Τετάρτη, 08 ΜΑΙΟΥ 2019 11:55

Προχειρότητες...

Από :

Οι «δουλειές» οι καλές γίνονται πάντα στα μουλωχτά. Εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Υπάρχουν και άλλες όμως που στήνονται (με την καλή έννοια) πρόχειρα, δεν προλαβαίνεις να τις οργανώσεις όπως θέλεις αλλά στην τελική, «δεν βαριέσαι ρε αδερφέ, θα ασχοληθεί κανείς ή θα μας κάνει «ντα»; Οπότε, προχωράς στο παρασύνθημα και με κάθε τρόπο παίρνεις τελικά αυτό που θέλεις. Και για τους υπεύθυνους-ανεύθυνους είναι απλά μία ακόμη Τρίτη. Το πολύ πολύ να βγάλουν καμιά ανακοίνωση (και μαζί την ουρά τους απ’ έξω), να «καταγγείλουν» και όλα καλά. Άλλωστε όπως έχει πει και η Ντένη Μαρκορά στους «Δύο Ξένους», «η μνήμη του Έλληνα διαρκεί όσο το δελτίο ειδήσεων των οκτώ και τριάντα».

Καλό είναι πριν προχωρήσουμε στην ουσία να κάνουμε μία σύνδεση με τα προηγούμενα. Δεν θα πάμε πολύ παλιά, ένα χρόνο πίσω, όταν το αμερικανικό site Hoopshype σε ένα εκτενές αφιέρωμα σε διάφορες ανέκδοτες και περίεργες ιστορίες Αμερικανικων μπασκετμπολιστών στην Ευρωπη1 μεταξύ άλλων φιλοξένησε και αυτή ενός παίκτη «μικρής» (επαρχιακής) ομάδας, που δίχως να αναφέρει ονόματα αποκάλυψε ότι σε αγώνα της περσινής σεζόν της Α1μ ο πρόεδρος/ιδιοκτήτης της ομάδας του μπήκε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο εκτός έδρας αγώνα και κατσάδιασε τους παίκτες που έχαναν με μικρή διαφορά. Τους έδωσε σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες πως θα πρέπει να χάσουν με διαφορά άνω των 8 πόντων, «αν θέλετε να πληρωθείτε». Για την ιστορία έχασαν με διαφορά άνω των 8 πόντων. Τώρα το αν και ποιοι «πληρώθηκαν» είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο που έλεγε και η γιαγιά μου.

Η αντίδραση της πολύπλαγκτης λίγκας μας μία-δυο μέρες μετά ήταν μία καταγγελτική ανακοίνωση και πέταγμα του μπαλακίου (sic) στον Αθλητικό Εισαγγελέα2. «Μακριά από εμάς και όπου θέλει ας είναι» που λένε. Τώρα το ότι όλη η μπασκετική πιάτσα γνώριζε ή υποπτευόταν (όλους) τους πρωταγωνιστές είναι άλλη ιστορία. Προφανώς στον ΕΣΑΚΕ είχαν κόψει τηλέφωνο και ίντερνετ και δεν έμαθαν τίποτα, δεν άκουσαν τίποτα, δεν είδαν τίποτα.

Μάρτη του ’18 έγιναν αυτά και δύο μήνες αργότερα, 13 Μαίου, τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου οι ομορφιές συνεχίστκαν. Ρέθυμνο-Πανιώνιος και Κόροιβος-Τρίκαλα. Τα Τρίκαλα υποβιβασμένα από καιρό. Ο Πανιώνιος χάνει στην Κρήτη και περιμένει το θαύμα. Να χάσει εντός ο Κόροιβος από τα Τρίκαλα και να πέσει ο Κόροιβος. Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε όλοι. Το... θαύμα έγινε (όλοι ψάχναμε σύννεφο για να πέσουμε εκείνο το απόγευμα), τα υποβιβασμένα και σχεδόν διαλυμένα Τρίκαλα που είχαν 9 παίκτες στον πάγκο (έπαιξαν οι 7 και μόλις 2 ξένοι) επικράτησαν κόντρα σε έναν Κόροιβο που... αυτοκτόνησε (lol).

Μετά το ματς ο Ντίνος Καλαμπάκος, προπονητής του Κόροιβου ξεσπάθωσε...

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ομάδα τρυπήθηκε από κάπου. Αν αυτός που τρυπήθηκε είναι Έλληνας, δεν θα ξαναβρεί δουλειά ποτέ. Ποτέ όμως, κι αυτό είναι υπόσχεση προσωπική: θα τον βρω! Με τους Αμερικανούς δεν έχω σχέση, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Αν υπάρχει Έλληνας που είναι ύποπτος, θα τον βρω και θα τον σκίσω. Γιατί όλα τα πράγματα εδώ ήταν ανώμαλα, για σαράντα λεπτά ανώμαλο παιχνίδι».

Για όλα τα «ανώμαλα» πράγματα περιττό να αναφέρουμε ότι δεν ασχολήθηκε κανείς. Ουδείς και κανένας. Νεσούνο. Μάλλον ξέχασαν οι υπεύθυνοι να βγάλουν έστω ανακοίνωση. «Έλα μωρέ, σε δύο μέρες κανείς δεν θα το θυμάται». Ο γνωστός ωχαδερφισμός.

Και φτάνουμε στο σήμερα... Πριν προλάβει να κάτσει ο κουρνιαχτός από το ματς για το βιβλίο Γκίνες στην Α2 ανάμεσα σε Ιωνικό Νικαίας και Εθνικό, όπου έγιναν διάφορες ομορφιές (και με τις οποίες φυσικά και δεν ασχολήθηκε κανείς), ο αγώνας Πανιώνιος-Χολαργός για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου έγινε ξαφνικά viral.

Όλα ξεκινησαν όταν περίπου μία ώρα πριν το τζάμπολ του παντελώς αδιάφορου βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες αγώνα, ο προπονητής του Πανιώνιου Βασίλης Φραγκιάς έφυγε από το γήπεδο. Έτσι απλά. Επισήμως αναφέρθηκε από χείλη παραγόντων του Πανιώνιου πως ένιωσε... αδιαθεσία. Στην πραγματικότητα; Είχε παραιτηθεί, είχε πάρει το καπελάκι του για 2η φορά μάλιστα μέσα στη σεζόν από την ίδια ομάδα και είχε πάει σπίτι του. Τους λόγους θα τους ψάξουν οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιες αρχές. Τι, όχι;

Παράλληλα, πριν την έναρξη του αγώνα, ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος Ντέβιον Μπέρι του Πανιώνιου, βρέθηκε μεν στο γήπεδο αλλά δεν έπαιξε. Η επίσημη δικαιολογία ήταν «τραυματισμός» μέχρι που ο παίκτης έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ που μετέδιδε τον αγώνα. Δικό σας...

«Λακ οφ πέιμεντς» είπε ορθά κοφτά ο άνθρωπος. Κανένα πρόβλημα τραυματισμού, αλλά «τραυματισμένη τσέπη», λόγω απληρωσιάς. Αλλά, εντάξει, ποιος ασχολείται; Ο πρώτος ή ο τελευταίος απλήρωτος παίκτης είναι; Προχωράμε...

Ξεκινάει λοιπόν το ματς και όπως ανέφερε ρεπορτάζ αθλητικής ιστοσελίδας3 στο ημίχρονο «ξαφνιάζουν οι στοιχηματικοί δείκτες», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το οξύμωρο δε είναι πως με το σκορ στο 31-33 στο δεκάλεπτο, το χάντικαπ σε όλες τις στοιχηματικές εταιρείες ήταν σταθερά κολλημένο στους 14,5+ πόντους! Ακόμα και όταν ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά (39-37 στο 15'), οι εταιρείες είχαν το χάντικαπ, που έπρεπε να καλύψουν οι φιλοξενούμενοι στο 10,5 ή ακόμα και στο 14,5. Ακόμα και στο ημίχρονο με το σκορ 51-50, οι στοιχηματικές δεν προσέφεραν στοίχημα για νίκη-ήττα και ειδικά στοιχήματα παρά μόνο για την τελική διαφορά νίκης του Χολαργού, που παρέμενε σταθερά κοντά στους 15 πόντους σε όλες τις εταιρίες».

Nothing to see here... Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

Το ματς λοιπόν είναι ντέρμπι μέχρι το 29ο λεπτό με τον Χολαργό μπροστά στο σκορ 74-71 αλλά στην 4η περίοδο όλα αλλάζουν. Ο Χολαργός με συνοπτικές διαδικασίες ξεφεύγει με διψήφια διαφορά, την ανεβάζει πάνω από τους 15 στα 3-4 λεπτά πριν το τέλος και δύο λεπτά πριν το φινάλε και ενώ ο μεγαλομέτοχος των γηπεδούχων μιλάει ζωντανά στη μετάδοση της ΕΡΤ γίνεται αυτό (ανοίξτε και ήχο)!

 

For the record: Ο Τζόεϊ ο Ντόρσεϊ σε όλο το πρωτάθλημα είχε 0/1 τρίποντο. Στον συγκεκριμένο αγώνα προφανώς δοκίμαζε μία νέα τεχνική στην καμπύλη του σουτ και είχε 0/5 τρίποντα!

Μη φεύγετε! Εχει και άλλο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με τη διαφορά στους 18 πόντους ο Ντόρσεϊ (ξανά) βρίσκεται μόνος κάτω από το καλάθι και αστοχεί (!) σε κάρφωμα. Συμβαίνει και στους καλύτερους παίκτες, ΟΚ. Γυρίζει στην άμυνα αλλά αμελεί να μαρκάρει τον αντίπαλό του Αγκμπελέσε που καρφώνει ένα λεπτό πριν το τέλος για το τελικό σκορ 110-90 υπέρ του Χολαργού.

 

Και η βραδιά ολοκληρώνεται υποδειγματικά. Η διαφορά στους 20 πόντους, στρογγυλά στους 200 πόντους στο σύνολο, απομένουν κάτι σαν 35 δευτερόλεπτα και ο Πανιώνιος κάνει την τελευταία του επίθεση. Τρόπος του λέγειν αφού η επίθεση δεν γίνεται ποτέ. Μάλιστα ο Παπαντωνίου πριν συμπληρωθούν τα 24 δευτερόλεπτα επίθεσης απλά αφήνει επιδεικτικά τη μπάλα στο παρκέ! Μένουν άλλα 11 δευτερόλεπτα για επίθεση του Χολαργού που απλά περιμένει να ολοκληρωθεί το ματς.

 

Μην ενοχλείστε όμως, συνεχίστε ότι κάνατε. Μέχρι να τελειώσει το δελτίο ειδήσεων άλλωστε όλα θα έχουν ξεχαστεί. Καληνύχτα και καλή τύχη...

Σημειώσεις

1 https://hoopshype.com/2018/03/15/overseas-stars-share-crazy-stories-from-firecracker-tossing-to-corrupt-doctors-to-emergency-steel-rooms/

2 http://www.esake.gr/el/7B6CEE81

3 https://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/595407/ksafniazoyn-oi-stoiximatikoi-deiktes-sto-panionios-xolargos

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely