Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 11:36

H μέρα που καίγονται τα σενάρια

Από :

Η καλύτερη μέρα της σεζόν έφτασε! Ελάτε τώρα, σταματήστε τη γκρίνια, το βλέπω στα πρόσωπά σας. Για τον «Μπερτόμιου» που δεν βάζει όλα τα ματς την ίδια ώρα, για το χαμηλό επίπεδο της διοργάνωσης με τις Νταρουσάφακες και τις Γκραν Κανάριες (και οι δύο νίκησαν τον Ολυμπιακό, η πρώτη έβγαλε το λάδι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ by the way) και τα «πουλημένα» ματς. Όχι ότι δεν έχουν συμβει στο παρελθόν, αλλά πάντα θα συμβαίνουν, έτσι δεν είναι Πάμπλο Λάσο;

Τέλος πάντων, με παρασύρατε. Η μεγάλη βραδιά λοιπόν της 30ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου, από την οποία θα προκύψουν τα τρία τελευταία «εισιτήρια» για τα πλέι-οφ έφτασε και όχι, δεν είναι η αυριανή. Από τα τέσσερα σημερινά ματς, ΤΣΣΚΑ-Μπασκόνια, Εφές-Μιλάνο και Ρεάλ-Ζαλγκίρις (κυρίως) και λιγότερο από το Παναθηναϊκός-Μπούντουτσνοστ, ίσως ξεκαθαρίσουν οι τρεις θέσεις που απομένουν. Αλλιώς η αγωνία θα πάρει παράταση μέχρι το ματς του ΣΕΦ την Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι οι 5 πρώτες θέσεις είναι «σερβί» (1 Φενέρ 2 ΤΣΣΚΑ 3 Ρεάλ 4 Εφές 5 Μπαρτσελόνα) με τις Φενέρ, Εφές και Μπαρτσελόνα να μην μπορούν να επηρεάσουν το «μέλλον» τους, δηλαδή τους αντιπάλους τους. Αντίθετα ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ θα «κρίνουν» το ποιον θα αντιμετωπίσουν στα πλέι-οφ, ειδικά η ΤΣΣΚΑ.

Πριν προχωρήσουμε στις επιμέρους αναλύσεις να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

- Ο Παναθηναϊκός με νίκη προκρίνεται 100% είτε ως 6ος (αν η Μπασκόνια χάσει στη Μόσχα) είτε ως 7ος (αν η Μπασκόνια νικήσει στη Μόσχα). Οι πράσινοι προκρίνονται σε ποσοστό 46,5%, με βάση τα πιθανά σενάρια ακόμη και αν χάσουν, αλλά καλύτερα να μην... μπλέξουν, έτσι δεν είναι;

- Ο Ολυμπιακός για να έχει ελπίδες θα πρέπει: Σε περίπτωση νίκη της Μπασκόνια στη Μόσχα να χάσουν τόσο η Αρμάνι Μιλάνο όσο και η Ζαλγκίρις. Αν η Μπασκόνια χάσει στη Μόσχα, θα αρκεί στον Ολυμπιακό να χάσει η Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη, ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Αρμάνι με την Εφές. Επόμενη προϋπόθεση; Να νικήσει την Παρασκευή τη Νταρουσάφακα αν συμβεί κάτι από τα παραπάνω.

Πάμε τώρα στους άμεσα εμπλεκόμενους.

Στο ματς της Μόσχας, θεωρώντας ότι ο Παναθηναϊκός θα νικήσει τη Μπούντουτσνοστ, η ΤΣΣΚΑ αν νικήσει τη Μπασκόνια τότε σε 3/8 πιθανές περιπτώσεις (σενάρια) θα παίξει στα πλέι-οφ με τη Μπασκόνια, στα 3/8 με το Μιλάνο και στα 2/8 με τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, αν χάσει τότε θα παίξει σίγουρα με τον Παναθηναϊκό! Πόσο πιθανό (λέμε τώρα) είναι η ΤΣΣΚΑ να διαλέξει να παίξει (χάνοντας...) με έναν αντίπαλο από τον οποίο φέτος έχασε 2 φορές, βρίσκεται σε φουλ φόρμα και διαθέτει μία από τις πιο καυτές έδρες με 18.000 οπαδούς στο πλευρό του; Just saying…

Η Μπασκόνια από την άλλη, αν χάσει τότε για να μείνει εκτός θα πρέπει να νικήσει το Μιλάνο στην Πόλη την Εφές, η Ρεάλ τη Ζαλγκίρις και ο Ολυμπιακός τη Νταρουσάφακα. Πόσιμπολ, δεν λέω, αλλά δεν οριζει απόλυτα την τύχη της.

Στο ματς της Πόλης όλα είναι πιθανά. Η Εφές βέβαια ήταν παντελώς αδιάφορη και με τη Μπασκόνια και τις έριξε 100αρα εκτός. Δεν έχει λόγο να φορτσάρει, δεν έχει και λόγο να κάτσει να χάσει. Το δε Μιλάνο, αν κρίνω από την εικόνα του στο ματς με τη Φενέρ, δεν την... παλεύει. Βέβαια όλα αυτά αλλάζου,ν αφού η ιταλική ομάδα ξέρει πως αν νικήσει μένει εκτός μόνο αν ταυτόχρονα νικήσουν Μπασκόνια, Ζαλγκίρις, Μακάμπι και Ολυμπιακός. Αν χάσει όμως μένει εκτός οριστικά και αμετάκλητα.

Τέλος στη Μαδρίτη θα γίνει το ματς από το οποίο «κρέμεται» ο Ολυμπιακός. Ένα ματς που θα ξεκινήσει στις 10, τρεις ώρες μετά από αυτό της Μόσχας και εδώ είναι όλο το ζουμί, αφού η Ρεάλ θα ξέρει τον αντίπαλό της θεωρώντας ως δεδομένη τη νίκη Παναθηναϊκού επί της Μπούντουτσνοστ. Και ο αντίπαλος θα είναι ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση νίκης της ΤΣΣΚΑ, η Μπασκόνια σε περίπτωση ήττας της ΤΣΣΚΑ. Χάσει κερδίσει η Ρεάλ κόντρα στη Ζαλγκίρις. Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Ότι δεν μπορει να «διαλέξει» αντίπαλο, εκτός αν ο Παναθηναϊκός χάσει στο ΟΑΚΑ (και αυτό το αποτέλεσμα θα το μάθουν στη Ρεάλ πριν τελειώσει ο δικός τους αγώνας) οπότε θα «παίζει» ως αντίπαλος ακόμη και η Ζάλγκιρις!

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός με το αποτέλεσμά του την Παρασκευή με τη Νταρουσάφακα και ειδικά αν χάσει, μπορεί να επηρεάσει άρδην την τελική κατάταξη στις θέσεις 7 και 8. Σε πέντε περιπτώσεις θα αλλάξει τη σειρά κατάταξης και σε μία τις ομάδες της 7ης και 8ης θέσης! Ουπς...

Ας δουμε λοιπον τα πάντα. Πρωτα οι πιθανοι συνδυασμοί αποτελεσματων (πεντε πρωτες στήλες) και μετά η καταταξη που προκύπτει από αυτούς (τρεις επόμενες).

Τέλος, προσθέστε στα 32+32 σενάρια που είδατε, τέσσερα επιπλέον σενάρια! Αυτά εμπλέκουν και τη Μπάγερν Μονάχου και θα συμβούν στην περίπτωση: Νίκης Μπάγερν (με Γκραν Κανάρια εντός) και ηττών των: Ζαλγκίρις, Μιλάνο, Μακάμπι και Ολυμπιακού (δεν εμπλέκονται Παναθηναϊκός και Μπασκόνια που θα μοιραστούν την 6η και 7η θέση ανάλογα με τα δικά τους αποτελέσματα). Σε αυτή την περίπτωση θα προκύψει 5πλη ισοβαθμία (Ζαλγκίρις, Μιλάνο, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Μπάγερν) για την 8η θέση, με τη Ζαλγκίρις να την κατακτά με Μπασκόνια και ΠΑΟ στην 6η και 7η θέση ανάλογα με τα δικά τους αποτελέσματα!
Πάρτε λοιπόν τον χρωματιστό μαρκαδόρο και αρχίστε να σβήνετε σενάρια! Ραντεβού στη Βιτόρια

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely