Ερωτόκριτος Αλέξανδρος Σεϊζης

O μικρότερος από τα δύο αδέρφια Σεΐζη, τελειόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο μπάσκετ. «Αρρωστάκι» με τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα, μπορώ να παρακολουθώ ότι παιχνίδι υπάρχει αρκεί να παίζεται με την πορτοκαλί σπυριάρα. Ήμουν πάντα εκείνο το παιδάκι που θα έμπαινε στα ημίχρονα των αγώνων να σουτάρει με τη μπάλα. Θα μπορούσα να μιλάω επί ώρες για μπάσκετ, για παίχτες, για τακτικές. Μεγάλος φαν του μαέστρου Τεόντοσιτς –φαίνεται άλλωστε- και του εξολοθρευτή Β.Μάντζαρη. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να προπονείς μικρά παιδάκια μαθαίνοντας τους να αγαπούν το πιο ωραίο άθλημα στον κόσμο. Θέλω να γυρίσω τον κόσμο και όνειρό μου… να βρεθώ στον πάγκο της αγαπημένης μου ομάδας.

Ο αγώνας Ολυμπιακού-Μονακό το απόγευμα της Παρασκευής είχε ένα ξεκάθαρο φαβορί, όσο και αν οι δυο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου δεν μας το είχαν δείξει στο παρκέ. Και το φαβορί αυτό επικράτησε. Ο Ολυμπιακός, μετά την περυσινή του εμπειρία στον ημιτελικό με την Εφές , απέδειξε ότι διαθέτει εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες τέτοιων αγώνων και κατάφερε να επικρατήσει της Μονακό σε μια πραγματική μάχη στο Κάουνας.

Η Euroleague σήμερα μπαίνει στην 5η της στροφή και παρότι το δείγμα δεν είναι μεγάλο και ίσως να έχουμε πρώιμα συμπεράσματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αποτίμηση των μέχρι τώρα πεπραγμένων του Ολυμπιακού με βάση τις εμφανίσεις του και να δούμε τι προσδοκούμε για την συνέχεια της σεζόν.

Μετά την πετυχημένη περυσινή χρονιά, ο Ολυμπιακός εισέρχεται στην νέα Euroleague με υψηλές βλέψεις και φιλοδοξίες. Η παρουσία του στο Final-4 του Βελιγραδίου ήταν το επιστέγασμα μιας εξαιρετικής πορείας από κάθε άποψη για την ομάδα του coach Μπαρτζώκα στην μετά Σπανούλη εποχή. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ίσως το καλύτερο μπάσκετ της περασμένης περιόδου, έχοντας αξιοθαύμαστη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με το ΣΕΦ να εμφανίζεται ως κάστρο, στο οποίο είχε μόλις μία ήττα εντός -από τον Ερυθρό Αστέρα- και φτάνοντας στα ημιτελικά κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, η οποία και τον κέρδισε με ένα τεράστιο σουτ του Μίσιτς. 

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 13:34

Eurosteps - 6: Όλα τριγύρω αλλάζουνε...

Η μεγαλύτερη μπασκετική σχολή στην Ευρώπη επέστρεψε στο θρόνο της μετά από απουσία εφτά χρόνων και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ποτέ δεν μπορείς να τη διαγράψεις σε οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκεται.

Ο πρώτος χρονικά ημιτελικός του Final Four του Βελιγραδίου θα βρει αντιμέτωπες την περσινή πρωταθλήτρια Εφές και τον φιλόδοξο Ολυμπιακό, που επιστρέφει στην τετράδα μετά το 2017. Καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε και σίγουρα θα είναι ένα ματς που θα μας κρατήσει με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Δύο ομάδες με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους και με τους προπονητές τους να έχουν βάλει την σφραγίδα τους. Ο Μπαρτζώκας και ο Αταμάν σε μία τακτική μάχη, με μεγάλο στόχο φυσικά την κορυφή της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός, με σταθερότητα σε όλη την χρονιά και πιθανόν με το πιο θελκτικό μπάσκετ στην Ευρώπη, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του κόουτς Μπαρτζώκα, επιστρέφει σε ένα Final Four μετά το 2017. Η σειρά που ολοκληρώθηκε χτες στο ΣΕΦ ίσως ήταν η σκληρότερη και καλύτερη των τελευταίων δέκα χρόνων στη διοργάνωση, μια πραγματικά καταπληκτική μονομαχία ανάμεσα στις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή. Κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με πολύ όμορφο και σύγχρονο μπάσκετ, ένταση και πολύ σπουδαίες προσωπικότητες. Πολλοί πιστεύαμε ότι η σταχτοπούτα Μονακό θα ήταν δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι θα ζορίσει σε τέτοιο βαθμό τον Ολυμπιακό και θα τον φτάσει στα όρια του. Βέβαια η ομάδα του Ομπράντοβιτς δικαιούται να αισθάνεται από τις αδικημένες της φετινής Euroleague, καθώς είχε ήδη τέσσερις νίκες με τις ρωσικές ομάδες και πιθανόν να βρισκόταν πιο ψηλά στην βαθμολογία.

Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 12:02

Χαμένη ευκαιρία με καλή εμφάνιση

Στο πρώτο match ball για το Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε, χάνοντας σε ένα πραγματικά πολύ έντονο παιχνίδι με έναν πόντο, με τον Σλούκα να αστοχεί σε buzzer beater. Σκληρή κατάσταση ομολογουμένως, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Στο game 4 είδαμε ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια στην σειρά των play off, αν όχι το καλύτερο, με την κάθε ομάδα να προσπαθεί να επιβάλλει το στυλ της. Η μεν Μονακό να βασίζεται πολύ σε καταστάσεις transition και παιχνίδια απομόνωσης, όποτε της το επέτρεπαν οι συνθήκες και ο δε Ολυμπιακός σε καλή κυκλοφορία της μπάλας και μεγάλη ένταση στο αμυντικό του μισό.

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 12:15

Επιστροφή με επιστροφή

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν βάφτηκε κόκκινος και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις κατακτήσεις έπειτα από το 2016. Στην επιστροφή του Final Four στον θεσμό του κυπέλλου στο Ηράκλειο, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν δύσκολα του Παναθηναϊκού, που παρουσιάστηκε απόλυτα έτοιμος και πλησίασε στην μεγάλη έκπληξη.

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 15:59

Ολυμπιακός: The road so far

Φτάνοντας αισίως στην ένατη αγωνιστική της φετινής Euroleague, έχοντας διανύσει δηλαδή διανύσει ένα σημαντικό κομμάτι αυτής, γεγονός που μας επιτρέπει να βγάλουμε βάσικα συμπεράσματα, έχει έρθει η στιγμή της αποτίμησης των μέχρι τώρα εμφανίσεων του Ολυμπιακού.

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 11:45

Ο οδηγός της Α2

Το πρωτάθλημα της Α2 είναι προ των πυλών και το Σάββατο έχουμε την εκκίνηση του. Η έναρξη της περιόδου μπορεί να μετατέθηκε για μια εβδομάδα, με τις περισσότερες ομάδες να είναι ακόμα ανέτοιμες και να πραγματοποιούν μεταγραφές, ωστόσο η φετινή χρονιά κρίνεται ως η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο ανταγωνιστική. Ο μαραθώνιος της Α2 θα ξεκινήσει στις 16/10 και αν δεν υπάρξει κάποιο αναπάντεχο γεγονός ή αναβολή, θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου για την κανονική διάρκεια.

Σελίδα 1 από 9

 

 PODCASTS

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely