Τρίτη, 24 ΜΑΙΟΥ 2016 09:31

Στον Ολυμπιακό δεν φταίει κανείς

Από :

Η σειρά των τελικών είναι στο 1-1 και τα δύο παιχνίδια που διεξήχθησαν μέχρι στιγμής τελείωσαν με την αγωνία στο κατακόρυφο, στο τελευταίο σουτ κυριολεκτικά.
Δύο παιχνίδια αμφίρροπα, πολύ ευχάριστα να τα παρακολουθείς, όμως η (αγωνιστική) ποιότητα των ομάδων δεν είναι αυτή που ήταν τα τελευταία χρόνια. Ο μεν Παναθηναϊκός έχει τα up and down του λόγω των πολλών αλλαγών και μη ξεκάθαρης φιλοσοφίας από πλευράς διοίκησης. Ο δε Ολυμπιακός, ο οποίος κατάφερε να έχει το πιο πλήρες ρόστερ μετά το 2011, δεν μπορεί να παίξει μια άμυνα στο δύο εναντίον δύο.

Οι τελικοί

Θα έχετε διαβάσει πολλές αναλύσεις για τους τελικούς μέχρι τώρα, αλλά προσωπικά θέλω να σταθώ σε συγκεκριμένα πράγματα, που αφορούν κυρίως τον πρώτο, αλλά και τον δεύτερο τελικό. Σε κανέναν από τους δύο οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν παίξει καλά, παρά το 1-1.

  • Έχω να δω τον Ολυμπιακό να έχει τόσο κακές και αδιάφορες αμυντικές συνεργασίες δύο παικτών από την εποχή Γκέρσον. Και αυτό όχι επειδή τότε δεν ήθελαν, αλλά ίσως επειδή δεν μπορούσαν.
  • Περνούσε ο Φελντέιν για να καρφώσει και έκανε φάουλ ο Χάντερ φάουλ έχοντας όλους τους συμπαίκτες του προκλητικά μακριά από οποιαδήποτε κάλυψη στο drive.
  • Μεταξύ άλλων, είδαμε τον Χάντερ να σουτάρει μέχρι και από τα 6 μέτρα.

Και έπειτα είναι η φάση που έκρινε και το παιχνίδι. Δεκα δευτερόλεπτα χαμένα από την ζωή όλων μας.

https://youtu.be/RMZmMi-jY1Q

Ακόμα, στην τελευταία επίθεση στο ΟΑΚΑ, πάλι μετά από τάιμ άουτ, ο Ολυμπιακός δεν βγάζει κάποιο play, αλλά καταλήγει στο γνωστό iso-Span (φανταστείτε αν δεν ήταν ο Σπανούλης...)

Ομερτά

Δεν ξέρω τι ομερτά υπάρχει και κανείς δεν γράφει για τον Σφαιρόπουλο. Αλλά σε αντίστοιχες περιπτώσεις είχαν περάσει γενεές δεκατέσσερις τον Μπαρτζώκα. Και άλλες χρονιές ο Ολυμπιακός είχε τραυματισμούς, και άλλες χρονιές είχε εσωτερικά προβλήματα και σκαμπανεβάσματα. Η προστασία στον προπονητή θυμίζει εποχές Ιωαννίδη. Μόνο στα ζώδια δεν τα έχουμε ρίξει ακόμα, προκειμένου να μην κάνουμε το λάθος και πούμε μήπως φταίει κάπου ο Σφαιρόπουλος. Βεβαια η πραγματικότητα είναι πως ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός Τοπ 8 πρώτη φορά από το 2005 (!) σε έναν όμιλο όπου οι παραδοσιακά μεγάλες ομάδες ήταν χειρότερες των προηγουμένων ετών! Ένας ανταγωνιστικός όμιλος δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερος όμιλος.

Στην πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός παλεύει να μετριάσει μια από τις χειρότερες σεζόν στην σύγχρονη ιστορία του. Δεν παρουσίασε τίποτα, δεν πάλεψε, δεν θύμισε τον Ολυμπιακό των τελευταίων ετών που αγαπήσαμε και ταυτιστήκαμε. Σε γενικές γραμμές δεν θα έχουμε να θυμόμαστε τίποτα. Ας γίνει αυτή η χαμένη χρονιά, το μεγαλύτερό μάθημα για του χρόνου. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει όλοι στον Ολυμπιακό να κάνουν και αυτοκριτική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ενα καθαρό 0-1 Δυο μέρες με τον Τομ »

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely