Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 11:23

H Ρεάλ Μαδρίτης

Από :

Η Ρεαλ Μαδριτης τη χρονιά που μας πέρασε έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων της, όμως αρκέστηκε στο κύπελλο Ισπανίας. Στα ημιτελικά της Ευρωλίγκας ηττήθηκε από την ανώτερη Φενέρμπαχτσε και στους τελικούς του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να υπερισχύσει της έκπληξης της χρονιάς, της Βαλένθια. Παρότι έπαιξε κατα διαστήματα όμορφο μπάσκετ, η χρονιά ήταν αποτυχημένη. Το καλοκαίρι που ακολούθησε χαρακτηρίστηκε από στοχευμένες μεταγραφές και ένα Eurobasket με γλυκόπικρη γεύση. Η σεζόν λοιπόν ξεκινάει με ένα γεμάτο ρόστερ, όμως με την απουσία του ηγέτη Γιουλ.

Υπερ

  • Μπορεί στην Ελλάδα να έχει ακούσει πολυποίκοιλους χαρακτηρισμούς ως προπονητής αλλά ο Πάμπλο Λάσο έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό έργο τα τελευταία χρόνια στη Ρεάλ, παίζοντας συχνά και διαστημικό μπάσκετ. Η παρουσία του ίδιου προπονητή καθώς και η διατήρηση του βασικού κορμού δίνει σιγουριά στη Ρεαλ, ομοιογένεια και συχνά πολύ καλούς αυτοματισμούς. Κλειδί για αυτούς θα είναι ο νέος Ρούντι Φερνάντεθ, τον οποίο από πέρυσι ο κόουτς προσπαθεί να μετατρέψει σε έναν δευτρεύοντα πλέι μέικερ. Η μετατροπή αυτή πήγε σχετικά καλά και έπεται συνέχεια.
  • Λούκα Ντόντσιτς. Ο πρωταθλητής Ευρώπης αποτελεί μία ατραξιόν για την ομάδα με το σφαιρικό του παιχνίδι. Η πρόοδος του είναι αλματώδης, το σουτ δεν αποτελεί μειονέκτημα και είναι πιθανό να πρόκειται για τον καλύτερο πόιντ γκαρντ όλης της διοργάνωσης. Ήδη. Το Ευρωμπάσκετ του πρόσθεσε επιπλέον κάτι που έλειπε. Εμπειρία σε do or die παιχνίδια, στα οποία πέρυσι με την Ρεάλ ήταν παρών - απών.
  • Η βασική και “καλή” πεντάδα της Ρεάλ είναι μία από τις καλύτερες στη διοργάνωση με Ντόντσιτς, Κοζέρ, Ρούντι, Ραντολφ, Αγιόν. Η φροντ λάιν παραμένει γεμάτη ταλέντο και βάθος, με τις ισορροπίες να έχουν βρεθεί ήδη. Σε σχέση με την περασμένη σεζόν, η χημεία στους ψηλούς είναι ήδη ένα κλικ μπροστά. Βέβαια εδώ υπάρχει αστερίσκος, θα δείτε παρακάτω.

Κατά

  • Ο τραυματισμός του Γιουλ αποτελεί φυσικά το πρώτο αρνητικό της φετινής χρονιάς. Ο απόλυτος ηγέτης της Ρεάλ τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση θα χάσει πολύ μεγάλο μέρος της χρονιάς. Φυσικά δεν είναι βέβαιο και πως θα γυρίσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στην Μαδρίτη ακούγεται πως θα καταλήξει και ο πρωταθλητής Ευρώπης Prepelic.
  • Η απόκτηση του Κούζμιτς μετά από την εξαιρετική του περσινή σεζόν ίσως αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι. Ο Σέρβος ψηλός θα χρειαστεί να αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των φετινών περιστάσεων μακριά από το “ειδικό” περιβάλλον που βρέθηκε στη Σερβία τη φετινή σεζόν. Για κάποιον λόγο ο Λάσο γυρνάει φέτος σε μια συνταγή που στο παρελθόν δεν του έφερε και τόσα πολλά. Αθλητικός ψηλός δεν υπάρχει για την άμυνα, καθώς ο Οθέλο Χαντερ μετακόμισε στην Μόσχα.
  • Προς το παρόν, πίσω από τον Ντόντσιτς έρχεται ο κοντός ταχυδακτυλουργός Καμπάτσο (o νεοαποκτηθεις Ραντλ δεν είναι πλέι μέικερ). Είναι απόλαυση ο Αργεντίνος, αλλά το ύψος του, σε συνδυασμό με τα αργά πόδια κάποιων ψηλών, προβληματίζουν σε ο,τι αφορά κάποια αμυντικά σχήματα. Ο Λάσο επιλέγει να περιμένει το μεγάλο του αστέρι χωρίς να καταφεύγει σε έξτρα λύσεις, θα δείξει, εκτός αν δώσει στον Ραντλ παραπάνω αρμοδιότητες, ξέχωρες από την ως τώρα πορεία του.

Και στο τέλος MVP θα είναι...

Ο Ντόντσιτς .Άμα δεν υπήρχε ο τραυματισμός του Γιουλ, η απάντηση θα ήταν διαφορετική, όμως πλέον η ισπανική ομάδα θα κινηθεί στους ρυθμούς του νέου αστέρα της. Θα τον δούμε ξανά να εκτελεί άψογα το πικ εν ρολ, να φλερτάρει με το τριπλ νταμπλ, να σουτάρει από το κέντρο του γηπέδου και να φιλάει την ... αδερφή του. Η φύση της Ρεάλ ως ρόστερ είναι τέτοια, ώστε να γυρίζει γύρω από τα γκαρντ της, πλαισιώνοντας τα με ρολίστες πολυτελείας. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται ο Λούκα τη δεδομένη στιγμη.

Καλύτερη μεταγραφή

Η Ρεάλ προσέθεσε στο ρόστερ της σχεδόν αποκλειστικά ρολίστες. Αυτός όμως που μου τράβηξε τη προσοχή είναι ο Φαμπιέν Κοζέρ. Προερχόμενος από μία πολύ καλή σεζόν στην Μπάμπεργκ του Τρινκιέρι, ο Γάλλος γκαρντ θα αποτελέσει πιθανότατα τον 6ο παίκτη της ομάδας και θα κληθεί να τραβήξει το σκορ ερχόμενος από τον πάγκο. Τα χαρακτηριστικά του συμπληρώνουν αυτά του Κάρολ, κάτι που σίγουρα έπαιξε ρόλο στην επιλογή του.

Ίσως αναδειχθεί ο...

Nτίνο Ράντοντσιτς. Οι ισπανικές ομάδες μαζεύουν κατά κόρον ταλέντο από την πρώην Γιουγκοσλαβία και ο 18χρονος Μαυροβούνιος φόργουορντ είναι ένας από τους τελευταίους κρίκους στην αλυσίδα. Δεν μπορεί εύκολα να εκτιμηθεί κατά πόσο ο Λάσο θα του δωσει χρόνο συμμετοχής, καθώς μπροστά του υπάρχει εμπειρία και ταλέντο. Όμως ίσως η απουσία του Γιουλ φέρει ένα ιδιότυπο ντόμινο (Ρούντι στο δυο, Κοζέρ αποκλειστικά εκει) και ο Ράντοντσιτς πάρει κάποια καλά λεπτά.

Μία ωραία πεντάδα

Πρώιμη πρόβλεψη

Εφόσον η Ρεαλ καταφερει να αποφύγει μια πολύ δυσκολη διασταύρωση στα Play Off, θα είναι ένα από τα φαβορί για να βρεθει στο φαιναλ φορ, χάρη στην καλή της πεντάδα αλλά και την ομοιογένεια της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H Mπάμπεργκ Η Βαλένθια »

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely