Τετάρτη, 11 ΜΑΙΟΥ 2016 12:50

Πέφτοντας απ΄τα σύννεφα

Από :

(φωτό από sportit.gr)

Ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά οι πολιτικές συγκυρίες είναι καταιγιστικές και απέτρεψαν τη συχνότερη παρουσία μου εδώ. Μετά από πληθώρα βαρετών άρθρων απο τους άλλους για πικ κατοχές και zonepressήρθε η στιγμή να διαβάσετε κάτι ενδιαφέρον. Έγινε κάτι προχθές στον ημιτελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη που ακόμα και το δικό μου το μυαλό που είναι πιο πάνω από το μέσο όρο, χρειάστηκε δύο μέρες για να το επεξεργαστεί.

Το παιχνίδι ομολογώ δεν το είδα με πλήρη αφοσίωση. Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή αλλά εγώ βολόδερνα κάνοντας διάφορες βαρετές δουλειές που χρειάζονται για να κρατηθεί ένα σπιτικό. Όταν πλέον οι δουλειές είχαν αποπερατωθεί, τα παιδιά είχαν κοιμηθεί και το ματς φυσικά είχε προ πολλού τελειώσει, έκατσα με την ησυχία μου να δω game of thrones. Το βράδυ πια λοιπόν μπήκα στο facebookνα διαβάσω κάποια ανάλυση για το 3ο επεισόδιο της 6ης σεζόν και να βρίσω λίγο το κωλόπαιδο τον Ράμσεϊ. Αντ’ αυτού έβλεπα συνεχώς ποστ από τις αγαπημένες μου σελίδες αθλητικού περιεχομένου, καθώς και στάτους από γνωστούς δημοσιογράφους του οποίους έχω κάνει follow.

Η λέξη που κυριαρχούσε ήταν «ντροπή». Αμάν λέω κάτι έγινε. Κάνοντας explore τη φάση, διαπίστωσα πως υπήρχε ένα μαζικό κύμα κατακραυγής για κάποιους που άρχισαν να βρίζουν τη μάνα του Διαμαντίδη τη μάνα του Φώτση και τον Πεδουλάκη. Διάβασα ότι μέχρι που διεκόπη και το ματς. Είδα ένα βίντεο από τη συνέντευξη τύπου που ένας αστείος κομπλεξικός προσπάθησε να προβοκάρει τον κόουτς Άρτζι. Γενικότερα της πουτάνας παιδιά. Ξυπνάω την αγαπημένη μου σύζυγο με το μαλακό και της εξηγώ πως πρέπει να φύγουμε από το σπίτι να πάμε να συμπαρασταθούμε σε δημοσιογράφους και προέδρους οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα με τη διαγωγή του κόσμου στην κερκίδα. Σαν ελατήριο πετάγεται από το κρεβάτι και προσπαθεί και αυτή να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

-Σήμερα έγινε αυτό;

-Σήμερα ναι.

-Και; Βρίσανε;;;;;

-Ναι βρίσανε μάνες. Τουλάχιστον 50 τηλεθεατές παρουσίασαν αρρυθμία και αρτηριακή πίεση στο άκουσμα των λέξεων αυτών..

-Και οι δημοσιογράφοι;

-Καλά αυτοί είναι σε χειρότερη ψυχολογική κατάσταση απ’ όλους. Δεν το περίμεναν αυτό που συνέβη. Βλέπεις τα δείγματα της κοινωνίας ήταν άριστα σε όλους τους τομείς. Στο σχολείο, στο δρόμο, στη δουλειά, στις δημόσιες υπηρεσίες, παντού ο κόσμος δεν έχει βρίσει ποτέ. Και δεν είναι να πεις ότι είχε ξανασυμβεί ποτέ σε κάποιο γήπεδο να ξεστομίσει κάποιος κάτι για τη μάνα κάποιου άλλου. Αν είναι δυνατόν. Η 9η Μαΐου 2016 θα χαραχτεί για πάντα ως μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Και άσε που οι δημοσιογράφοι είχαν κάνει τα πάντα για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο να συμβεί. Δεν είναι να πεις ότι είχαν βγάλει πρωτοσέλιδα που να λένε ξέρω γω «Έχυσε όλη Ελλάδα» ή «Κ-αυλωνίτη» ή «Παρθένα μπανάνα». Δεν είναι να πεις ότι στα διάφορα site υπάρχουν τύποι που αρθρογραφούν σαν να έχουν μόνο σκοπό έχουν να φανατίσουν τους ουγκ της απέναντι ομάδας.

-Ωχ τους κακόμοιρους. Οι πρόεδροι Σέκερη;; Οι πρόεδροι πως είναι;;;

-Χάλια μαύρα. Γιατί και αυτοί δεν ξέρουν από πού τους ήρθε. Δεν είναι να πεις ότι έχουν ευχηθεί σε αρχηγό αντίπαλης ομάδας να πάνε στον τάφο η γυναίκα του και τα παιδιά του. Ούτε να πεις ότι σε παραθαλάσσιο κλειστό σε αγώνα κεκλεισμένων κάποιος με τριχόπτωση έκανε κωλοδάχτυλα και έβριζε παίχτες αντίπαλης ομάδας. Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί ποτέ οπότε το σοκ είναι δικαιολογημένο.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, χθες οι οπαδοί της ΑΕΚ περιποιήθηκαν τη σύζυγο του αρχηγού του Ολυμπιακού για να συνεχιστεί αυτός ο πολιτιστικός κατήφορος του βόθρου και της αθυροστομίας. Με αγωνία περιμένω το σημερινό παιχνίδι όπου ελπίζω να μην ακούσω καμιά ασχήμια.

Για να μην παρεξηγηθώ, όταν κάποιος φτύνει, βρίζει ή την πέφτει σε παίχτη, είμαι πάντα με τον παίχτη. Δικαιολογώ απόλυτα όταν αντιδρά με όποιον τρόπο και αν αντιδράσει. Απλά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο το ξαφνικό υποκριτικό ήθος των συν αυτώ.

Basketballguru.gr 2018 All righs reserved.      Designed and Developed by Web Rely