Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 12:16

#ΝΒΑVote, εσύ αποφασίζεις

Από :

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνει ο πρώτος Ελληνας All Star, κάτι πραγματικά υπέροχο για τον ίδιο και το ελληνικό μπάσκετ. Είναι μεγάλος παίχτης και βασικά είναι ήδη (αγωνιστικά) ο καλύτερος Ελληνας παίκτης όλων των εποχών. Ποτέ άλλοτε δεν έφτασε παίκτης από την χώρα μας να αγωνίζεται ως ίσος ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου , και φυσικά αυτό δεν γίνεται να περάσει έτσι. Πρέπει και εμείς να τον στηρίξουμε, ειδικά εάν δεν υπογράφει σημαίες. Εγώ έχω έναν φίλο εδώ στην γειτονιά που μια φορά υπέγραψε μία, και από τότε δεν του μιλάει άνθρωπος. Να φανταστείτε έγραψε τα παιδιά του στο τένις, και με πήρε και μένα η μπάλα. Είμαι βλέπετε έφορος στον τοπικό σύλλογο της περιοχής και μοιραία οι αποφάσεις μου έχουν αντίκτυπο.

"Ρε @#$%^^, γιατί δέχτηκες τα παιδιά του μαλάκα που υπέγραψε την σημαία;" μου φώναξε μια μέρα ένας γονιός έξαλλος , ανοίγοντας το παράθυρο του παλιού του Toyota Starlet με το χερούλι , αν έχετε το Θεό σας. Από μέσα βγήκε εκείνη την στιγμή ένα ντουμάνι, που μου θόλωσε την σκέψη.

"Εμ... εγώ".

"Μη μου λες εμένα εγώ, μαζί με τα παιδιά μου δεν θα τα βάζεις, αλλιώς δεν έχει συνδρομή".

"Να βρεις λεφτά να πάρεις ένα αμάξι της προκοπής" σκέφτηκα να του πω, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πρόλαβα. Πάτησε το γκάζι και μετά από ένα λεπτό είχε ήδη κάνει 100 μέτρα, πολύ μακριά για κάποιον σαν και εμένα να ακολουθήσει.

Αφησα το περιστατικό να κάτσει λίγο και μετά το ανέφερα στην προπονήτρια, η οποία και πρότεινε τα δύο πιτσιρίκια να προπονούνται σε ώρες που τα άλλα παιδάκια θα έχουν φύγει, για να μην προκαλούν και εν πάσει περιπτώσει να μην διακόπτουν και την πρόοδο τους, καθώς όσο να ναι και εκείνα θα σκέφτονταν διάφορα, και μετά άντε να κάνεις σωστό ανέβασμα στο φιλέ για ντράιβ βολέ. Ίσως είχε δίκιο, ήταν αυτή μια δίκαιη λύση. Aλλωστε και η κυβέρνηση προτείνει τα παιδιά που δεν έχουν μεγαλώσει με ελληνικές σημαίες να πηγαίνουν σχολείο σε άλλες ώρες από αυτά που ξέρουν να σέβονται, ή θα μάθουν να σέβονται. Γιατί όχι, και το τένις είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, όπως το μπάσκετ, ή το καφενείο της Αρτεμις στην γωνία. Τέλος πάντων, τα βάλαμε τελικά να έρχονται κατά τις 10 το βράδυ και να παίζουν στον τοίχο , όλα καλά. Ο πατέρας τους ορκίστηκε ότι δεν θα ξαναυπογράψει ελληνική σημαία, ακόμη κι αν του την φέρουν στο ΚΕΠ στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και εγώ κράτησα προσωρινά την θέση μου.

#NBAVote.

Ο Σταύρος Θεωδοράκης στηρίζει Γιάννη Αντετοκούνμπο, μου είπαν πρόσφατα. Μάλιστα λέει ήθελε εδώ και μια εικοσαετία να κάνει μία εκπομπή για τα πάθη της οικογένειας του, ως συνέχεια του αφιερώματος του στον προοδευτικό πολιτικό χώρο. Φεύ, τον πρόλαβε η πολιτική.

Πολύ νορμάλ όλα αυτό.

Η εκπομπή δυστυχώς δεν έγινε, αλλά τώρα είναι ίσως χρυσή ευκαιρία να γίνει μια άλλη, καθώς ο Γιάννης πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού και θα παίξει στο All Star Game. Συνεπώς, είναι και επίκαιρο το θέμα, ενώ τότε θα είχε πάει άπατο. Και οι τελευταίοι που δεν είχαν ενδώσει στο περίφημο χάσταγκ , το έκαναν αμέσως όταν το NBA Greece ή Hellas παρέθεσε το απαράμμιλο μπασκετικό επιχείρημα, πως ο παίκτης πρέπει να ψηφιστεί πάραυτα, από την στιγμή που σεβάστηκε την σημαία. Ενα από τα κριτήρια που έχει θέσει το ΝΒΑ στην ψηφοφορία είναι ως γνωστόν η ηθική στάση απέναντι στα σύμβολα της Ελλάδος, κάτι που ο πανέξυπνος Kέβιν Ντουράντ κατάλαβε πρώτος από όλους και το είπε για κάποιο λόγο και στον Ντεάντρε Τζόρνταν. Ετσι ήρθαν στην Μύκονο, με τον σκοπό τους να είναι προφανής για τους μυημένους.

ΓΙΑ ΠΕΙΤΑΙ, ΠΩΣΟΥΣ ΩΛ ΣΤΑΡ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΟΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΌ ΤΟ SUPER; ΤΥΧΕΟ; AI; AI; ΚΑΘΟΛΟΥ!!!11!!1111!!

#ΝΒΑVote.

O θόρυβος γύρω από την ψηφοφορία έχει πλέον καταλαγιάσει, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι δίκαια μέλος των καλύτερων του πλανήτη. Καθώς δεν έχω κάτι να ασχοληθώ αυτές τις μέρες , βλέπω παλιές ελληνικές σειρές. Μία από τις αγαπημένες μου ήταν πάντα το 'Εσύ αποφασίζεις' , με τον Γιάννη Βούρο στον ρόλο του αφηγητή να λέει την περίφημη ατάκα και να κάνει μία πολύ αστεία κίνηση με το δάκτυλο (όχι δάχτυλο). Mη δείχνετε, δεν είναι ωραίο.

Δεν ξέρω πόσοι την θυμάστε, αλλά ήταν μία σειρά από αυτοτελή επεισόδια, στα οποία το τέλος ήταν στην κρίση του θεατή. Θέλεις ο Μανώλης να κάνει πίσω στην κόντρα με την πεθερά του για να παντρευτεί την Αννα, με τον κίνδυνο ο γάμος να πάει κατά διαόλου, ή μήπως να τα γαμήσει όλα τώρα, με το προφανές ρίσκο να χάσει μονομιάς την γυναίκα των ονείρων του;

Όπως ίσως θα παρατηρήσατε, το δίλημμα ήταν ψεύτικο , καθώς η οποιαδήποτε απόφαση οδηγούσε στον γκρεμό , με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ο πρωταγωνιστής , ανεξαρτητα από τις δικές του ενέργειες, ήταν λίγο εώς πολύ στα χέρια του κοινού. Αντε πες στην μία από τις δύο φάσεις να ευχαριστιόταν λίγο περισσότερο τον ελεύθερο έρωτα, όμως όπως και να έχει οι δύο εκδοχές του τέλους είχαν ήδη γυριστεί. Τρίτη δεν υπήρχε για να την φτιάξουμε a la carte. Ετσι συμβαίνει συχνά με τις δημοφιλείς αφηγήσεις. Oι εκδοχές της εξέλιξης της ιστορίας του πρωταγωνιστή είναι λίγο εώς πολύ συγκεκριμένες, και ελάχιστα τον αφορούν.

#NBAVote

 

 

 

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely