Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 08:09

Mπασκόνια - ΠΑΟ, game 2: Αδικίες

Από :

Οσοι διαβάζετε BG από χρόνια, ξέρετε πως δεν δείχνουμε. Είναι αγενές. Καμμιά φορά όμως χρειάζεται λίγο κριτική παραπάνω , αν κάποια πράγματα βγάζουν μάτι. Για παράδειγμα, στο 2ο παιχνίδι της σειράς Λαμποράλ - ΠΑΟ, οι πράσινοι είχαν τον Διαμαντίδη δαιμονισμένο και από πίσω του μόνο έναν ακόμη περιφερειακό που μπορούσε να σουτάρει, τον Μαρκίζ Χέινς. Οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν 2/12 τρίποντα και όλοι αγωνίστηκαν παραπάνω από εκείνον χωρίς προφανή λόγο. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Τζόρτζεβιτς προσπαθούσε να γυρίσει τον αγώνα παίζοντας με μία πεντάδα στην οποία ο καλύτερος σουτέρ ήταν ο εμβληματικός αρχηγός του. Η συνύπαρξη των Καλάθη-Γκιστ-Ουίλιαμς, μαζί με τον Κούζμιτς που σκοράρει μόνο από κάτω, κάνει τον Παναθηναικό να ψάχνει το σουτ με το κυάλι. Εντελώς φυσιολογικά, όταν ο Χέινς μπήκε μόλις στο τελυταίο λεπτό, η ομάδα του βρήκε τρίποντο από τον ίδιο.


Το τριφύλλι δεν βαδίζει σε καλό δρόμο στη σειρά, και το φυσιολογικό χθες ήταν να χάσει ευκολότερα. Επαιξε δύο παιχνίδια στη Βιτόρια σουτάροντας έξω από τα 6,75 μόνο τούβλα, έχοντας πλέον φτάσει στο σύνολο 10/47! Ετσι πολύ δύσκολα βγαίνει κανείς στον αφρό, όταν απέναντι έχει έναν αντίπαλο που περιμένει τα άστοχα σουτ για να τρέξει "τρελούτσικες" επιθέσεις. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως οι Βάσκοι δεν σουτάρουν και καλύτερα, όμως το σύνολο του Περάσοβιτς ζει με αυτά το ποσοστά όλη τη χρονιά. Ο Παναθηναικός δεν έχει κάνει τη Λαμποράλ λιγότερο αποτελεσματική, αντίθετα έχει ο ίδιος δει την δική του αποτελεσματικότητα να πέφτει. Και φανταστείτε πως έλειπε και ο Χάνγκα.

Κακά τα ψέμματα, για αυτή την εικόνα ευθύνεται κυρίως το πλάνο από τον πάγκο, και κυρίως αυτό που αφορά την κατανομή των λεπτών μέσα στο γήπεδο. Η παράταση άρχισε με δύο μακρινά σουτ του καθ'ολα άστοχου Καλάθη, την ίδια στιγμή που κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως η παρουσία του Νικ έδινε κάτι παραπάνω στην άμυνα. Ο βασικός πλέι μέικερ των πράσινων είχε προβλήματα στην πρώτη περίοδο απέναντι στον Ανταμς, αργότερα απέναντι στον Τζέιμς και ξανά απέναντι στον Ανταμς. Ο Χέινς τα πήγε καλύτερα και εκεί, αλλά αγωνίστηκε 14 από τα 45 λεπτά, όταν η ομάδα του είχε ανάγκη σκορ από τα γκαρντ της. Επίσης, είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τον παραγκωνισμό του Γιάνκοβιτς για χάρη του Πάβλοβιτς, όταν ο τελευταίος έχανε συστηματικά τον Μπέρτανς πίσω από τα σκριν, και επιπλέον στην επίθεση είχε τις γνωστές επιλογές.

Ο ΠΑΟ δεν τα έκανε όλα άσχημα παρόλα αυτά, και εδώ είναι και το γαμώτο. Χτύπησε σωστά μέσα στη ρακέτα στο πρώτο ημίχρονο, χρησιμοποιώντας τον Γκιστ για να μετακινήσει τη μπάλα και σε άλλους παίκτες στο ποστ (4 ασίστ), ενώ στην άμυνα δεν έστειλε βοήθειες στον Μπουρούση, αφήνοντας τον να μπλέκεται με τον πολύ καλό Κούζμιτς. Τη μάχη της ρακέτας την κέρδισαν και στις δύο άκρες του παρκέ οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς, και απιπλέον κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους Βάσκους να κινήσουν τη μπάλα από μέσα προα τα έξω. Οι Ανταμς και Τζέιμς δεν πλησίασαν το καλάθι με τα γνωστά κοψίματα, την ίδια στιγμή που το 'σημάδεμα' του Μπουρούση στην άλλη πλευρά απέφερε πολλούς πόντους από τα 1-2 μέτρα.

Αυτά κάπως ξεχάστηκαν αργότερα, αλλά εμφανίστηκε ο Διαμαντίδης. Αν ο ΠΑΟ είχε καταφέρει χθες να ισοφαρίσει τη σειρά, το σημερινό κείμενο θα ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου αφιρεωμένο σε εκείνον. Για ευνόητους λόγους. Ο 3D κράτησε την ομάδα του κυριολεκτικά μόνος, σε ένα σημείο που ο Καλάθης αγωνιζόταν χωρίς λόγο για 7 συνεχόμενα λεπτά, οι Βάσκοι εβρισκαν το χέρι τους έξω από τη γραμμή, και όλη η επίθεση των πράσινων έπαιζε με απομονώσεις για τον Γκιστ ή τον Ουίλιαμς. Ο Διαμαντίδης ήταν αυτός που διέγνωσε τα κενά στο πικ εν ρολ, και είτε σούταρε πίσω από τα σκριν είτε πήγαινε μέχρι μέσα. Στην άμυνα τα έκανε και πάλι όλα.

Δεν έφτανε και δεν θα φτάσει. Καθώς η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, οι πράσινοι θα χρειαστεί να ανοίξουν τις αποστάσεις τους, να σουτάρουν απ'εξω, να μην κολλήσουν σε σχήματα, και να διαγνώσουν ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες για να βρίσκονται στο παρκέ κάθε δεδομένη στιγμή. Επίσης, θα χρειαστεί, εκτός από τον Μπουρούση, να αναχαιτίσουν στο βαθμό που μπορούν και τη δράση των Ανταμς και Τζέιμς. Τα μεγαλύτερα αμυντικά προβλήματα προέρχονται από εκείνους. Κυρίως όμως θα χρειαστεί ο Τζόρτζεβιτς να αδειάσει λίγο το μυαλό του. Να σκεφτεί, και να επανέλθει με λύσεις διαφορετικές από εκείνες στις οποίες δειχνει να έχει κολλήσει.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely