Iason Sekeris

Iason Sekeris : Τη γλάστρα που θα δεις δεξιά στη σκάλα ως ανεβαίνεις, θα την εδείς αριστερά όπως θα κατεβαίνεις.

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 09:45

Όπως το '99 (;)

(Φωτογραφία από eurohoops.net)

Τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά λένε ο Χ&Π Κατσιμίχας (Sorry Γιώργο). Τις τελευταίες μέρες πήρε κάποια σχετική έκταση το συμβάν με τους παίχτες του Παναθηναϊκού με το σύνθημα για το 99, που περιγράφει μια ιστορία, αναφερόμενο φυσικά στα ανδρικά και γυναικεία γεννητικά όργανα (πούτσες και τέτοια). Πέσαμε από τα σύννεφα, καθώς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι οι μπασκετμπολίστες βρίζουν.

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2017 10:00

Οι ευθύνες κάνουν τον Καλάθη (MVP).

Όταν κάτι τελειώνει συνηθίζεται να κάνουμε μια ανασκόπηση για να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε. Τελειώνει ένα ταψί παστίτσιο ας πούμε, λες ήταν εκπληκτικό ή ήθελε λίγο ακόμα μοσχοκάρυδο η μπεσαμέλ. Πριν το φτιάξεις το παστίτσιο βέβαια δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Τελειώνει ένας χρόνος καλή ώρα, λες τέρμα η ανθυγιεινή διατροφή, να ξεκινήσω και λίγη άσκηση και κάπου εκεί πριν μπει το δεύτερο δεκαπενθήμερο όλες αυτές οι υποσχέσεις σου φαίνονται αρχαία ιστορία.

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 17:13

Να μην ακούγονται μόνο αυτοί

(Η φωτό προέρχεται από το σάιτ sdna.gr)

Μπορούν οι Έλληνες μπασκετμπολίστες, προπονητές παλαίμαχοι να αποτελέσουν πρότυπα για τους νέους αλλά και τους μεγάλους; Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι ήδη. Είναι όμως; Και σε ποια διάσταση της καθημερινότητάς μας; Θα μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω που να μην άπτεται αμιγώς της αθλητικής τους ιδιότητας; Με αυτό το μη αθλητικό θέμα θα ασχοληθώ σήμερα.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 16:12

Διεμφυλικότητα, μπάσκετ και αθλητισμός.

Καλησπέρα,

Σήμερα σκέφτηκα να ασχοληθώ με ένα θέμα αμιγώς αθλητικό, λιγότερο μπασκετικό και βαθειά κοινωνικό (οι πηγές εμφανίζονται στο τέλος του άρθρου).

Οι διεμφυλικοί αθλητές είναι μια πραγματικότητα, στην Αμερική κυρίως, οπότε σαν κοινωνία ίσως την αντιμετωπίσουμε και εμείς σε καμιά 20αριά χρόνια. Σύμφωνα με την Μ.Γαλανού, Πρόεδρο του Συνδέσμου Υποστήριξης Διεμφυλικών: «O όρος διεμφυλικός/-ή, είναι μετάφραση του αγγλικού transgender, όρος που χρησιμοποιείται πιο ευρέως στη διεθνή κοινότητα. Όπως γίνεται φανερό από το δεύτερο συνθετικό του αφορά το κοινωνικό φύλο (gender). Είναι όρος που προέρχεται από την κοινωνική ανθρωπολογία, και σε καμία περίπτωση από την ιατρική. Είναι όρος ομπρέλα που περιέχει όλα τα άτομα που αισθάνονται ότι το βιολογικό (ανατομικό) τους φύλο δεν βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φύλο που βιώνουν και κοινωνικοποιούνται». 

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 14:46

Οι φίλοι μου τα ζόμπι

Εμένα οι φίλοι μου δεν είναι σαν της Κατερίνας Γώγου, μαύρα πουλιά και σύρματα τεντωμένα. Εμένα οι φίλοι μου είναι ζόμπι. Για να το θέσω καλύτερα γίνονται ζόμπι για κάποιες ώρες της ημέρας. Μετά επανέρχονται. Το βλέμμα τους αποκτά πάλι την σπιρτάδα του (λέμε τώρα), αντιδρούν σε αυτά που τους λες και το δέρμα τους ανακτά το κανονικό του χρώμα. Δεν είναι μόνο οι δικοί μου φίλοι όμως που γίνονται ζόμπι. Είναι και οι δικοί σας και εσείς οι ίδιοι και εγώ φυσικά.

Δεν τα πάω καλά με τα βιωματικά κείμενα. Όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλά γιατί περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες και η αλήθεια είναι ότι δε γνωριζόμαστε και τόσο καλά για να σας αφορούν. Είναι κάτι όμως με αυτή τη μέρα που όλοι εμείς οι άνω των 35 θα την έχουμε ως σημείο αναφοράς για τη σχέση μας με το άθλημα αυτό. Λίγα χρόνια μετά το έπαθε πολύς κόσμος και με το Euro. Όλοι θυμόμασταν πού ήμασταν, με ποιον βλέπαμε τους αγώνες, ακόμη και τι τρώγαμε. Έτσι και με την 14η Ιουνίου 1987. Έτσι αλλά και λίγο διαφορετικά. Διαφορετικά γιατί το μπάσκετ ήταν μέχρι τότε ένα άθλημα που δεν μας πολυαφορούσε. Θυμάμαι να με έχει πάει ο πατέρας μου να δω κάποια παιχνίδια της αγαπημένης μας ομάδας και να μου λέει «Να αυτός είναι ο Βίδας». Ούτε που θυμάμαι πως είναι στην όψη ο Βίδας.

Σάββατο, 28 ΜΑΙΟΥ 2016 12:56

Αγαπητή κυρία Papadatos

Είναι γνωστό ότι οι σπουδές μου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πάνω στην ιστορία της τέχνης, την κοινωνιολογία και τη λαογραφία, από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκοσμίως. Σε ένα από αυτά και συγκεκριμένα στο FSU (για αυτούς που δεν ξέρουν είναι το The Florida State University) είχα την τύχη να έχω για καθηγήτρια έναν εξαίρετο άνθρωπο, την SharleenPapadatos, Ελληνίδα τρίτης γενιάς που είχε την ειδικότητα της sports psychologist. Το μάθημα της το είχα πάρει σαν μάθημα επιλογής αφού τότε σπούδαζα κοινωνιολογία. Η κα Papadatos λοιπόν είχε εκτελέσει και χρέη ψυχολόγου του Shaq, τότε που  έπαιζε στο Miami και δεν έβαζε βολή με τίποτα. Το σημερινό κείμενο είναι λοιπόν είναι ένα γράμμα που έχω στείλει σε αυτήν.

Τετάρτη, 11 ΜΑΙΟΥ 2016 12:50

Πέφτοντας απ΄τα σύννεφα

(φωτό από sportit.gr)

Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά οι πολιτικές συγκυρίες είναι καταιγιστικές και απέτρεψαν τη συχνότερη παρουσία μου εδώ. Μετά από πληθώρα βαρετών άρθρων απο τους άλλους για πικ κατοχές και zonepressήρθε η στιγμή να διαβάσετε κάτι ενδιαφέρον. Έγινε κάτι προχθές στον ημιτελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη που ακόμα και το δικό μου το μυαλό που είναι πιο πάνω από το μέσο όρο, χρειάστηκε δύο μέρες για να το επεξεργαστεί.

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 14:30

FIBA vs Εuroleague: Διαμάχη χωρίς παίκτες

Προσπαθώ να διαβάζω και να ενημερώνομαι συνεχώς για θέματα που με ενδιαφέρουν. Η αφετηρία μου είναι πάντα ότι για όλα τα ενδιαφέροντά μου υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι έχουν το χρόνο και την αφοσίωση, ή φυσικά είναι το επάγγελμά τους, επομένως αντλώ πληροφορίες και γνώσεις από κάποιον που γνωρίζει περισσότερα από εμένα. Για θέματα φαγητού θα παρακολουθήσω με σπουδή την εκπομπή «Κάτι Ψήνεται» στον ALPHA (καθώς συμπεριλαμβάνει και λαογραφικά στοιχεία τα οποία λατρεύω), για σοβαρά ζητήματα της καθημερινής ζωής ευτυχώς υπάρχει το thehollywoodgossip.com, και αν θέλω να «ψαχτώ» μουσικά είμαστε τυχεροί γιατί ο Νίκος Παπαδογιάννης αρθρογραφεί στο rocking.gr προσφέροντας στην κουλτούρα μας.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 09:34

Eσπρέσο: η τέχνη της απαξίωσης

Αυτές οι Τετάρτες πριν από κρίσιμους αγώνες στην Ευρωλίγκα έχουν μια ησυχία έως και αδιαφορία για καθετί αθλητικό στην έπαυλή μου στα Βόρεια Προάστια. Συνήθως βλέπω κάποια σειρά δίπλα στο τζάκι απολαμβάνοντας, όχι κρασί, αλλά καμιά μπύρα καθότι λίγο βλάχος. Μετά Πέμπτη και Παρασκευή αν δεν είμαι στο γήπεδο κάθομαι στην 50 ιντσών τηλεόρασή μου και σαν κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος περιμένω να χαρώ με τη νίκη της ομάδας μου και με την ήττα του αιώνιου αντιπάλου. Έτσι και χθες το βράδυ αφού τελείωσα με το βρετανικό The Voice είπα να χαζέψω στα ελληνικά κανάλια μήπως πετύχω κάτι που θα μου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Σελίδα 1 από 2
LINEUP