Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 21:36

Καλώς ήρθατε!

Από :

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας.

To Basketball Guru αποτελεί έναν ιστότοπο αφιερωμένο στο μπάσκετ, και στόχος του είναι να περιλαμβάνει αναλυτικά κείμενα σχετικά με διάφορα μπασκετικά φαινόμενα, με τα οποία ο αναγνώστης να περνάει καλά. Τίποτε περισσότερο. Το Basketball Guru συνεπώς, δεν έρχεται να καλύψει κάποιο κενό, αλλά να προσφέρει απλώς μία οπτική. Τα κενά τα προσδιορίζει ο καθένας μέσα του.

Εδώ δεν θα διαβάσετε ποτέ καμμιά είδηση ούτε αναπαραγωγή της, καθώς δεν είμαστε δημοσιογράφοι και δεν θέλουμε να εκμεταλλευόμαστε τον κόπο κανενός. Εμείς κάνουμε το χόμπι μας, και απλά θέλουμε να το κάνουμε παρέα με τους αναγνώστες μας. Σας ενθαρρύνουμε λοιπόν να συμμετέχετε με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, είτε εδώ, είτε στη σελίδα στο Facebook. Μπορείτε να γράφετε ο,τι θέλετε, ακόμη και κακές λέξεις. O,τι και να λέμε άλλωστε, ο Ρούντι είναι όντως μαλάκας. Δεν θα κοπεί λοιπόν τίποτε, εκτός αν στρέφεται εναντίον άλλου αναγνώστη ή φαν (χαράσμεντ).

Επίσης, σας ενθαρρύνουμε να μας στείλετε κείμενα να δημοσιεύσουμε. Η γωνία ‘guesthouse’ στην αρχική μας σελίδα δημιουργήθηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό, καθώς και για να αναδείξει κι άλλες απόψεις πέραν των δικών μας. Μόνη μας παράκληση είναι η εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση οποιουδήποτε επιχειρήματος και η πρόθεση για μία αναλυτική ματιά.

Όπως ίσως θα διαπιστώσετε από τα βιογραφικά των συντελεστών, κανένας από εμάς δεν χρησιμοποιεί το αληθινό του επώνυμο, παρότι τα ονόματα μας είναι όντως αυτά που παρουσιάζονται. Ο λόγος είναι πως δεν κάνουμε ρεπορτάζ, και επίσης πως η υπογραφή κάτω από ένα δημιούργημα του λόγου που δεν είναι ρεπορτάζ, είναι υπερτιμημένη. Όπως μας έχουν διδάξει κάποιοι πολύ σοφοί άνθρωποι , το κείμενο λειτουργεί με τρόπους ανεξέλεγκτους από τον συγγραφέα του. Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί σε δημόσια θέα, ανήκει σε αυτούς που θα το διαβάσουν, θα το αναπαράγουν ή θα το τροποποιήσουν. Αυτός που το έγραψε παύει να έχει σημασία, για την ακρίβεια δεν είχε ποτέ.

Στη δική μας περίπτωση , το κείμενο ανήκει στους φιλάθλους του μπάσκετ, στους ακούραστους αυτούς επιστήμονες της εξέδρας, που πασχίζουν να ερευνούν τα στοιχεία απαραίτητα για τη διαμόρφωση της επιστημονικής άποψης. Το «Ο Σπανούλης δεν κάνει» είναι ένα συμπέρασμα τεκμηριωμένο από ενδείξεις, αποδείξεις, και πληροφορίες σχετικές με το πώς παίζει το άθλημα η ομάδα του, ή πώς «οφείλει» να το παίζει. Το ίδιο και το "ο Διαμαντίδης δεν κάνει για ΝΒΑ". Προς αυτή την κατεύθυνση, ή ανάλογες κατευθύνσεις, ίσως έχουμε τελικά μία άποψη κι εμείς, μαζί με τον χρόνο να την μοιραστούμε.

Παράλληλα, και επειδή το μπάσκετ είναι ένα από τα πράγματα της ζωής, οφείλουμε να μην το δούμε ως κάτι ξεχωριστό. Το κρασί έχει κι αυτό την αξία του. Το ίδιο και ο έρωτας. Δεν γίνεται να μην γράψει κανείς και για αυτά, όπως δε γίνεται να μην παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω του.

Ελπίζουμε να σας αρέσει αυτή η προσπάθεια, που ξεκινάει ως συνέχεια του προσωπικού blog Basketball Guru και μίας σελίδας στο Facebook, που άρχισε με τυχαίo όνομα πριν από περίπου 6 χρόνια. Σε αυτά, βαρέθηκα να είμαι μόνος, όταν υπάρχουν κι άλλοι ωραίοι τύποι.

Αγαπητοί φανζ, καλώς ορίσατε.

Για την ... υπογραφή,

Giorgos P.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely