Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 08:27

To μακρινό ριμπάουντ, Day 10. Coach Saras.

Από :

Τίποτα το τρομερό αυτή την αγωνιστική, λίγο πολύ όλα τα αποτελέσματα ήρθαν όπως αναμένονταν και σιγά σιγά ξεχωρίζει η ήρα από το σιτάρι, με τους δυνατούς να δυναμώνουν και βαθμολογικά και τους αδύναμους να κατεβαίνουν πατώματα. Σημαντικά διπλά για τον συγκεντρωμένο Ολυμπιακό και την πονηρή Ζαλγκίρις, την «κηδεία» της αγωνιστικής γλύτωσε στο τσακ η πρωτοπόρος ΤΣΣΚΑ.

Η πρώτη πεντάδα

1. Ο μεγάλος παίκτης Μίλος Τεόντοσιτς, που αποτελεί ότι πλησιέστερο φυσιογνωμικά στον Scooby-Do κυκλοφορησε ποτέ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έγραψε άλλη μια πληθωρικότατη εμφάνιση στο ιστορικό του μετρώντας 31 πόντους και 8 ασίστ σε 32 λεπτά, κάνοντας δώρο στην ΤΣΣΚΑ το διπλό στο Μπάμπεργκ. Τα ποσοστά του μπορεί να ωχριούν μπροστά σε αυτά του «άχαστου» Κιθ Λάνγκφορντ, ωστόσο ο Σέρβος, ελλείψει και του Ντε Κολό, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ενδυθεί και το κοστούμι του «killer», εκτός από εκείνο του οργανωτή, και να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ σε μία ακόμα νίκη.

2. Πολλοί είχαμε Γιασικε-βίτσιο με τον Σάρας ως παίκτη, αρκετοί αρχίζουμε να εκτιμάμε και τις προπονητικές του ικανότητες. Έχοντας στα χέρια του το χειρότερο πιθανότατα ρόστερ της διοργάνωσης πήρε ένα μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και οδηγεί σταθερά την ομάδα του σε μια τιμητικότατη πορεία με ρεκόρ 4-6. Πραγματικά ιδιοφυές το τρικ με το συνεχές ποστάρισμα του…Ουλανόβας απέναντι σε ψηλότερο match up, απ’ όπου η Ζαλγκίρις καρπώθηκε αρκετές πολύ όμορφες δημιουργίες.

3. Κι όμως, αυτό (4/26) είναι ποσοστό τριπόντων, το οποίο συνοψίζει τα περισσότερα που χρειάζεται να ειπωθούν για την ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη. Τα περισσότερα εξ’ αυτών μάλιστα ήταν είτε εντελώς ελεύθερα, είτε υπό ευνοικές συνθήκες λόγω κυρίως του επίμονου σημαδέματος του Άντε Τόμιτς στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ειδικά στο πρώτο μέρος του αγώνα, με αποτέλεσμα η άμυνα των Καταλανών να μικραίνει τις αποστάσεις της από τη baseline και να βρίσκονται αρκετά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Φευ!

4. Ο Αμερικανοβέλγος ήταν κομβικός στο σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού στην πόλη. Σκόραρε κατά ριπάς σε ένα ματς που η αυτοπεποίθηση έπιασε τέτοια επίπεδα, που θα μπορούσε να κατέβει για λίγο ακόμα και στο 4. Δεν τον κατέβασε ο Σφαιρόπουλος, αλλά τιμής ένεκεν τον κατεβάζω εγώ. Πλάκα κάνω, μη με αρχίσετε στα «που τα είδες αυτά ρε μυρωδιά, το βελούδινο σφυρι στο 4;;» κυριακάτικα. Χαρακτηριστικό ότι πήρε δύο (αν θυμάμαι σωστά) τρίποντα σε κατάσταση αιφνιδιασμού. Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ.

5. 75% είναι το ποσοστό της Ούνιξ Καζάν στα δίποντα απέναντι στο Μιλάνο. 7/10 ο Λάνγκφορντ και 8/9 ο πάντα χρησιμότατος Παραχούσκι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το σχεδόν εξωπραγματικό ποσοστό των Ρώσων ήρθε απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα και την εξαιρετικά soft και αμυντικά απρόθυμη και αδύναμη frontline της.

Το ματς της αγωνιστικής

Κανένα. Είδατε τι μπάσκετ παίχτηκε στα τελευταία πέντε λεπτά μεταξύ Φενέρ και Ρεάλ; Μη δείτε.

Το avatar

Ο Μάικ Τζέιμς χάνει την θέση του στην πρώτη πεντάδα χάρη στον Μπράνκο Λάζιτς, που τον έπιασε στην πρώτη (από το τέλος) θέση του Rating. Στο -8 rating ο Μπράνκο αγκαλιά με τον Μάικ. Δύο παίκτες κομβικοί για τις ομάδες τους, που όταν στέλνουν στο παρκέ το avatar τους αντί για τους ίδιους , εκείνες θα τα βρίσκουν σκούρα.

Τα «κοράκια»

Εβδομάδα «φάλτσου» η συγκεκριμένη. Πολλά μπερδεμένα πράγματα, εκ διαμέτρου αντίθετη διαιτητική φιλοσοφία ακόμα και σε back to back αποφάσεις στο ίδιο παιχνιδι, λάθος σφυρίγματα σε πολλές φάσεις (κυρίως σε βήματα και επιθετικά φάουλ πάνω σε σκριν), υπερβολικές τεχνικές ποινές και άλλα ωραία.

Το Βuzzer beater

Ο Τεόντοσιτς μπορεί να ήταν το Άλφα και το Ωμέγα της δύσκολης νίκης της ΤΣΣΚΑ στη Γερμανία, όμως το σουτ που έκρινε το ματς το έβαλε ο Βιτάλι Φριτζόν και μάλιστα ήταν στη λήξη του χρόνου. Ο μόνος λόγος που βλέπει τη σημερινή πεντάδα από τον πάγκο ο Ρώσος, είναι το γεγονός ότι το ματς ήταν ισόπαλο, επομένως το ψυχολογικό βάρος στην προσπάθειά του ήταν πολύ μικρότερο, καθώς η ΤΣΣΚΑ είχε εξασφαλίσει ως minimum το έξτρα πεντάλεπτο. Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο έχασε πάλι έτσι η Μπάμπεργκ, σύμπτωση δεν είναι σίγουρα. Το game winner έρχεται από επαναφορά, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο τα μαρκαρίσματα είναι άλλα αντί άλλων. Ο Μέλι (!) έχει τον Φριτζόν και φυσικά δεν τον προλαβαίνει, ο Κοζέρ τον Βοροντσέβιτς.

via GIPHY

Η λατρεία

25 ποντάκια μωρέ, με 7/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 7 κερδισμένα φάουλ. Άλλη μια μέρα στη δουλειά. Στο χαλαρό, no pressure. Χρειάζεται να πούμε και όνομα; Αντε, παίζει σε αυτούς τους ξενέρωτους που κατάφεραν να ρίξουν κατοστάρα.

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely