχάρα στο κωλοχώρι (σ.σ. το κωλοχώρι μπορεί να έχει ποιότητα ζωής είκοσι φορές καλύτερη από αυτή στην Ελλάδα) που κοιμούνται από τις 8 το βράδυ.

Παίκτης που «τα είχε βρει σε όλα με την ομάδα αλλά έκανε πίσω λόγω των κάπιταλ κοντρόλ»
- Κάνε εκλογές τώρα να μην βρεις ούτε την ψήφο σου Πρωθυπουργέ. Που κόβεις την τύχη στην ομαδάρα μου να φέρει τον υπερπαίκτη που θα πατήσει τον αντίπαλο. Παραιτηθείτε ρε, φυγέτε μόνοι σας για να μην σας φύγουμε

Παίκτης ιδιόρρυθμος που τα βάζει με όλα και με όλους, αλλά έχει γίνει σύνθημα από τους φανατικούς (όσο είναι στην ομάδα)
- Καλά τους τα λες ρε των ΑΡΔ. Πονάει η αλήθεια και μόνο εσύ τους τη λες κατάμουτρα παικταρά μου. Είσαι ο ηγέτης μας.

Παίκτης ιδιόρρυθμος που τα βάζει με όλα και με όλους αλλά έχει γίνει σύνθημα από τους φανατικούς (όταν είναι έτοιμος να αποχωρήσει αφού δεν τον θέλει η ομάδα).
- Αντί να ασχολείται με το μπάσκετ ασχολιόταν με τους ΑΡΔ. Τώρα ας πάει να παίξει στην Πετρομαγούλα. Κρίμα γιατί τον είχα πιστέψει

Παίκτης που είναι ο πιο υψηλά αμειβόμενος στην ομάδα όσο δεν παίζει καλά
- Που ακούστηκε να παίρνει ένα μύριο για να περπατάει; Μου θέλει και ΝΒΑ. Ου ρε παρτάλι, ούτε στην ομάδα του εργασιακού πρωταθλήματος δεν χωράς

Παίκτης που είναι ο πιο υψηλά αμειβόμενος στην ομάδα όταν παίζει καλά
- Χαλάλι σου αγόρι μου. Αξίζεις όλα τα λεφτά του κόσμου. Μη τυχόν και δεν σου τα σκάσει ο πρόεδρος το καλοκαίρι, θα κάψω το διαρκείας μου.

Παίκτης μεγάλος σε ηλικία που έχει τραυματισμούς, είναι άστοχος και δέχεται κριτική από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της σεζόν.
- Κόψτο επιτέλους αγοράκι μου. Κούρασες. Αν θες να μείνεις θα παίζεις δέκα λεπτά μάξιμουμ. Σε έχει ξεπεράσει το μπάσκετ.

Παίκτης μεγάλος σε ηλικία που έχει τραυματισμούς, είναι άστοχος και δέχεται κριτική από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά τελικά στα δύσκολα ξελασπώνει την ομάδα.
- Μείνε για πάντα μαζί μας. Άγαλμα θα σου κάνουμε. Είσαι η σημαία μας. Η ιστορία μας. Δεν μπορούμε χωρίς εσένα.

Παίκτης που διαπραγματεύεται για ανανέωση συμβολαίου αλλά του οφείλεται το μισό συμβόλαιο της προηγούμενης σεζόν, το οποίο προσμετρά στις νέες του απαιτήσεις.
- Σιγά μη πουλήσουμε και το γήπεδο για πάρτη σου. Πάρε ένα μύριο και να λες και ευχαριστώ που σε κάναμε άνθρωπο. Στην αναπτυξιακή λίγκα με Ινδούς, Σουδανούς και Φινλανδούς θα έπαιζες ακόμη αν δεν ήταν η ομαδάρα που σε έκανε άνθρωπο. Βλάχο.

Παίκτης ο οποίος αρνείται την προσφορά της ομάδας και η μεταγραφή χαλάει για 100 χιλιάδες δολάρια.
- Εσύ χάνεις. Εδώ θα είχες την ευκαιρία να εξελιχθείς. Να σε μάθει όλη η Ευρώπη. Να ξεδιπλώσεις του ταλέντο σου. Δεν θέλουμε λεγεωνάριους στην ομάδα μας.

Παίκτης που έπαιζε στον βασικό μας αντίπαλο, μένει ελεύθερος, μας αρέσει, τον προτείνουν στην ομάδα μας αλλά ψάχνουμε να βρούμε λόγο να μην αποκτηθεί.
- Καλά, είστε σοβαροί. Δεν κάνει αυτός για εμάς. Δεν είναι του επιπέδου μας. Μην κοιτάς που στραβώθηκαν οι άλλοι και τον πήραν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Don't Kill Bill O μονόδρομος του Ιωάννη: Βόλτες στην πόλη »

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely