Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 10:14

Σύντομο σχόλιο για ένα "αψυχολόγητο" διπλό

Από :

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε επιτέλους διπλό μετά από καιρό και αυτό από μόνο του είναι καλό νέο, καθώς πέρα από βαθμολογική, μπορεί να του δώσει και την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση. Στην πρώτα λεπτά έκανε το κλασικό του άσχημο ξεκίνημα με μια 5αδα που κάνει μπαμ πως δεν μπορεί να λειτουργήσει μαζί, τουλάχιστον για την ώρα. Με την ταυτόχρονη παρουσία των Τζεντίλε και Μπουρούση ο ΠΑΟ δεν μπορεί να αμυνθεί με τον τρόπο που θέλει μιας και οι αποστάσεις δύσκολα καλύπτονται. Από την άλλη ο Καλάθης μαζί με τον Τζεντίλε στο παρκέ δεν διευκολύνουν την ροή της επίθεσης, η οποία δεν έβρισκε τους διαδρόμους που απαιτούνταν και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο και στην άμυνα. Χαρακτηριστικό το παρακάτω:

 

via GIPHY

Ο Τζεντίλε παίζει πολύ άσχημα και φαίνεται εκτός κλίματος, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει καλά και τα οποία χρειάζεται ο Παναθηναϊκός (π.χ. post παιχνίδι) χωρίς να υπάρχει λόγος να προσπαθεί να βρει ρυθμό μέσα από σουτ.

Η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη με τους Φελντέιν (5/6 τρίποντα), Τζέιμς και Σίνγκλετον να ηγούνται της προσπάθειας και με την αμυντική εικόνα -παρά τα κενά διαστήματα- να βελτιώνεται. Με τον Σίνγκλετον στο παρκέ, το “5” της Γαλατά αναγκαζόταν να τον ακολουθήσει μακριά από τη ρακέτα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι απαραίτητοι χώροι.

via GIPHY

Το καλό ποσοστό στα τρίποντα και η αγωνιστική άνοδος του Καλάθη όσο προχωρούσε το ματς, βοήθησαν τους πράσινους να παγιώσουν μια διαφορά, αλλά με τα γνωστά ups and downs που τους χαρακτηρίζουν φέτος η Γαλατά ξαναμπήκε στο παιχνίδι προς το τέλος της 3ης περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκούσε το προσωπικό ξέσπασμα μόλις ενός παίκτη (Σιλμπ) για να ξαναμπούν οι Τούρκοι στο ματς. Η κουβέντα του Παππά μετά το ματς πως “είμαστε αψυχολόγητοι” νομίζω αποτυπώνει την πραγματικότητα, όχι μόνο του συγκεκριμένου παιχνιδιού αλλά και της σεζόν μέχρι στιγμής. Παρεμπιπτόντως ο Παππάς χωρίς να κάνει κάτι “φανταχτερό” έχει βρει ξανά ρόλο μέσα στην ομάδα μέσω της άμυνας αλλά και της μεγαλύτερης ωριμότητας που επιδεικνύει. Να και μια ωραία στιγμή δημιουργίας, μέσα από τα πολλά και ποικίλα side pick n roll που έχει εισάγει στο πράσινο παιχνίδι ο Πασκουάλ.

via GIPHY

Το δίδυμο Τζειμς-Παππάς στο backcourt προσωπικά μου αρέσει αρκετά και δείχνει να ανταποκρίνεται εξαιρετικά για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι. Στην 4η περίοδο ο Τζέιμς (που τελείωσε με 6/7 σουτ) ήταν καθοριστικός παίρνοντας φάσεις πάνω του, ο ΠΑΟ δυνάμωσε και πάλι στην άμυνα και απέφυγε εν τέλει το δραματικό φινάλε.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely